Dagens utflykt

Vi har haft en riktigt mysig dag på Mariebergs köpcentrum. Både min mormor och morfar följde med. Ville var jätteduktig och gick mestadelen av tiden. Alice satt som ett ljus i vagnen och ropade på mig om jag försvann för långt.

Jag kom hem med tre nya böcker, en söt ask & lite pysselsaker. Bland pysselsakerna fanns gula flirtkulor, oranga piprensare, barnsax och en ny pärlplatta.

Denna söta ask hittade jag på Lagerhouse

Den vart perfekt att förvara barnens virkade kakor.
Alice tyckte att burken var en bra trumma.

 

Älvan kostade 20 kr på bokrean.

Ville snyggar till bilden...

Till mig


Godmorgon!

Här vaknade vi till liv efter en underbar helg. Känner mig utvilad och sugen på att åka på utflykt idag med barnen. Var vi ska åka vet jag inte än, funderar på att åka på shoppingtur. Om det blir Marieberg eller Tuna park återstår.

Helgen har varit underbar, började med lördagen att Jonis gjorde ett besök på apoteket Röda näsan. När vi svängde in på parkeringen så såg vi en polis stå där. Sa åt Ville att titta ut genom fönstret och han vart glad. När Jonis hade gått in så kom polisen fram och knackade på rutan. Blåskontroll och körkortskontroll, blev lite chockad över att få blåsa men jag och polismannen pratade på glatt. Polisen tog sig även tid till att knacka på rutan och vinka till Ville.

Efter det besöket så åkte vi vidare till den lokala blomsterbutiken som hade bra erbjudanden och fiskdam till barnen. Jag köpte tulpaner till ett mycket bra pris, 20 st för 50 kr. Efter den korta shoppingturen så åkte vi hem till min pappa och fikade, barnen lekte på och busade. Lunchen intogs hemma hos svärföräldrarna.

Hem och snabbstädade då vi skulle få beök på kvällen, Jonis och några kompisar skulle ut och festa. Jag satt hemma och kollade på mello och virkade.

Söndagen så fick vi lekbesök på förmiddagen och resten av dagen så var vi bara hemma och tog det lungt. Barnen lekte, jag sov en stund, läste och bara var.


Längtan är stor

Vill ha helg nu, vill mysa med min underbara familj, hitta på roliga saker och bara tanka kärlek.

Jag har varit dålig och var tvungen att gå hem från jobbet igår och varit hemma idag. Men känner mig mycket bättre och tänker gå till jobbet imorgon.

Därför har det inte varit någon bra aktivitet här på bloggen, har lite svårt att hinna med att skriva något vettigt nu när det har varit mycket med jobb, sjukdomar och familjen. Hoppas att ni har överseende med det och jag ska försöka att skriva lite mer vettigare inlägg. Bland annat så vill jag visa bilder på akvariumet, fynden på bokrean, mina böcker från när jag var liten, senaste virkalstret.

Ge mig mer tid!

Påminnelse



Idag börjar bokrean! Tjoho!! Som jag har längtat!



Inte bli sjuk, inte bli sjuk

På eftermiddagen så fick jag en blixtrande huvudvärk, jag började känna att kroppen börjar göra ont. Efter ett par alvedon gick huvudvärken över och när jag kom hem tappade jag upp ett bad. Det gjorde underverk för kroppen. har inte heller sovit bra inatt då jag har drömt hela natten, en dröm som jag brukar drömma när jag har feber.

Nu ska jag borsta tänderna och sedan hoppa ner i sängen och få åter lite sömntimmar.

Hur mår ni då?

Blandade känslor

Att jobba helg är verkligen blandade känslor, man missar så mycket som man kunde göra med familjen men däremot är det inte så mycket körningar på helgen så jag kan sitta i soffan på jobbet. Titta på tv och virka i lugn och ro utan att något av barnen vill ha uppmärksamhet.

I lördags efter jobbet så åkte jag och mötte upp familjen i grannstaden, de var och träffade Johannas dejt. Vi blev kvar på middag och det var roligt att se alla barnen leka så fint. Dejten har tre barn, 2 små flickor och 1 tonåring. Tonåringen var så duktig med de små och han var så lillgammal, det var roligt att prata med honom.

Idag så kommer min morfar hit så ska få ge mig ut och fika med en kompis, känns skönt att få kunna fika i fred.
Morgonen har varit så härlig, barnen är på strålande humör och skrattet bubblar på ytan. Nu sover lillstrumpa och Ville har lagat lite mat. Ska plocka lite här hemma och sedan sätta mig ett tag med min virkning.

