Trött, tröttare, tröttast

Spontanbesöket hos mamma och hennes sambo var mysigt. Vi åkte ut till deras stuga och grillade medans barnen sprang omkring på tomten. Jag hittade en gräshoppa som vi undersökte noga. Den satt still länge på min hand så barnen hann kika in den.

Näsan på mig har börjat rinna och det ogillar vi! Så nu ska jag krypa ner i sängen och hoppas att jag får några sköna sovtimmar.

Dröm sött mina sötnosar! <3 Tack för att just ni tittar in dagligen hos mig!

Sista dagen i augusti

Tjoho, jag längtar tills jag får logga ut från jobbet och åka hem. Ska bara hem och vända och hämta familjen. Vi har bjudit in oss till min mammas sommarstuga. Måste grilla en sista gång här i augusti. Dagen har flytit på bra och det har blivit mindre mil idag vilket har varit skönt. Hoppas att ni har en ljuvlig dag! Imorgon börjar höstmånaden..

Ge-kås fynden - Bild


Bild 1: Nappflaskor, nappar och dinappar
Bild 2: Till spjälsängen vart det nya kuddar,
barbapappa- och molnset. Till 90 säng blev det
plastad frotté och barbapappa- och Findusset





Till barnen orkar jag inte rabbla, ni får kika på bilderna och sedan fråga
om det är något ni undrar.

Köpen till mig och sambon fanns inte på kameran. Inte så roligt och
visa upp strumpor och trosor..

Sovrummet

Min käre sambo överraskade mig med att tapetsera och måla om i sovrummet medans jag var borta. Här kommer ostajlade efterbilder på sovrummet. Förebilder glömde han så klart bort att ta.. Men ska rota i några mappar och se om jag hittar en halvkass bild så ni iaf får se färgen.

 

Haha, den enda förebild där man ser färgen någorlunda bra är en magbild från
när jag var gravid med Alice. Så håll till godo!


Sträckning

På två dagar har det blivit över 60 mil, det känns! Tacksam över att kunderna är glada och trevliga. Dock slutade dagen med att när jag svarade i telefonen så sträckte jag mig bak i nacken/axeln. Satans vad ont det gjorde. Blir tigerbalsam och vetekudde när jag kryper ner i sängen.

Annars så har det inte hänt så mycket här hemma. Man jobbar, kommer hem och äter och sedan är det läggdags för barnen. Det dröjer inte många timmar innan man själv går och lägger sig, goddag pensionär..!

Nu ska jag föra in lite bilder i datorn, borde uppfinna en kamera som tömmer sig själv. Så mycket smidigare det skulle vara..

Tack och bock!

Dagen har gått fort och det känns både i knopp och kropp att man är slut, helt slut! Så jag är nybadad och ska snart krypa ner i sängen. Hoppas att barnen inte håller på och krånglar inatt som de gjorde natten till idag.

 

Sommarlängtan

Nackdel

Det finns en nackdel med mitt jobb, att man har för mycket tid att tänka ibland... Idag går tankarna till den jävliga sjukdomen cancer. Fick veta igår att morfars systers tumör i hjärnan hade börjat växa igen, cellgifterna hade inte hjläpt. Får se vad läkarna kommer fram till på fredag. Imorgon så är det röntgen av levern för mammas sambos del. BLÄ FÖR CANCER!!!!

Svampår

Denna helg har gott i familjens tecken. Fredagen har jag redan rapporterat om och på lördagen så åkte vi upp till Stockholm och hälsade på barnens farbror och hans sambo. Så fin lägenhet de hade köpt. Riktigt snygg och välplanerad lägenhet. Där kommer de att trivas!

Lördagen avslutades med familjepizza o Skogstorp med barnens kusiner. Så stor minsta kusinen har blivit. Det växer så fort, så fort!

Idag har jag varit ute i skogen med pappa och plockat svamp, skönt med en tre timmars skogstur. Det resulterade i en hel del god svamp. Bland annat så hittade jag en monstersvamp.

