Piggfis

Alice vaknade och ville gå upp innan klockan 5, hon fick välling och sedan fick jag hålla fast henne tills hon somnade om igen. Varken jag eller Jonis tyckte det var morgon då. Men hon somnade om så gott och sov till klockan var lite över halv åtta!

 

Dagislämningen gick jättebra idag, så skönt att det är bra dagar med. Efter vi hade lämnat skrutten på dagis gick vi bort till affären och handlade lite burkmat till skruttan och en tidning, Mama, till mig. Så jag ska snart ge henne lite mellis innan hon får hoppa i säng och sova sin förmiddagslur. Då ska jag lägga mig i soffan med min nyköpta nummer.

 

Igår tog jag första steget till jordgubbsylten, jag diskade burkarna.


Virkning & fika

Gillar inte och skriva negativt i bloggen utan vill hålla den positiv. Men nu kan jag verkligen inte låte bli att bli sur!
Skulle ju få lek- och fikabesök på eftermiddagen men jag hörde inte ett ljud då besöket skulle höra av sig innan h*n skulle komma. Sådant kan jag irritera ihjäl mig på. Att slänga iväg ett sms är inte så svårt! BAH!

Men när vi hade ätit så åkte vi och fikade hos svärföräldrarna istället, så det vart en bra avslutning på dagen ändå.

Nu ska jag sätta mig och virka lite, har en hel del idéer att genomföra. Kruxet är att jag vill göra allt på en gång, lite svårt när jag bara har en virknål och två händer. Ska ta och skriva upp det jag ska virka så jag inte glömmer bort det. Bilder får ni se när de väl är klart och vi har fått tillbaka vår bärbara.

Hoppas ni underbaringar har haft en mysig dag!

Lekbesök

Sitter här och inväntar fika- och lekbesök. Barnen har ätit lunch och jag har hunnit att gå och småplocka i lägenheten. Varför glömmer man bort att fixa till sig själv mitt i allt? Haha! Tur att det inte är så mycket att fixa till..

 

Ville har nu somnat i soffan, han får sova en stund innan besöket kommer och han kommer säkert vakna på fel sida. Men vad kan man göra?

 

Har även klurat ut vad vi ska äta i eftermiddag, ska göra kassler i ugn med svamp. Mums! Ska nog servera ris till för en gångs skull.

 

Hur gör ni med era inköp? Åker ni och storhandlar 1 eller 2 gånger per månad? Vi handlar 2 gånger per månad och sedan har vi en lista med maträtter vi kan välja emellan. De passar oss väldigt bra. Alltid roligt att höra hur andra gör.


Swisch!

Godmorgon! Så var denna helg till ända, förstår inte varför de går så fort?!?

Barnen vaknade till liv vid 6-taget så jag skickade upp dem med Jonis. Och jag själv gick upp när Jonis gick till arbetet. Skönt att få sova en timme till. Gäller att passa på!

 

I fredags så gick vi till den lokala mässan och kollade på när de åkte motorcykel i bur. Ville tyckte det var roligt, vi hann även gå en sväng bland montrarna inomhus. När vi var klara där så åkte jag och Ville och köpte pizza. Var en mysig avslutning på fredagen och en bra start på helgen.

 

Lördagen börjades med en sovmorgon för min del, min syster kom över till tio. Jag skulle göra en uppsättning i hennes hår då hon skulle på bröllop. Hon hade fått mycket beröm för håret och det tar jag åt mig av! Ville och Jonis skickade jag i väg till en bubbleträff, det var en hit för Ville. Han ville inte åka därifrån. När de var klara och barnen fått mat i magen så åkte vi upp på stan där de var barnens dag, vi hade pratat med Ville och han ville bli målad till en tiger. Stod timme i kön för ansiktsmålning, inte ett gnäll från någon av barnen och Ville satt som ett ljus när han vart målad. Han var överlycklig när vi gick från stan, raooow!

Kvällen avslutades med en film, ostbollar och dricka.

 

Gårdagen gick i slöhetens tecken. Gjorde inte ett skit, vilket var jätteskönt. Jonis var i väg och åkte crosscart och folkrace så jag var själv med barnen ett par timmar. Igår var jag negativ hela dagen, avskyr när jag själv känner hur sur jag är! Tack och lov är jag inte det allt för ofta! Men idag är det bättre.

