Tupplur

Nu ligger båda barnen och sover sin middagsvila, vilket gör att jag med borde slänga mig under filten i soffan och blunda lite. Vi åkte till mina morföräldrar på fm och fikade, så skönt att komma ut och se något annat än våra väggar. Stannade med på deras lokala fik och köpte med mig gott bröd att smaksa på.

Efter tuppluren så ska vi klä påskriset och så i äggskalen :) Hoppas bara det är snabbväxande krasse, då jag är ute i sista sekunden med att så.

Ska visa lite bilder sen på det vi har gjort idag.

Funderingar

Har redan börjat fundera på vad vi ska köpa till Ville när han fyller 2 år, både jag och Jonis har funderat på om vi ska ta en heldag med honom utan Alice.

Att vi ska ordna barnvakt till henne och sedan åka och bada, och sedan mysa. Det tror jag att han kommer att uppskatta. Givetvis kommer han få en present att öppna. Ni kanske har några förslag på vad man kan göra?

Nu hör jag att lillsnorkan vaknar, då ska väl dagen börja. Ska ätas lite frukost och sedan hoppa i lite kläder sen får vi se vad dagen har att erbjuda.


Tävlar hos Creyla






Jag tävlar hos Creyla om en valfri mössa från Madebycarran.
Tävla HÄR du också.


Tävlingen avslutas den 5/4 kl.21

Tävling hos Stolt mamma till Mira

Jag är med och tävlar hos Stoltmammatillmira om ett valfritt paket namnnappar från Namnnappen.se.
Var med och tävla HÄR du med!



Tävlingen avslutas den 5:e april kl.21

*Slår näven i bordet*

Nu får det banne mig vara slut på denna sjukstuga! -Försvinn dumma baciller, försvinn!

Ville är iaf bättre, men jag och Alice fortsätter att hosta och snora. Idag har det kommit upp mycket slem från Alice. Riktigt skönt att det kom upp men hon hade det jobbigt under tiden.

Ville trilskades under läggningen, somnade inte förräns vid 21.30 så jag hoppar verkligen att han sover hela natten i sin säng nu.

Imorgon måste jag påskpyssla lite, så det blir lite påsk här hemma. Har även suttit och letat mönster så jag kan börja virka. Ska lära mig själv, ska börja med en liten dammsugare :)

Tävling hos Carolina1979



Jag tävlar om finfina babyprodukter från Apoteket – var med och tävla hos Carolina du också!


Elände, elände

Jag är medlem på ett familjeforum och där inne är det som om alla känner alla. En verklig familjekänsla.

De senaste dagarna så har det varit allt för mycket elände på en av underforumen, i torsdags fick en av medlemmarna, via rul, att hennes barn i magen har diafragmabråck, idag var det en annan mamma fick veta, oxå via rul, att hennes barn i magen har ryggmärgsbråck. Visar någon av dessa barnen att de har kromosonavikelser så kommer graviditerna att avbrytas. Och grädden på moset så var den en överburen mamma som födde en son som tyvärr inte levde.

Jag är så ledsen för deras skull! Det får mig att värdesätta livet och mina barns liv ännu mer än vad jag redan gör.

Still alive

Ville har piggnat till sig och har fått tillbaka lite bus, men det är 60% kvar innan han är helt frisk. Alice började snora igår och inatt har hon låtit bedrövlig. Både hosta och snor, stackar lillan! Jag har med blivit klubbad med stora förkylningsklubban. Ont, ont, ont i kroppen, snor som har tagit över min stackars skalle. Orken finns inte. Jag fasar inför morgondagen då jag blir själv hemma med två sjuklingar.

Får se om min kära mamma hjälper mig imorgon, men det är inte att räkna med!

Kvällsmaten idag blir kebabtallrik, jag längtar!

Jour

Ska snart åka upp till vårt sjukhus för att hjälpa Ville med hans andning. Vi har fått i uppgift att vätska upp honom med hjälp av vätskeersättning och saft. Det gör så ont i mig att se honom så dålig!!

Blogg beroende?

60%


Hittade ett roligt test och gjorde det. Testa dig här och se hur beroende du är!

