Villes födelsedag!

För 3 år sedan

 

 

För 2 år sedan






För 1 år sedan






Idag





Jag har svårt att förstå att det har gått tre år, tre år sedan du kom och gav
vårt liv mening. Tre år fulla med kärlek och skratt. Tre år av lycka.

Grattis vår älskade Ville på din 3 års dag!
Vi älskar dig!

helg

Oj, jag vet att jag har varit dålig på att uppdatera men den dåliga uppdateringen kommer fortsätta över helgen med, tyvärr! Idag kommer älskade Lina och stannar över helgen. Och imorgon blir min älskade son 3 år. Har förberett allt till kalaset redan och det känns skönt. (kommer ett inlägg om Ville imorgon). Nu ska jag rulla vidare och gå igenom allt inför kalaset en gång till.. ha en underbar helg! (tror jag är missbrukare av ordet underbar...)

Fågelskådning

Vet ni vad jag såg i annandags påsk? En DOMHERRE! Jag har aldrig sett dem så här sent. Vet ju att de fördriver sommaren i skogen.

Stretcha is the shit!

Det känns att jag tränade igår men en vänlig variant av träningasvärk. Det är tur det, för idag verkar det vara en bärhjälpsdag.. Hoppas att ni får en bra dag!

Lysande gröna ögon

Oj, vilken jobbdag! Det har gått i ett men har haft underbara kunder som lyst upp dagen.

Mötte en kompis som kommenterade mina lysande gröna ögon idag, men jag tror att jag är grymt laddad med energi och glödje.

När jag kom hem från jobbet så bytte jag genast om till träningskläder och gick ut och gick. Började med att gå lite snabbare för att få upp ett tempo. När jag kände mig varm bestämde jag mig för att springa en liten bit, den lilla biten vart intervaller. 5.3 km lades bakom mig idag och jag känner mig väldigt mör i benen nu. Så jag ska snart gå och lägga mig och hoppas att jag vaknar upp till lagom med träningsvärk imorgon - vilket jag inte tror, utan träningsvärken kommer ge sig till känna, nog inte måttligt...

Imorgon så blir det tyvärr ingen promenad då det är möte på jobbet och det kommer bli sent innan jag kommer hema igen. Tråkigt nog! På torsdag får jag en ny chans, då blir det både städning, promenad och bakning och annat pyssel inför Villes kalas. Tar ingen morgondagens förlust på promenad.

Sov gott sötnosar! <3

annandag påsk

Ännu en dag som vi har spenderat ute, både vi vuxna och barn är slutkörda. Men denna ledighet har genererat så mycket energi. Känner mig fulladdad inför denna hektiska vecka som väntar. Något som jag borde sätta mig ner och göra är listor för allt som ska göras. Då kommer det kännas som om jag har koll.. Hoppas att er ledighet har varit grym! <3 appropå ingenting så är dagens motion en promenad på 50 min i raskt tempo.

Paj med primör

Hittade ett gudomligt god paj inne på Therese blogg. Gjorde den idag och älskar ni lax och sparris lika mycket som vi, så gör denna paj!

Påskdagen

Vi har haft en härlig påskafton. Vi var vaknade strax efter sju allihopa, tog det lugnt och jag fortsatte jakten på barnens hjälmar. (En historia som gjorde att 3 garderober + förrådet vart städade, och hjälmarna låg i den 4:e garderoben...) När de var hittade så gick vi ut så Ville fick pröva på och cykla på sin cykel.

När vi hade lekt klart ute så satte vi oss i bilen och åkte över till grannstaden för påskfirande. Första stoppet blev hos svärföräldrarna där vi fikade, lekte och barnen letade påskägg. Förutom godis så fick barnen en speldosa och ett fint pussel.

 

Jag och Alice gick ner till min pappa medans Jonis och Ville åkte bil. Hos min pappa åt vi en kanongod påskmiddag med många goda sillsorter, lax och janssons. Ägg vart det med, såklart!

