Välkommen till jorden!

Fick nyss glädjande nyheter om att barnen har fått en liten kusin. En Elton som föddes 10.54, nästan 4 kilo tung och en halvmeter lång. Så roligt! Ville suckade när han fick veta att han hade fått en kusin till men när jag berättade att Ville kunde lära Elton allt om grävmaskiner och polisbilar så lyste han upp.

Idag har vi varit till tandläkaren med Ville för att få den bortslagna flisan dokumenterad, såklart så vägrade Ville öppna munnen för röntgenplåten så det blir ett återbesök om 2 veckor. Men då är det Jonis som får åka med honom istället.

Jag har hunnit med att ringt en del samtal som man inte hinner med när man jobbar, och nu ska jag få någon ordning här hemma. Önskar att man hade fler timmar per dygn...

Nu vaknade lillskruttan och då är det dags att ställa sig och laga en något sen lunch...

Fina fötter





Jag tävlar om ett av fem paket baby foot hos britta bloggar!

Tävla här du också!

Tävlingen avslutas redan den 3/6

Jobb, jobb

Lördagen har gått, lagt 30 mil bakom mig idag. Fått beröm idag att jag har kört lugnt och mjukt, inte av en kund utan två. Så roligt att få lite beröm för jag gör verkligen mitt bästa när jag kör.

Bara för att jag jobbade idag så sov barnen till över kl.09, helt otroligt!!

Imorgon är ännu en jobbdag, ska försöka hinna virka lite. Har fått lusten åter igen och det känns roligt. Nu ska jag borsta gaddarna och sedan krypa ner i sängen.

Dröm sött söta läsare!

Favorit i repris. Alice och Ville, på Alice 1 års dag.

Del 1 av Parken Zoo


Denna apa hängde och slängde och helt plötsligt satte upp bakbenen på fönstret
mitt framför mig. Jag hoppade högt då han gjorde det!

Ville's favorit

Alice ville inte vara med..



Hejdå tigern, vi ses snart igen!




Lejonen var inte så intressanta men däremot
upptäckte Ville en spindel..






Varanen hade fått mat tidigare på dagen och för första
gången så har jag sett varanen röra på sig.
Inte nog med att den traskade omkring,
utan den bajsade även..







Små Herr Nilsson apor roade barnen.
Men vi vuxna fick hålla koll så att inte
aporna bajsade medans de gick över till
utegården. En man gick under och hade inte koll..



Shoppa eller inte shoppa?

Vaknade till solsken imorse och jag har inte kommit på än vad vi ska göra idag. Västerås suktar lite, då Ville behöver vårjacka, jag och Alice behöver sommarskor, rättare sagt tofflor. Men frågan är om jag ska åka själv eller om jag ska ringa och fråga om mormor vill med. Skulle även behöva åka förbi Jalle, är nyfiken på den nya bussen.

Ikea vill jag med till men det vill jag uppleva med Jonis. Så det får nog vänta..

Vad har ni för planer idag? Ni vet väl om att man kan kommentera mina torftiga inlägg? Dels saknar jag er respons och sedan är jag nyfikna på vilka ni är. Om ni har lust och ork, säg bara hej så har ni gjort min dag.

Ikväll kommer mi mamma hem ifrån Kina. De har varit där på semester och jag hoppas att tullen är snälla mot dom så jag kan få mina converseskor.


Tornseglare

I helgen såg jag ett härligt vår/sommar tecken, tornseglare och svalor som flög. Deras kvitter var ljuv musik för öronen. Nu har vi en härlig tid framför oss. Jag njöt tills min pappa sa att snart vänder de ljusa kvällarna, från och med midsommar... Men det tänker jag inte ägna en tanke åt!!

Tisdager

Vi har haft projekt söva barnen i deras egna sängar och att det ska gå så smidigt som möjligt. Idag hade jag hand om läggningen allena och båda barnen sov 19.15. Riktigt skönt att ha fått ordning på läggningen då vi har varit slappa ett bra tag.

Nu ska jag gå ut i köket och ösa upp korvstroganoffen som jag har gjort i ordning till middagen imorgon. (oj, nu hann visst sambon ösa upp det före mig... Då tar jag en dusch i stället.)