 


Nytt i vardagsrummet

I tisdags när jag följde med en vän till sjukhuset så gjorde vi ett stopp på Ikea. Där fick det följa med hem två mattor, de passade in skitbra i vårt vardagsrum. En verklig färgklick! Köpte nya överdrag till kuddarna med. Nu är det våren här!


Vår soffa, Ekeskog från Ikea

+


Hampa från Ikea

+

Kuddfodral, Kajsa Linje från Ikea

=

VÅR


Falsk krupp

Var till läkaren med Ville idag, han har haft sin hosta väldigt länge och äntligen fick vi en diagnos. Men han har 39 graders feber, så jag är ganska slut.

Återkommer när han är frisk.

Gå i taket

En vän ringde igår och undrade om jag kunde följa med henne till sjukhuset, svarade att jag skulle kolla om jag fick barnvakt och det ordnades sig.

Så min mormor och morfar kom in vid lunch och passade mina skruttar. Dock drog läkarbesöket ut väldigt på tiden då det inte gick bra. 3 timmar spenderade vi på sjukhuset. Drygt, men vi hann behandla många ämnen.

Sambon avslöste mina morföräldrar och när jag kom hem så berättade han att Ville hade spytt precis innan han skulle äta, bara slem. Och samt min morfar kläckte ur sig att Alice hade fått saft och vatten. Jag höll på att gå i taket när jag fick höra det!! Alice är bara 4 månader och de ger henne saft!! Och när morfar berättade det för Jonis så sa min mormor att "de skulle vi ju inte berätta..."

Ska ringa dem imorgon och höra vad och varför, idag är jag fortfarande fly förbannad!!

Ska ta och lägga mig då jag är trött, ont i huvudet och känner att det kommer att bli en lång natt då Ville har hemsk hosta...

Soliga måndag

Och min älskade sambos födelsedag! <3

Han ska få sin present när han kommer hem, så vi ska förbereda lite idag på fm.

Ska även ta och åka till vår lokala handelsträdgård och handla krasse och konstgräs, så vi kan göra lite påskpyssel. Fick tipset om krasse hos Sockenvägens söta. Har sparat ägg efter när Jonis har bakat.

Helgen har annars varit väldigt trevlig, med kalaset i lördags och babysimmet igår. Alice är grymt duktig, ett riktigt litet blötdjur! Hon dök mellan oss igår, det känns inte lika farligt denna gång som det gjorde med Ville. Det är så mysigt att se hur hon plaskar, skrattar och njuter att bara vara själva med oss. Vi ska lämna bort Alice och åka och bada med Ville så han med får lite egentid med oss. Gäller att vara rättvisa numera.

Appropå Ville så har han börjat att trotsa oss rejält, testar gränser så det heter duga! Man testar olika sätt dagligen för att få honom att göra som man vill. Be snällt, tala tydligt, tala lugnt, tala högt och när gränsen är nådd med råga så får han sitta i sin säng och tänka över det hela. Visst det blir en del tårar från Villes sida men det går fort över så fort man pratar lugnt med honom om varför han fick gå i sängen. Och det här är bara början och jag längtar redan tills trotsen är över.

Nu är det dags för oss att hoppa ur pyjamasarna och i våra kläder så dagen kan börja.


Trött

Nu är denna dag till övers. Har haft en trevlig dag med trevligt besök, men så slut jag var i huvudet när alla hade gått. Även båda barnen var helt slut. Men nu har vi vårat firande för oss klart. Men vi har fått fina presenter, bl a pengar till cykel och cykelsadlar till barnen. Över pengar så fick vi blommor, kökshanddukar, fröer och presentkort på en blombutik här på vår ort.

Imorgon är det babysim med vår underbara dotter, vår prins ska få leka hos sin mormor. Det känns skönt att få lite tid enbart med vår dotter. ibland känns det som om hon blir bortglömd. Men hon är verkligen inte mindre älskad för det!

Nu på kvällen har vi ätit hemmagjorda hamburgare och druckigt coca cola. Mycket gott, efter att ha ätit så spelade vi lite mario på wiit. Vi var tvugna att stänga av innan vi vart alldelles för förbannade båda två.