 

Jonis åkte för en timme sedan till sin näst äldsta storebror, han behövde lite hjälp med att montera ny blandare. Så när Jonis är klar så ska jag åka och lämna barnen hos svärföräldrarna och sedan bege mig till storstaden jag med. Jag och Jonis ska på presentjakt till Ville. Blir spännande och se vad vi kommer hem med.

 



Det som är kvar av barnens alla påskägg de fått.
Villes är det stora, Alice det lilla.
Märks det att Alice är en godisråtta?


Nu ska jag få på oss lite kläder här hemma och få ordning på skötväskan.

Påskharens ankomst

Inatt hörde vi något tassa omkring här hemma. När vi vaknade så hittade vi några teckningar som påskharen hade ritat. En ledtrådsskattjakt!

Ville var duktig och hittade påskägget som haren hade gömt i bollhavet.

Alice's teckning hade fiskar på sig och hennes påskägg hade blivit gömt bredvid akvariumet. Ville har huggit in på nyttigheterna som låg i och Alice de få godisbitarna som låg i ägget.


W29 L33

Lycka såhär på långfredagen är att pröva jeans som man inte har haft sedan juli 2007 och de sitter som ett smäck!

När jag kom hem från jobbet så fick jag en rensningsattack igen, så nu har jag gått igenom två ikea säckar med gamla kläder. En del ska till second hand, en del ska jag sälja och ett fåtal plagg ska jag behålla, där ibland jeansen.

Är ni intresserade utav en bloppis? Storlekarna på kläderna är allt från S,M & L, även några mammakläder finns med (M-L).
Fota kläderna har jag ändå tänkt göra och lägga ut dem till försäljning men tänkte om ni vill ha första tjing på dem.

Nu ska jag krypa ner i sängen, imorgon är det en frossar dag. Fika hos svärföräldrarna och sedan påskmiddag hos min far.

Kram på er! <3

Skärtorsdagen

Vilket underbart väder det har varit det senaste dagarna. Jag njuter av varje minut som solen är uppe,
energin jag får fantastisk. Alla vårtecken som kommer, träden har börjat skifta i grönt och sädesärlorna är här. Såg två ärlor häromdagen.

Planeringen inför Villes 3 års kalas håller på för fullt. klurar varje dag på vad vi ska bjuda på, hur vi ska lägga upp planeringen med dukning mm. Vi måste åka iväg och köpa present åt Ville i helgen, dock är den stora frågan vad man ska köpa.

Men nu ska vi njuta av påsken.

GLAD PÅSK!




3:e av 4:a

Imorgon är sista jobbdagen innan att få vara ledig i 3 dagar. Nu sitter jag i bussen och väntat på att få åka fram till kund. Lyssnar på morgonpasset och njuter av naturen runt omkring. Hoppas att ni får en härlig start på påsken!

Ledig måndag

Jag älskar mina lediga dagar trots att inte hela familjen är samlad. Men idag ska jag och barnen ge oss ut i skogen på påskris jakt. Funderar även på om man ska köpa några penséer eller några andra fina blommor och plantera på balkongen. En utedag står på schemat för idag, tar vara på varje solig vårdag.

Varför blir längtan efter att bo i hus så stor varje vår för? Jag vill ha en trädgård där barnen kan leka medans jag krattar, planterar blommor och sår i landet. Hoppas på att vi bor i hus nåsta år!


Min mage 2008

Ville 2009

Jag och barnen 2010


Min arbetsdag

Detta har jag gjort under min arbetsdag:



Plockat tussilago




Suttit och solat i bussen.

Provade nya daimglassen med päronsmak,
måste nog pröva den en gång till.
Förta intrycket var att det var
väldigt konstgjord päronsmak.

sol & jobb

Sitter inne på jobbet och tittar ut på den blå himlen och den härliga solen. Det funkar inte så jag ska snart packa ihop mina saker och ge mig ut i solen. Så ut i solen med er!

Ingen familj i sikte..