Lunch

Ganska, eller väldigt skönt, att åka hem på lunchen och bli serverad potatisgratäng och kassler. Man borde ha det så här varje dag.

Nu ska jag sätta mig och äta innan det är dags att ge sig ut på vägarna igen.
Hoppas att ni har en underbar söndag!

Liiiiiite kallt!


-27 grader var det i morse när jag startade bussen..


Ordning och reda

Vilket ryck jag fick igår kväll, jag rev fram alla mappar med papper och började sortera för att få en bättre ordning. Jisses vad skit man hittade men nu är det äntligen gjort. Alice fick en egen mapp, äntligen så slipper hon dela med storebrorsan.



Idag är barnen piggare och har börjat morgonen med att äta bra. Och snart är det dags för en sovstund för Alice och då passar jag på att bädda ner mig och Ville på soffan. Inatt har jag varit upp 5-6 gånger och stoppat i nappen på lillstrumpa. Varför är det bara jag som hör att hon vaknar? Sambon sover som en klubbad säl och hör inte ett jota.

Idag blir det lite plock här hemma och sedan försöka att hitta på något gott att äta tills ikväll. Får ha helgmyset ikväll då jag jobbar hela helgen lång.

Bild från google's bildsök

En helt vanlig torsdag!

Vi lever här hemma men det känns som om det fattas en hel del sömn.

Ville bättre men han äter fortfarande som en myra och jag hoppas han äter som två myror imorgon. Måste göda upp honom då han har tappat en del i vikt de senaste dagarna. Och Ville är redan smal från början, min lilla kille.

Alice mår bra och jisses vilket humör hon har skaffat sig. När hon inte får som hon vill så sätter hon sig på golvet och tjurar och blir hon inte uppmärksammad så börjar hon dunka huvudet i golvet. Vart kommer det ifrån??

Var till dagis för att få vabpapprena påskrivna så sa de att en till på avdelningen hade insjuknat idag och igår var det 5 andra på en annan avdelning. Måtte kräksjukan ta slut någon gång!!

Det händer väldigt lite här hemma för tillfället, hoppas på att det snart händer något roligt.

Vab igen

Känns som om jag är mer hemma än på jobbet men det är väl såhär när barnen börjar gå på dagis ordentligt. Tur att man har en förstående chef.

Ville insjuknade igår med magsjuka och i natt har han haft hög feber. Han har i stort sett legat på soffan hela förmiddagen, nu sover han igen. Det gör ont i mitt mammahjärta. När han vaknar så ska han få vätskeersättning så han får ordning på balansen i kroppen. Ett halvt digestivekex har ramlat ner i magen, bättre än ingentingt alls.

Vi tog oss en utflykt till svärföräldrarna igår men när vi väl kom dit så började Ville kräkas så då var det bara att packa ihop och åka hem. Men det var skönt att få komma ut en sväng.

I dag är det alla hjärtans dag och något firande blir det nog inte här. Jag har inte köpt något till Jonis eller barnen men får överösa dem med kärlek. Funderar på om jag ska ta fram falukorv och göra hjärtkorvar och pasta till mat idag. Lite mys kanske man kan få fram i allt det sjuka.

Stor kram till mina underbara läsare idag på alla hjärtans dag!
Men glöm inte bort att vara kärleksfulla resten av året...


Lördag kväll

Idag har vi varit ut i solen och gått, riktigt skönt. Alice somnade så gott i vagnen medas Ville gjorde snöänglar. Sedan bestämdes det att jag skulle ta handlingen idag. Ringde min mamma för att höra om jag kunde få sällskap och vilken tur jag hade, de skulle åka och handla själva. Så det bestämdes att de skulle hämta upp mig. Fick både hjälp att köra vagnen med packningen av varor. Även fick jag det uppburet. Så borde det vara jämt!

Gårdagen var en sovdag, Alice sov från och till hela dagen. Jonis slutade tidigt och jag låg då på soffan och vilade, till slut kröp Ville upp bredvid mig och somnade. Då tog Jonis in Alice i vår säng och somnade. Jag vaknade vid 16 tiden och fick lite panik. Vi hade alla sovit i 2 timmar.

Alice har haft feber idag men en ny tand har kommit upp. Vad tänder kan ställa till det.. Men hon är piggare idag och det har varit skönt att se. Någon magsjuka tror vi inte att det har varit, Jonis googlade och hittade att barn kan kräkas när de får tänder. Man lär sig mycket...

