Jordgubbssaft



2 liter jordgubbar
4 dl vatten


Koka upp vatten, häll i jordgubbarna.



Koka i 15 minuter, mosa bären med jämna mellanrum.
Jag använde en mosstampare, men det går bra
att mosa bären mot kanten med.



Låt bärmoset stå och rinna av i 40 minuter.



Mät den avrunna saften, låt den koka upp för att sedan hälla i sockret.

6 dl strösocker/Liter avrunnen saft



Låt koka i 5-10 minuter

Skumma väl.

1/4 tsk atamon/Liter avrunnen saft

Blanda i atamon i en liten del av saften och sedan blanda med
resten av saften.





Häll upp saften på varma flaskor och fyll ända upp till kanten.
Pet-flaskor krymper om de är för kalla, så då höjs nivån.
Skruva på korken så fort flaskan är full.
Förvara svalt.

Jag hittade receptet här

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0