Tävling om virkade figurer

Äntligen kommer min första tävling upp här, skoj va?
De är handgjorda av mig, en bäver, en gris och en mus.

"Jag tävlar om virkade figurer hos fullfartmedtvabarn"

Tävlingen avslutas den 6/12 kl.20

Tävlingsreglerna är enkla.

För en lott, lämna bara en kommentar
För två lotter, kopiera bild och texten och publicera det på er blogg.

Lämna länken och er mailadress så jag kan kontakta er (bara jag kan se mailen)


Håll utkik

För imorgon så kommer en tävling upp här hos mig. Så titta in då!
Nu ska jag mysa ner mig i soffan med lite virkning.

Ha en fortsatt bra kväll!


Gör om, gör rätt?

Hade skrivit ett inlägg om hur denna dag hade varit. Att det verkar som om allt jävlas för mig. Gissa vad som då händer... Mozilla hänger sig och allt jag hade skrivit försvann.. Det får sammanfatta dagen så här långt! När Jonis kommer hem så ska jag bädda ner mig och hoppas kvällen blir bättre.

Men jag vill avsluta med att tipsa om två tävlingar hos Sockenvägens Söta.

Jag tävlar om en av Therese vackra budskapsbrädor.
Tävlingen avslutas den 1/12

* ~ * ~ * ~ *

Sockenvägens Söta har det stora nöjet att tillsammans med Fräck & Fin
lotta ut en valfri vara från webbshoppen till ett värde av 200 kr.

Jag är med och tävlar - gör det DU med!

Tävlingen avslutas den 5/12

Natten & dopdag

Vilken natt! Vid tre vaknade Ville av att hans blöja hade läckt och det var inte lite heller. Så upp, tvätta rent honom och sedan göra välling till Alice som hade vaknat. Gjorde en snabblösning av att bädda rent så det ska jag fixa till idag. Det var tur att man gick och la sig ganska skapligt igår.

I dag är det 2 år sedan Ville döptes. Vi gör ingen stor affär över det utan vi tänder bara hans dopljus vid middagen.

* ~ * ~ * ~ *



”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett presentkort på 600 kr hos GladaGrodan!  Var med och tävla du också!”


1:a advent

Fick en skön sovmorgon, hade dock sovit bättre om jag lyckats koppla bort barnen. Men så är det ibland. Det var bara skönt att ligga i sängen.

Gårdagen var en lugn och skön dag. Vi städade, julpysslade och hängde upp några julstjärnor i fönstrena. Dock saknades det 3 sladdar så det måste vi köpa. Gardinerna till köket strök jag igår kväll. Har inte sett maken till skrynkligare gardiner! På eftermiddagen så tog vi barnen och gick till affären. De åkte i varsin pulka, uppskattat av dem båda. Kvällen avslutades med film och tända ljus.

Idag ska vi ta pepparkaksdegen som jag gjorde igår och åka till svärföräldrarna och baka ut dem där. En härlig första advent väntar.

* ~ * ~ * ~ *



”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett valfritt värmedjur
från Ljuskraft
!  Var med och tävla du också!”


Godmorgon!

Sitter här i soffan inlindad i en filt. Det är inte klokt vad jag fryser numera. Igår kväll när jag gick och la mig så hade jag mitt duntäcka, ett annat täcke, vetekudden och raggsockor på mig. Ändå frös jag. Tror att ju äldre jag blir ju mer fryser jag.

Ute faller snön så fint och man ser lite julstakar i en del fönster. Det känns stämmningsfullt. På det sättet älskar jag vintern.

Igår när vi skulle äta på Ikea så bar jag brickan med en hand och hade Alice på andra armen, det var väldigt tungt. Men den ansträngningen har gjort att någon nerv har fått spel i tummen, så när jag tar på något eller rör tummen så känns det som sockerdricka. Det är obehagligt!! Och sedan är det inte roligare att jag vet hur lång tid nerver tar på sig för att bli bra. För ett par år sedan hade jag likadant på utsidan av min fot. Det tog 1-3 månader innan det var bra. Dra fram tiden kanske?