Städat har vi hunnit med att gjort innan vi ploppade barnen i säng. Renbäddat i vår säng hanns det med, ska bli ljuvligt att krypa ner sen.

Nu sitter vi här i soffan och kollar på melodifestivalen, doppar grönsaker och dricker fanta. Helt okej lördagskväll, en bra film efter festivalen hade inte varit fel. Men en film får vänta till en annan kväll då vi båda är väldigt trötta.

Morgondagens planer är att åka in och titta på agility och sedan åka till svärföräldrarna och hälsa på.

Bilder från google's bildsök

Snökaos

Jisses vad det har kommit ner snö. Det var inte roligt att jobba igår, svårt att ta sig fram och vart sen vart än man skulle. Pga olycka på E18, avstängd väg och köer så parkerade jag bussen kl.17.40, och var hemma strax innan 18. En övertid på 40 minuter. Jag var rejält slut när jag kom hem, fick i mig lite mat och sedan la jag mig i ett varmt bad.

Natten har varit allt annat än rolig! Alice har blivit magsjuk igen, så det blir en karantänhelg igen och så typiskt när jag är ledig... Men men så är det väl...

Jag är glad över att jag är ledig idag och slipper ge mig ut på vägarna. Det är skönt att sitta inne i värmen och kolla ut på all snö som yr. Men nu är Jonis här i stan och jobbar, de ska lägga avloppsstammarna till det nya polishuset de ska bygga. Tycker så synd om honom att han ska behöva krypa omkring på backen bland all snö. Lagom kallt!

Jag vet att det är fredag idag och att merparten åker och handlar men vi skulle med behöva att fylla upp vårat skafferi, frys och kyl. Det börjar att eka tomt. Får vässa armbågarna och ge mig ut när Jonis har kommit hem från jobbet. Får fila på en bra shoppinglista.

Nu ska jag ta mig lite frukost med min älskade son.

Ville när han var mindre


Slappstund

Det har jag nu innan det är dags att börja med maten. Efter maten är det dags att åka till stora staden för att gå på ett jobbmöte. Den bussen jag kör, kommer gå i fem år till. Så det är skönt att veta!

Vi har varit på bvc idag för vägning och mätning av båda barnen. Alice väger hela 8.9 och 78,5 lång, Ville väger 13.2 och 94 lång. Jag har små barn men det följer sina kurvor bra. Även om de inte skulle göra det så är det inte hela världen. De är pigga och glada och äter med god aptit.

Efter bvc så bestämde vi att vi skulle åka och fika. Ville satte igång med att trotsa på en gång så det vart en kort fika och när han till slut inte gjorde som jag ville så packade jag ihop och gick trots att jag inte var helt färdig. Kändes så där roligt men måste markera att det beteendet han hade inte var okej.

Nu sitter Ville och sover sittandes i fotöljen så stackarn var så trött. Men ska väcka honom snart så Jonis kan lägga honom utan protester ikväll.

Nu ska jag ställa mig och laga mat, pannbiff med potatis, stekt lök och god sås. Mums!

Senaste alstret

Säg hej till krokodilen Kurt!


Harmoni

Harmoni är ett ord som beskriver denna dag väldigt bra. Barnen har varit små änglar och så snälla idag och vi har haft så roligt. Vid lunch så åkte vi och plockade upp min syster för att köra henne till jobbet, när vi hade släppt av henne så åkte vi och åt en lyxlunch på McD. Barnen satt och dansa till musiken, åt bra och skrattade.

Sedan for vi tillbaka in till stan och där begav vi oss iväg på en liten shoppingrunda efter mitt ärende var avklarat. Ny strumpor till Ville inhandlades och hårspännen till Alice. Nästa stopp på turen var apoteket och bokhandeln. Barnen fick en ny bok att läsa. Läsandet är något jag uppmuntrar!

Väl hemma så fortsatte det glada humöret, Ville passade på att servera sig själv eftermiddagsfika genom att dra fram stolen till skafferiet och till kylskåpet. Han satt som ett ljus på sin stol och mumsade resterna från mitt och Jonis söndagsmys igår. Han såg så stolt ut. Min stora kille!

Ikväll kommer jag somna med ett leende på mina läppar, iofs så gör jag det varje kväll. För precis innan jag ska släcka lampan så ligger jag och tittar på mina älskade barn.


