Torsdag

Dagens nerdragna sömn för lilltjej har lönat sig. Hon somnade på en gång efter att ha slukat vällingen, dock verkar det som Villes nerdragna sömn verkar inte ha någon effekt. Han är fortfarande vaken och läggningen går inte bra.

Förmiddagen spenderade jag och Alice hos min mamma och eftermiddagen hos svärföräldrarna.

Hos svärföräldrarna gick vi en promenad och gick förbi min farfars grav. Plockade lite löv som jag tänkte att vi skulle höstpyssla med imorgon. Fikade även ute i det underbara vädret som har varit idag.
Plockade goda äpplen som jag tänkte göra äpplekaka utav när vi får besök. Svärföräldrarna har gott om äpplen då de har 3 stora äppelträd.

Nu ska jag ta in svampen jag plockade igår och rensa den, har redan förvällt en del.

Från vänster:

Blek taggsvamp, trattkantarell och rödgul trumpetsvamp

 

Gula kantareller


Dravel

Ville ville inte somna igår kväll, klockan var närmare 22tiden igår när han somnade. Vilket resulterar i en trött och grinig son. Men han ska till dagis ändå. Måste vända trenden och i eftermiddag ska vi ut på äventyr. Vart vi åker är ännu inte bestämt.

Alice vaknade vid sextiden och Jonis tog upp henne så jag fick sova en stund till. De extra minutrarna är livsavgörande för mig. 

Snart ska vi börja göra oss i ordning för dagis. Blir lite äventyr på förmiddagen så Alice håller sig vaken. Vill att hon ska kunna somna i kväll.

Ha en bra dag!

Bara rent svammel idag,
så trött att ögonen går i kors!

Tävlar hos Ett hus till oss

Jag är med och tävlar om en jacka från Mom2moM hos Ett hus till oss.



Tävlingen avslutas den 7.e oktober

2 timmar

Nu har vi varit vakna här i två timmar, var tvungen att lämna in bilen för rutbyte redan vid sju. Så vi körde Jonis till resesällskapet och sedan åkte jag och barnen vidare till glasmästaren. Nu har vi varit hemma i en halvtimme och snart ska jag klä på barnen kläderna igen och gå till dagis med Ville. Sedan ska jag och Alice hem och sova!

Ikväll ska vi hjälpa en kompis att flytta, jag undar hur det ska gå. Kompisen masserade mina lår, men jag klarade inte av att stå ut så länge. Det gjorde ont!! Två knutor löste hon upp innan jag bad att hon skulle sluta. Jag var svullen där knutorna hade suttit och idag när jag kom upp så kändes det verkligen i låren. Några snygga blåmärken har dykt upp. Men om några dagar kommer det att kännas skönt.

Nu ska jag klä på barnen kläderna igen och gå till dagis.

Hoppas att ni kommer ha en bra tisdag!



Resumé

Helgerna går fort som vanligt och denna helg har vi ägnat till åt Ville. Alice fick sova hemma hos farmor och farfar.

Så igår efter vi lämnat av Alice så åkte vi vidare mot storstan och vi stannade och laddade energi på Max, handlade lördags godis som Ville själv fick välja. Sedan när de ärenden var utträttade så åkte vi till busborden, där busade vi och hade roligt. Ville var helt slut när vi åkte därifrån. Väl hemma igen så gjorde vi tacos och åt, Ville åt bra utav det. Sedan var det dags för bad och kvällsmys i soffan. När klockan var 20 så Ville ville gå och lägga sig. Imorse så myste vi i soffan.

Vid lunch åkte vi och hämtade Alice och upp till lekparken där en gycklare uppträde, glassgubben kom och tittade på brandbilen. Efter det så åkte vi vidare till min pappa och firade hans sambo som fyller år. Riktigt mysigt, träffade även min farmor och hon sa att det var bara för mig och komma hem till henne och hämta massa garner och annat. Tyvärr har hon varit tvungen att lägga ner syendet och virkandet pga hon inte ser så bra längre.