Nu ska det borstas tänder och jag ska läsa lite bok innan jag somnar. Ska ta och väcka sambon som somnat i soffan...

Jo just ja, jag fick presenten av min kära sambo idag, fick presentkort på en smyckesbutik så jag kan beställa ett namnsmycke. Vart så glad! Det är något jag velat haft länge!

Kalasdags

Snart kommer all släkt för att fira oss. Vi har dammsugit och putsat här hemma så nu kan vi släppa in besökarna med gott samvete. Det ska bli trevligt att träffa alla.

Ska försöka att ta itu med mitt hår, la mig med blött hår i går och mina självfall syns ganska skapligt. Får plocka fram platttången medans sonen sover. Ska få i mig en macka med.

Sambon och sonen var jätteduktig på att baka igår, två sockerkakor och en massa kakor. De gick även till affären och införskaffade ingredinserna till marängsswiss.

Nä, göra sig snygg var det ju!

Sakta ner

Det är redan fredag igen, tyckte nyss att det var helg. Men det är skönt att det är helg igen, för då har vi Jonis hemma med oss.

Igår stod Ville och tittade ut genom fönstret och ropade på pappa, han stod där i 10 minuter i dag igen och ropade. Det gör ont i mig att höra att han saknar sin pappa.

Igår fyllde jag år, fick en teckning som barnen har ritat. Blir så stolt över mina barn. Ville fick feber igår på em och inatt har han varit varm men ingen feber idag på fm. Konstigt det där!

Imorgon ska vi ha kalas, då kommer våra familjer och jag har satt Jonis på att baka. Det ska bli spännande!

Hittills så har vi hunnit varit upp på stan och gått i affärer, jag kikade in på en lagerutförsäljning men gick snabbt därifrån. Grymt mycket folk och jag hade inte tålamod att kika ordentligt. Köpte present till sambon och sedan fyndade jag böcker. Halva reapriset. Ville fick två böcker och jag två för den ofattbara summan 118kr!

Ska ta och leta rätt på en tröja för idag är jag lite kulen och sedan ska jag förbereda maten idag. Har tagit fram fläskfile och till det ska vi äta rotfrukter i ugn. Mums!

Hipp Hipp

Hurra till mig själv. Idag blir jag ett år äldre men känner mig fortfarande som 23.

Ska se till att sonen kommer iväg till dagis och sedan ska jag åka och äta en mysfrukost med mina älskade vänner. En bra start på denna dag!


Våga Tro

Solen lyser idag och det gör sorgen lite lättare att bära. 17:e mars 2009 lyste solen lika fint. Tror Maximilian och Saga har sätt till att vi får fint väder.
Saknar er så!



I månljusets skugga


2 år av saknad och sorg

Kroppen och känslorna är i uppror, nerverna ligger utanpå kroppen.

Dags att försöka ta sig igenom denna dag...

Slutet

Slutet

Tankar

De senaste dagarna har varit väldigt svängiga. Igår kväll var jag så trött, det var evigheter sen sist jag var så trött som jag var igår. Jag skulle kunnat lägga mig för natten redan vid 19 tiden när barnen somna men jag höll ut till kl.21.

Jag hoppar till för minsta lilla, speciellt idag när posten stoppade ett brev i lådan. Trodde det var någon som höll på att ta sig in. Lugnade mig ganska snabbt när jag mindes att jag låste dörren när jag kom hem.

Mitt tålamod är inte det bästa, försöker inte låta det gå ut över barnen, men när de väl råkar göra det så blir det extra kramar och pussar.

Men när jag läste Emmas blogg förstod jag vad som påverkar mig.

Imorgon kommer bli en tung dag!

Årsdagen

På onsdag är det 2 år sedan Max & Saga vart änglar och jag saknar dem så mycket! Har så många glada minnen utav dem och de är de jag tänker på när de blir för jobbigt.