Vad ska ni göra i helgen då?



Tävlar mer


Jag tävlar om boken "Kalle som Lucia" hos Lady Dahmer.

Tävlingen avslutas Fredagen den 3'e December 

Var med och tävla HÄR du med!

* ~ * ~ * ~ *


Jag tävlar hos Britta Bloggar om ett presentkort värt 250 kr från Kalaslagret!
Tävla du också, här!

Tävlingen avslutas den 3:e december

Myspys dag

Som skrivet tidigare så åkte jag och svärmor till Ikea för att köpa gardiner, kom inte hem med några gardiner därifrån. De jag sökte fanns bara på de stora varuhusen som t ex Uppsala, Barkay och Kungens kurva. Lite surt tycker jag!

Men vi åt lunch, båda barnen vräkte i sig köttbullar och sedan glassen på maten försvann i ett huj. Vad som fick följa med hem från Ikea var 6 nya plasttallrikar, 1 set med tallrik, mugg och hakklapp, en toppstjärna och värmeljus.

Tyg till kappan hittade jag här i stan, så typiskt att åka ett par mil för att sedan hitta något här. Köpte även flirtkulor så nu ska det julpysslas.

Fick mig en trevlig överraskning när jag gick in på Brittas blogg, jag hade vunnit en tävling hos henne. Tack Britta och Önskefoto!

Det blev hämtmat och efter vi ätit gott så gick jag ut i förrådet och plockade in julstjärnor/stakar, bollhavet och en spegel. Inne på Villes rum vändes alla leksaksbackar upp och ner och sorterades. Ville fick själv välja vad som skulle vara kvar inne och vad som ska ut i förrådet. När de var färdigsorterat och paketerat så satte jag upp bollhavet. Det var en succé! Både Ville och Alice blev sura när vi sa att det var läggdags.

Nu väntar jag bara på att Ville ska äta upp sin välling och sedan ska jag nog gå ut i köket och sätta en pepparkaksdeg. Ska även lägga sista handen på priserna till tävlingen.

Imorgon blir det städ på förmiddagen och sedan blir det väl att hälsa på någon på eftermiddagen. Får se vad dagen bjuder på.

Bild från google's bildsök


500 kr hos Geggamoja


Jag tävlar om ett presentkort på 500 kr från geggamoja hos Britta Bloggar!
Tävla här du också!

 

10/12 avslutas tävling


Just nu

Det blev visst ett ikeabesök inplanerat idag. Ska snart börja kampen med att klä på barnen. Svärföräldrarna ska följa med.

Julgardiner & tyg står på shoppinglistan.

Ha en bra dag idag!

Godmorgon fredag!

Äntligen fredag!

Denna helg så ska vi hålla på och julpynta här hemma så det blir fint till 1:a advent. Jag funderar även på att sätta en pepparkaksdeg. Det vore ganska smaskigt.

Något annat som vore roligt är att gå på julmarknad, det finns ett par sådana här i trakten. Får se om jag lyckas övertala min bättre hälft.

Igår när Jonis kom hem från praktiken så berättade han att de hade åkt norrut och de hade sett en stor katt gå över vägen. Båda två hajade till, saktade in och började prata om att de trodde att de var ett lodjur. Precis då gick ett lodjur till över vägen. När de åkte sakta förbi där lodjuret hade gått över så tittade de in i skogen, därifrån katterna kom från så såg de även en liten lodjursunge. Jag är avundsjuk på att de har sett lo i det fria. Jag vill med!!

Bilder från google's bildsök




Borta bra

Nu är jag hemma efter en härlig helg. Batterina är fulladdade av energi och det behövdes verkligen.

Resan började i fredags eftermiddag/kväll och vi hann inte långt innan det började snöa och det gick inte fort att ta sig ner. Vi var framme hos Lina strax innan 24. Linas första mening var; "Vad f*n!!" Det var ganska roligt att överraska. Vi åt lite paj och sedan satt vi och pratade innan vi kröp ner i sängen.