Imorgon så ska jag försöka att få bilen städad, ska lämna in den tidigt på tisdag morgon för att få vindrutan bytt. Rutan är så sliten och glasmästaren tyckte inte att det var någon idé att laga stenskotten som fanns, lättare att byta ut rutan. Skönt att man har helförsäkring och att det går på självrisken.

Jag har fått massage av en kompis två dagar i rad mot att jag massera henne och jag känner mig lite mörbultat i nacke och mellan skulderbladen. Men det är en skön känsla.

Nu ska jag poppa popcorn och sedan sätta mig i soffan och mysa ner mig.
Hoppas att ni har haft en mysig helg!

Gnäll, tjat och trots lika med en trött mamma

Bloggen har inte blivit prioriterad under dessa dagar, orken har inte räckt till! Alice är gnällig och hon är röd och svullen på flera ställen i munnen, Ville knuffar Alice när han tycker hon är i vägen. Och toppa det hela med trots. Då får man en slutkörd mamma som har väldigt lätt till tårar.

Så jag ringde till min mamma och bad henne komma över och ta hand om barnen. Jag ska ut, långt bort från barnen, vila öronen och skallen! Jag ska gå och köpa mig en bra tidning, sätta mig på ett café och äta en smörgås och en god bakelse. Bara sitta där i lugn och ro och läsa, titta på folk och bara njuta! Balsam för mig!

Men på lördag så ska vi lämna bort Alice till farmor och farfar, hon ska få sova där för första gången. Vi ska ta en hel dag med Ville, så han får så mycket kvalitetstid som möjligt med mig och Jonis. Tankarna går till att eventuellt åka till busborgen eller bada. Äta tacos och sedan köpa något gott till kvällen och mysa. Att han får stanna uppe hur länge han vill. Det tror jag gör lite underverk med trotsen och knuffandet. Jag hoppas det i allafall!

Kolatopp*

Nu sitter jag hos min pappa och väntar på att maten ska bli klar.

Vi började morgonen med att gå och rösta. Sen tog vi bilen och handlade, hämtade fisk och sedan åkte till min far. Jag föreslog för Eva att vi skulle åka och gå på allemanut, så vi åkte på en gång. Vi gick vändan på 2,5km och vi fick 8-9 rätt och kom även hem med lite kantareller och trattisar.
Dagen har innehållit svamprensning, promenad så barnen somnade, tittande på när de gjorde klart garaget och sytt den sista sömmen på gardinen. Nu är den redo att hängas upp. Hoppas att det blir bra! Vi har firat min bror, han fick en burk med hemgjord jordgubbssylt.

Ikväll är det tv-spels kväll. Ska spela mario på wiit. Det ska bli en skön avslutning på denna helg.

                                                                                   *första som dök upp i skallen när jag skulle sätta rubrik.


Lördags lunk

Idag har vi varit hemma hos min pappa. Jonis och pappa har börjat byta panel på garaget och kommit en bra bit på väg. Dock har vädret inte visat sig från sin bästa sida då regnet öst ner. Ville hade roligt så han lekte i lekstugan, plaskade i vattenpölarna.
Alice, jag och Eva höll oss inomhus. Jag började sy barnens gardin och Eva pysslade med att förbereda mat medans Alice lekte på golvet.

Vi ska dit imorgon igen och fortsätta att sy och snickra.
Min bror kommer dit och då ska vi fira honom, helt otroligt att min lillebror fyller 25 år! Hur går det till? Nu är han och jag jämngamla.. Haha!

Innan vi åker in till min pappa så ska vi rösta, jag vet fortfarande inte vad jag ska rösta på. Beslutsångest deluxe! Får läsa lite innan jag går till vallokalen. Röstar ni på valdagen eller väljer ni att förtidsrösta?
Själv tycker jag att det är lite av charmen att rösta på valdagen, men om man inte kan rösta på valdagen så förstår jag att man förtidsröstar.

Nä, nu lockar sängen. Natti natti på er!

Det positiva med att det regnar är att svampen växer i skogen!




