Virkat bokmärke

Till bytesjulklappen som var en bok så slängde jag ihop ett bokmärke.
Det vart uppskattat och var väldigt enkelt att göra.



En engelsk konfektyrbit


Gott Nytt År!

Idag blir det till att packa barnens väskor och sedan lämna dem hos svärföräldrarna.
Barnen ska sova där i natt så jag och Jonis får lite kvalitetstid.

Idag är det nämligen 4 år sedan vi träffades. 4 underbara år har gått och
jag hoppas att det blir många, många till!

Hoppas att ni får ett Gott slut på 2010 och en bra början på 2011!

Massa kramar till er!

Dag 6 - Om detta vore min sista dag

Så skulle jag göra som jag gör varenda dag. Mysa, leka och bara njuta av min underbara familj.
Ett par samtal till vänner skulle med hinnas med.

Mat kvittar utan jag kan leva på kärleken!

Paket på posten

Tjoho, min vinst kom häromdagen med lite olika skönhetsprodukter.

Har redan hunnit testat läppglanset och det föll mig verkligen

i smaken!


Godmorgon!

Här vaknade vi till liv vid åtta, fjärde dagen denna vecka. Vi njuter av den sista ledigheten vi har och barnen vaknar på rätt sida. Jag njuter!

Vi har fått planer för nyårsafton nu, känns konstigt att först få erbjudande om barnvakt innan man hade något att göra. Vi ska iaf gå på födelsedagsfest/nyårsfest. Det ska bli trevligt, så när Jonis kommer hem så åker vi upp till glashuset och shoppar lite där. Har redan funderat på vad man ska ha på sig och kommit fram till att jag ska ha en klänning, eller om jag ska hitta något nytt. Återstår och se, kvinnliga bekymmer..

Till något tråkigt, på juldagen så fick vi ett tråkigt besked, min morfars syster har fått cancer. Hon ligger nu inlagd för vidare utredning. De besked vi har fått är att tumören sitter i hjärnan. Mer information än så har vi inte fått. Känns tungt men idag åker min syster och mormor ner för att hjälpa till. Även min mamma åker ner på lördag. De ska hjälpa till med pappersarbetet med butiken hon äger. Hon har sagt i två års tid att hon har tänkt att sälja men det har inte blivit av. Affären är hennes allt! Hon har ägt den i 25 år och är i dag 78 år. En liten krutgumma!

Rättelse: Min morfars syster har haft affären i 50 år, inget annat..

Ångest

Har nu under kvällen fyllt i barnens schema inför dagisstarten.
Jag har ångest!


Det blir låååånga dagar för dem redan från start.
Tur att vi startar med en 3 dagars vecka.

Jag och barnen åkte till svärföräldrarna och åt lunch och sedan
gick vi ut och gick. Tog sikte på pulkabacken och Ville åkte några
vändor med boben. Han älskar att åka bob och drar mer
än gärna i bromsen. Tur att bromsen inte tar mycket då
boben är sedan Jonis var liten.

Nu ska sambon och jag krypa ner i sängen, men innan
det så ska han få smörja in min onda nacke och axel.
I morgon ska smärtan vara borta!

Natti Natti!

Ett samtal

Svärmor ringde precis och erbjöd sig att vara barnvakt till våra små på nyårsafton.
Då återstår frågan vad vi ska göra?

Några förslag?

Dagliga sysslor

Idag har jag hunnit med att diska, så nu glänser diskbänken. Skönt att ha det gjort. Tvättmaskinen har fått gått, ska bara ta mig för att hänga tvätten. Alice sover just nu och Ville ligger och tittar på tv. Då passar jag på att slänga upp benen och läsa lite bloggar.

Gårdagen åkte jag och barnen och besökte ett par vänner, de bor på landet och det var skönt att komma hemifrån. De har en dotter som är 10 månader yngre än Ville. De lekte fint tillsammans alla tre. Det värmer gott i mammahjärtat.

