Lugna fisken

Det har varken funnits tid eller ork till att skriva här inne men ska försöka att ge er en uppdaterning om läget här hemma.

Ville är frisk, Jonis frisk, jag frisk men Alice fortsätter må dåligt. Nya 48 timmar började vid 12-tiden idag. Så VAB blir det för mig nu tisdag och onsdag.

Står helt still i skallen på vad man kan ge som är stoppande, förutom ris, vitt bröd och blåbärssoppa. Vällingen är utbytt mot majsvälling. Hjälp mig!

Vi har ju varit låsta här hemma och inte kunnat åka någonstans med barnen, jag var ju trots allt ledig i helgen och då vill man inte sitta inne hela tiden. Min pappa ringde på söndagen och räddade oss från lappsjukan genom att bjuda över oss på fika. Det var uppskattad av både oss vuxna och för barnen.

Hur gick det med overallen? Jo, det gick jättebra trots att jag inte hade något kvitto. Kassörskan erbjöd mig en ny overall men eftersom jag redan köpt nya vinterkläder så bad jag om att få ett tillgodokvitto. Så vi får se vad som köps utav det.



31 mil har jag lagt bakom mig i bussen idag, haft underbara kunder och mycket prat och skratt har det blivit. Det gör min dag. Men har haft tre (två) tunga lyft idag, det brukar inte vara så många. Två av lyften var att ta ner en rullstol nerför trappor och en uppför.

Om vädret visar sig från sin bästa så klär jag nog barnen och tar en promenad med barnen. Tror det gör gott att få lite frisk luft, vädra bort alla skruttbaciller.

48 nya timmar

Alice kräktes igen nu på kvällen. Vilken underbar helg! 48 nya timmar och det innebär en vab-dag på måndag. Jaja, lika bra att säga hej till min nya kompis, samvetet...

Linda - Ville har fortfarande tröjan på sig, men strumporna ligger nedanför sängen.. Min tokskrutt!

Det var inga problem med att reklamera overallen utan kvitto. Fick erbjudandet att få en ny men nu när vi ändå hade köpt ett nytt set så bad jag om att få tillgodokvitto. Det får gå till något annat roligt.

Nu ska jag krypa ner i sängen, imorgon är det min sovmorgon. Jiho!

Fyndade

En av våra lindexbutiker ska lägga ner och kom därifrån med flera kap, bland annat ny jacka och termobyxor till Ville. Det enda som inte var på rea var mockasinerna jag köpte till Alice. Det var halva priset på resterande kläder. Men tror ni att jag kom därifrån med något till mig? - Nej det gjorde jag inte...

Jacka och byxor som verkligen föll Ville i smaken.


Tröjan och strumporna har suttit på i ett dygn nu, vägrade ta av
sig dem när jag skulle gå och lägga sig igår... Tokungen!

 


Strumor till Ville och strumpbyxor till Alice

 

Snygga mockisarna

Pyjamas till Alice


Om bloggandet

1 – Hur länge har du bloggat?
Jag har bloggat till och från sedan 2006 på olika adresser, men denna blogg har jag haft i snart 1 års tid

2 – Hur många bloggar återvänder du till regelbundet som läsare?
Oj, 46 bloggar på Bloglovin men det är nog fler än så

3 – Av de bloggar du läser, hur många procent är dagboksbloggar
och hur många är ämnesbloggar?
Större delen är dagboksbloggar.

4 – Tycker folk som känner dig att du är dig själv i din blogg?
Ja, jag hoppas på det och det är det jag eftersträvar. Varför visa en falsk bild av sig själv?

5 – Har du hittat en fungerande gräns för hur privat du vill vara i din blogg,
eller tänjs den gränsen hela tiden?
Jag har en fungerande gräns och jag tänker många gånger om innan jag skriver ett inlägg.

6 – I vilken utsträckning bloggar du för att få bekräftelse, tror du?
Jag skriver mest för att få vår vardag dokumenterad, det är roligt att gå tillbaka och läsa vad man gjort. Och sedan är det roligt när man får uppskattning i form av kommentarer.

7 – Har du träffat folk IRL (in real life) efter att ha fått kontakt med dem via bloggen?
Nej, inte än så länge. Men skulle det komma en sådan fråga är jag inte sen på att träffa läsaren.


8 – Tror du att det kan vara skadligt för vissa personer att blogga?
Nja, både och! Man ska absolut inte lämna ut sig för mycket i bloggen. Därför har jag inte talat om vart jag riktigt bor någonstans.

9 – Hur ser bloggandets nackdelar ut, för dig?
Några nackdelar finns inte med bloggen, bara positiva aspekter.

10 – Tror du att du fortfarande bloggar om två år?
Jag hoppas på det, sen återstår det och se i vilken form.

Tiiidig lördag morgon

Alice vaknade strax innan sex och jag hade tänkt att gå upp och göra lite välling för att sedan försöka få henne och somna om. Men Ville vaknade av att hans blöja hade läckt så det vart till att mysa ner sig i soffan i stället för sängen. Men jag får väcka Jonis om ett par timmar för att få sova någon timme till. Känner att jag behöver det idag.