På lördagen så gick vi upp vid nio, gjorde oss i ordning och sedan åkte vi till Vellinge blomman. Där spatserade vi runt i julpyntet och det som fick följa med mig hem var en ny adventsljusstake, knäckformar och två skyltar med texten "min ängel".  När vi shoppat klart och insupigt julkänslan så åkte vi vidare till ett köpcentrum. På eftermiddagen så vart det även en tur hem till Linas goa föräldrar där alla Linas syskonbarn var. Fikade gott och sedan åkte vi hem till Diego. Bowling och middag stod på tur och vi begav oss till Malmö centrum.
Kvällen avslutades framför tv'n med godis, tända ljus och skitsnack.

På söndagen åkte vi tillbaka in till Malmö centrum för att gå lite i affärer. När vi kikat runt klart så var det dags att säga hejdå till Lina. Lite sorgligt men jag hoppas att vi syns snart igen. Hemfärden gick fortare än när vi åkte ner.

Borta bra men hemma bäst!



Fina Diego



Jul på Vellinge blomman

Sovstilar




Suprise!

När ni läser detta är jag förhoppningsvis framme i Malmö. Fick förfrågan av en kompis om
jag ville följa med ner och överraska Lina. Och så är fallet. Är tillbaka hemma igen på söndag.

Ha en underbar helg raringar!

Äntligen helg!

Dagarna går fort och det är snart första advent. Som jag skrivit förut och skriver igen så går tiden väldigt fort!

Harry Potter filmen var jättebra, spännande hela tiden. Dock vet inte jag om jag klarar av att vänta till Juli (?) för nästa film. Stundtals så var man glad att filmen inte var i 3D, hade skitit ner mig då. Se filmen är mitt betyg! Det enda som drog ner känslan av filmen var att det var så högt ljud.

Idag så ska jag åka till min syster för en fika och sedan får barnen stanna kvar där en stund medans jag åker och handlar. Ska försöka att fixa lite här hemma och kanske slänga mig i en dusch. En underbar helg väntar, full med äventyr!

Rimfrost

I morse så låg rimfrosten så fint på träden utan för fönstret. Minus fem grader stog termometern på, ser skönt ut att sitta inne i värmen och kolla ut på vädret.

Idag ska tvättmaskinen få arbeta då vi har lite tvätt som behöver bli ren. Annars så blir det lugna puckar här hemma.

Ikväll så ska jag gå på bio och se Harry Potter, ska bli skönt att få komma hemifrån.  Det har varit för mycket sjukdomar på sistonde. Men jag bestämmer att det är slut på det nu!

Igår tog vi en vända förbi stora stan för att handla solhavre till Ville, men väl där upptäcktes det att de har slutat med de bra kartongerna om 12 i. Kartongerna har varit bra då de har tagit lite plats och att de har lätt kunnats ställa ut i förrådet. Ska skicka ett mail till vederbörande företag och höra mig för. Efter shoppingen var klar så åkte vi till svärföräldrarna och fick god lunch. Vi var kvar där ett par timmar på eftermiddagen, barnen tyckte det var roligt att få komma hemifrån ett tag.

Nu ska jag sätta mig och leta rätt på lite mailadressen och sedan ringa lite samtal medans lilltösa sover.

Hoppas, hoppas, hoppas att
resan blir av till helgen!

Tävlar om en värmefilt

 

Jag är med och tävlar hos Ett hus till oss om
en värmefilten Warm & Cosy.

Är ni lika frusna som mig
så var med och tävla!

Tävlingen avslutas den 15:e december


Godmorgon Tisdag!

Det var en riktigt skön dag att vakna upp till, solen lyste och jag har klarat mig ifrån den hemska magsjukan. Nu återstår bara att få Ville att äta mer. För tillfället äter han som en myra och får han i sig för mycket mat protesterar hans mage deluxe.

Idag jag vi åka på äventyr, måste inhandla solhavre till Ville och efter det är gjort så åker vi till svärföräldrarna för att äta lunch. Så det kanske dags för oss att sätta på oss lite kläder och göra något av denna dag.

Hoppas ni har en lika solig tisdag som vi har.


Söndag

Att dagarna kan vara så långa.

