Jordgubbssaft
2 liter jordgubbar
4 dl vatten
Koka upp vatten, häll i jordgubbarna.
Koka i 15 minuter, mosa bären med jämna mellanrum.
Jag använde en mosstampare, men det går bra
att mosa bären mot kanten med.
Låt bärmoset stå och rinna av i 40 minuter.
Mät den avrunna saften, låt den koka upp för att sedan hälla i sockret.
6 dl strösocker/Liter avrunnen saft
Låt koka i 5-10 minuter
Skumma väl.
1/4 tsk atamon/Liter avrunnen saft
Blanda i atamon i en liten del av saften och sedan blanda med
resten av saften.
Häll upp saften på varma flaskor och fyll ända upp till kanten.
Pet-flaskor krymper om de är för kalla, så då höjs nivån.
Skruva på korken så fort flaskan är full.
Förvara svalt.
Jag hittade receptet här
Kommentarer
Trackback