Jag har plockat och städat i hela lägenheten, bara lite disk som jag inte orkat ta rätt på som är kvar. Men resten av min familj har inte kommit hem än, jag får inte tag på Jonis på hans mobil heller. Börjar bli lite orolig då han sa att de inte skulle vara borta så länge...

Jag har varit till affären och handlat med, lite gottgott till kvällen. Men först ska jag väl ta och skutta in i en dusch så jag inte luktar blä imorgon på jobbet.

Ha en skön avslutning på lördagen!

Update; Jonis ringde mig för snart en timme sedan och sa att de skulle precis sätta sig i bilen och åka. En stor sten lättade från min mage. Mobilen hade legat i skötväskan medans de hade varit på kalaset.

Jonis och Alice


Tyst och lugnt!

Jag har nyss kommit hem från jobbet, kom hem till en tom och tyst lägenhet. Jonis och barnen är iväg på släktkalas. Så jag ska snart hoppa ur jobbkläderna och dra på mig städrocken. Tänkte ta ett ryck och få lite ordning här hemma, ska även sätta på lite bra musik på hög volym.

Något som annars vore gott skulle ha varit en kall cider och sedan sätta sig i solen på balkongen.. Men det får jag fortsätta drömma om.

Hoppas att ni har haft en härlig dag! <3

Igår såg jag vitsippor som stod i knopp, våren är här!!

Godmorgon fredag och välkommen helg!

Vaknar upp som vanligt till en kvittrande glad Alice, bättre väckarklocka än så finns inte!!

Jag börjar bli bättre, men låter fortfarande dann. Pencilinet har gjort nytta och jag har inte ont längre vilket är skönt, mycket skönt.

Igår var jag och Ville iväg och shoppade tillsammans. Vi hade ett par mysiga timmar tillsammans. Vi kom hem med gympaskor, sandaler och byxor. Allt fick han välja själv. Det är det som fungerar bäst. Vårjacka ska jag shoppa hemma hos min syster.

Till mig själv hittade jag ett par snygga högklackade - ja ni läste rätt, högklackade - skor. Brukar annars mest gå runt i lågskor men dessa ska jag ha på valborg. Klipp och färg tid är bokad inför festen vi ska på.

Idag får vi se vad som händer, solen lyser helt underbar ute men graderna stod på noll när jag gick upp. Jonis är hemma idag, sjukskriven, så när han vaknar så är det min tur att sova. Jag längtar!

Alice och Ville för ett år sedan


Sanna mina ord!

Söta Therese skriver så underbart, har ni inte kikat in på hennes blogg så gör det!

Speciellt detta underbara inlägg, keep calm.

livstecken

Jag lever fortfararnde! Var till läkaren idag och fick konstaterat att det var bihåleinflammation. Så jag fick lägga till 2 tabletter kåvepenin varje morgon o kväll utöver nasonexen och rinexinen. Ikväll har jag även petat i mig 2 alvedon men de hjälpte föga så även en ipren fick hjälpa till att få bort smärtan. Har redan lagt mig i sängen, sömn är den bästa medicinen! Arbetsdag imorgon som gäller sedan två dagar ledigt. Jag har virkbeställningar som ligger och väntar på mig, det är inte bortglömt. Jag jobbar på dem! Hoppas att ni är friska och krya! <3

Skrutt

Gick iväg med barnen till dagis imorse och sedan raka vägen ner i sängen. Har varit vaken 2 timmar mitt på dagen och sedan vart jag trött igen så jag sov till 16. Lagade lite mat till familjen och sedan invaderade jag soffan igen.

Det är så jag har spenderat min dag.

Status: Feber, hosta, ont i kroppen, näsa som rinner konstant och bihåler som gör sjujäklar ont.

alvedon, noskapin och renixin + nässpray <3









Hur ska jag orka med att ha barnen hemma imorgon?

Hostar i kapp

Det är det vi gör här hemma, är det inte jag som hostar så är det Alice, är det inte Ville så är det Jonis. Så vi har det väldigt skoj här hemma. Men imorgon är det jag som går till jobbet och jobbar, Ville till dagis.