Det händer inte så mycket här hemma, fortsätter med att städa bort bacillerna. Vi har märkt att Villes mage är väldigt känslig och tål inte mängder av mat. Så det har blivit att ge småportioner flera gånger om dagen.

Vi har haft lite familjemys innan läggdags, plockade fram fingerfärg. Båda barnen tyckte det var roligt och kladdiga vart dem. Så roligt att se de pigga och glada.

Jag tog bilen och åkte till min mormor och morfar och hämtade överbliven smörgåstårta. Gick aldrig in för jag ville inte föra smittan vidare. Det var gott med den lilla bit smörgåstårta jag åt.

Nu ska vi snart kolla på Rallybrudar och jag ska sy fast benen på katt's byxor. Sedan ska jag påbörja ett nytt projekt.

Hoppas att ni har haft en trevligare helg än vad vi har haft!

Sjukstugan update

Riktig sjukstuga har det varit här hemma idag, Jag hoppas, hoppas verkligen att att jag har klarat mig. Men det återstår och se om det kommer under natten.

Under förmiddagen så har jag städat och åter städat, vädrat och spritat. I ett försök att få bort bacillerna. Ytdesinfektionsmedel är guld värt! Det har jag kört hårt på, varenda liten yta är klinisk ren.

När Jonis hade piggnat till intog jag soffläge och sov ett par timmar. Det var skönt att vila, det har varit en tuff dag och därför är det skönt att dagen snart är slut. Rutinerna har inte funnits, nu får Alice välling och ska hoppa i säng. Upp & ner, bak & fram. Hoppas på en bättre dag imorgon!

Jag avskyr magsjuka!!

Låååång natt

Det har varit en lång natt här i lägenheten. Det verkar som ett litet magvirus bestämde sig för att hälsa på inatt. Så Jonis och Ville har varit uppe och tillbett till porslinsguden. Alice spydde 1 gång i går kväll. Vi trodde först det var matförgiftning, men det verkar inte som om det var fallet.

Har ringt min syster som ska komma hit med cola och ytdesinfektionsmedel. Så jag ska roa mig med att städa minsta lilla yta och tvättmaskinen ska gå på högvarv. Och med ett slag så blev alla planer för helgen inställda!

Trodde det skulle vara slut med sjukdomar för vår del, men det kanske är lika bra att ta alla på en gång?!

Linda, Amigurumi heter de små virkade filurerna

Fredag kväll

Äntligen helg!!

Linda
, det vart tacos här med. Mycket gott!

När Jonis kom hem så tog vi barnen och åkte och storhandlade, roligt fredagsnöje men skönt att fylla upp skåpen igen.

Ville har somnat här på soffan och vi sitter och zappar mellan kanalerna. Ska väl snart ta och lägga mig. Försöka läsa ett eller två kapitel innan jag somnar. Det blir en lugn förmiddag här imorgon.

Ville har satt mig i uppdrag att virka lite kläder till hans katt, så en tröja är klar. Håller på med byxorna. Tänk vad man gör för sina barn. Han fick själv välja färger, tröjan är gul och byxorna lila. Visar bilder när allt är klart.

Vore en tävling rolig? Tänkte om jag skulle virka något i pris, vad skulle ni vilja vinna för något då?
Morot, ballerinakakor, singoallakakor eller kanske en prinsesstårta?



Fredagsbad

Har precis kommit upp ur ett bad, passade på medans barnen sov. Så nu luktar jag gott, håret inpackat och huden insmord. Det är verkligen lite vardagslyx att göra.

Det enda som vore grädden på moset är en helkroppsmassage, tänk vad skönt!

Nu ska jag fundera ut vad vi ska äta för gott till middag, det är ju ändå fredag.

Brukar ni äta något gott på fredagar?

Snart helg, nedräkning...

Nu tycker jag att alla baciller ska bort. Alice hade lite feber igår och var inte sitt pigga jag, åt som en myra gjorde hon med. Igår eftermiddag kände jag att bacillerna försöker besöka mig. Jag hoppas att jag lyckades mota olle i grinden.