Magsjukan drabbade Alice igår natt, 1 spya och några bajsblöjor senare så mådde hon bra. Jonis fick vara hemma och ta hand om barnen medans jag jobbade. Jonis hade sett till att tvättmaskinen jobbade på högvarv, min duktiga karl - Jonis alltså! Jag knaprar vitpepparkorn, vill inte att jag ska bli liggandes, har inte tid med det. Nu när jag precis blivit frisk från förkylningen.

Planen för idag är att Ville och Jonis ska åka och handla några nya fiskar till akvariumet och när de kommer hem så ska jag åka och reklamera en overall vi köpte till Ville. Dragkedjan har gått sönder och går upp hela tiden, det ska inte göra det på en märkesoverall!

Sedan har Sockenvägens Söta en tävling
om en handgjord bräda med
underbart budskap på.

Tävlingen avslutas den 14/2

Storhandling och städ

Dagen har varit lugn och inga spyor har kommit - tack och lov! Nu ska vi bara stoppa det så att ingen annan blir sjuk.

Ska snart ge mig ut bland alla andra som har fått lön och storhandla, tänkte om jag skulle ta en snabb vända inne på H&M och se om de har något roligt.

Så kvällen kommer bestå av att städa, plocka upp matvaror och sedan mys i soffan. Imorgon är det sambon som får vara hemma med de små, jag vill jobba!

Kanske borde skutta ur mysbyxorna innan jag åker, vore inte så snyggt och komma till butiken klädd som en slusk...

Ville när han var mindre


Vabbar

När jag väl känner mig bättre från förkylningen och är sugen på att jobba, vad händer då? Jo, Ville spyr..
Så idag är det första gången jag vabbar, får se hur det blir imorgon om det är Jonis som blir hemma med barnen då. Jag hade nog åkt till jobbet om det inte hade varit så att de skulle provtrycka systemet på bygget han är på. Så typiskt!

Men då det vart en ofrivillig ledig dag så ska jag hinna med att tvätta ett par maskiner och planera veckohandlingen. Vad gör ni idag?

Utbildade florister, se hit!!

Då min mammas faster är sjuk och kan då inte driva vidare
sin butik som hon har ägt i 50 år.
Butiken ligger nu ute på blocket, jag hoppas verkligen
att någon vill ta över den butiken.

Blomserbutik söker ny ägare


Kylskåp

Idag har jag frusit i stort sett hela dagen, -13 stod termometern imorse och det tar ett bra tag innan värmen blir någorlunda sådär i bussen. Och har man det lugnt på förmiddagen så är det svårt att få upp värmen. Har fått tagit alvedon och panodil för att klara av dagen. Är inte helt kurant känner jag... Blir ett varmt bad när Ville har lagt sig och Jonis åkt iväg och tränat. Måste få upp värmen!!

Har ni haft det varmt och gott idag?

Note to my self

Att efter att ha varit föräldraledig i 3 år och under dessa år bytt till en ny bank
- Att då lämna det nya kontonumret till chefen...

Kan ju vara bra om man vill ha lön...


Tävlar om nappar

tävlingnamn

“Jag är med och tävlar om ett paket nappar från Namnnappen hos Josefine, tävla du med HÄR!”


Det positiva med att vara förkyld!

Snor, snor och åter snor. Det enda positiva med att vara snorig är att man inte känner den underbara odör ifrån alla Alice b-blöjor som man får byta. Har aldrig varit maken till att en unge kan bajsa så mycket när tänder är på väg att spricka igenom!

Det kommer bli en lugn dag här hemma då jag känner att jag behöver ladda energi. Hade varit mysigt med besök eller hälsa på någon men energiladdning är viktigare.

Tack för grattishälsningarna, det värmer! Skickade iväg Jonis igår när barnen hade somnat, vi behövde köpa hem bröd och söt som han är kom han hem med en mini orkidée.

Tanken var att vi skulle ta det lugnt och mysa i soffan men Ville vaknade och jag kände mig som en påse skrutt. Så det vart inget mys, istället tackade jag för mig och kröp ner i sängen vid 22 tiden. För en gångs skull har det blivit en hel natts sömn utan avbrott.


Tomten är lite läskig...


4 år

Idag är det 4 år sedan jag och Jonis vart tillsammans. Kan inte förstå att åren har gått så fort. Dock har det inte blivit mycket egentid tillsammans idag.

Jonis och barnen har varit på kalas idag igen och jag har jobbat. På vägen hem från jobbet så stannade jag till vid affären och köpte ett kort och en bukett tulpaner. Han vart jätteglad över att få blommorna.

Längre än så här blir det inte idag, jag är förkyld och känner mer för att mysa ner mig i soffan brevid min älskade sambo. <3

Vinnarna

Nu är tävlingen avslutad och rätt svar på frågorna var penetrationsbarriär och fuktbarriären.

Ni som har vunnit har fått varsitt mail.

STORT GRATTIS till ER!

Ett knippe morötter

Till den lilla kaninen

25kr/st + frakt



Kontakta mig på [email protected]


Pizza och jobb

Sitter och väntar på resten av familjen som ska komma hem. Det har varit välrdigt lugnt på jobbet idag, har haft tre körningar á  närmare 6 mil. Så det har blivit en del soffnötning och virkande framför tv'n. Pizza blir det till mat här idag, jag orkar inte ställa mig vid spisen då jag börjar känna mig förkyld. har tagit två alvedon och hoppas att det går över snart.