 

Vad som ska hända idag vet jag inte än, får se vad dagen bjuds på. Spännande!

 

Nu ska lillsnurpan få lite mellis och sedan ska hon få hoppa ner i sängen och sova sin förmiddagslur.


Paketet på posten

Den roliga posten jag fick igår var min vinst i Elins tävling.

 

Tack Ett hus till oss och Liandlo för den fina vinsten. Jag är mer än nöjd!

 

Denna body fanns i paketet.

Bild lånad ifrån Liandlo


Rullar på

Det vart en liten paus ifrån bloggandet igår.

Vi var ute på äventyr, efter jag hade hämtat Ville ifrån dagis så for vi till grannstaden där en butik hade nyöppning och sålde fodrade regnställ för 150kr. Så jag fyndade två stycken. Men jag ska aldrig åka och handla med två hungriga barn igen!! Påminn mig om jag skulle vara på väg att göra det misstaget igen. Fick öppna ett korvpaket i bilen för att lugna en hungrig Ville. Sedan åkte vi till farmor och farfar och åt lunch och fikade. En trevlig eftermiddag vart det.

Idag är Ville dagisfri så vi har en mysförmiddag. Ska städa och plocka lite inför helgen. Ville  har redan plockat fram sin lilla dammsugare och är redo!

I morgon så har vi tre barn här hemma. Min systerson ska sova här mellan lördag till söndag. Ska bli spännande och se hur det går. Men det kommer nog inte vara några problem.

I eftermiddag så är planerna på att vi ska gå och se på mässan som är här i staden och se ett uppträdande där de åker motorcykel o en stålboll. Tror Ville kommer uppskatta det mycket.

Jag fick ett roligt paket igår, visar i ett annat inlägg.

Någon som vet vart min lilla kamera är? Den är borta! Får se om jag hittar den idag. Eftersom jag sitter på en reservdator så blir det inga nya bilder men jag har massor av gamla bilder som jag bjuder på istället.


Sommarplågor

Hittade ett roligt test på expressens hemsida om att man kunde testa vilka sommarplågor man minns.
Jag gjorde det och fick 23 av 28, hur många rätt får du?

Gör testet här

Svampfrossa

Imorse var det jobbigt att gå ifrån dagis, Ville var jätteledsen och en stor tagg gjorde ont i hjärtat när jag gick därifrån. Men jag vet att han trivs där, har roligt och slutar gråta efter ett tag. Men det gör så ont!

 

Ska ut och plocka svamp om vädret tillåter. Hoppas att jag hittar en massa. Jag trivs att gå i skogen, jag slappnar av och njuter. Jag är tacksam att pappa gör mig sällskap, åka ut själv vågar jag inte riktigt.

Innan vi åker ut så ska vi äta mat, tänkte göra något enkelt såsom spagetti och köttfärssås. Vad står på er meny idag?

 

Storhandlingen är klar nu, så nu är skafferi och frys fulla igen. Fick ringa hit mina svärföräldrar då mammas sambo inte kunde pga vissa anledningar.

 

 


5 år sedan!

Eftersom jag sitter på min gamla stationära så har jag en hel del fotografier.

Hittade en gammal bild på mig dör jag hade långt hår. Väldigt långt hår!

Och rund var jag då med...

 

Bilden är ifrån julen-05

 


Kalas och Sömntutor

Det var ett trevligt kalas igår, det brukar bli segt och långdraget. Gammelgubben vart glad över presenten och över att vi kom. Det stod uppdukat buffé med kallskuret, postatissallad och ostbricka. Alice fick mysa med mammas kusin och hans särbo, Ville sprang omkring och lekte med bilar och kollade på Pippi. Vi var smarta och ta med en film till honom, hur roliga är vi vuxna egentligen på sådana kalas? Sitter bara och pratar och pratar.. Men båda ungarna var så duktiga, inte ett pip trots att vi åkte därifrån efter kl.20.

 

Ville somnade sent, så han sover fortfarande men det är snart dags att väcka honom så han kommer upp till dagis. Alice är en morgonpigg fis! Vid 6 taget ville hon gå upp, så jag gick ut och satte ut henne till Jonis och sedan gick jag och la mig en stund till.

 

Nu på förmiddagen kommer mammas sambo och passar Alice medans jag åker och storhandlar. Kan säga att det verkligen behövs att storhandla då det är ganska tomt i skafferi och frys.