Äntligen är det helg och vi ska försöka att ta det så lugnt som möjligt. Det enda som står på agendan är att åka och fira mormor som fyller år imorgon. Jag ska ta mig en rejäl sovmorgon. Jag längtar för sömn är en bristvara just nu.
Hur gör ni hos er, delar ni på sovmorgnarna?

Nu måste jag gå och byta på en liten tjej för det luktar inte hallon....


Tävlar om en lyxig fotokalender

Jag tävlar hos Britta Bloggar om en
lyxig fotokalender från Önskefoto!


Tävlingen avslutas den 26/11

Godmorgon!

Här vaknade vi utav en elefant (läs Jonis) som klampade runt, han vaknade sent och fick bråttom. Hade inte han klampat omkring hade vi nog sovit en halvtimme till. Natten har varit lugn, jag var upp 1 gång och Jonis 1 gång. Vad man blir orolig som förälder när barnen  är sjuka.

Kom i säng runt halv elva igår kväll, satte hell's på inspelning så jag ska kolla på det snart. Någon mer som följer det?

Planerna för idag är att vara hemma och ta det lugnt. Alice har ingen feber och är piggare idag, så skönt att se!

Vad ska ni göra idag?


Sjukstuga

Alice har haft 38 graders feber mer eller mindre hela dagen. Så jag är så tacksam att svärmor kom in och hjälpte mig medans jag åkte till tandläkaren och till läkaren med Alice.

Tandläkaren gick igenom hur man ska sköta tänderna, och hur tänderna växer mm. Efter tandläkaren gick vi upp till läkaren, där togs det prover och det visade ingenting. Men min magkänsla säger annat! De sa att jag var välkommen åter om febern inte gick ner. Frågade då vad de kunde göra och fick svaret ingenting. Känns positivt...

Fröken K, de kallar vi ett år för att man som förälder ska lära sig hur man ska borsta tänderna, att de inte ska småäta mm. Nästa koll är vid tre år.

Annars så har det inte hänt så mycket här hemma, svärmor tog ut Ville en stund på eftermiddagen så han fick leka i snön. Ville älskade att leka i snön. Nu på kvällen så åkte Jonis och Ville till min mormor och fixade deras kran. Där lekte Ville ännu mer i snön, bar snöklumpar och pulsade i snön.

Nu är det bara läggning av Ville kvar och sedan ska jag försöka att komma i säng tidigt. Ändrar mig med tidigt läggning, det är ju dubbelavsnitt av Hell's kitchen. Eller så får jag sätta dvd'n på inspelning.


Nog med skrutt!

Alice vaknade just ifrån sin tupplur med 38.3 i feber...

Ge mig styrka!

Uppsägning!

Får man säga upp sig som mamma idag?

Båda barnen visar verkligen sig från sin värsta sida. Det är nog bådas sjukdommar som spökar men det mycket gnäll, tårar och trots.

Hos läkaren igår gick väl sådär, Ville vägrade öppna munnen så doktorn kunde kolla i halsen. Men hon såg på Villes allmäntillstånd att han var blek och mörk under ögonen, hon lyssnade även på vad jag hade sett i Villes hals och att han hade feber. På de grunderna så äter han nu penicilin.
Alice går fortfarande på sin hostmedicin, doktorn kollade även på henne med bad oss avvakta hennes förkylning. Skulle det bli värre så skulle vi återkomma. Känner mig verkligen som hönsmamman deluxe, så som vi springer hos läkaren.

Just nu yr snön utanför fönstret, det blåser småspikar och är kallt. Det är en innedag för oss som gäller. Jag går inte ut i onödan idag.

Imorgon så ska vi till tandläkaren med Alice, hennes 1 års kontroll. Måste försöka få tag på en barnvakt till Ville. Vill inte att han ska smitta mer än nödvändigt.

Snöar det hos er?

Grattis min prinsessa!

Hela 1 år idag och det blir ett besök hos läkaren. Ville har ont i halsen och Alice har varit förkyld i 1½ vecka och hennes hosta har inte blivit bättre trots hostmedicin. Tror det är fel hostmedicin, hon har nämligen falsk krupp hosta. Alice låter som en liten hund som skäller när hon hostar.