Och hörrö, ni glömmer väl inte att tävlingen avslutas ikväll kl.21? Skynda er och tävla!! Jag presenterar en vinnare under morgondagen.
Det är stor vinstchans att just du vinner!


Dammsugare

Till förmiddagsfikan?

20kr/st + frakt

Går och få med rosa marsipan också

Kontakta mig på [email protected]


Krasch!

Igår när vi kom hem från promenaden och skulle kolla lite på datorn så reagerade jag på att den lät konstigt. Sekunden senare så vart skärmen svart och den startade om sig. Fick då upp ett meddelande på engelska, fint översatt så hade hårddisken gett upp.

Nu på morgonen har jag släpat in den stationära datorn och kopplat ihop den. Men känner sig minst sagt handikappad när datorn dör så. Är man beroende eller?

Jonis får lämna datorn till sin bror och hoppas att han kan rädda det som finns på hårddisken innan han sätter in en ny hårddisk. Utgifter och utgifter! Något mer som sjunger på sista versen är vår inspelningsbara dvd, den kommer vi få ersätta med en inspelningsbar box.

Jag kommer att missa två kalas i helgen pga att jag jobbar. Mycket tråkigt men så är det.. Jonis och barnen får åka iväg iaf.

Jag hann plocka undan en hel del igår och det känns skönt inför helgen. Ska fortsätta lite smått idag med, ikväll blir det fredagsmys med tacos och chips. Så det betyder att jag måste gå och handla men det är bara skönt att komma ut och röra lite på sig.

Hur mår ni då?

Godmorgon!

Alice kvittrade glatt när Jonis skulle upp, jag orkade knappt få upp ögonlocken. Vi har haft en mysmorgon här hemma och nu sover Alice. Jag och Ville ska bädda ner oss på soffan så jag kanske kan få lite sömntimmar tillgodo.

Annars har jag tänkt röja lite här hemma, rensa och tvätta kläder. Förstår inte vad fort Alice växer...

Hoppas att ni får en mysig dag!



Lillsnurpan på julafton

Kanelbullar

Någon som blir sugen?



Jag virkar dem på beställning, de kostar 25 kr/st + frakt

Kontakta mig på [email protected]

Lillördag

Ännu ett antal mil lagda bakom mig. Fick vid lunchtid höra att en taxiförare och en kund hade omkommit vid en kollision med tåg. Vart chockad då det hände här i västmanland, ingen inom det företaget jag jobbar. Mina tankar går till taxiförarens anhöriga och kundens anhöriga.

Jag har haft många trevliga kunder från start till slut under hela passet, mycket skratt har det blivit och trevliga samtal.

Ville och Alice har haft det bra på dagis idag, fick en bra start på dagen så de var på bra humör när jag lämnade dem. Det värmde mitt mammahjärta!

Imorgon är det helg för mig då jag ska jobba i helgen som kommer. Jag och barnen ska mysa och ta det lugnt, det enda planerna som är att jag ska lämna över det jag har virkat. Skönt att vara planfri.

Nu ska jag borsta tänderna och sedan krypa ner i sängen, jag är trött!!

Påminnelse

Ni glömmer väl inte att tävlingen avslutas nu på lördag?
Det är stor vinstchans att just du vinner!


Stekta ägg, med solsidan upp

Hur vill du ha dina ägg?

För 20kr/st + frakt så kommer de hem i din brevlåda

Kontakta mig på [email protected]


Ballerina/Singoalla

Kakor till kakmonster?



Kostnad 20 kr/st + frakt

Går och få i citron (gul), lakrits (svart), päron (grön),
hallon (röd) & choklad (brun)

Skicka beställning till [email protected]


Ännu en tisdag

Idag känner jag mig piggare än vad jag gjorde igår. Har lite ärenden som behöver uträttas när Ville har somnat. Efter det så är det soffan som gäller. Har åkt dryga 40 mil idag, 20 igår. Efter lunchen så slår längtan efter barnen in, så grymt jobbigt!! Att se barnens glada tjut när man kommer hem är helt underbart. Det värmer så i hjärtat.

Barnen har haft det bra på dagis, mina älskade svärföräldrar hämtade barnen vid 14 tiden idag och imorgon så ska de gå hela dagen.

Lämningen var jobbig imorse med, Ville grät och skulle bara följa med mig. Det gör ont i hjärtat, men efter han har vinkat så är det bra. När jag kom ut från dagis imorse så hade jag glömt ta av mig de på plastpuffarna på fötterna, tänkt om jag hade åkt till jobbet i dem. Mina kunder hade nog fått sig ett gott skratt!

Ska köpa nappflaskor till barnen så de kan dricka vällingen på dagis istället, har försökt att få i dem välling/frukost innan vi går iväg men det funkar inte. Så vi får testa detta istället. Hoppas att det är bättre. Båda barnen vägrar all gröt på dagis.. Lik sin mamma månntro?


