Gott nytt år allesammans!

mms_img52549 (MMS)

Gott nytt år allesammans!


Menyn

Jag överlät menyvalet till sambon och detta ska vi äta

Förrätt: Toast Skagen med hemmagjord skagenröra
Varmrätt: Fläskfilé med hemmagjorde klyftpotatisar, pepparsås, beasås och god sallad
Efterrätt: Marängswiss


Nyårsafton

Det är nyårsafton på lördag och inte en enda plan har lagts upp. Inte vad vi ska äta etc... Jag jobbar tyvärr hela dagen så det hamnar på sambon men planerandet kan vi göra tillsammans.

Något gott lär vi kunna skrapa ihop att äta på kvällen, har en khom loy lykta som vi kan skicka upp om vädret tillåter, det skulle barnen tycka vore roligt.


Tröttmössan på!

Vilken natt men barnen har sovit i sina sängar hela natten och har inte vaknat en enda gång! Men jag har däremot sovit som en kratta, gick och la mig till kl22 och efter att försökt somna i en timme så gick jag upp och tittade lite på tv. Kände tröttheten komma och gick in i sovrummet men då snarkade sambon så det var bara plocka åt sig täcke och kudde och gå och lägga sig på soffan. Väl på soffan så dröjde sömnen 1 timme och när sambon gick upp i morse (04.20) så frågade han mig var jag gjorde på soffan. Jippie! Och sedan dess har jag legat i dvala tills jag hörde Alice ropa från sitt rum vid 6 tiden.

Denna dag kommer att bli lång....

Tröttmössan på!

bild ärligt lånad från google

Dagens garv

Ett ord: Mona

Dumma, dumma

Dumma Ville/Alice har blivit en standard fras här hemma. Det är inte dåligt vad barnen bråkar... Man försöker medla i vissa stunder och andra stunder får de lösa problemen själva. Tror det är nyttigt för dem.

Alice är en trotsperiod deluxe just nu, hon vill inte klä på/av sig, inte gå i trappor, inte äta mm. Allt för att odla mer gråa hårstrån på sin stackars mammas huvud. Det är en prövotid, ge mig styrka! Häromkvällen så fick Alice ett utbrott bara för att hon skulle ta av sig sin klänning. Det var verkligen en kamp att få av Alice klänningen den kvällen. Jisses!

Nu ska jag borsta tänderna på dessa barn och sedan lämna dem på dagis, det vankas arbete..

Kort med gott!

Underbar jul men imorgon slängs vi bryskt tillbaka in i vardagen. Imorgon så början Jonis att pendla till Stockholm för att jobba och jag jobbar till kl 11-20 imorgon. Så ikväll så har jag lagat korvstroganoff, ris och gjort köttbullar så Jonis kan snabbt värma maten på kvällen när han kommer hem med barnen.

Julen har varit underbar men den har gått för fort! Barnen har fått så fina julklappar, så fina, så fina. Ett tack känns inte som nog.

Nu ska jag krypa ner i sängen och njuta av de sista timmarna av julhelgen. Har den nyaste Mama att läsa innan jag släcker lampan.

Juldag hos mina morföräldrar. Det är verkl...

mms_img38598 (MMS)

Juldag hos mina morföräldrar. Det är verkligen jul här hemma


Jag har visst varit snäll i år så nu sitte...

mms_img74428 (MMS)

Jag har visst varit snäll i år så nu sitter jag och myser i min egna one piece. Hoppas att tomten hade några paket till er med. <3


Julhälsning

Ett riktig God Jul till alla er raring! <3


mammas julgran förra julen


Jag konstaterar att det är underbart att k...

Jag konstaterar att det är underbart att krypa ner i min egen säng utan att få dela den med barn/en. Jag önskar er en God Jul!!


Pepparkaksbaket

Det årliga pepparkaksbaket, i år så frågade vi mormor och bonusmorfar
om de ville vara med. Degen var hemmagjord och vi har fortfarande
pepparkakor kvar. Tur det!


Äntligen har vi krypt ner under täcket. Do...

Äntligen har vi krypt ner under täcket. Dock får jag inte sova i min säng inatt. Alice mår inte bra så jag sover på deras rum tillsammans med henne. Alla julklappar är inslagna. Godnatt raringar!


Färdigt resultat

Jag stajlade rummet en dag då barnen var borta, ni kan bara gissa att barnen var överlyckliga när de kom hem och fick se sitt "nya" rum. Dock så kom inte gardiner upp förräns efter jag hade fotograferat.

 



Tapeten i dagsljus


















Dan före dan före dopparedan

Här hemma är det vab som gäller, igår var det Ville som hade feber idag är han feberfri men Alice är däremot krasslig med hosta och ingen ork.

Men när jag och Ville var till dagis igår och hämtade Alice så gick vi och bytte ett par ord med Villes fröken. När vi stod och pratade kom 3 av Villes kompisar framspringandes och gav honom en stor kram. Mammahjärtat tog ett ordentligt skutt, vilka underbara vänner Ville har! <3

Ikväll så är det tomtenatta i vår stad och barnens farmor och farfar kommer in och passar barnen så jag och Jonis kan åka och handla mat och de sista klapparna. Varför blir det så att man tror man är klar med julklapparna men i själva verket så är det inte så?

Nu ska jag ta och pyssla lite här hemma och förbereda dagens mat, Alice beställde pannkakor och så får det bli.