Det är så mycket kantareller så man höll på att bli sjuk, det kommer verkligen i omgångar. Förhoppningsvis blir det en vända på torsdag och fredag. Gott gott!

Bråkdel av kantareller på ett ställe.


På eftermiddagen så pysslade vi här hemma, diskat och städat. Även tvättmaskinen har gått varm. Jonis var duktig och satte upp lampor ovanför barnens sängar, nya krokar i badrummet och i hallen har barnen fått krokar att hänga upp sina jackor på.

frallan, sitter och lyssnar på pippi
i dockvagnen.

 

Nu ska jag återgå till svampen som är kvar att rensa. Hoppas att ni får en bra start på veckan. <3


Kräftskivan och storstads besök

Oj, här sover vi länge om morgonen och nu ska vi slänga på oss lite kläder för att sedan åka till Stockholm och hälsa på Jonis bror. Vi har ingen aning hur vi kommer dit så det blir spännande, mycket spännande.

Ska nog ringa någon och fråga om vi får låna en gps, Stockholm är en stad jag inte vill köra vilse i!

Bjuder på två bilder som jag ärligt snott ifrån min mamma, det är från kräftskivan igår. En underbart mysig kväll med god mat och mycket skratt. <3

Vi innan vi hög in på kräftorna

Kusinerna samlade på en bild

Paj i ugnen

Nu står pajerna i ugnen och jag ska väl snygga till mig. Här har värmen kommit åter, om inte för en dag iaf. Det har varit en skön dag så vi har varit hos svärföräldrarna. Barnen har lekt och ätit både plommon och björnbär.

Ville bara hoppa in och önska er en härlig fredag kväll!

KRAM! <3

Kräftskiva på agendan

Sista arbetsdagen är gjord för denna vecka. Det är skönt för nu väntar tre lediga dagar. Imorgon så ska vi ha kräftskiva, har en varje år. 8 vuxna och fem barn, det brukar bli en hel del pladder och skratt. Ser fram emot det så mycket.

Så imorgon förmiddag så ska jag och min bror åka och handla kräftprylar till kalaset. På eftermiddagen är det jag som gör två pajer, en som är skriven är den med lax och sparris. Det vattnas redan i min mun!

Nu ska jag krypa ner i sängen med Janouch, hennes tredje bok Hittebarnet. Riktig bra serie om barnmorskan Cecilia.

Dröm sött min sötnosar!

Äta själv tävling

Jag är med och tävlar hos vi3motvärlden.

Tävlingen avslutas den 4/9

<3

Era kommentarer värmer mitt hjärta, tårar kommer när jag läser dem. <3 tack! Sista arbetsdagen innan 3 dagars ledighet. Imorgon blir en dag med full fart, det som ska göras är att fira min moster och sedan hem och göra pajer till familjekräftskivan på kvällen.

Piss!

Elakartad...mer röntgen*2 innan besked...

Lingonsylt och boheme

Det har varit en bra arbetsdag med som vanligt trevliga kunder.

Nu på kvällen kokade jag lingonsylt av lingonen jag fick av svärmor. Tror sylten blir inte så söt utan man känner syrligheten i bären. Behöver jag säga att jag älskar skogens skafferi?

Lingonsylt på kokning

Oj, jo! När jag kom hem från Ge-Kås och Ullared så hade jag fått ett nytt sovrum. Jonis hade målat och Jens hade tapetserat. Tur att Jens kan hjälpa oss, det hade tagit honom 1 timme att få upp den underbara tapeten. Bilder kommer när jag har stajlat lite.


Denna tapet blev det, som fondvägg.

Men genom att det är nyfixat i sovrummet så har Alice fått flytta in till sin bror, möjligen lite sent men jag har inte haft hjärta till att göra det tidigare. Hon är ju min bebis, snacka om seperationsångest. Men nu hade jag inget val, visst det tar emot lite och jag får kämpa att inte flytta över henne. Alice och Ville sover väldigt bra tillsammans. Något jag gör varje kväll är att titta in på dem när de sover. Mina skitungar, älskade skitungar! <3

Bilder från shoppingen kommer i ett eget inlägg senare i veckan.