Första jobbdagen

Då har man jobbat sin första dag på 3 år, och jag kan tala om att jag är väldigt slut. Men det gick bra och det har varit roligt att komma igång igen. Det var bara Ville som gick till dagis imorse då Alice hade feber igår. Men idag har hon varit feberfri. Så det är dagis för båda två imorgon. Mina underbara svärföräldrar undrade om de skulle hämta barnen tidigare imorgon med men vi har inte bestämt oss ännu.

Helgen har varit intensiv, att köra 120 mil på en helg tar på krafterna. Något mer som tog på krafterna var att hälsa på mammas faster på sjukhuset. När jag kom hem till Lina igen så var jag på väg att somna på soffan vid 20 tiden. Att mysa och umgås med Lina laddade på batterierna. Jag och mormor rök ihop i bilen på vägen hem då hon höll på och kommenterade min bilkörning, något som jag inte gillar! Så vi satt tysta från Skånes fagerhult till Ödeshög...

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen, en tidig morgon igen.

Hoppas att ni har haft en bra dag! <3

Dag 18 - Ett pinsamt ögonblick

När man var yngre tyckte man nästan allt var pinsamt och de minnena har jag lagt bakom mig.

Nuförtiden tycker jag inte något är pinsamt, jag bjuder gärna på mig själv.

Dag 17 - Barndomsminne

Jag har många barndomsminnen här är ett urval utav dem;

Från semestrar med mormor och morfar i Lindvallen. Vi åkte pulka och längdskidor.
Från en familjesemester i Dalarna, där vi badade och på stranden träffade på Staffan Olsson (handbollsspelare)
Från de gånger jag lekte med min bästis Sara och alla hyss vi gjorde
Från lågstadiet, där vi hade världens bästa lärare! Saknar henne än i dag!

Dag 16 - Första kyssen

Första riktiga kyssen var nog med en äldre kille som jag träffade på ett nyår, hur gammal jag var då kommer jag inte ihåg. Vet att jag vart så där löjligt förälskad i honom, bara som en tonåringar kan bli.

Bortrest

Vid lunchtid tar jag min väska och åker söderut, tyvärr är det inte enbart en nöjestripp. Ska åka ner och hälsa på min mammas faster som ligger på sjukhuset. Jag känner redan nu att jag kommer sakna mina småttingar och min sambo.

Lämningen på dagis gick någorlunda bra, hade gått bättre om inte fröknarna hade visat mig runt på resten av den stora förskolan. Men efter att först vinkat i dörren och sedan i fönstret så gick det bra. Ville såg lite gladare ut när han vinkade i fönstret. Jag är så glad över att det är så bra fröknar på deras avdelning. Alice sket fullständigt i mig... Sötråttan, det är skönt att hon trivs så bra på dagis.

Nu måste jag packa det sista och sedan skutta in i duschen. Har hunnit städat och plockat undan så det set skapligt ut när svärföräldrarna ska passa barnen tills Jonis kommer hem.

Glöm inte att tävla, det är ganska stor vinstchans i tävlingen om Cliniderms produkterna.

Bra, glädjande nyheter <3

Som jag sa att det skulle vara slut på skruttsaker detta år och det är det. Idag har jag fått underbara nyheter om att jag ska bli fostermoster åt en liten bebis. Att bebis redan nu har börjat busa med sina föräldrar är inte bra. Om bebis skulle behöva lära sig lite mer så bebis sina fostermödrar att lära utav...

Åh, älskade vän! Du kan inte ana hur glad jag är för er skull, har gått som på nålar hela dagen. Det är bara ni som har funnits i mina tankar. <3 Älskade fina sötnosar, ni ska äntligen få bli en liten familj, få bli mamma och pappa, få njuta av att se ett nytt liv växa upp.

Dag 15 - Mina drömmar

Drömmar har man mycket utav! Jag drömmer om ett hus där barnen kan växa upp och att familjen förhoppningsvis växer. Huset ska ha ett stort kök, varsitt sovrum till barnen och fint badrum. Helst enplans men tvåplans går med bra. Skulle vilja att huset låg på landet men samtidigt inte. Hade varit perfekt om huset låg lantligt till fast ändå inne i stan.

Jag drömmer om hur barnen skulle se ut när de blir stora samt hur deras personligheter blir.

Mitt drömjobb har jag utbildat mig till, men om jag skulle behöva byta yrke så skulle det bli inom ett yrke där man får arbeta med händerna, gärna på en blomsterhandel.

Jag drömmer även om ett lyckligt & friskt liv, kantat med massor av kärlek. Att få upptäcka världen med min sambo och barn.

Längtan

Imorse fick vi sovmorgon, Alice vaknade strax innan sex. De senaste dagarna har hon hoppat upp strax efter fem. Annars så har vi alla fyra sovit gott.

Nu sitter vi här och kollar på Totte och myser i soffan.

Igår kväll fick jag ett ryck och började sortera papper, sorterade betalda räkningar som låg i mappen. Men nu är de uppdelade årsvis och sorterade via företag, så nu ska de få flytta ut i förrådet. Skönt att få tömma den mappen. Nästa projekt är att sortera alla andra mappar så det blir lite ordning.

Jag längtar efter varma sommardagar..