Hoppas att ni har haft en mysig dag!

Parken Zoo

På med lite kläder och så i väg till Parken Zoo. Vi har fått säsongskort utav barnens farmor och farfar, barnen är laddade till tänderna för att se alla djur.

Idag följer kameran med..

Halvmulen lördag

Febern går fortfarande upp och ner som en jojo. Igår kväll var tempen uppe över 38 grader igen.. Allmäntillståndet är ganska bra, hon har kortare stubin, gnälligare och tröttare. Snorar knappt något alls. Jag börjar fundera på om det kan vara biverkningar på 1½års sprutan hon fick. (mässling, påssjuka och röda hund) Efter lite googling så verkar det vara en biverkning utav sprutan hon fick..

För att slippa sitta inne i vår lägenhet så åker vi till min pappa och spenderar dagen där. Barnen är lika mycket hemma där som de är här. Har köpt massor av jordgubbar och vattenmelon som Alice ska få äta. Bra med vätska och vitaminer.

Hoppas att ni har en mysig lördag! <3

Fredag och fisljummen

Alice har fortfarande feber, ingen hög feber men ändå feber. Äter som en myra gör hon, jag håller på och bli galen. Så jag ska snart sätta på oss kläder och bädda ner Alice i vagen och gå ut en sväng för att få lite friskluft.

Det är redan helg och denna vecka har gått fort...

ett mycket inspirerande inlägg....

Feber och syskonkärlek

Andra dagen hemma med vab av Alice. Hon vaknade med feber igår natt och hon har fortfarande feber men inte hög alls. Tillräckligt så hon inte skulle få gå till dagis.

Gårdagen var även Ville hemma då det var en kaos natt. Alice med sin feber, Ville med sin växtvärk. Ville skulle sova på soffan, Alice ville ligga bredvid Ville. Så när Ville och Jonis lagt sig på soffan så grät Alice så förtvivlat efter Ville. Efter ett tag så frågade jag Alice om vi skulle gå ut och krama Ville och fråga honom om Ville skulle följa med oss in i sängen. Fick en liten ynkligt ja till svar. Dock fick vi inte med oss killarna in i sängen men Alice var nöjd. Hon la sig till rätta, drog några suckar och sedan somnade hon. Sötråttan!

Barnen har även börjat krama varandra mycket mera, kramar som är spontana. Det ser så underbart ut. Hjärtat svämmar över med kärlek då..

Men idag är Ville på dagis och jag och Alice har myst, busat lite och tittat på kvitter. Nu ligger hon och sover och jag ska passa på och gå igenom lite kläder och tvätta lite. På eftermiddagen kommer min mamma hit och säger hejdå till oss, imorgon åker dom till Kina på semester.

Hoppas att ni har det bra där ute!

Stoltare än en tupp!

Oj så stolt jag är över min son idag. (Detta kanske låter som ett skrytinlägg men jag måste göra av stolthet någonstans...) Vi var på Villes 3 års kontroll idag.

Ville fick börja med att plocka upp alla leksaker ur påsen, och där slog blygheten in. Han var en liten mus som kröp upp i Jonis knä. Men där tinade han upp ganska fort och utförde alla uppdrag galant. Bäst var det när boken skulle ligga under dockan. Han löste det genom att lägga dockan på boken. Men boken hamnade under dockan, så smart!

Efter vi pratat och kommit överrens om att en remiss skulle skickas till logoped och att det var dags att provocera med mjölk så var det dags för vägning. Nu väger min kille hela 14.8 kg och är 97.5 lång. Han var så duktig på att stå på vågen själv och gick fram till mätstickan ensam. Nu ligger han på medelkurvan igen.. Mammas stora kille!!

Efter bvc så gjorde vi bl a ett ärende till leksaksaffären, där var uppdraget att köpa en toasits till Ville. Han var så duktig och några leksaker tjatade han inte till sig. Men en sak tjatade han till sig, en bok. Böcker kan jag inte neka till, så boken om Halvan och sopbilen fick följa med hem.

Ett stopp på det lokala konditoriet blev det på vägen hem, för att köpa något gott att fira med nu när det gick så bra för Ville på bvc.