Men jag kommer aldrig att glömma vad jag gjorde och vart jag var när jag fick samtalet den kvällen. Jag och sambon stod i sovrummet och pysslade i ordning inför Villes födelse. Lina ringde och bad mig att sätta mig ner, jag i frågasatte varför. Då sa hon att Emma, Max och Saga hade blivit överfallna. Jag bröt ihop och jag vet att jag pratade med min mamma och Linda, gång på gång. Vet oxå att jag satt mycket vid datorn för att få reda på mer om vad som hade hänt. När klockan var 4 på morgonen la jag mig i soffan och kollade på nyheter. Till slut somnade jag utmattad. när Jonis skulle till jobbet så gick jag och la mig i sängen. Vaknade av att telefonen ringde på morgonen, tror första samtalet var antingen mitt ex mamma eller om det var min pappa som ville gratta mig.

Vila i frid små änglar!

Babysim och myssöndag

Igår ikväll när vi var på väg hem i från svärföräldrarna så fick jag tag på de som håller i babysimmet. Så idag ska det plaskas. Vi gick ju som sagt med Ville och alla tre tyckte om det. Får se om Alice tycker likadant. Det jag dock är orolig för är hennes hud, eftersom hon har problem med eksem och blir lätt torr.

Ville ska vi lämna hos min syster så vi kan ägna oss åt Alice fullt ut.

Nä, dags för mig att hoppa in och snygga till mig, har ett x antal kilo hår som måste bort för att jag ska kunna visa mig i badkläder. Sedan ska badpåsar packas.

Irriterande

Något som jag kan irritera mig på i bloggar är de som skriver i talspråk. Det är jobbigt att sitta pch läsa! Sådana bloggar låter jag bli att läsa, om jag ens går in på dem igen.

Stavfel är något man inte kan rå för, antingen har man för bråttom och det blir fel eller så stavar man fel.
Jag kanske har stavfel här och där men jag försöker alltid att läsa igenom det jag har skrivit och rättat till det. Men man är inte mer än människa.


Lördag och sambons sovmorgon

Idag var jag snäll och gick upp med barnen när de vaknade så sambon kunde få sovmorgon. Ville vaknade och grät vid 3 taget i natt så det var bara att lyfta in honom till oss. Så jag har inte sovit så där bra, men jag hoppas att kunna få gå och lägga sig en stund när sambon vaknat.

Planerna för idag är att åka och fira svärmor som fyllde igår. Hon har önskat sig att vi skänker pengar till antingen Rädda mammorna eller Rent vatten. Det tycker jag är en bra present att ge till någon som redan har allt. Svärföräldrarna har fått getter och höns i present förut, inte utav oss utan av deras vänner.

Ville ska även få rita en teckning till farmor som hon ska få, vi funderar på om vi ska göra deras fot eller handavtryck. Men det får sambon ordna isf.

Ska försöka att få tag på de som håller i babysimmet här i stan. Fick veta igår att det börjar imorgon. Har ens inte sett någon annons och jag har verkligen hållt utkik efter det. Håll tummarna på att jag får tag på dem och att vi får börja imorgon.

Vi gick på babysim med Ville och vi har fortfarande nytta utav det. Speciellt när vi ska tvätta hans hår!


Vårväder

Promenaden var ljuvlig, så skönt att känna solen strålar mot ansiktet och känna det värma lite.
Ville gick hela vägen bort till affären, han plaskade i vattenpölar, plockade med snöbollar och hade allmänt roligt.

Men nu sover han, så jag och Alice ska ta oss till köket och förbereda maten till ikväll. Skönt att passa på medans han sover.

Tror det blir en tur förbi skötbordet innan köket, det sprakar lite konstigt från lilltjejen.

Ska nog slänga ut slängkläderna på balkongen och vädra dem.

Nä, dags att sätta fart!


Solen och fredag

Kan det bli bättre?

Vi ska snart äta macka och sedan ska jag ta en promenad med båda barnen. Ville behöver ut och busa och jag vill njuta av solen. Alice får ligga i vagnen och sova. Känns som en bra start på denna helg.

Till fredagsmat ska vi äta kycklingfajitas idag, ska väl passa på och göra ett stopp på affären och komplitera lite så man kan laga mat.