Back to work

Nu sitter jag på jobbet efter 3 veckors semester. Känns på gott och ont att vara tillbaka. Jag saknar att få umgås med mina hjärtan hela dagarna men något jag har saknat lite är rutinerna, konstigt nog. Dagislämningen gick bra, bara Alice som såg lite konfunderad. Får höra i eftermiddag hur det hade gått. Nu ska jag ta och läsa lite innan nästa körning. Ha en ljuvlig tisdag!

Regn i massor

Vad det regnar ute!!

Vi har ätit mat hos min pappa och sambo, efter maten så tog vi och åkte upp till vattentornet på invigningen och sedan att man fick gå in och kika hur det såg ut.

Vädret hade kunnat visa sig från en bättre sida, så inga bilder vart det. Tyvärr! Hade velat fått tagit kort i den fina takterassen de hade byggt.

Nu ska jag göra lite mackor för att sedan göra mig redo för sängen. Måste lägga mig redan nu om jag ska lyckas få någon timmes sömn. Resan genom sverige startar halv två inatt.

Ha en fin helg hörrni! <3

Rubrik på ointressant inlägg?

Att jag aldrig lär mig, att jag inte ska gå och lägga mig med blött hår. Luggen står verkligen åt alla håll..

Barnen är färdigklädda och redo för en förmiddag på dagis. Men varför glömmer man som föräldrer bort sig själv? Igår var jag på väg att gå hemifrån utan att borsta tänderna. Tur att jag hann komm på det innan vi gick iväg.

Chop chop om jag ska komma ihåg att borta tänderna på mig själv idag..

Blandad kompott

Inskolningssamtalet gick bra och fröknarna på Villes nya avdelning är väldigt trevliga. Dock fick jag en chock över att Villes fröken var äldre än jag hade trott. Mikaela är inte ett namn jag väntar mig på en 45+ (jag är skruttdålig på att uppskatta ålder...)

Men imorgon så ska vi dit igen och då ska vi vara där mellan 9.30-11.30 och på måndag ska jag lämna honom där mellan 9.30-12.30. Min lilla plutt! <3

Efter dagis så åkte vi hem till svärföräldrarna och lekte och fikade. Barnen trivs verkligen med sin farmor och farfar och jag gör detsamma.

Morgondagens planer är roliga, inskolning, storhandling och sedan packa lite snabbt inför resan i helgen. Sedan bjöd vi in oss på mat hos min far. Sedan ska vi upp i ett vattentorn som de har byggt om, ska vara en härlig utsikt därifrån så jag önskar mig fint väder.

Nu ska jag gå och lägga mig, sömn är viktigt.

Puss på er sötnötter! <3

Grönöga

Hade allvarsamma barn vid frukosten igår

 


Pirr i magen

Jag tror att vi har en stycket nervös kille här hemma. Ville har sovit dåligt i natt och när han vaknade så var det om dagis han pratade om. Men nu är han färdigklädd inför dagisstarten och det är bara mamman i familjen som bör hoppa i något mer respektabelt än ett gammalt amningslinne och mysbyxor.

Ha en bra torsdag!


Min stora kille har äntligen fått skägg

En notis

Imorgon så ska vi på inskolningssamtal på Villes nya avdelning, "sto"* som Ville säger.

Något annat som är roligt är att Ville har blivit en härmapa, dagens nya ord är truck, potatis och lossnat. jag har säkert glömt något ord men jag är glad!

*Storbarnsavdelning

Mitt i veckan

Jag tog barnen och åkte till min mormor och morfar idag. Vi hade ett härligt väder som gjorde att barnen kunde vara ute och springa i trädgården. Ncc håller på och fixar i ordning vägen utanför min mormor och morfar så barnen hade mycket att titta på, skrapor, vältar och grävmaskiner. Himmelriket för mina barn!

En vända med färg hann jag få på sängen men jag tror det behövs bättras på på något ställe till innan vi kan ta hem den. Det ska bli så roligt att få hem sängen och ställa in den på barnens rum. Jag hoppas att jag hittar något sött bäddset nere på Ge-Kås i helgen.