* ~ * ~ * ~ *

Ni glömmer väl inte bort och vara
med och tävla om ett av fyra kit
från Cliniderm?

Pysseldag

Inskolningen med Alice gick bra, imorgon så ska jag bara lämna den som en vanlig lämning. Ville är mycket gladare och mer spring i benen nu när Alice är med. Fick även kommentaren om att Alice är så gott som färdiginskolad. Bra att höra för mitt hjärta.

Har städat sovrummet grundligt och även vardagsrummet, tänkte att det kan vara skönt att ha det gjort tills man börjar jobba. Ville har hjälpt till och dammat, plockade även undan saker åt mig. Imorgon då barnen är på dagis så ska jag poppa hög musik och ta badrum, kök och barnens rum. Skönt att göra det när de är på dagis.

Nu sitter jag och samlar kraft inför att laga mat. Dock har jag ingen aning om vad jag ska göra. Har tagit fram falukorv, idag kan jag inte trolla. Får överlåta det på sambon...

just nu är min lillsnurpa riktigt förbannad för att hon inte får som hon vill. Hon står och sparkar foten i golvet, leksaker yr runt henne. Inte är det mitt temperament hon har ärvt iaf!

Dag 12 - 10 saker du inte vet om mig

- Jag sover med ett gossedjur, en Ior.
- Jag är rökare, ja jag vet!
- Har gått utredning för barnlöshet innan jag träffade Jonis, antagligen så var det inte meningen att jag och mitt x skulle ha barn.
- Har varit förlovad 2 ggr, skulle vi få för oss att bli mer än sambos så är det giftemål som gäller!
- Har BD står på körkortet, lilla jag som rattar en buss - en härlig känsla för egot!
- Jag viker in täcket under mig när jag sover
- Kan låta väldigt sträng och barsk men skenet bedrar!
- Är en väldigt bra lyssnare.
- Sjunger gärna när jag är själv eller med barnen, jag kan sjunga men inte något bra!
- Badar hellre än att duscha

Dag 14 - Dåliga vanor och laster

Dåliga vanor är väl att väl att jag sprider saker runt mig, dålig på att sortera papper och alla kläder hamnar i en hög på badrumsgolvet. Det går väl ett par dagar tills jag tröttnar på röran och röjer upp det själv.

Annars så "river" jag av naglarna, är nagelbitare från barnsben men det har minskat nu.

Laster är nog cigaretterna och att jag är svag för godis, choklad och allt som är gott.

Inskolningsdag 2 - Check!

Det var planerat att jag skulle vara med Ville och Alice hela tiden idag, men efter en halvtimme så fick jag gå hem utan barn. Imorgon är det att vara med en kort stund och sedan gå hem. Tiden är utökad med en halvtimme imorgon.

När jag hämtade så var det knappt att jag fick med mig Alice hem, hon satt klistrad i frökens famn. Det är verkligen bra betyg för dagis!

 

* ~ * ~ * ~ *

Ni glömmer väl inte bort och vara
med och tävla om ett av fyra kit
från Cliniderm?


Godmorgon Tisdag!

Nu är vi redo för dagis och snart börjar kampen om overallerna. Alice andra dag på dagis, hoppas det går lika bra idag som igår.

Kvitterfinken Alice vaknade kvart över fem, så hon fick en snabb tupplur. Tack att jag har en så snäll sambo gick upp med henne.

Vad har ni för planer för dagen?

* ~ * ~ * ~ *

Ni glömmer väl inte bort och vara
med och tävla om ett av fyra kit
från Cliniderm?

Inskolningsdag 1 - Check!

Inskolningens första dag gick väldigt bra, Alice verkar trivas bra på dagis. Hon satt inte många minuter i mitt knä på den tiden vi var där. Hon hittade andra som kunde bära omkring på henne. Nu har Alice sovit och fått mat i sig och är redo för lite bus här hemma. Ville och jag åt mat medans Alice sov. Ska ta och ruska liv i min son och sedan gå in på deras rum och busa.

Jonis tog två härliga bilder på mig och Alice i december, de ska framkallas och ramas in.

Kan mamma få en puss?



Kärlek!


* ~ * ~ * ~ *

Ni glömmer väl inte bort och vara
med och tävla om ett av fyra kit
från Cliniderm?

Dag 13 - En vanlig dag

Under föräldraledigheten så har jag gått upp när barnen har vaknat, gjort välling och sedan har vi myst ner oss i soffan framför barnprogrammen. Men oftast så är det en film som Ville har valt.

Jag läser tidningen och sedan startar jag datorn för att kolla mejl, nyheter, bloggar och facebook. Efter någon timme så äter vi frukost. Barnen får pyssla med vad de vill, leker på deras rum, klättrar i soffan och busar.

Efter lunchen så brukar Alice sova, då brukar jag och Ville mysa i soffan. Någon fika brukar vi med hinna med. Jag förbereder kvällsmaten och maten står på bordet när Jonis kommer hem. Vi äter, plockar undan och sedan är det pappalek.

Vid halv sju så är det dags för pyjamas, välling och sagoläsning. Alice ploppar i säng först och sedan Ville. Senast halv åtta så sover båda barnen.