Städa och tvätta ska det göras idag så vi får en ren helg. Lite mycket planer idag men skönt!

Ha en skön fredag! <3

Tävling om en goodiebag hos Muppsan

Jag är med och tävlar om Sveriges största barn goodiebag
värde över 40 000:- på Muppsan´s blogg!!
En massa extra vinster kommer det oxå att bli, så ta
chansen du med



Tävlingen avslutas den 15:e mars kl.21


HÄR ÄR VAD NI KAN VINNA:
(klicka gärna på länkarna för att läsa mer om vinsterna)

1. Iob-butiken - Det mest för barn & baby till generösa priser!

2. Vinn din personliga pusselpall från Bonde of Sweden! Den perfekta doppresenten eller varför inte, en till någon du älskar? Bara fantasin sätter gränser!

3. Vinn ett kalaspaket från Partytajm! Hos Partytajm hittar man allt till alla typer av kalas!

4. Karaktärskläder med barnens favorit figurer från TV/Film hittar ni på Netty.nu

5. Hos Ekokul hittar du coola ekologiska och rättvisa leksaker

6. Sobea - Kryp & Lekbyxa och matchande tröja i underbart mjuk velour. Tack vare det halkfria tyget på knät så hjälper de barnet att lära sig krypa lättare.

7. Celebrations - Dekorationer och tillbehör för bröllop, baby, dop, temafester barn och vuxna.

8. Little Bloom ekologiskt och giftfritt till ditt barn!

9. Swedish Plate barn-shop bjuder på tre mycket fina barnartiklar; barnvagnsskylt med flagga, namnlappar till kläder samt nappar med namn.
10. Vårens hetaste trend - coola strumpbyxor från Fluffbabes, Fluffig och förförande läcker är doften på Fluffbabes egen Body Lotion, Champagne ska vara torr, kall och gratis! (till chillbag)

11. Roligt unisex mönster på body, dregelhaklapp, servetter och kort! “Babyface” av Johanna Lundqvist, Båstad.

12. PlayMais från EkoLeko är det helt ekologiska pysselmaterialet av majs. Forma, bygg och låt kreativiteten flöda. För alla 1 – 129 år.

13. I love Plexi - Unika och personliga smycken i plexiglas.

14. Ecoloco - glada ekologiska barnkläder.

15. Lekfull t-shirt från LipFish i glada färger.

16. Majskrokar & Vaniljkrokar – Ett nyttigt snacks som passar många!

17. Önskefoto - Personligt gosedjur med egen bild på tröjan!

18. Vetenallen Hugo - hur go´som helst. En varm vän att krama när barnet behöver tröst, har svårt att komma till ro eller har småkrämpor. Hugo har en vetekudde i sin "mage" som värms i micro eller i vanlig ugn.

19. Epicare är den enkla, billiga och effektiva medtoden för hårborttagning i ansiktet och härstammar från threading. Epicare avlägsnar hårstråna med rötterna snabbt och effektivt utan att skada eller irritera huden.

20. Strössel barnkläder - Glada kläder till glada priser!

21. Skaloverall ifrån Nanook of Sweden: Klä barnen efter väderlek genom ”lager på lager principen”, vattentät och med en mycket bra andningsförmåga.

22. Röda Hund - Mjuk och skön ekologisk body med hundtryck.

23. WILLVIN´s svenskdesignade skötväskor har på kort tid blivit populära bland moderna föräldrar som söker praktiska lösningar och hög kvalitet då skötväskorna passar papporna lika bra som mammorna.

24. Nicework - Ettt par av dom populära, sköna och snygga Crocs tofflorna.

25. Till alla våra små babygenier har Namnnappen en unik napp med Einsteins relativitetsteori som motiv. Till alla våra små unika och väldigt betydningsfulla vippare presenterar Namnnappen en snygg VIP-Motivnappar.

26. Ängholmen Barnprodukter har prisbelönade, unika och smarta saker som ger närhet och värme.

27. Snygg, smidig och ekologisk höftbärsele från Knyt an!

28. Barnkalaset.se, här hittar du allt till att ordna ett roligt barnkalas.

29. myHeart.se säljer presenter och dekorationer till bröllop och fest.