 

Listan till Ge-Kåd är fixad så nu är det bara de eländiga fönstrena kvar att göra. Kanske ska surfa runt och se priser hos företag som putsar fönster. Det hela blir mycket enklare då. Eller?!

 

Morfar och Ville sitter på trappen och kollar på fordonen.

Alice satte på sig mina strumpor imorse...

 


Nytt till fönstret

Fina kronan



Nu ska det bara köpas murgröna, kanske hjärtan-på-tråd passar bra?
Vilken är mest tåligast tro?

Härlig dag!

Jag och barnen åkte hemifrån redan vid nio i morse, hur vi kom iväg så tidigt var och är en stort frågetecken! Vi började med att stanna på Jonis jobb och säga hej innan vi åkte upp på stan. Planen var att besöka en garnbutik som ska säljer ut, hämta en sko och köpa wienerbröd. Allt vart utfört och bonusen vart en fin krona. I kronan så ska jag sätta en murgröna. Ni ska få se en bild sedan när det är klart.

Dagen har spenderats hos min mamma och hennes sambo. Barnen har lekt så fint och plockat både plommon och gula morötter. En härlig dag!


Bockar av

Nu kan vi bocka av en osynlig punkt på listan. Vi tog i itu med barnens rum och rensade på leksaker. "Bara" tre backar kvar med leksaker. Vi "shoppade" nya ute i förrådet med. In med duplot och ut med brio tågbanan. Ville är överlycklig nu!

Snart ska kottarna i säng och det längtar jag efter, de har varit så gnälliga idag!

Borde/måsten

-Tvätta fönster innan jag börjar jobba igen
-Fixa en ordentlig lista innan Ge-kås resan i helgen
-Laga mat
-Vika undan tvätt
-Måla Alice nya säng

Men istället hamnar jag här...

Det kan bero på att jag inte har något lust till att göra något?


Svärmors klematis, stod och fotograferade den och helt
plötsligt kommer en fjäril och sätter sig på den.

Ny vecka, nya upplevelser

Det är bara frågan vad man ska göra för något utav dagarna som är kvar. En fundering jag har är att åka till Parken Zoo med barnen, hade varit roligt att åka dit och titta lite på djuren. Bada hade varit roligt om vädret hade varit roligare. 

Just nu sitter barnen och ritar medans jag skriver, kreativa familjen.

Villes tal har lossnat en hel del nu, det kommer både 3 och 4 ords meningar dock är det samma meningar och ord som används hela tiden. Men jag är glad över att Ville härmar oss och prövar på nya ord. Senaste ordet var tårta. Så fort jag får schemat för september så ska jag ringa och boka en tid hos logopeden. Vi har även fått tid till hörselkontroll, ska bli spännande och se om jag behöver ta ledigt för att åka på den.

Nu ska jag duka fram lite frukost till mina små pluttar, en mysstart på denna vecka <3


Wilma & Morris tävling hos Carolina


”Jag tävlar hos Carolina om ett presentkort på 500 kr hos Wilma & Morris

Tävlingen avslutas den 28:e augusti kl.21

Lördag snart söndag

Liten lägesrapport ifrån mig.

Vi njuter av sambons sista semesterdagar, på måndag börjar vardagen för honom igen. Jag har ytterligare en vecka att njuta tillsammans med barnen.


Från min svågers 30-års fest. Jag och min mamma på bilden.


Den lilla kameran är återfunnen, hade glömt den hos
min kompis syster.
Så de kan gå
...

Sista semesterdagen

Det vart en tur till stranden, men tur med vädret hade vi inte. Det blåste pålands vind men barnen och Jonis badade ändå. Vi stannade 1½ timme innan vi gav upp och åkte till Linas föräldrar och lekte i trädgården ett tag.

Idag har vi åkte vi in till Malmö och strosade på stan, tittade i affärer och fikade. Barnen tyckte det var roligt och vi parkerade utanför min morfars syster så vi tog bussen ner på stan. Vart lite överraskad då de hade dragit om linjen. Men det vart bra ändå, vi kom ner på stan iaf.