Idag för ett år sedan så hade jag hoppat upp och ner i sängen mellan värkarna. Kommer ihåg att fick stod upp i vårt sovrum och höll mig i spjälsängen som stod där och väntade. Vid halv sex på morgonen så skickade jag ett medelande till min barnmorska via facebook. Där bad jag henne om råd om hur jag skulle göra, hade en väldigt tuff förlossning med Ville. Så vid niotiden ringde hon upp mig och vi pratade en god stund. Hon sa att jag skulle ringa förlossningen och att de skulle ta in mig på en koll. Om det inte värkarna hade gjort någon nytta så skulle jag be dem koppla dropp för att skynda på det hela.


Sagt och gjort så ringde jag förlossningen, jag var mer än välkommen in. Så vi packade i ordning Villes övernattningsväska och sedan åkte vi vidare till svärföräldrarna. Vi lämnade av Ville medans jag fick andas igenom värkarna. Sedan åkte vi långa vägen till förlossningen i Västerås. Den bilresan är nog den värsta jag har gjort. Jag kunde inte sitta still utan ville helst stå upp och gunga på höfterna.


Väl inne på förlossningen så vart vi visade till ett rum (kommer inte ihåg om vi mellanlandade i ett undersökningsrum). Där iaf fick jag genomgå en undersökning och det visade att jag var öppen 4 cm och buktande fosterhinnor. Jag blev inskriven och fick band om handenleden. Klockan var då 11.30. Det bestämdes att de skulle ta prover och ta vattnet. Jag bad dem vänta så jag fick äta, så jag skickade i väg Jonis till McD. Det var väldigt lugnt på förlossningen den dagen så barnmorskan och sköterskan hade tid att sätta sig ner och gå igenom mitt förlossningsbrev i lugn och ro. Vid nålsättningen i handen gick inget bra, det gjordes tre försök innan hon gav upp och kallade in en annan tjej. Hon varnade att hon lyckades alltid se till att det vart blodbad och det vart det, nålen hamnade i armen. Efter jag hade ätit så togs hinnorna och jag fick bindan deluxe. Klockan var då 14.10.

Före (t.vänster) och efter (t. höger) EDA


Sedan var det bara ut och traska i korridoren, gick ett antal vändor fram och tillbaka. Ett par stopp gjordes för värkar. När klockan var 15.20 så ber jag om att få lustgas, jag ligger där i sängen och Jonis hjälper mig med att samtidigt massera min rygg. Efter en timme känner jag att värkarna blir värre och ber om att få EDA. Denna gång så tog EDA:n ordentligt och all smärta i höfter försvann. Då plockar vi fram kortleken vi hade med oss och börjar spela poker. När klockan börjar närma sig tio över fem så känner jag att jag behöver bajsa men det gick över efter någon minut kände jag de igen så då ringde jag efter barnmorskan.

Vi                 Droppställningen              Lampan
Jag var fotografen...


Mycket riktigt så var det krystvärkar och efter ett antal krystvärkar så föddes Alice, 8 november 2009 kl.17.34 BF +5.
Jag fick upp henne direkt på bröstet och vilka endorfiner som rusade i kroppen. Jonis klippte navelsträngen och kort togs. Det var verkligen en revanchförlossning!

Första bilden på Alice, dock suddig sådan.

 




18 timmar gammal

1 år


Färdigkalasat

Kalaset är slut och imorgon blir det lugnt firande av Alice.

Alice har fått jättefina paket idag, mycket kläder men det är bra då hennes garderob nästan enbart är killkläder. En leksak, ett pussel och två böcker. Även en mätsticka, bestick och några slantar.

Men Alice började inte dagen bra, slog upp strängen som sitter i överläppen och mellan framtänderna. Det blödde en del men det slutade och en redig fläskläpp återstod. Kort därefter så klämde hon fingrarna och när lunchen serverades så brände hon fingrarna. Onda ting kommer i tre, eller?

Både Ville och Alice sov bort första gänget av besök, Ville slut av febern som härjar i hans kropp och Alice av fixande inför kalaset.