30. Skicka en personlig hälsning, överraska med ett Nallebud. Gör beställningen direkt på vår hemsida Nallebudet.se

31. Monimo - Tävla och vinn värmande tillbehör till barnvagnen!

32. PaXLuX - väggdekorer till ett betydligt lägre pris, med riktigt bra kvaliet. Vi har något för alla!

33. Älsklingar.se - Hos oss finner ni märken så som Lundmyr of sweden, Teddykompaniet, Spookie, Sock Ons och Danska pippi med deras populära dregellappar.

34. SmartaSaker säljer smarta, funktionella och kul prylar på nätet

35. Nu kan även lillebror och lillasyster vara med på Star Wars kalaset. Hos Kalaspinglan hittar du även dräkter för större barn och hundar, dessutom allt annat du behöver för att ordna ett toppenkul barnkalas!

36. Rarabarn - Leksaker och haklappar på nätet!

37. Hos oss på Simply Colors kan du designa dina barnkläder. Bestäm själv hur du vill att din tröja ska se ut!

38. Nya BabyBjörn Babysitter Balance Organic, med ett tyg av ekologiskt odlad bomull. Se film här!

39. Kullerbyttan Barnkläder - Barbapapa filt + bib

40. Skoor - Barnskor och babyskor från strl. 16 i mjukt skinn med elastiskt vristparti och antihalksula, Handla för 300 kr och få 25% rabatt med kod "Vinter10"

41. Front2backRidef - Bärselen som håller längre! Används på magen eller ryggen.

42. Wiggleworm gym - Babygymmet som inte tar någon plats! Perfekt att ta med till kompisen eller mormor.

43. Twist - Nu är det slut på smutsiga skedar i skötväskan. Twist är enkel att använda och diskas i maskin.

44. Alvaboden - Bra kläder till riktigt bra priser, 0-8 år!

43. Äppel Päppel - Barnkläder i egen design efter dina önskemål!

44. BabySmart.se sponsrar med Mams bröstpump till Goodiebagen. "Ett måste för ammande mammor som vill ha en stund för sig själva lite då och då"

45. Geggamoja mössa för vuxen från Norrbaggen-kläder för alla väder.

46. rabdido - kläder för färgstarka barn!

47. Valfri namntröja/body från Bling my Name – ekologiska barnkläder med tryck av namnhalsband. Alla namn går att trycka!

48. Vilda Victoria – Vilda Smycken På Webben!

49. Innocent drinks - Frukt, frukt, bara frukt

50. Barnbubblan - Fina kläder och praktiska prylar, med barnen i fokus!

51. På Happystore.se hittar du roliga och annorlunda produkter till dig själv och dina barn.

52. Söker du en personlig present till någon så har du kommit rätt - MINIFOLK broderar din egen text på snuttefiltar, kläder, filtar, påslakan m.m.

53. Rock The Dog – Coola prints för coola kids (& deras vuxna polare)

54. Grimbergstryck - Dina foton på canvas, framkalla och förvandla – allt till låga priser och snabba leveranser.

55. För Näsvisa små barn! - NäsFridas första hjälpen kit- nässug och nässpray.

56. Dr.Brown Wideneck Start kit delux. Klassisk BPA-fri nappflaska, perfekt för det lilla barnet, antikolik funktion och widneck.

57. Tommee Tippee Sangenicg Hygiene Plus + Blöjhink - världens mest köpta blöjhink - Älskad av familjer värden över! Tomme Tippee-Explora för dom små upptäckarna. En unik spill-icke mugg för barnens alla utflykter i vår och sommar.

58. Hos Hej Baby hittar du barnkläder med personliga & unika tryck!!

59. Kotteshoppen.se – barnkläder online. Barnkläder, Leksaker, Barnmöbler, DVDspel och filmer mm med Sago- och Filmfigurer. Star Wars, Mumin, Pippi Långstrump mfl är figurer du hittar hos oss.

60. Författaren Anna Kreutz Wirfelt tillsammans med välkända barnläkare och spädbarnsforskare blir dina guider i nio böcker.