Hur det blir sen när jag börjar jobba vet jag inte än.

Godmorgon måndag!

Här har vi varit vakna ett tag och det var väldigt svårt att somna igår, låg och fnulade allt för mycket. På vad som skulle behövas ta med till Alice inskolning, hur det kommer gå och allt runt omkring.

Idag börjar inskolningen, när vart Alice så stor? Min lillsnurpa.. Hade önskat att denna dag hade dröjt ännu mer, jag är inte redo men vad ska man göra?

Söndagsmiddagen var väldigt trevlig igår, det vart den efterlängtade lasagnen. Svärföräldrarna hade även ordnat en fiskedamm där både barn och vuxna fick napp. Det var en godispåse med clementin, äpple och lite smågodis. Även en trisslott låg i, dock var det ingen vinst på någon. Lite tråkigt det. Träffade även Jonis nästäldsta storebrors flickvän för första gången. Det var trevligt att lära känna henne. De hade nyligen kommit hem från två veckor i Thailand.

Nu måste det ordnas lite frukost åt barnen så de är fulladdade med energi till dagis.

Hoppas att ni får en bra dag!

Dag 11 - Mina syskon

Syster - Mellansyskonet, två år yngre än mig. Mamma till tre barn, gift med mannen i sitt liv. Jobbar deltid i en klädbutik. Envis och omtänksam.

Bror - Yngst i syskonskaran, tre år yngre än mig. Sambo och husse, bor i grannhuset. Jobbar mer än heltid som taxiförare. Spelar i ett hårdrocksband. Huvudet högre än mig och decimetrarna längre hår. Snäll och väldigt omtänksam

Söndagsmiddag

Det är plusgrader ute och jag tyckter det är så tråkigt. Jag tycker om snön, tycker det är roligt att se barnens glada miner när de leker. Snön kan väl iaf få ligga ett tag till, vill inte ha tillbaka det tråkiga gråa som kommer när snön försvinner.

Planerna för idag är att ta ner granen och sedan åka till svärföräldrarna och äta söndagsmiddag. Även Jonis bröder med familj kommer så det kommer bli jättetrevligt. Jag och Jonis hoppas på att det antingen är en god stek eller svärmors underbara lasagne. En trevlig söndag väntas.

Ville har haft otur med sin tripptrapp stol, förra veckan ramlade han ner och fick sin första pungkross, Ville sprang till Jonis och Jonis frågade om de skulle kolla så allt satt kvar och Ville svarade ynkligt "jaaaa". Häromdagen så satt Ville på stolen och helt plötsligt låg han på golvet, Jonis sa att ena sekunden så satt Ville där och andra inte. Ett blåmärke fick han utav den resan. Men nu tror jag att Ville lärt sig att han ska sitta ordentligt på stolen.

Har ni haft en underbar helg?

Söndag? Nä, Lördag!

Jag har inte förstått att det är lördag idag, känns som om söndag. Det är skönt när det är så, då har jag en dag till övers.

Dagens lunch vart plättar och Alice åt ca 13 st och Ville 18!! Tror plättarna stod ut ur öronen på dem. Men det värmer mitt mamma hjärta!

Sedan bestämde vi oss för att åka och kolla på en arbetsbil till Jonis, sagt och gjort, släppte av barnen hos min far. Var skönt att åka själv och slippa tänka på vad barnen gör. De hade det gott hos morfar, de lekte och myste. Tror inte de hade saknat oss alls. När vi kom tillbaka så fikade vi och åkte hem. Väl hemma så lagade mat och nu ligger barnen och sover.

Jag ska sätta mig och virka, får visa bild på det jag har gjort sedan. Therese - Jag glömde ta kort på det jag gav bort i julklapp.. Men jag får virka det igen så du/ni får se.


Kollar in en av julklapparna han fick.



* ~ * ~ * ~ *

Ni glömmer väl inte bort och vara
med och tävla om ett av fyra kit
från Cliniderm?

Dag 10 - Bloggfavoriter

Jag har en hel drös med favoriter som jag läser dagligen. Läser både okända och kända bloggar. Skulle vilja nämna alla men det skulle ta dagar så jag har plockat ut mina guldkorn.

Sockenvägens Söta - Skriver otroligt fint och alltid glatt, om sina söta barn, inredning och pyssel inom hemmets ljuva väggar. Skriver om Bus och jakt. En helt underbar, godhjärtat tjej!

Lady Dahmer - Provocerande, underhållande och en stor portion ironi. Skriver debatterande inlägg blandat med en stor skopa familjeliv.

Fias pixlar - En fin tjej som tar helt fantastiska bilder! Porträtt och natur, en hel det bilder på deras katter. En mer fotodagbok än blogg.


Min barnmorska

Hon är en helt underbar människa, nyligen så lade
hon upp denna statusuppdatering;
"Groparna på låren är egentligen skrattgropar
som tyder på att man har ett lyckligt underliv!"

Vad säger ni om det?

Segare än kola

Det kanske är dags att hoppa i lite kläder, Jonis kom precis hem och vill ut och åka pulka. Eller om jag ska stanna inne och bara ta det lugnt, förbereda maten.