 

Väcka skitungen som sover kanse?


Rubrik saknas

Nu har småttingarna ätit lunch och Ville ligger i sin säng för att sova middag. Nog för att han knappt sover middag numera men idag behövs det. Han är trött och om han ska orka med eftermiddagen så är det bäst att han sover. Han protesterar hej vilt där inne men han ger sig snart.

 

När han har sovit klart så ska vi gå bort till affären för att köpa ett kort till presenten. Presenten löste sig så bra att vi går ihop med min syster.

 

Ceasar

Mina fina katter som bor hos mitt ex

Missie



Godmorgon tisdag!

Här vaknade vi upp till regn, vilket kan vara mysigt om man inte ska gå ut. Men vi ska gå ut, till dagis, för att lämna storskrutt där. När jag och Alice kommer hem igen så ska vi äta lite frukost och sedan gå och sova!

 

Den bärbara hänger sig efter någon minut och min pappa trodde att det är en fläkt som gett upp. Så idag ska vi lämna datorn till Jonis bror som ska få äran att kolla igenom den och samtidigt rensa datorn på massa skit. Jag har fått låna en skärm av min pappa och sedan letat upp min gamla stationär dator som jag hade innan jag och Jonis vart tillsammans. Och se på 17, den funkar! Så det är den jag sitter med nu. Jisses vad mycket gamla bilder och annat man har på datorn som man glömt bort. Riktigt roligt att gå igenom. Massa minnen!!

 

I eftermiddag så ska vi åka och fira mormors svåger som fyller 80 år, ska bli roligt att få träffa mina sysslingar och mammas kusin/er. Ska försöka att ordna någon present till gammelgubben, lite svårt när de kommit upp i en åldern bara och sedan sagt ifrån sig blommor.

 

Nu börjar klockan närma sig dagisdax och då kanske det är dags att hoppa ur pyjamasen och sedan i vanliga kläder.

 

Hoppas ni har sovit gott i natt!

 

Jag på Robbie Williams, 2 juli 2006


Datorstrul

Datorn mår inte bra just nu, den hänger sig titt som tätt. Vi hoppas att Jonis bror kan kolla på datorn och laga den imorgon. I annat fall har vi två stationära ute i förrådet men ingen skärm. Men skärm har jag ordnat fram så datorlösa hoppas jag inte att vi blir! Men om det blir en mystik paus så vet ni varför.

Ska testa att koppla min mobil men det är inte säkert att det fungerar då jag har en 4 år gammal mobil.

Vi måste snart bege oss ut mot affären, Alice blöjer är slut och brödet imorse var mögligt. Tur Ville nöjde sig med cocco pops. Måste posta packetet till mitt hjärta så hon slipper gå byxlös.

Mat i magen

Och nu ska jag snart åka över till min syster och lämna tillbaka kläderna som vi inte behöver.
Sedan ska vi ladda för lite allsång, det ska bli trevligt.

Idag på förmiddagen så var vi iväg och snusade på en 1 vecka gammal bebis. Att barnen har varit små, tänk så fort det går! Ville och Minéa lekte så fint tillsammans idag, Ville sa inte ett ljud när Minéa tog saker ifrån honom. Det brukar bli världens ramaskri så det var så kul och se.

Hoppas att ni får en fortsatt bra eftermiddag! <3

Godmorgon Söndag!

Här har vi varit vakna sedan kvart över sex. Jag har sovit gott i natt men det var ändå lite tugnt och gå upp ur sängen. Har hunnit att ladda diskmaskinen så det är bara att slå igång den när klockan blir lite mera.

Nu till något roligt är att Alice kryper, Ville kröp aldrig så det är roligt och se. Men vill hon ta sig fram snabbt så är det ålning som gäller, Alice har verkligen blivit snabb på och åla. Något mer i hennes utveckling är att hon reser sig mot möbler, mest blir det knästående men hon har även rest sig upp på fötterna. Hon går mellan oss men det är ostadigt. Min lilla tjej!

Dagen kommer bli härlig känner jag!

Lördags kväll

Nu ska jag och sambon avnjuta lite trocadero och sega ostbågar. Ostbågarna är godast när de har stått till sig och blivit sega. Någon mer som tycker om det?