61. Ett minnesalbum hjälper Dig att ta vara på de där speciella ögonblicken i barnets liv, och blir till slut en värdefull samling minnen att se tillbaka på, för både Dig och Ditt barn.

62. Bellios ekologiska svensktillverkade tofflor finns både i klassiska enkla och färglada retro modeller.

63. Weleda - Ekologisk, naturlig hudvård för de minsta. Helt naturligt, precis som ditt barn.

64. KL Kids har en mix av märkeskläder i storlek 56-170. Fraktfria leveranser inom Sverige.

65. Kidz of Sweden - Hello Kitty hörlurar som passar alla åldrar.

66. Minbebis.com - För dig som planerar bebis, är gravid eller redan har barn, träffa nya vänner i vårt forum!

Torsdag

Och veckorna går allt för fort. Det är redan fredag imorgon, men så skönt!

Just nu njuter jag av tystnaden, båda barnen sover. Det är verkligen en fröjd för öronen. Men det typiska är att jag måste väcka Ville snart och att Alice har precis somnat. Jaja, vad är en bal på slottet?

Dagen mat blir något med köttfärs. Är sugen på rotfrukter i ugn men vet inte hur jag ska få i hop det med köttfärsen. Får fundera vidare på det.

Har läst ut andra boken i twilight serien. Ska skicka ett sms till min mor och tala om det så hon får läsa lite fortare.

Marddrömsnatt

I natt har det inte blivit mycket sömn. Ville vaknade  vid 1 snåret, väckte Alice. Fick Båda och somna om men Alice fortsatte att vakna varje timme efter kl.1. När Ville vaknade så började myrorna krypa i benet och det vart för outhärdligt att ligga kvar i sängen så jag fick upp och vanka lite.

Vid 3 så funkade inte det med att stoppa in nappen på Alice så det var bara att lyfta över henne och amma. Tack och lov somna hon av det. Men natten fortsatte vara stökig med massa drömmar.

Så jag är så trött att jag är snurrig i dag. Nu ska lillan ha lite mat, Ville kläder och sedan ska vi ta oss till dagis och när vi lämnat storsork där så ska det hem och sovas!

Hoppas att lillskrutt samarbetar på med mig på den punkten, annars blir jag tokig!!

Jag tävlar hos Snusans inredningsblogg

Jag är med och tävlar hos Snusans Inredningsblogg om ett presentkort från Vimsadekor. Tävla här du också!



Tävlingen avslutas den 21:a mars

Vad härligt, jag blir 21!

Har varit och firat min syster idag, och hon fyllde "19 år" i år. Det var väldigt skönt att höra, för då gör det mig till 21 år.

Men jisses vilken ljudnivå det är på kalaset. Deras mellandotter trissar verkligen upp Ville och det blir en ljudnivå som heter duga! Och sedan att alla andra pratar i mun på varandra gör inte saken bättre.

Men nu är det över denna gång, så nu ska det samlas energi till nästa kalas som är antingen den 20.e el. 21:a. Då ska jag och sambon ha vårat gemensamma kalas.

Appropå kalas så har jag redan börjat fundera på vad jag ska baka. Allt blir mjölkfritt så Ville kan äta allt. Hittade ett recept i en tidning idag på sega chokladkakor som lät väldigt gott. Antingen blir det sockerkaka eller muffins med någon god fyllning.

Muffinsen som jag bjöd på förra året.


Tävlingssugen igen

Jag tävlar om ett presentkort värt 300kr från Liljaliving i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!




Tävlingen avslutas den 25:e mars kl.20.00

Mysfrukost

Vi vuxna + lillskruttan har varit vakna i en timme och kollat på Vasalopps starten. Så nu är frukosten framdukad framför tv'n och vi väckte Ville. En liten sork vart jätteglad över att se att vi äter frukost framför tv'n idag.

Nu ska jag sälla mig till min älskade familj.