Överlag har det varit en väldigt bra dag.

Snart är det läggdags av barnen och sedan ska det ätas kinamat, härlig skön söndagskväll ska spenderas i soffan!

Så här gör hon ofta och visst har hon härlig frisyr!?


Semper Småfolk - Testpilot

Jag hoppas att jag blir en av de tusen personer
som har chans att bli testpiloter åt
Semper Småfolk.

 

Vet några som skulle bli glada,
mina barn!



Bli testpiloter ni med, testa Semper Småfolk

Tidig morgon

Alice började vakna till liv redan vid halv sex, så jag gick upp och gjorde en flaska välling i hopp om att hon skulle somna om. Tji fick jag! Så nu sitter jag har i soffan medans Alice tittar på i drömmarnas trädgård.

Ville verkar som om han har fått feber under natten för han är väldigt varm. Hoppas att några vill komma på kalaset ändå, ska ringa runt och berätta att han har feber så släkten får bestämma själva. Lite tråkigt känns det men så är det att ha småbarn.

I dag för ett år sedan, fram emot eftermiddagen började jag få lite värkar. Det vart någorlunda regelbunda med 5-6 minuters mellanrum så vi ringde in till förlossningen. När vi fått klarttecken i från dem så ringde vi efter barnvakt. Jonis föräldrar kom hit vid 8-9 tiden på kvällen. Väl inne på förlossningen så hade jag sammandragningar och de hade glesat ur. Var öppen för ett finger. De ville skicka hem mig på sovdos och jag pratade med sköterskan om min tidigare förlossning som hade ett väldigt långdragen latentfas. Så vi fick själva ta beslutet om vi skulle sova kvar på förlossningen eller åka hem. Det kändes skönt att ha en valmöjlighet så vi åkte hem. Fick med mig en sovdos hem men jag vägrade bricanylen. Så  den lämnades kvar på förlossningen. Väl hemma fortsatte värkarna under natten och jag var tvungen att stå upp under varje värk och vicka på höfterna. BF+4

Denna bild är tagen 6/11-09


Kalasförberedelser

Så här för ett år sedan gick slemproppen. Mina förväntningar steg och jag hoppades att värkarna skulle sätta fart. Tänk att det redan har gått 1 år!!

Idag har vi inte suttit ner många minuter, vi har storstädat lägenheten och nu på kvällen har jag bakat inför kalaset i morgon. Vi ska ha två omgångar av gäster, det är skönt att dela upp då både jag och Jonis har stora familjer.

Det enda som är kvar att baka är negerbollar, blåsa ballonger och serpentiner men det får Jonis göra medans jag försöker att ge mig ut och gå i morgonbitti.

Nu ska jag snart ta ut den sista tårtbotten ur ugnen och sedan ska jag slänga upp fötterna i soffan och leta rätt på en film. Jonis är på fest så det är så lugnt och skönt nu...



Helg!

Denna vecka har gått i raketfart och idag har jag varit så less på barnen. Därför är det extra skönt att det är helg.

Har försökt att städa och plocka hela veckan men så fort jag är klar med rummet så ser det likadant igen. Barnen drar fram saker fortare än blixten. Men imorgon så ska det dammsugas, plockas och pysslas. Även baka till kalaset på söndag.

kalasmenyn står:
Toscakaka, negerbollar, sega chokladsnitt & pinocciotårta

Annars så här det inte hänt så mycket här hemma utan allt rullar på i sina gamla fotspår.

Är det bara jag som har svårt att förstå att min lilla
blir 1 år på måndag??


Grattis

Min fina Linda på din födelsedag!



Önskar busungarna
och deras
föräldrar


Plask!

Vår lilla dotter har en förkärlek till toaletten, hittills så har det hamnat en hel del saker.

Så som en kam, hennes egen socka, Jonis gamla idkort. Det kommer säkert få bada fler saker och redan har gjort men det var det jag kom på just nu.

Lilla busfrö!

Hon älskar även att dra ut toalettpappret.

Nedräkningen till hennes 1 års dag har börjat, 5 dagar kvar idag.


RSS 2.0