Ännu en jobbhelg

Nu är det åter vardag igen och jag är ledig. Ska försöka hinna med lite ärenden idag bland annat ett besök på banken.

Jobbhelgen har varit lugn, speciellt gårdagen då min första körning var halv fyra på eftermiddagen. Jag började halv nio. Så under den lediga tiden så hann jag att tvätta bussen och virka en massa på mitt nya projekt.

Jonis och barnen var iväg på dopfest igår och det hade varit roligt. En massa olika rörelsesånger och sedan fika på det. Barnen var nöjda och glada när de kom förbi jobbet igår. hade bara önskat att jag hade fått vara med.

I lördags så flyttade det in 10 nya fiskar i akvariumet. Det är full fart där nu, 2 golfbollar, 4 black mollys, 1 algätare och 10 kardinaltetror. Barnen älskar att stå och kika på dem och ger gärna pussar. Pussarna resulterar i att glaset blir kladdigt. Men det är så sött när de gör det.

 






bilder från google's bildsök

(Vår algätare är inte prickig)

Fredags kväll

Och jag är för trött för att skriva något vettigt. Det är jobb som hägrar för mig i helgen, så vi får se hur det blir med uppdateringen.

Ni får ha en underbar helg! <3

Bil

Virkad bil.


Bussfärd och jordgubbssylt

Satt och funderade här imorse om jag skulle åka till svärföräldrarna och hälsa på. Då kom jag på att jag kunde låta bilen stå och ta bussen. Ville och Alice har aldrig åkt buss så det skulle bli mysig utflykt. Klädde på barnen och stoppade ner barnen i syskonvagnen och promenerade upp på stan.

När väl bussen kom så fick jag hjälp att lyfta ombord vagnen med lite krångel. Ville vart hysterisk av att han trodde att jag skulle åka ifrån honom. Alice sov igenom hela färden och tur var nog det, Ville satt och höll min hand krampaktigt under hela färden. Sötskrutten!

Väl framme fick jag hjälp att krångla ut vagnen och sedan gick vi till konditoriet, som jag en gång i tiden vuxit upp på, och köpte kakor till barnen. Tyckte de var värda dem. Svärmor hade kommit för att möta oss gjorde oss sällskap in på pappas jobb för att lämna en sak jag hade virkat. (Ett burklockshätta). hos svärföräldrarna vart det fika och mat och sedan var det dags för hemfärd med bussen igen. Denna gång var det en bättre buss med större plats och Ville var lugnare denna gång. Ska nog åka buss fler gånger så det blir lite roligare.

Medans barnen hoppade i pyjamasar så passade jag på och kokade jordgubbssylt på de jordgubbarna jag hade plockat i somras och fått legat i frysen till idag. Det behövdes då all jordgubbssylt var slut i skafferiet. Den var väldigt populär. Nu står det ett par burkar och svalnar.

Imorgon blir det jobb igen efter att ha vabbat och varit ledig. På kvällen kommer vår tjejkompis med en dejt, dejten har varit klasskamrat jonis på gymnastiet, så det kommer bli trevligt att träffa honom och hans barn. Vi ska äta pizza tillsammans. En trevlig början på helgen (dock jobb helg för min del)


Utveckling

Jisses vad utveklingen har gått framåt för båda barnen, tror vi stannar här nu va? Vill inte att mina barn ska bli större...

Ville har börjat klä på sig kläderna själv, ibland kan han behöva en hjälpande hand. Han är väldigt bestämd på vad han ska ha på sig, en kamp varje gång vi har bråttom iväg. Han har dock utvecklat sitt teckenspråk mer så under en vecka så ska vi försöka att vara oförstående när han vill ha något och inte säger det i språk. Hans ordförråd är ganska stort. Orden han kan har blivit mycket tydligare och det är roligt att höra.

Ville har börjat göra huvudfotingar och ritar av mig och Jonis, igår ritade han av ett får. Mina lilla kille är en stor kille, han blir ju för sjutton tre år i april.

Alice är ju som sagt en liten härmapa. Hon lär sig mycket fortare än vad Ville har gjort. Hon kan tala om vad hästen, kossa, hunden, fåret och ankan säger. Hon säger klappa när hon klappa händer, tack när hon har ätit klart, titta och mamma och pappa. Hon säger säkert fler ord men nu står det still i huvudet. Alice kan med klä på sig själv, sätter mössor på huvudet.