Dagen har gott för fort idag, vi kom iväg på kalaset på eftermiddagen, tog cyklarna upp. Stannade och köpte blommor till min moster, hennes pelargoner hade ränt i väg och blivit långa med några fåtal blad på. Så hon vart glad över presenten.

Väl hemma igen så gjorde vi ungsrostade grönsaker, kött och bea. Mums!

Planen för i morgon är att vi ska åka och hälsa på ett par vänner som för en vecka sedan fick en till liten prinsessa. Ska bli mysigt att få träffa dem och sedan få snusa lite på en nyfödd. Man glömmer så fort att barnen har varit så små!


Lördag

Som vanligt på helger så tar jag och Jonis sovmorgon varsin dag. Idag var det min tur, så jag sov till strax efter tio. Det var skönt att försöka öka på sovlagret. Idag ska vi åka och fira min moster som fyller år, ska bara stanna och köpa present innan vi åker dit.

Snart är det dags för lunch här hemma och jag ska väl ställa mig och vispa ihop en pannkakssmet. Enkelt och smidigt för en helglunch.
Vad brukar ni äta för gott på helgerna?

Besöksantal

Vanligtvis ligger min besöksstatistik på 5 stadiga personer och blandat antal sidvisningar. Men idag så när jag loggade in så var det uppe på 15 personer och då började jag fundera på om blogg.se hade något problem och nu ligger antalet på 29 personer. Det är verkligen rekord och jag tycker det är jätteroligt, hoppas bara att de som har tittat in i dag stannar kvar.

Och när jag kopplade till att Elin på Ett hus till oss som hade lagt upp länken förstod jag varför jag hade så många besökare.

Till er nya läsare hälsar jag er välkomna och jag hoppas att ni stannar kvar. Ni är mer än gärna välkomna att kommentera.

Ni har väl inte missat min lilla presentation om vår familj?


Jag vann!

Sitter här som en fågelholk och det går inte riktigt in att jag har vunnit en tävling. Tävlade hos Ett hus till oss och jag blev vinnaren. Nyp mig!!

Tack snälla Elin!

Inväntar barnvakt

Inväntar barnvakten, ringde kl 08.45 och frågade om hon kunde

passa Alice medans jag och Ville åkte på äventyr. Ringde nyss

och efterlyste henne, då hade hon inte åkt än. Sa att hon skulle

komma in på förmiddagen, nu är det lunch...!


Svamp

Nu ska jag snart njuta av varma mackor med svampstuvning. Var ut i skogen idag med min pappa och fick med en påse med kantareller hem.

När de är uppätna så ska jag studsa ner i sängen, just nu är det svårt att hålla ögonen öppna.

Sov gott sötnosar!

Fikabesök

Det är det som står på schemat. Vi ska styra bilen mot svärföräldrarna, jag behöver få träffa lite vuxet sällskap och sedan behöver jag det för att jag inte ska somna. Tre tidiga morgnar tar på krafterna! Vi är ju bortskämda med att morgonen börjar vid 7.30-8 tiden och inte 05.30-06.30.

Har tänkt att vi ska köra blöjfritt i helgen när vi är hemma. Nu ska det potttränas! Jag är laddad och jag har pratat lite med Ville om att han ska få gå utan blöja.

Nä, ska ta och packa ner lite blöjer och nu ser jag att jag måste byta bajsblöja innan jag åker.

Ha en ljuvlig eftermiddag och håll tummarna på att det är uppehåll i eftermiddag/kväll för jag vill ut i skogen och plocka svamp.

Tummen halkade ur

Vips så har jag fått massor gjort idag. Har tvättat, kört en diskmaskin och rensat/sorterat alla leksaker. En hel del åker ut i förrådet så snart kan vi öppna leksaksaffär känns det som. Mycket är dock bebisleksaker. Måste köpa två hyllor till barnens rum och sätta upp på väggen, bokhyllan som står där inne ska in i vårt sovrum. Sen kan Alice få flytta in i rummet.

Nu har jag en liten paus i att gå igenom alla kläder som jag har fått låna av min syster. Mycket var urtvättat eller för litet. Väldigt mycket pojkkläder som jag inte vill använda till Alice. Men några godbitar har jag hittat iallafall.

Imorgon blir det dagis igen och medans storsork är där så kommer jag få besök av en tjej ur mammagruppen. Hon håller på och skolar in sin son. Ska bli mysigt att snacka lite skit.