Dessa hamnar i min påse;
KarlJohan, Kantarell, Rödgul trumpetsvamp
Trattkantarell och Blek taggsvamp



Drömmer om att hitta dessa...
Svart trumpetsvamp

Torsdagens rapport

Barnvakten kom i tid men helt plötsligt var jag och Ville tvungen att springa till bilen och springa till sagostunden för att hinna. Men vi hann i tid. Ville satt och lyssnade hela sagan men när sagan var slut så tröttnade han. Men jag lyckades få honom och vilja stanna kvar hela tiden. Efter att brandmannen Andreas hade läst klart sagan så gick hans brandlarm, men han hade "ledigt" från tjänsten för tillfället och behövde inte att åka ifrån barnen. Brandmannen visade även en brandsläckare, brandvarnare och sin jacka. Pratade även lite om vad man skulle göra om det brann. Barnen fick även varsin målarbok och den vart Ville överlycklig över. Nästa sagostund är bokad och då kommer en polis att läsa Halvan och polisbilen.

Mormor var kvar under hela dagen, så jag har hunnit putsa fönstrerna i vardagsrummet. Riktigt skönt att ha det gjort. Nu är det bara två fönster kvar. Blommorna har fått duscha av sig med. Jag smet i väg utan barn och åkte till den lokala blomsterhandeln och handlade blomjord och innerkrukor så jag kan plantera om blommorna. Så det ska jag och Ville pyssla med någon dag när Alice sover. Tror Ville kommer tycka är roligt.

Nu är det bara att vika tvätt och sedan hänga det jag körde idag. Det är så tråkigt att vika och hänga tvätt!!

Hoppas att ni har haft en bra dag!

Tävlar hos Mitt liv, Mitt kaos

Jag tävlar hos Ensamma mamman om hennes hemgjorda tavlor.


Tävlingen avslutas den 27:e kl. 12.00

Blommor, fönster och brandbil

Ville är laddad inför sagostunden och det ska bli mysigt. Hoppas att han sköter sig, får väl muta honom annars...! Haha! Vi har pratat om att vi ska åka iväg och lyssna på en brandman som läser sagor. Och nu hittade han sin brandbil och la fingret över munnen och hyssjade. Sötnöten!

Jag lyckades att putsa alla kökets fönster igår, trots gnälliga barn. Nu kan man se ut genom fönstrena. Vardagsrummets fönster står på tur idag, hoppas att barnen tillåter mig att putsa dem. Det som saknas i köket nu är en orkidée till, så blir det kanon. När man putsar fönster så får man lust till att planera om blommorna också, om nu barnvakten väljer att stanna idag så ska jag ta presentkort och åka och köpa jord och krukor.

Hur ofta planterar nu om era blommor?


Ett

ETT fönster hann jag ta innan det började regna. Vad 17!! Surt, jag som är laddad för att putsa fönster. Jag får hoppas att det slutar snart så jag kan putsa klart köket iaf.

Förmiddagen spenderade jag och Alice hemma hos min syster. Alice hade det jätteroligt med sina kusiner men mot slutet började hon bli trött. Jag satte henne i bilen och hon sov innan ens vi hade lämnat kvarteret. Sov igenom hämtningen av Ville och hon sover fortfarande. Får se när hon vaknar igen, men då är det mat som gäller annars så har vi en surfis deluxe här hemma. Ville somnade på soffan efter att ha ätit lunch.

Nu ser det ut som om det är uppehåll, då ska jag passa på!

Onsdag

Min dotter står och går efter saker nu och det betyder att hon försöker trycka på knapparna på datorn samt tar sig ett smakprov på skärmen. Och när man säger åt henne och sätter henne på golvet igen så blir hon tvärförbannad. min älskade dotter har humör som heter duga!!

Gårdagen så åkte vi till min mormor och morfar (barnens gammelmormor och morfar.) Där lektes det, kollades på grävmaskiner och fikade. En trevlig eftermiddag som gick väldigt fort!