Svensktoppen nästa

Ni måste hjälpa till att rösta fram min svärfar, Bengt Ek, till veckans vinnare i semifinal 3.

Ni hittar hans låt här på Svensktoppen nästas sida, Ulla-Maja.

Man röstar genom att skicka ett SMS till 722 50. Skriv P4västman 3. Det kostar 3 kr + ev. trafikavgift.

<3

 


25 %

Igår var saknaden efter barnen väldigt stor. Kände mig bara 25% hel. Efter ett fått pratat lite med Ville på eftermiddagen kändes det lite bättre. Idag har saknaden inte slagit in än men det kommer nog att komma. Sitter på jobbet idag med, ska bädda ner mig i soffan här och titta på tv. Önskar att jag hade tagit med mig virkningen men det föll bort. Hoppas att ni har haft en skön helg och att ni får en bra avslutning på söndagen!

Jobbigt att jobba...

Då sitter man på jobbet och ugglar. Har haft en körning sedan 07:30 imorse. Men jag hade en kille som jag lärde upp på bussen. Det är inte var dag man får lära upp någon men snart är det dags att lära upp en tjej som ska jobba som semestervikare för oss på denna buss. Får se om det händer lite mer i eftermiddag men egentligen ska jag inte klaga! För jag får ju betalt för att sitta under en filt i soffan och kolla på tv

Egentid X2

Idag har det blivit en del egentid, både oplanerad och planerad.

Jag gick till dagis i morse med barnen för det var fotografering. Trodde att de skulle ta bilden och sedan fick vi gå hem. Men fröknarna skickade hem mig med uppmaning att hämta barnen om 2 timmar. Försökte få tag på ett frukostsällskap men det var en tidning istället. Så jag åkte upp till det lokala fiket och satt där och mös.

Mamma kom och hämtade barnen, skickade med lunch och sedan vart jag barnfri igen.

Första halvtimmen spenderades hos min bror och sedan resterande i matvaruaffären. Lite mindre rolig egentid men välbehövligt för kyl/frys och skafferi.

Nu väntar jag på att sambon ska komma hem med hämtmat. Blir lite lyx så här på en fredag. Köpte även lite gottgott till mig och Jonis ikväll. Fredagsmys!

160 gram!

Fredag och helgen är redan här, tyvärr så jobbar jag. Har blivit bortskämd med att få vara hemma på helgena och umgås med min älskade familj.

Besöket på bvc igår, gick bra. Alice knäckte 10 kilos gränsen med 160g. 81.5 lång har hon blivit. Stora tjejen!
Något annat som var roligt var att sköterskan frågade om Alice kunde säga lampa och jag svarade nej, sedan hemma vid köksbordet så berättade jag det för mamma. Frågade Ville om han kunde säga lampa och då säger Alice med klar stämma -Lampa. Jag satt där som ett fån med munnen öppen. Ordet lampa kom en gång till sen på kvällen.

Vi ska snart hoppa i lite kläder för att knalla iväg till dagis och fotografera barnen. Ska ladda extra för att få på Ville de kläder jag vill.

Sedan kommer min mamma och lånar barnen för en utflykt. Jag får lite egentid, egentiden kommer spenderas med de andra helghandlarna. Känns måttligt roligt men det är ett nödvändigt ont.

Igår var vi iväg på en rolig sak, vi får se vart det tar vägen. Men jag hoppas att allt faller på plats inom sinom tid. Jag hoppas, hoppas, hoppas!

Vilka smällar!

Vaknade vid halv fem i morse och det mullrade på rejält. Jag gick upp och drog ur antennsladden, mer sladdar orkade jag inte dra ur. Såg att det hade regnat med, skulle nog behöva mer regn än det som kom. Låg och lyssnade ett tag på hur det mullrade och hur barnen sov oroligt. Alice ville gå upp när jonis klocka ringde och Ville sov som en stock till klockan åtta.



Nu har vi ätit frukost här hemma, Alice sover sin förmiddagslur.