Ska snart sätta mig och skriva inbjudningskorten till Villes kalas. Det blir ett pirattema, hoppas att han blir nöjd. Tänkte få ut inbjudningarna i tid eftersom han fyller år på valborg.

Ett par alvedon, hostmedicin och vetekudden ska göra mig sällskap in i sängen om ett tag. Sömn är den bästa medicinen.

Matnyttigt inlägg...!

Varför?

Alice vaknade med feber imorse och Jonis hade redan åkt iväg på jobb, hade inget annat val än att ringa Jalle och tala om att jag är hemma med sjukt barn... Igen!

Men imorgon är det Jonis som får vara hemma, punkt slut!

Stor snabbhandling

Jag är väldigt duktig på att vända på ordföljden ibland, satt och prata med sambon om dagens storhandling. Det var en "stor snabbhandling" men menade snabb storhandling. Så tokigt det kan bli ibland..

Ville är så duktig på att hjälpa till att plocka upp varorna och det är så tacksamt.

Jag, barnen och min bror tog en sväng till storstaden på förmiddagen, det vart en vända på Ikea, men det börjar gapa väldigt tomt där inne nu. De ska flytta till nya lokaler och öppnar den 13:e på ett nytt ställe. Så för första gången så kom man ut därifrån tomhänt.

På eftermiddagen så fick vi lekbesök och det var mysigt, härligt att uppdatera sig om vad som händer.

Snart börjar en unge i minuten, ett program som jag inte kan missa. Brukar ni kolla på det?

Jag börjar känna mig dålig och går på alvedon just nu. Hostan tar kål på mig, dagisbaciller är härligt! Ska lägga ner alvedon och noskapin i väskan så man klarar av dagen imorgon. Barnen kommer få en väldigt lång dag imorgon, lämnar 06.30 och hämtar dem 17.15. Vet att de kommer ha det bra på dagis men mitt samvete säger något helt annat. Sambon ska iväg och jobba i Avesta. Hoppas verkligen barnen samarbetar imorgon!!


Prästens lilla kråka

 


Mysig lekstund med barnen

lördag morgon

Ligger för tillfället nerbäddad i soffan på jobbet. Två sköna kuddar och en varm filt, som sällskap har jag tv'n och min virkning. Var in på macken och fick kommentaren att jag såg trött ut och det är jag, har blivit sena kvällar och jobbiga nätter med Alice som håller på och få tänder. Ikväll blir det en tidig kväll, måste få tillbaka lite sömn. Vad har ni för planer för idag?

Semester för själen

"Semester för själen", det är så jag har kallat min arbetsdag.
Har varit underbart att köra vuxna människor och kunnat haft en bra dialog.
Ville har varit hemma med min älskade svärmor, Alice lämnade jag på dagis och blev hämtad efter sovstunden.
Storsorken ser fortfarande "febrig" ut på ögonen men i övrigt är han piggare, dock har inte matlusten infunnit sig.

För tillfället sitter Jonis på en ölprovning och kommer inte hem förräns sent ikväll. Jag hoppas att han har det roligt. Ett barn utav två sover och när den andra skitungen har somnat så ska jag plocka fram mitt kvällsgodis. Chips, dipp och påskmust.

Det är en jobbhelg denna helg så imorgon bitti sätter jag mig på cykeln och trampar till bussen. Jag hoppas på att det blir en lugn helg.

Några aprilskämt har jag inte råkat ut för men jag lyckades lura min mamma med en kanske elakt skämt men jag kunde verkligen inte låta bli. Jag skickade ett sms imorse att hon skulle bli mormor i december, hon han berätta för sin sambo och sina arbetskamrater innan jag hann skicka att hon skulle titta i almanackan och skriva upp vilken dag jag berättade nyheten på. Förlåt mamma, men jag kunde verkligen inte låta bli!
Så jag fick ringa hennes sambo och berätta hur det låg till. Oj oj oj!

Har ni blivit lurade eller lurat någon?

RSS 2.0