Idag har vi inga planer förutom att jag bör putsa våra fönster. De är rejält skitiga... Hur kan ett par fönster bli så skitiga?

Jag har ordnat barnvakt till Alice imorgon, sagt till på dagis att Ville inte kommer imorgon. Vi ska gå på sagostunden. Det ska bli roligt, hoppas bara att Ville visar sig från sin bästa sida.


Sagostund

Vi går och lånar böcker en gång i månaden, så vi kan läsa på kvällen med Ville. Eller om han vill sätta sig själv och läsa, vilket han gör ofta.

När vi lånade Halvan och brandbilen så berättade bibliotekarien att de skulle ha sagostund där en brandman kommer och läser den boken för barn. Jag vart riktigt glad för jag vet hur roligt Ville kommer tycka att det är. Men idag när jag frågade vilket datum det var, så fick jag svaret att det var på torsdag och på en annan lapp så stod det att sagostunderna var i från 4 år, frågade då om det var så att sagostunden när brandmannen skulle komma också var från 4 år. Ja, så var visst fallet. Jahapp, tråkigt nog har inte Ville åldern inne men de sa att vi var välkomna ändå.

Såg nu att de annonserar om sagostunderna på deras hemsida men där står det inte heller något om en åldersgräns. Borde påpeka att det bör stå att det är åldersgräns?

Jag är lite besviken på att de har åldersgräns, visst att 4 åringar sitter still och kan lyssna mer. Men de borde ha sagostunder för yngre barn med. Läsandet ska väl välkomnas i alla åldrar!?

Hade planerat att hålla Ville hemma från dagis och skaffa barnvakt till Alice, så jag och Ville skulle göra lite skoj ihop.

Ska vi gå eller ska jag låta Ville gå till dagis? Hur hade ni gjort?

Söndag

Och vi ska på söndagsmiddag hos min syster. De hade hittat lite kött i frysen som behövdes grillas och tänkte på oss, mycket snällt!

Nu ligger Alice och Jonis och sover, Ville har serverat sig själv glass genom att plocka fram glass ur frysen och äta direkt ur bunken. Gissa om jag vart förvånad när jag kom in i köket och såg det. Lilla skitunge. Tur han är så söt.

Nu ska jag försöka att få fart på familjen och ta oss iväg så vi kommer i tid. Komma i tid är nog inget vi är kända för! Är inte Jonis med så kommer jag i tid. Konstigt det där... Haha!

Vad har ni gjort idag då?

Fullständig

Äntligen är familjen samlad. Barnen sover och vi ska precis beställa pizza. Sedan är det soffan och bara ta det lugnt. Snacka om att jag slappnade av så fort Jonis kom hem. Imorgon är det jag som ska sova länge.

Dagen idag har varit bra, barnen har varit snälla och vi hade det trevligt hos svärföräldrarna. Ville och Indra lekte fint tillsammans och Alice var på bra humör med. Alice har suttit och myst med alla idag, Indra vart lycklig när hon fick hålla Alice. Måste träffa Jonis brors familj oftare!

Det som är skönt är att vi inte har några planer alls för imorgon.

Hoppas att ni har en bra helg och att den fortsätter vara trevlig.


Lördag men söndag

Hela gårdagen trodde jag att det var lördag, så vips så har jag fått en längre helg. Så härligt!

Igår, efter jag kört Jonis med arbetskompis till bussen, så åkte jag och barnen vidare till mina svärföräldrar. Där spenderade vi eftermiddagen och fick mat. Det var skönt att slippa att vara hemma. Vi ska åka dit idag med, då kommer barnens farbror, faster och kusiner. Det var längesedan vi träffade dem, Indra och Ville kommer nog ha roligt ihop.

Nu på morgonkvisten tog jag tag i disken och gjorde rent spisen grundligt. Har förvällt svampen jag hittade i skogen häromdagen och nu står diskbänken på tur att bli putsad. Ska köra igång diskmaskin och tvättmaskin. Min mormor ska komma in på eftermiddagen så ska jag ta en sväng om med dammsugaren.