* ~ * ~ * ~ *

Ni glömmer väl inte bort och vara
med och tävla om ett av fyra kit
från Cliniderm?

Dag 9 - Min tro/livsfilosofi

Jag har en väldigt blandad tro, har plockat det bästa från allting.

Tror inte på att det finns någon Gud, men jag tror på Ödet och Karma. Karman att gör man något fel så kommer det och biter dig i rumpan. Ödet att våra vägar är på ett visst sätt utstakade och samtidigt att gör man vissa val i livet så ändras ens väg.

Men jag tror att det finns en himmel och att man kommer träffa sina nära och kära den dag man går bort. Just det är en stor tröst för mig.

När jag var liten så målade jag en teckning, på den teckningen så stod det Jonis i ett hjärta och på ett gammalt fotografi från samma ålder så hade jag en t-shirt med texten "Vilde Ville". När jag och Jonis träffades så hade vi likadana mössor fast i olika färg, jag en rosa och han en blå. Vi fyller år med fyra dagar emellan, vi hade legat på bb samtidigt då vi är födda i samma stad.
- Ödet som har spelat en stor roll där.

Godmorgon!

Här har det varit en konstig natt, Alice vaknade första gången vid halv ett och ville ha välling. Jag var tvungen att byta nattlinne då jag hade svettats en hel del. Vid tre vaknade hon igen, fick komma över och ligga en stund bredvid mig. Strax efter fem vaknade Ville och kvittrade, när Jonis klocka ringde så tog han båda ungarna och gick upp. Så tacksamt att jag fick sova en stund till, det gör så mycket. När Alice trillar i säng för sin förmiddagsvila så tar jag täcke och kudde och bäddar ner mig på soffan. Behöver några minuters sömn till.

Igår fick vi besök utav vänner, vi fikade, tittade på hur de ska bo när de åker på sin semester om ett år. Man vart inte ett dugg avundsjuk. Vilket underbart hotell. När de hade gått hem så åkte vi över till min pappa för lite mer fika. Alice var på sitt bästa humör och gick omkring och kvittrade för fullt. Ville byggde jättefina torn av duplo.

Barnen ploppade i säng och sedan var det dags för mat, Johanna kom över och åt med oss. Hon hade lite ont i nacken så vi utbytte tjänster, jag masserade henne och hon mig. Nu är jag härligt öm i axlar och skuldror men det känns att alla knutor är upplösta. Så skönt!

Dagen idag blir lugn, Jonis kommer hem skapligt då han jobbar halvdag.

1 stycke härmapa!


Tävling om Cliniderms produkter - Buzzador

Nu har jag testat Cliniderms Ulta soft cleansing milk, Age delay serum och Active protecion day cream i ett par dagar och mitt första intryck är att de gjorde att huden blev len som en barnrumpa. Och nu efter ett par dagar så är huden fortfarande len som en babyrumpa. Äntligen har jag hittat några bra ansiktsprodukter!

Ett stort plus är att flaskorna är försedda med pumpkork, det gör det hela lättdoserat och att inte kommer in bakterier i flaskan. Flaskorna är snygga, det gör att man kan ha dem stående, framme, på badrumshyllan.

Jag var lite kritisk till att det var parfym i Ultra soft cleansing milk och Active protecion day cream, men det är inget som stör numera.

Nu till tävlingsreglerna

För att vara med i tävlingen så vill jag att ni
skickar svaret på frågan till min mail och
sedan lämnar en kommentar i detta inlägg
med en motivering om varför just du ska vinna ett kit.

Vilka är hudens två viktigaste skyddsbarriärer?

Kika på Cliniderms hemsida efter svaret


Och ni mailar mig på [email protected]



Tävlingen avslutas den 22/1 kl.21
* ~ * ~ *

Om ni vill bli buzzadorer och få hem massa olika produkter att testa.
Så klicka på länken; Bli Buzzador

Dag 8 - Favoritsaker

- Datorn, den sitter jag en hel del framför om dagarna.
- Mobiltelefonen, min klocka då jag inte har ett armbandsur. Men ibland är det skönt att "glömma" den hemma.
- Mina böcker, alla jag har köpt har jag fortfarande kvar. Har inte hjärta att göra mig av med dem.
- Kamera, med den kan jag fånga ögonblick, men det bästa ögonblicken finns i mitt minne.

* ~ * ~ *
Glöm inte att hålla utkik efter tävlingen,
den kommer upp under dagen

Onsdag

Jag förstår inte vad Alice är i för period nu, hon kan inte somna utan bara gråter. Läggningen på dagen är svårast. Antingen är det för att hon inte vill missa allt som händer på dagen eller så är det seperationsångest. Jag hoppas inte på det sista, för då kommer inskolningen att bli tuff.

Igår så kom min morfar över och hälsade på, tyckte inte att han skulle sitta själv hemma. Så vi fikade och jag fick åka utan barn och pröva ut ett par arbetsbyxor. När jag kom hem så berättade morfar att de hade suttit i soffan och myst alla tre. Sedan fikade vi innan morfar for hem.

Det bestämdes igår att jag och morfar ska åka ner till Malmö nästa fredag, känner att skulle jag inte åka ner så skulle jag ångra mig bittert den dagen hon möter upp sin make.