Note to my self: Köp fönsterfärg!




Söt bildserie på min lilla prinsessa

Ordbajs

Tycker för tillfället att jag inte skriver om något vettigt, iofs så är vår vardag så här.

Jag har noll fantasi men hoppas att ni står ut med det, ska klura ut något ämne och skriva om. Några önskemål kanske?

Idag blir det dagis igen för lilleman och sedan ska jag och Alice få besök.
Halv sex slog Alice upp sina blå, fick lite välling men somnade aldrig om. Nu sover hon minsann! Men det tror jag blir bra ändå.

Annars tror jag inte att det kommer hända så mycket mer.



Du ska veta att jag tänker på dig gumman
och jag blir så förbannad över hur du har
blivit behandlad. Kunde jag så skulle jag
sagt dem ett och annat! <3

Tisdag, snart fredag!

Det gick över förväntat och lämna imorse på dagis. Jag och Alice följde med in och tittade på när Ville lekte, och sedan när han hittade sopbilen så kände jag att det var dags att gå.
Ville hade gnällt lite men inte gråtit något så det ser jag som en bra start på dagisterminen.
Hoppas morgondagen går lika bra.

Annars har vi inte gjort så mycket idag, det har varit en lugn dag då barnen har visat sig från sin bästa sida. Jag har njutit massor av att se barnen busa och mysa tillsammans.

Nu ska jag nog stänga ner och krypa ner i sängen, det var en tidig morgon idag och hoppas inte att det blir en lika tidig morgon i morgon!

Dagis

Jag vet inte vem som är mest spänd och nervös för dagis idag, jag eller Ville?
Dagis har ju flyttat till nya lokaler och det är alldelles runt knuten. Ska bli spännande och se hur Ville reagerar. Men vi har pratat om och visat vart dagis ligger nu.

Men dagisväskan är packad med kläder och blöjer, kläder framlagda. Försöker få i Ville en macka men det går inget bra, vällingen ratar han..

Sen ska jag och Alice hem och sova. Vi har varit vakna sedan sex taget imorse.

Nä, fösök till frukost del 2!


Snabbrepris

I lördags så var vi först till grannstaden och gick på medeltida marknad. Ganska snabbt så bestämde vi oss för att gå och kolla på riddarspelen. Jag gick ett par gånger när jag var yngre men för Jonis och barnen så var det premiär. Dock vart det väldigt varmt så vi var tvugna och gå innan det var slut. Vi avslutade den medeltida marknaden att sitta utanför en matbutik ätandes på varsin pigelin och med en polisbil som utsikt.

Sedan plockade vi in oss i bilen och åkte till min far där vi åt kräftor, västenbottenostpaj och lite olika tillbehör. Mycket trevlig kväll, tråkigt nog så åkte vi hem allt för tidigt. Ville somnade vid nio tiden på kvällen och lillstrumpan kämpade ända till 22.30. Kvällspigga barn!

Söndagen gick i lathetens tecken, både jag och sambon misstog oss på datum och trodde att allsången var i söndags men egentligen så är den nästa söndag. Men vi fick in svärföräldrarna, så snabbstädat vart det här hemma och sedan åkte vi tillsammans med dem till en lekpark där båda Ville och Alice fick leka av sig. Kaffepaus hann vi med där.

Idag så har vi varit upp till biblioteket och lämnat tillbaka böcker och lånat nya. På vägen hem stannade vi hos min mamma, jag fick lite fika. Väl hemma så var det bara att stoppa Alice i säng, hon däckade i bilen. Ville åt lite lunch och sedan fick han med hoppa i säng. Dock "bråkade" vi en del innan han gav med sig och somnade. Men har har inte sovit middag på hela sommaren, idag behövde han det och jag med för den delen! Förkylningen jag dras med vill inte ge sig.

Som vanligt ska jag snart ställa mig och laga mat, något med kassler, vad det blir har jag ingen aning om. Får googla. Och imorgon är det dagisdax igen, ska bli kul och se vad Ville tycker.


Godmiddag!

Nu är det snart lunchdags här för oss och eftersom det är helg och vi ska iväg ska vi fuska och äta på McD, enligt sambons önskan.

Dagens planer är att åka till medeltiden och kika in. Jag har kollat ut två saker som vi ska göra och det är ett se en show med djur och sedan riddarspelet. Något mer jag vill se är rodden. Ska försöka ordna så jag träffar lite vänner med.