Rita gillar båda barnen om att göra och även att laga mat i deras kök. Stundtals så leker de bra tillsammans men i bland slår det över och blir kiv. Men det är syskonkärlek det.

I somras då de busade på golvet


Ett ord

1. Var är din mobiltelefon? Hyllan
2. Var är din andra hälft? Sängen
3. Ditt hår? Okammat
4. Din mamma? Konditor
5. Din pappa? Halvdöv
6. Det bästa du vet? Barnen
7. Din dröm i natt? Massor
8. Din dröm/ditt mål? Kärleksfullt
9. Rummet du är i? Vardagsrummet
10. Din hobby? Virka
11. Din skräck? Ensamhet
12. Var vill du vara om sex år? Familj
13. Var var du igår kväll? Hemma
14. Vad är du inte? Snål
15. En sak du önskar dig? Friskhet
16. Var växte du upp? Västmanland
17. Det senaste du gjorde? Chattade
18. Dina kläder? Pyjamas
19. Din tv? LG
20. Ditt/dina husdjur? Fiskar
21. Din dator? Sony Vaio
22. Ditt humör? Glad
23. Saknar någon? Ja
24. Din bil? Saab 9-5
25. Något du inte har på dig? Bh
26. Favoritaffär? H&M
27. Din sommar? Ljuvlig
28. Älskar någon? Många
29. Favoritfärg? Lila
30. När skrattade du senast? Nyss

OJ!

Har nyss plockat upp en kvittrande Alice ur sin säng. Vi har sovit sedan kvart över åtta, trodde bara att hon skulle sova en timme men det vart lite mer än så. Tack och lov att det vart mat över från maten igår som jag kan värma.

Solen lyser så härligt så jag tror vi ska ge oss ut, ska ringa till svärföräldrarna och höra om de vill träffa oss idag igen.

Jag längtar efter sommaren


Onsdag 2/2-11

I dag vaknade jag av Alice halv sex, kände inte för att gå upp men kunde inte somna om då Ville ligga på mig med sina ben. Gång på gång puttade jag bort honom. Det gjorde att han vaknade, Jonis vaknade väl till slut och gick upp. Jag gick upp jag med och gjorde välling till barnen men gick och la mig igen efter det. Väcktes av Jonis, Ville och Alice. Jag räknar tiden tills Alice ska gå och sova, då är det jag som lägger mig på soffan med Ville och sover en stund.

Tror att vi ska försöka oss på att åka en sväng med bilen, få komma ut och se något annat än väggarna här hemma. Det går iaf åt rätt håll, äntligen!

Ville har blivit så rolig, så fort man säger åt honom så morrar han och sedan ser bestämd ut. Och sedan när han vill ha något eller på väg att göra något bus så flörtar han med mig, eller så får man slängpussar eller så kramar han mina ben och ser sitt sötaste på mig. Det är så svårt att hålla sig för skratt de gånger..

Brukar ni se Mästerkocken på tv? Jag har fastnat för det, riktigt roligt att se de laga mat och se om de klarar pressen. Något som är ännu roligare är att följa Jennie från bloggen Kalasgott. Jag hoppas att hon tar sig långt i tävlingen.

Tisdagkväller

Känns som om det enda jag skriver om att de där 48 timmarna bara blir nya varje dag och tyvärr har det blivit så idag med.. Så vabandet fortsätter. Imorgon hoppas jag att det blir en bra matdag för båda två. Gör ont i mig att se dem äta som myror. Något annat som inte känns så kul är att vi ska till bvc nästa vecka, hade hoppats att det skulle bli en bra viktuppgång för Alice, nu är det bara att glömma.

Nu till lite roliga saker. Något som värmde hjärtat var att se och höra barnens glada tjut när de fick se sin farmor och farfar komma in genom dörren idag. Med sig hade de en påse med frukt, kakor och bullar. Jag fick en vacker tulpanbukett och barnen fick varsitt paket. Villes glada min när han öppnade och fick se innehållet borde jag ha fångat på kort. I hans paket så låg Lilla gubben och Herr Nilsson - snart har han alla figurerna till sitt Pippi hus. Alice fick en spöket Laban film, vi skulle ha kollat på den när de åt välling men tyvärr krånglade dvd'n. Vi får kolla på den en annan dag.

Nu har jag sett Halv åtta hos mig och nu ska jag återvända till soffan för att sätta mig och virka lite, behöver koppla från lite..

Hoppas att ni har haft en bra dag!


RSS 2.0