Sen ikväll när Jonis kommit hem så blir det pizza och soffmys. Helgen är räddad!

Godmorgon fredag

Här har vi varit vakna sedan 7 snåret och vi har snart hoppat i alla kläderna så vi kan bege oss till affären. Jag ska inhandla godis och dricka till ikväll samt hyra en film. Valet står mellan Precious och Valentines day. Tänkte boka den via nätet så slipper man stå vid filmmodulen i affären.
Vilken föredrar ni?

Vi lägger ner pottträningen här hemma, han har sprungit utan blöja i ett par dagar men min magkänsla säger att det är för tidigt. Så vi prövar igen om en månad.

Hoppas ni får en mysig höstfredag!

Redan helg!

Helg imorgon och jag blir själv med barnen. Jonis åker i väg med praktikplatsen. Ska bli både skönt och jobbigt!

Vid lunchtid fick vi lekbesök, trevligt att snacka skit och Ville och Filippa lekte så fint ihop. När de hade åkt så satte jag på Pippi, 5 minuter senare så låg Ville och snarka i soffan. Trött kille!
Fick Alice och sova så jag fick sova 10 minuter, det gjorde gott. Pappa kom in och vi åt middag och sedan åkte vi ut i skogen.

Vi hittade en hel del kantareller, både gula och trattisar. Trattisarna börjar komma upp nu men de gula var små, lite regn så växer dem och blir stora och fina. Så regna på!

Nu ska jag borsta tänderna och hoppa ner i sängen. Är ganska trött i ögonen.

Sömngrus

Sitter här och gäspar och har inte riktigt vaknat än. Gick och la mig allt för sent igår kväll och det får jag sota för när barnen vaknade innan sju. Men när jag väl fått Ville till dagis så ska jag och tösabit sova.

Idag finns inga planer vilket känns skönt. Igår var vi och firade min mamma som fyllde år, jag hade kokar jordgubbssylt på förmiddagen och hon fick en burk. Billig och uppskattad present. Jag hade även virkat ett lock till burken så man slapp se det fula locket. Jag hoppas att sylten vart bra, jag hann inte smaka den.

Vad har ni för planer idag?

Helgen som var

Lördag;
Vi lämnade barnen hos svärföräldrarna och sedan åkte vi till storstan, båda jag och Jonis behövde lite nytt till våran garderob. Vi började med en snabb vända inne på IKEA och bara köpte det vi behövde, det var duktigt gjort utav oss! Sedan hittade vi nytt till våran garderob, det är roligt att få nytt att sätta på oss. Innan vi åkte hem så hämtade vi vår dator, så skönt att ha den hemma igen. Dock med mindre hårddisk men ett nytt windows. Vi fick mat hos svärföräldrarna innan vi åkte hem och la barnen.

Söndag; Efter Jonis hade fått sin sovmorgon tog vi barnen och åkte till en Jädersbruks dagarna. Där var det en massa gamla traktorer och olika maskiner man kunde även få flyga med en helikopter om man betalade 350 per vuxen och 300 för barn. Barnen kunde få åka en gammal tågbana, hölass och ångbåt. Ville var i extas, en nöjd kille som slockade i bilen på väg hem.
Vi var bara hem och vände innan vi åkte till min mamma. Det var kräftskivetime. Sammanlagt så var vi 8 vuxna och 5 barn, det blir lite stojigt men vi fick sitta i fred och äta upp de 4 kg hjälmarekräftor som fanns.

Helt otroligt vad helgerna går fort!!

Jädersbruks vänner

Potta och klistermärken

Både hämtning och lämning på dagis idag har gått som en dans. Ville vinkade hejdå i dörren och sedan gick han in och lekte. Han ville ens inte vinka i fönstret som han brukar. Så skönt att han trivs där! Efter jag hade hämtat Ville så gick vi bort till affären för att köpa blöjor, Ville var så duktig att han gick hela vägen. På vägen hem fick han leka i lekparken.

Nu är båda barnen mat i magen och nu leker dem medans jag bloggar.