Ska packa i ordning allt medans mina sötsorkar sover i stora sängen. Vi hade morgonmys men jag orkade inte ligga kvar efter ett tag och när jag kom tillbaka efter 5 minuter så sov alla. Så söta!

Ikväll ska vi hem till min pappa och äta gott, bl a kräftor. Perfekt avslutning på denna lördag.

Hoppas att ni kommer ha en lika bra lördag som oss!



Har kontaktat blogg.se om problemen att man inte kan
kommentera på vissa inlägg, och fick svaret att jag skulle
publicera inläggen igen och nu verkar det fungera.

Äntligen helg!

Snart är fredagen över och hela helgen ska jag njuta av att hela familjen är samlad.

Jag och Ville avslutade fredagen med lite soffmys med tillhörande chips och dricka. Dock fick jag avsluta den själv då han slocknade vid halv nio. Men nu är Jonis hemma, så jag ska svika honom och krypa ner i sängen.

Jag ringde min mamma runt lunch och tiggde att hon skulle bjuda mig och barnen kvällsmat. Så vi var dit en sväng, skönt att få komma hemifrån en sväng.

Nä, hopp i säng var det så jag laddar upp batterierna till helgen.

Ha en underbar helg!

Läggning av barn

Alice ville inte ha sin välling, var väl för trött.
Sötskruttan!


Vi är nybadade,därav min fina frisyr.
Och usch så stökigt det var i bokhyllan!

Segare än kola

Uscha, denna dag går väldigt långsamt.

Har inte gjort mycket alls, vattnat ett par blommor, slängt andra blommor och lagat lunch. Saknar tiden då Ville med sov middag, för annars kunde jag ha med sovit lite för idag skulle det ha behövts.

Det som är så skönt att Ville håller sig på gott humör, det gör dagen lättare!

Ordning i kaoset

Trots snorande och halsont måste jag försöka få ordning i kaoset. Det står påsar med barnkläder i hela hallen, fick ett lass av min syster så nu måste det gås igenom. Så det ligger på dagens lott.

Måste väl fundera ut någon snabblagad, enkel mat till i eftermiddag.

Alice feber har gått ner, och jag hoppas att den håller sig låg. Annars så försöker jag få ihop planeringen i helgen, då det mycket roligt som händer här i trakten. B la medeltidsmarknad och allsång.


Sjukstuga

Idag har det varit sjukstuga här hemma, jag ont i halsen, Alice haft hög feber och Ville har varit hostig.

Så det har varit en lång dag hemma, så det var så skönt när Jonis kom hem från praktiken. Han fixade mat och när vi ätit så la jag mig på soffan och Alice satt och lekte på golvet. Helt plötsligt gick Ville in på sitt rum med katt och kanin. Det vart väldigt tyst och efter ett tag gick vi in och kolla och då hande han somnat, med huvudet på puffen som ligger nedanför sängen. Benen låg kvar i sängen, jag sprang och hämtade kameran för det var jag bara tvungen att föreviga. Jonis försökte väcka honom då, klockan var tio över 6 men Ville vaknade inte till. Så han fick sova vidare. Givetvis lyfte vi upp honom i sängen.

Alice sover, jag är nybadad och Jonis har smitit hemifrån. Ska nu krypa upp i soffan med lite godis och ska snart hoppa ner i sängen. Ha en fortsatt bra lill lördag!
Sömn är den bästa medicinen!


Tävlar om ett hemligt klädesplagg



"Jag är med och tävlar hos Ett hus till oss
om ett hemligt klädesplagg från LiandLo. Ta chansen och tävla du med!”


LiandLo har massor av fina barnkläder i härliga färger. Nu har jag fått äran att lotta ut ett hemligt klädesplagg till er. Alla kan vara med och tävla! LiandLo:s kläder finns även att köpa hos Rebuz Kidz.


Tävlingen avslutas den 17: augusti

Nattliga funderingar

Jag lider av huvudbry så här på nattkvisten, för många tankar som far runt. Sitter och letar fakta på nätet men hittar inget av behållning.

Egentligen tjänar det ingenting till att tänka för mycket, det är en dag i morgon med.