Vi gjorde ett besök i en leksaksaffär men barnen valde varsin penna! Ville hittade en legopolisbil och en lego brandbil, gjorde överenskommelse med honom att är han blöjfri i 7 dagar och kissar på potta eller toalett så ska vi köpa den till honom. Känns som en bra deal!

Nu har vi ätit och barnen nattas för tillfället. Sen väntar vi in Lina med familj innan vi myser ner oss i soffan framför en film, sista kvällen med mys med Lykke. Imorgon styr vi nosen hemåt.

Något jag inte har berättat om är att vi har fått dåliga nyheter medans vi har varit på semester, jag har valt att fokusera på att njuta, vilket jag vet att att det önskas. Barnens plastmorfar har fått diagnos bukspottskörtels cancer. En tuff resa ligger framför oss alla. Min mamma har skrivit om det här

Godmorgon måndag

Här är det äntligen sol och blå himmel vilket innebär en dag på stranden. Helgen har förflutit och dagarna har gått snabbt men sedan har vi haft det väldans roligt med.

Lördagen var vi på Tosselilla och på söndagen spenderades på kulhuset i Trelleborg, jag undrar om barnen eller de vuxna har haft mest roligast denna helg?

Både Ville och Alice sköter sig galant och det är en fröjd att vara på semester med dem, så snälla, glada och sover länge brukar de inte göra.

Alice har fått en ny kompis här nere och jag tror att hon önskar att få ta med honom hem. Hennes nya bästis är en rottis, Digge är det första hon ropar efter på morgonen. Hon sitter ofta nedanför honom och tittar upp på Digge eller så kramar Alice honom när han ligger på golvet. Så söta!!

Fredagsmys!

Resan till sydligare breddgrader har gått bra, på vägen ner vart vi tre barns familj. Att höra barnens skratt och bus från baksätet var härligt.

Idag har det varit mulet så jag passade på och hälsade på morfars syster och vi tog ut henne på en fika. En trevlig eftermiddag. När vi var tillbaka i Höllviken så åkte vi och handlade tacos och gottis till kvällen.

Vi har haft fredagsmys med 3 barn medans Lina och Marcus har gått ut en sväng. Barnen har varit så snälla och nu sover alla tre.

En liten uppdatering från mig, att man inte kan hålla sig från bloggen längre än så här...


Semesterstängt

Det har varit dålig uppdatering de senaste dagarna, jag har haft fullt upp med att förbereda och packa inför vår semester. Så nu tar jag ledigt från bloggen men har ni tur kanske det kommer upp ett inlägg då och då. Må gott raringar! KRAM!

Tävlar hos Vi 3 mot världen

Tävlar gör ni här hos Vi 3 mot världen om
ett smycke från
smyckesboxen

Tävlingen avslutas den 14/8

Lite av varje

Jisses vilken härlig bil min bror har köpt! En Chrysler 300C, helt ljuvlig att köra men den är så ful framme i nosen. Färgen var skitsnygg, den här färgen ska min nästa bil ha!


Vad tycker ni?

När vi kom tillbaka ifrån stockholm så släppte brorsan av mig hos svärföräldrarna där resten av familjen var. Dagen avslutades med mat ute i trädgåren innan vi åkte hem.

Nu på kvällen har vi börjat packa väskorna till semestern. Att vi är ute i så god tid har aldrig hänt!! Imorgon ska vi göra lite ärenden bland annat så ska vi handla små överrasknings presenter att ha under resan ner. Böcker är bra, har ni några tips på bra böcker?

Nu ska gå och lägga mig, det är en ny dag imorgon. Hoppas raringarna sover sött inatt!

just ja, bilderna är lånade från min mammas blogg

på tur

Är i Stockholm med min bror. Han har precis blivit ägare till en chrysler. En nöjd lillebror men en ännu nöjdare storasyster som får äran att provköra den hem.

RSS 2.0