Nog om det, idag så får jag besök av en kompis. Det blir lite kaffe och skitsnack. En bra dag hoppas jag på!



Dag 7 - Vänner

Mina vänner är få men väldigt nära, de vet allt om mig och jag vet allt om dom. Trots att avstånd skiljer och att vi inte hörs av på ett tag så finns vi alltid där för varandra.

Jag har hellre få nära vänner än många ytligt bekanta. Vänner för mig är att de alltid finns där när man skulle behöva dem, när man bara vill snacka bort en stund eller om man behöver få råd. Mina vänner har en speciell plats i mitt hjärta, vi har gått igenom både glädje och sorg.

Jag älskar er, ni vet vilka ni är!


Roliga seriestripar

Roligast var nog den man som föder barn.. Jonis drömde en gång,
när jag var gravid, att han födde barn ur snoppen. Den är klockren!!

Seriestriparna


Cliniderm - Buzzador

Igår så hämtade jag hem ett paket från Buzzador, Ville var snäll nog att hjälpa mig att öppna det.






Trött Ville som prompt skulle ha alla produkter i knät.


I och med att jag prövar Cliniderm så kommer jag att lotta ut fyra stycken presentaskar
med produkter från Cliniderm, håll utkik här för tävlingen kommer upp om ett par dagar.

* ~ * ~ *

Om ni vill bli buzzadorer och få hem massa olika produkter att testa.
Så klicka på länken; Bli Buzzador

Omstart 2011, TACK!

För många tråkiga besked har skett omkring och därför röstar jag för att starta om året.

Min systers kompis pappa omkom den 1/1, i en bilolycka. Föraren i den mötande bilen hade bestämt sig för att ta sitt liv. Kunde inte han ha kört in i en bergvägg istället!!

I morse fick jag ett dödsbesked om att min svägerskas brorson har somnat in, bara lite över året gammal.

Nu på kvällen pratade jag med min mamma, min mammas faster kommer inte att klara cancern. Hon kommer aldrig komma hem igen, kommer aldrig att arbeta i sin butik. Hon kommer bara bli mer och mer förvirrad då tumören sitter i den mentala delen av hjärnan.

Det är hennes fåglar som behöver nytt hem. Annars så kommer de att få somna in och det är inte så vi vill ha det.

OMSTART 2011.... TACK!

2 nymfparakiter söker nytt hem

Pga sjukdom så behöver 2 nymfparakiter nytt hem!
De sitter för tillfället i varsin bur och det är far och son.
Välvårdade fina fåglar, båda är sociala och gillar att sitta och tjattra.

De finns i Malmö

Kontakta mig på [email protected]

Första måndagen detta år

Nu är det vardag igen och vi har precis ätit frukost. Alice började kvittra vid halv åtta och Ville vaknade av det. Nu tittar barnen på Pippi Långstrump. Jag sitter och funderar på om man ska åka till en reklambyrå och pröva ut byxor, hade nästan glömt bort det. Det måste ordnas innan jag börjar jobba. Annars kan det bli lite skämigt och kallt om jag inte har några byxor.

Igår så åkte vi pulka med ett par vänner, barnen hade roligt både här hemma och ute i pulkabacken. Vi bröt upp efter ett tag då klockan började bli matdags. Alice hade somnat i vagnen så vi gick en sväng innan vi gick in. En riktigt mysig söndag.

Storhandlade gjorde jag igår med, ganska bra och åka och handla på en söndag. Det var väldigt mycket extrapriser och det tackar jag för! Kvällen avslutades i soffan framför en dålig film. Men det var mysigt ändå.


2011

Nu ligger det ett helt år med nya förväntningar och med nya utmaningar och förändringar. Jag hoppas att det blir ett bra år och att det inte blir allt för mycket motgångar.

Nedräkningen har börjat tills jag ska börja jobba, det är otroligt vilken ångest jag har över det. De här tre åren jag har varit hemma har gått fort. Hänger inte riktigt med ibland.

Nyårsafton var riktigt bra, vi lämnade barnen på eftermiddagen och sedan åkte vi hem och gjorde oss i ordning inför kvällen. Dock vart det väldigt stressigt innan vi kom i väg. Så vi fick slänga i oss vår lilla nyårsmat. Jag hade köpt en påse räkor, så det vart lyxiga räkmackor till nyårssupé.

Det var en alldelles lagom kväll med lagom mycket alkohol och trevligt sällskap. Hemma var vi vid två tiden. Det som hade gjort kvällen ännu bättre var en strips tallrik med massa vitsås. Tyvärr så var alla matställen stängda, så det fick bli de räkor och mackor som vart över från nyårssupén. 

Inga nyårslöften lades, lika bra det för jag lyckas alldrig hålla dem ändå. Har ni gett några nyårslöften?

Nu sitter jag här med Alice i soffan och myser, hon var pigg som en lärka redan vid sex taget. Så vi ska snart äta varsin smörgås och sedan blir det lite bus. Dagens planer har vi inga men jag sitter och klurar lite på det. Hade varit roligt och åka och fika hos någon eller om någon vill komma hit. Vad har ni för planer för dagen?

RSS 2.0