Snart vardag

Sista natten nu i huset och sedan är vi lägenhetsbor. Vi alla har verkligen stormtrivits. Jag och Jonis har med pratat väldigt löst sins emellan om att eventuellt flytta hit igen och att ge som förslag om att köpa huset. Men vi har varken pratat med min pappa eller kollat ekonomin, drömma kan man och tack och lov är det gratis!

På onsdag ska vi hälsa på på dagis, för fröknarna hade inte packat upp efter flytten och därmed läggs en vecka till på sommaruppehållet. Så han har nu varit hemma i 7 veckor. Egentligen skulle han ha börjat imorgon igen efter sommaruppehållet. Men men, vi ska hälsa på. Tror det är en bra start efter att ha varit hemma så länge.

Alice utveckling tog en massa steg igår, hon satte sig upp ifrån ålande, hon lärde sig klappa händer, hive five och dunka i bordet. Maten äter hon bara vår, men mixa den får jag inte göra för då vägrar hon äta. Det ska vara bitar. Hon är så duktig så min lilla solstråle!


Söndag

Så var denna helg över, har knappt hunnit med att fatta att det varit helg.

Jag jobbade natten till lördagen, vilket kändes väldigt skönt. Men det var en hel del som strulade, fick hoppa över till bussen och köra rulle. Ett jäkla jobb att hitta bussen, få ordning på taxametern i bussen och sedan hitta tanten. Men hem kom hon och hon var jättenöjd. Resten av kvällen rullade på och jag var hemma igen 4 på morgonen.

På lördags eftermiddagen så bjöd vi svärföräldrarna på mat och det var en hel del fix innan det. Maten vart god och väldigt uppskattad. Så skönt att få bjuda igen lite.

Dagen idag har varit lugn, har bara gått och skrotat, sovit och ätit väldigt god pizza. Nu ska jag plocka fram lite godis och sedan ska vi njuta av lugnet i soffan till en bra film innan vi båda trillar i säng.
Ville hjälpte Jonis med att skruva bil och Ville älskade det. Syntes att Ville hade hjälpt till, han var svart om båda händerna.

Nä, dags att duka fram godis och stoppa in filmen i spelaren.
Hoppas att ni med har haft en underbar helg!


Gråter

min älskling ska gifta sig....


Bockar

Nu har jag börjat att bocka av min lista över to-do's idag.
Sist jag ringde fk och anmälde att jag skulle jobba så vart det strul, men denna gång tog jag namnet på den som betjänade mig utifall det blir problem.

Nu ska jag förbereda lunch och packa skötväskan. Ska väl se till att vi kommer i kläder med.

Ha en underbar fredag!

Yes!

I morgon är en dag att se fram emot, fick ett samtal och erbjudande att köra extra imorgon kväll/natt. Det tackade jag ja till. Så imorgon så ska jag in och skriva anställningsavtal och sedan hämta jobbkläder samt min tidbok. Bilen får jag senare på em, så skoj! Jobbar mellan 17.30-03.

Så ett annat måste är att få tag på försäkringskassan, för höra hur man gör för att plocka bort en dag som jag redan begärt föräldrapenning för. Mycket med det jordiska och fk är en djungel i sig.

Nu ska jag gå ut i garaget och se hur det går för mekarna där ute och sedan ska jag återvända till den kassa filmen på 6:an och min virkning.


Tjosan, då var torsdagen snart slut

Dagen idag har flugit iväg, vi har gått på en promenad, lekt i lekpark, ätit god lunch och sedan shoppat begagnade barnkläder. Har precis kommit hem ifrån svärföräldrarna, åkte dit efter att ha shoppat lite.

Nu är det matlagning, igen, som står på schemat. Grillade kycklingfileer och ris. Grönsaker är ett måste på grillen! Det är så mumsigt med!

Gårdagens motion vart 10 minuter på orbitrek och idag en snabb promenad. Skönt att röra på sig!


Grilltider

Dagen har redan börjat närma sig sitt slut och jag står just nu och förbereder dagens grillmat. Alice sover ute i vagnen och Ville leker i lekstugan. Vad jag har saknat att bo i hus! Denna vecka får inte gå fort, men sen kommer jag njuta av varje sekund.

Maten idag blir flintastek, kokt potatis. Grillade grönsakerna är marinerade championer, tomater och majs. Till det ska jag severa en grönsallad och två såser, tsatsiki och bea. Mums mums!

Senare ikväll ska jag ställa mig på orbitreken som finns här. Härligt!