På eftermiddagen så ska vi åka på kalas. Pappa fyller i dagarna så vi ska åka och fira honom. Lugn avslutning på dagen!


Julhelgen i korthet

Nu är julen över och barnen sitter just nu och kollar på en Pippi Långstrumps film. Alice var den av oss som sov längst idag, det brukar vara Ville. Jonis började på sitt nya jobb så jag vet inte än vad vi ska göra idag.

Vi har haft en underbar jul, mycket god mat och trevligt sällskap.

Julafton firade vi  tillsammans med Jonis familj. Vi träffade min pappa och sambo hos svärföräldrarna, där fikade och barnen fick öppna julklapparna i från pappa. En överlycklig Ville när han fick en brandkårströja och en brandkårsstation.

Sedan for vi vidare mot Jonis äldsta bror för att fortsätta firandet. När vi kom så var det dags att sätta oss vid bords och äta julmat, Alice åt bra men Ville visade sig från sin sämsta sidan men till slut fick han i sig lite mat. Kalle Anka och hans vänner var givna klockan tre och när klockan var runt fem så knackade det på altandörren. Det var Tomten som kom. Barnen vart väldigt blyga men inga stora tårar kom iallafall. Vi sov kvar över natten, båda barnen sov ganska bra men dessvärre så vaknade Alice med feber. Vi packade ihop och åkte vidare till min syster där vi fick äta lite rester och sedan fick barnen fina julklappar där med.

Barnen fick massor av fina julklappar av släkten. Både leksaker och kläder. Och vet ni, Tomten hade hunnit med och lämnat paket under våran gran och i ett av paketen så låg det en bok om virkning, massa fina mönster.

Igår var vi bara hemma, jag och barnen gick inte ens utanför dörren. Jonis var bara i väg och hämtade min mammas bil. Vi fick ordning på barnens rum igår, fick upp de nya hyllorna och Villes spjälsäng är borttagen. Nu återstår det bara att han ska somna i sin nya stora säng.

Nu ska vi få lite fart på oss här hemma och sedan ut och gå en stund, vi måste lämna tillbaka hiltin vi lånat av föreningen.

Dag 3 - Mina föräldrar

Min pappa är född i mitten av 50 talet, min mamma är född i början av 60-talet.

De vart ihop när mamma var 17 och det året då min mamma skulle fyllda 20, så föddes jag. Tre år senare så hade jag både en syster och bror. De gifte sig när jag döptes och var gifta i 19 år. Men de skiljde för ca 10 antal år sedan, när exakt det var kommer jag inte ihåg.

De har båda nya partners, och det fungerar fint. Deras nya är "plast"mormor & "plast"morfar.

Pappa jobbar inom it och mamma jobbar på ett kryssningsfartyg.

Min och pappas relation har inte varit den bästa men sedan jag fick barn så har relationen förbättrats avsevärt! Numera pratar vi i telefon flera gånger per vecka och syns, iallafall, varje vecka.
Mamma har alltid funnits där och stöttat, och finns där fortfarande trots att hon ligger ute mycket i jobbet. Bara ett samtal bort.

Jag tycker att relationen med båda föräldrarna har blivit mycket bättre sedan jag flyttade hemifrån.

Jul, jul strålande jul!

Hoppas att ni får en underbar julhelg!

Julfirandet blir först en förmiddags fika hos svärföräldrarna
och sedan åker vi i gemensam trupp till Jonis äldsta bror.

Där vankas julmat, trevligt sällskap och julklappar.

Vi blir ev kvar där över natten, lite är väl beroende på
hur barnen sköter sig.

GOD JUL!

Dag 4 - Vad bjuder jag på för mat?

Jag älskar att stå i köket och laga mat, husmanskost är en stor favorit. Stekt fläsk med löksås, köttfärslimpa, pannbiffar mm.