Underbar start på en söndag! <3

Lördag

Dagen började väldigt skönt med sovmorgon för min del.  När jag väl vaknade till liv så var kl.11, det var evigheter sedan jag sov så länge. Låg och drog mig en liten stund, Jonis kom in med båda barnen så låg vi alla fyra i sängen och myste en stund. Alice blev hungrig och jag ammade henne. Ville sprang och hämtade alla sina traktorer och radade upp dem i sängen. Ville och Alice är verkligen mina små goungar!


Resten av dagen spenderades hemma hos svärföräldrarna, de bjöd på fika och mat. Jag har världens bästa svärföräldrar och barnen har de bästaste farmor och farfar som finns! Vi åkte nog hem och var hemma vid 19 tiden. Det var bara att stoppa storskrutt i sängen och sedan ge lillskruttan mat. Sedan sov de båda gott. Vi lånade det nya mariospelet till wiit av Jonis bror. Så det har vi suttit och spelat en stund, riktigt roligt!



Sol har det varit idag med och det gör verkligen att man får vårkänslor. Takdropp i från taken gör det hela inte sämre. Något som hade varit mysigt vore att ha åkt till ett friluftsområde och grillat korv, druckigt varm choklad och myst i solens varma strålar. Tror Ville hade tyckt det hade varit roligt. Men får försöka att göra det en annan dag/helg. Hoppas solen lyser i morgon med. Ska försöka att sitta lite på balkongen och få lite D vitamin chock.


I morgon så ska det ses på vasaloppet och sedan får vi se vad dagen har att erbjuda. Nu ska jag ta och lägga mig och läsa lite ur andra boken i twilight serien som jag lånat av min mamma.

Tävling hos bambi.blogg.se

Har hittat ännu en tävling som jag hoppas på tur i!



Tävlingen pågår fram tills den 18:e mars

Myror i benen

Jag hade mycket problem med myror i benen när jag var gravid med Alice och igår kväll när jag inte lyckades somna tillräckligt fort och efter lite bråkande med sonen så kom de krypandes. Försökte med att stretcha, att massera. Till slut kom jag på att jag fortfarande hade TENS-apparaten kvar hemma och den hjälpte bra under graviditeten.

Så det var bara att gå upp och sätta fast plattorna och hoppas på att man somna innnan 30 minuter hade gått. Och jag somnade inom de 30 minuterna.

Finns inget mer irriterande när myrorna sätter fart. Jag hade hoppats på att myrorna bara hörde till graviditeten, men tyvärr verkade de ha stannat kvar.



Tävling hos | Ett Hus Till Oss|

 

Jag är med och tävlar hos | Ett Hus Till Oss | om ett smycke

i från Creative Lounge Webbshop

Tävlingen avslutas den 17:e Mars.


Sol ute, sol inne, sol i sinne

Idag håller jag lilleman hemma från dagis, han har en sådan otäck hosta som ska botas. Har fått mollipect utskriven och det ska tas tre gånger per dygn.

Idag ska jag till bvc med lillskruttan och se hur mycket hon växer och frodas. Men jag tror hon har gått upp bra, för det är ingen lätt skrutta längre.

Läser på Sockenvägens söta, om hur hon planerar påsken occh det gör att det kliar i mina fingrar med. Idag har hon skrivit om hur man kan odla krasse i ett ägg så det blir som en gubbe. Såg så roligt ut och jag ska nog göra det här hemma med.

Så på inköpslistan står krasse och ägg.

Nu ska jag göra mig respektabel och vänta på att min mamma ska komma hit och passa storskrutt medan jag åker till bvc.

Underbart att solen lyser, för tredje dagen i rad. Jag njuter!

Tävling om ett par skor

 

Jag tävlar om skor från Vincent Shoe Store i Nikitas blogg
Tävla HÄR du med!


Pruttman

Pruttman jagas av polis

Jag fick mig ett gott skratt när jag läste rubriken, snacka om att det finns en hel del mystiskt folkpå denna värld.

Tävling hos tokmorsan

 

 

Jag är med och tävlar om presentkort a´150:- hos PARTYTAJM i samarbete med Tokmorsan.

 

Jag hoppas på att turen är på min sida så jag kan shoppa lite roliga bakformar.


RSS 2.0