Jag ska snart börja plocka här hemma och sedan syna våra matgömmor. En storhandling är på G. Min mamma kommer hit vid lunch och ska passa Ville medans jag och Alice beger oss upp på bvc. Det ska bli spännande och se om hon har spräckt 10 kilos gränsen, men det tror jag att hon har gjort. En spruta ska hon med få, tror det var mot sjukdommarna mässling, vattkoppor och röda hund.


Mellan hägg och syren

Våren eller ska man säga sommaren, har kommit långt: här blommar både hägg och syren!! Syrenen är 1 månad tidig. Jag vet när jag hade sommaravslutning i skolan så plockade vi syrener på väg till kyrkan. Denna tid är vacker!!

Helgen som var..

Ännu en helg har förflutit, förstår som vanligt inte vart tiden tar vägen?

Fredagen åktes ToR till Leksand, barnen var jätteduktiga och dom hade en stolt mamma när vi kom hem igen.

Lördagen så vaknade vi utsövda vid 8 snåret, städade lägenheten och efter det var gjort så åt vi en mysfrukost. Sedan när vi var redo så gick vi upp på stan och kollade på cruisingen som var. Ville tyckte om bilarna och den bil som fick mest uppmärksamhet var "min" buss som stod på stan. Jag skrattade gott åt det.
Tror att Ville kommer bli som sin far, bubbla bii utbrast Ville när han fick se bubblor.

När vi hade gjort stan så åkte vi till min far och lämnade barnen där. Fick även oskulden tagen för grillat detta år hos pappa. Mycke god mat!

Kvällen spenderades på stan med vänner, en riktigt rolig kväll!

Söndagen var väldigt lugn, det gjordes inte många knop och det enda var ett kort lekbesök.

Vädret har visat sig från sin bästa sida och vi njuter!

<3

Sitter och förfestar med min fina Linda. Har haft en underbardag och en perfekt dag och det blir en bra avslutning på denna lördag! Kärlek!

Leksand ToR

Ska snart gå upp ur sängen, barnen ligger och sover bredvid mig. Det är mysigt att höra deras andning. Idag är planen denna att vi ska åka upp till Leksand och göra vår på gravarna. Ska bli intressant att se hur barnen klarar av bilresan. Hoppas att ni får en härlig dag!

Präster som skämtar

Tittade på kl åtta hos stjärnorna häromdagen och prästen Ma Oftedal drog en så jäkla bra historia;

Vilken var den första journalisten?

-Jo, Adam.
Han hade en stående artikel i fikonbladet

Redan lilllördag

Redan lilllördag och vart tar dagarna vägen?

Helgen har varit helt underbar!
Fylld med KÄRLEK!

Fredagen började med att Lina kom upp hit, det var längesedan jag träffade henne nu. Hon hade även plockat upp Linda. Vi satt och snacka skit ett tag innan Linda plockade fram en flaska rosé och färska jordgubbar. Vi packade in oss i Linas nya bil. Hoppas att den röda faran blir en värdig ersättare till PECen. For till Arboga för lite tacobuffé och en massa skitsnack.

Lördagen kom och den börjades med att vi sjöng för Ville och han fick öppna sina paket. Efter frukosten så åkte jag iväg för att sätta mig i frisörstolen. Där fick jag lite färg i håret och sedan blev klippt. Blev även stajlad inför kvällen. Hem till kalaslokalen där gästerna började trilla in. Villes glädje när han öppnade paket efter paket var oslagbar. Även hans glädje när han fick se alla gästerna. Min stora son!

Svärföräldrarna tog ungarna med sig när de åkte och vi slappade lite innan det var dags att sätta på sig feststrassen och ansiktet för att sedan bege oss upp till svågerns 30 års fest. En härligt kväll med runda fötter. Trillade i säng vid halv fyra. Och när brukar man vakna när man är barnfri? Jo tidigt! Halv tio slog jag upp mina ögon och tillbringade 3 timmar på soffan innan de resterande vaknade till liv.

Bilder kommer när jag väl orkar tömma kameran..

Tävlar hos Motherhoods

Jag tävlar hos Motherhoods.se om en ny design till bloggen.
Designen som lottas ut är verkligen härligt somrig och den passar bra nu.

RSS 2.0