Renovering pågår

Nu har jag äntligen tagit mig tid att lägga upp lite bilder på renoveringen på barnens rum. Först ut är två bilder på väggen där tapeten numera sitter. Vi målade vitt resterande av rummet.

 

 

Tapetvåderna var långa

 

 


Vi kom på en liten tjej som slickade på go...

mms_img56654 (MMS)

Vi kom på en liten tjej som slickade på godiset på pepparkakshuset...


Frukostmys framför tv. Jag älskar helger!

mms_img50452 (MMS)

Frukostmys framför tv. Jag älskar helger!


Julgranspåklädning hos gammelmorfar och ga...

mms_img19154 (MMS)

Julgranspåklädning hos gammelmorfar och gammelmormor.


TGIF

Jisses, jag har dåligt samvete på att det är så dålig uppdatering nu på bloggen. Och jag blir varm i hjärtat när jag ser att ni fortfarande tittar in hos mig!

Idag är det fredag och helgen är stundande, vad som kommer ske denna helg är fix med Jonis bil så den går att besiktiga igen och förhoppningsvis blir av med körförbudet. Jag och barnen ska åka med min pappa ut till torpa för att fika och sedan hoppas jag att vi kan ta en sväng till Eskilstuna för att inhandla julklappar. Söndagen är det kalas för en av Villes kompisar. Det är helgen så långt. Någonstans där i mellan ska vi försöka få hem Alice nya säng och klä julgranen.

Projektet som är nu är att Ville vägrar somna nu på kvällen och jag vet inte vem ungen är!?

Nu är det fredagskväll och jag ska ställa fram chips, dipp och dricka. En film har jag med hyrt. Mys!!

Ska snart iväg på Villes lucia och vad sma...

mms_img22764 (MMS)

Ska snart iväg på Villes lucia och vad smakar inte bättre än nybakta katter?


3:e advent

Vart har denna helg tagit vägen? Det känns som om den har varit kort, kan bero på att jag jobbade igår.

I går kväll så åkte vi till ett par vänner och åt knytis julbord tillsammans. Jättemysigt! Barnen var jätteduktiga och snälla, det är verkligen en fröjd att ha med dem när de sköter sig.

Idag så har vi varit och firat min svägerska som fyllde år. Efter kalaset så följde min pappa och hans sambo upp och åt lunch innan vi åkte mot grannstaden för att gå på julmarknad. En mysig eftermiddag som avslutades med lite julpyssel här hemma. Jag fick äntligen tummen ur och satte upp julgardiner i barnens rum.

Nu ska jag förbereda morgondagen och Villes luciafirande på dagis, mycket som trängs i huvvudet.

Något annat tokigt är att jag kastar om bokstäverna mer än vanligt just nu, så det är inget stavfel utan lathet att inte läsa igenom hela inlägget... Jag i ett nötskal...

Op

Mamma ringde nyss och talade om att op hade gått bra. Så skönt att få det samtalet!! Men tumören hade vuxit runt en större artär men de lyckades att få bort skiten. Levern var frisk, så jag vette fan vad Västerås lasarett har pysslat med när de, trots 2 röntgen och ca 2 ulröntgen sagt att cancern även fanns där!?

Men nu väntar 2 kritiska dygn så tummar önskas!! Inte förräns på söndag får mamma tillåtelse att åka upp och träffa B.

Tankarna har inte varit på rätt plats och det har väl inte gått så bra på jobbet, nya tag imorgon!

Natti Natt!

Nu är både kropp och knopp slut för idag, dagen har rullat på och samma korvstoppning idag igen. Nu på kvällen så har jag varit på vattengympa.

Hoppas att ni raringar haft en bra dag. <3

Imorgon så är det träning samt förberedning av vårt årliga tradition av julbordet. Skinka, köttbullar och janssons blir det. Mums!

korvstoppning

Oj så mycket som snurrar i skallen efter två dagar på det nya jobbet. Det är så mycket att lära sig, trots att man är lite van ändå. Nu på kvällen har jag legat i badet och gått igenom allt om och om igen. Imorgon är det på't igen.

Det är även tuff vecka på andra sätt med, imorgon skrivs mammas make in för den stora op. Op'en blir på torsdag så alla tummar, tår och annat som kan hållas önskas!

Idag har vi varit till bvc, bytte för någon månad sedan och nu hade jag bokat en tid för att träffa dem, att få presentera oss och att få en vikt/längd på barnen. Ville väger 15,6kg och 102,5cm och Alice väger 11.2 och är 87 cm lång. Nästa gång vi ska dit är när Ville fyller 4 år och det är om ca ett halvår. När blev han så stor?!?

Nu ska jag fortsätta att virka på en luciakrans som jag har tänkt att Alice ska ha på luciafirandet på dagis. DH börjar ju snart.

Det har varit ett långt dygn. Många tårar ...

Det har varit ett långt dygn. Många tårar har fällts, många kramar och ord har utbytts. Nu börjar mamma och jag närma oss hemmet. Vi är ca 1 timme hemifrån. Jag längtar hem!


fredag kväll

Nu sitter vi 7 personer i en bil på väg ner Malmö. Imorgon ska vi säga vila i frid till Ingegärd. <3 hoppas att ni har en rolig fredagskväll. Vi har det ganska skoj i bilen trots allt:

Jag börjar på nytt jobb på måndag, det ska...

mms_img50732 (MMS)

Jag börjar på nytt jobb på måndag, det ska bli spännande. Men oj vad nervös jag har varit med att byta jobb.


RSS 2.0