Idag har jag och Ville förberett pottträningen, vi har målat på ett papper och skrivit Villes klistermärken. För varje gång han kissar eller bajsar på pottan får han välja ett klistermärke. Jag har samlat på mig en hel del klistermärken när jag skrev brev och nu kommer de till användning.

Ville har redan kissat en gång på pottan, (intressant läsning va?), och fått välja ett klistermärke och nu springer han naken här hemma. Får se hur många olyckor det blir. Men frågan är hur jag ska göra med dagis, om han ska vara blöjfri där eller om det ska vänta ett tag. Jag ser inte om eller när han behöver kissa för han har alrig visat det så. Men vi kör med att han ska kissa innan och efter mat, före och efter sömn.

Något mer jag behöver tänka på?

Prioritet

Den här helgen har gått superfort med roliga saker att göra hela tiden, därav har bloggen blivit lidande.

Men nu har vi iaf fått tillbaka vår bärbara, så skönt att slippa den stationära. Vi hämtade datorn i lördags när vi var och shoppade. Barnen hade vi släppt av hos svärföräldrarna. Det var så skönt att vara ensam med Jonis medans vi gjorde stan. Vi fyndade en overall till Ville, hittade jeans till mig och Jonis plus lite annat smått och gott.

Igår vad vi hemma i lugn och ro då vi inte har varit hemma många timmar under helgen. Jag och barnen gick ens inte ut genom dörren. Nu är Ville på dagis och Alice sover så jag ska passa på och få någon timmes sömn till. Gäller att ladda upp sömnförrådet och tålamodet till i helgen. Jonis ska åka på kryssning med företaget han är och praktiserar på.

Helgens bravader kommer i ett särskilt inlägg.

Lunchplaner

Planen är att jag hämtar Ville från dagis och sedan åker vi upp till min mamma, där ska båda barnen få mat samt att jag kan skanna in bilderna åt en arbetskamrat till Jonis.

 

Sen funderar jag på vad vi ska göra i eftermiddag, om vi ska ta bilen och åka och hälsa på någon. Men det beror helt på hur Ville är.

 

Det märks att hösten är här nu, det var 6 plus grader i morse. Och en annan sak det märks på är att alla kanaler kör igång med tv program. På måndag börjar halv åtta hos mig och sedan är det biggest loser Sverige. Vilka serier/program ser ni fram emot ska börja?

 

Nu ska jag packa ner det sista i skötväskan och sedan ta oss iväg. Hoppas ni får en bra dag!


Rensat och klart!

Hittade en hel del gott i skogen idag, plockade även en gul kantarell som var i storlek av min hand. Fotade den så ni får se bild sen. Nu är all svamp rensad och väntar på att bli förväld. Skallen min är med rensad efter att fått gått i skogen. Nu ska det bara borstas tänder innan jag kryper ner i sängen och läser några sidor ur boken.

Dröm sött på er!


Krasch!

Har två trötta barn som har svårt att komma till ro, den lilla ligger i sin säng och mumlar och stora ligger i soffan och kollar på Pippi.

På lördag har jag och sambon bestämt att åka och handla byxor till oss. Vi har enbart varsitt par jeans så det är dags att uppdatera garderoben. Jag vill in på IKEA med och så ska vi hämta vår bärbara.

Jonis pratade med sin bror igår och sa att datorn var lagad. Hårddisken hade visst kraschat! Ops! Tur att man brände ner en hel del bilder innan det hände, dock har jag inte kvar några av alla min länkar jag samlat på dig. Känner mig handikappad. Men nu sitter det en ny hårddisk i samt får vi windows 7 installerat.

Ska försöka få tag på min far nu och se om det blir en sväng i skogen idag.

Tävling hos Sockenvägens söta



Jag är med och tävlar hos Sockenvägens Söta.
Vinsten är tre blad/sex bilderna ut Nordens Flora & en liten påse torkade trattkantareller.


Tävlingen avslutas den 12 september kl 00.00.


RSS 2.0