Rubrik saknas

Fy bubblan vilken natt!

Jag skulle aldrig ha skrivit att barnen hade somnat igår, för Ville vaknade strax därefter. Sedan har han hållit låda hela natten, sovit ömsom vaknat och grinat. Så man känner sig inte så pigg i dag och jag hoppas att denna natt som kommer blir bättre men jag är inställd på det värsta. Jag är så tacksam över att Alice sover bra trots att Ville håller på.

Planerna för idag är att spika upp nät så att Ville inte rymmer ut på gatan och sedan planera middagen och lunchen. Annars så ska vi nog bara ta det lugnt.
Ska väl försöka att få igång internet på vår dator med, känner mig handikappad då jag inte har en ända länk på denna dator.


Installerade

Har suttit med vår bärbara dator och försökt komma in på pappas nätverk, men jag går bet på det. Ska göra ett nytt försök i morgon när jag har lite mer tid och skallen är klarare.

Nu sover båda barnen och har gjort i snart 20 minuter, jag sitter och funderar på om jag ska ta och virka lite innan vi ska sova.

Vi är äntligen installerade hos pappa, som alltid är det något när vi ska i väg. När vi kom hit så gick jordfelsbrytaren gång på gång... Men det är löst nu, kan bli galen för mindre.

Stora tjejen

Jag fick lite panik innan jag somnade igår. Låg och tänkte på Alice, att hon redan blir 9 månader nu i augusti och det är bara 3 månader innan hon blir 1 år. Det här året har gått så fort! Jag vet inte vart tiden tar vägen, jag blir nästan rädd att det går så fort!

Vi var till bvc idag och hon väger 8110g och 71.5 lång. Boeltestet klarade hon bra, så skönt att ha det avklarat.

Det tråkiga var att jag fick veta att Lena ska sluta, riktigt tråkigt då hon har sett både Alice och Ville växa upp. Kommer sakna henne!

^^^^^^^^^^^^

Nu måste jag verkligen få tummen ur och börja packa, ska ju åka om ca 1-1½timme. Det enda jag har gjort är att tänka över listorna. Nä, tummen ur var det!

Bvc, avundsjuka och packning

Igår satt jag och Jonis och skrev stora långa listan på vad som ska med. Känns som om man ska flytta helt och hållet, trots att man bara ska vara borta en vecka. Men sen är saken den att vi åker inte långt utan skulle vi glömt något är det bara att åka hem och hämta.

Just nu är ungarna väldigt jobbiga, Ville är avundsjuk på Alice och han tror att han är en bebis igen. Gör precis allt som Alice gör, grinar & slänger maten i golvet. Och det är ändå en bråkdel av det hela. Sen är allt Villes, varenda lite pryl, så fort Alice har något så går han fram till henne och sliter det ur händerna. Alice blir tvärförbannad och det fungerar inte att tala honom till rätta. Någon som har idéer på vad man kan göra? Eller är det bara att bita ihop?

Jag och Alice ska infinna oss på bvc för att göra boel testet och sedan se om hon har blivit större. Min snälla svärfar kommer och passar Ville.

Nu är det dags för gröt och frukost, och sedan ska vi få på oss lite kläder så dagen kan börja.

Ha en underbar dag!

Ville tankar

Ville står och pratar i sin låtsastelefon och när Jonis frågar vem han pratar med så svarar Ville

V -Miiijjaaa.
J -Pratar du med en katt?
V -Mmmm
J -Vad säger katten?
V -Miiijjaaa

Ja, se barn och deras fantasi!

Lång paus

Det har rådit bloggtorka här, men så är det när det är semestertider. Jag/vi har hunit gjort mycket skoj och jag har njutit av dagarna då Jonis har varit hemma. Men idag är det vardag igen och åter till rutiner.

Dagen idag blir att planera matinköp och sedan packning, vi ska vara husvakt i en vecka och det ska bli så skönt. Vi har bestämt att grilla en massa, så har ni några goda grilltips så mottages de gärna.

Planerna för idag är att köpa garn och sedan få hem paraplyvagnen som en kompis har lånat.

Alice har utvecklats massor, hon ålar själv på golvet, går ganska stadigt när man håller henne i händerna, hon dricker själv ut nappflaskor. Hon säger mamma och hon har fått dagisplats. Lillsnurpan börjar bli stor!

RSS 2.0