När det väl vankas gäster så plockar jag fram lergrytan. I den lägger jag lök, paprika och kycklingfiléer. Filéerna är penslade med olja och soja och på det kryddar jag med Tex Mex grillkrydda.

Till kycklingen så serverar jag ris och sötsursås.

Mums fillibabba!

Dag 5 - Vad är kärlek?

Kärlek kan te sig på olika sätt.

Kärleken till mina barn är gränslös, jag gör nog vad som helst för dem, bara de mår bra! Ibland blir jag knockad över hur stark kärleken till barnen är.

 

Kärleken till min sambo, jag har nog aldrig älskat någon så som jag älskar honom. Han, liksom mina barn, har en stor plats i mitt hjärta. Den respekt och tillit vi har tillvarandra är underbar.


Mina vänner som alltid finns där, ni är få men ni vet vilka ni är! Underbara, underbara raringar!

Dan före dopperedan

Kan inte riktigt förstå att julafton är i morgon. Har egentligen ingen julkänsla alls. Granen står klädd och julklapparna inslagna. På schemat idag står knäckkokning, julstädning och packning.

Jag har åkt på en förkylning och mår inte riktigt hundra, så typiskt. Ville har fått krupphosta igen och vi har redan börjat medicinera bort den. Den låter verkligen hemskt.

De senaste dagarna har varit lugna fastän inte. I tisdags så åkte jag och hjälpte tömma det sista ur min mosters lägenhet. Bestämde att det här var absolut den sista flytten! 14 gånger har hon flyttat... Nu är lägenheten klar för att överlämnas.

Igår var vi till svärföräldrarna, jag hade varit och hämtat 2,5kg figurmarsipan hos min mamma. Så vi modellerade en hel del. Tänkte ta och pyssla med det idag med. Måste googla lite, har lite dålig fantasi ibland. Jonis fotade lite igår när vi var nästan klara, så det ska ni få se.

I tisdags skrev Jonis på papper för sitt nya jobb, det jobbet han vart headhuntad till. Han börjar jobba redan nästa vecka. Så härligt! Dessutom får han betydligt mer i lön än vad man får i början på ett lärlingsjobb. En mycket bra julklapp!

Dags att sparka igång dagen här..

Hoppas att ni ligger i fas med allt julpyssel.

Dag 1 - Presentera mig själv

Jag heter Camilla, är född -82, mao så blir jag hela 29 år gammal nästa år. Bor tillsammans med min sambo Jonis och våra två små barn i en bostadsrätt i en stad i Västmanland. I januari har vi varit tillsammans i 4 år. När vi hade varit tillsammans i drygt ett halv år så vart jag på smällen och september 07 så flyttade vi ihop.
Vi bråkar aldrig men småsura kan vi bli på varandra. Dåliga dagar har alla!

Ville är född i april 08 och Alice i november 09.

Jag tog studenten 2002 i från samhällsvetenskapliga programet med inriktning egen företagare, i den stad jag växte upp i. Flyttade ihop med min dåvarande pojkvän i en lägenhet i grannstaden. Bodde sedan kvar där i 5 år. Trivdes väldigt bra i den staden eftersom jag bodde kvar efter seperationen med pojkvännen.

Jag jobbar som sjuktransportör åt ett taxibolag, ska återgå till jobbet här i januari. Med delade känslor, kommer att sakna att vara hemma med mina småttingar.

Min lediga tid tycker jag om att virka, är självlärd. Läsa böcker, laga mat och baka. Tycker även om att prata i telefon med mina vänner.

Som person är jag social, glad och envis. Lyssnar med än jag pratar, försöker komma med goda råd när vänner vänder sig till mig. När jag hamnar i nya sällskap säger jag inte så mycket utan känner in atmosfären innan jag börjar öppna mig.

Jag i ett nötskal!



30 dagar

Dag 01 – Presentera mig själv
Dag 02 – Min första kärlek
Dag 03 – Mina föräldrar
Dag 04 – Vad bjuder jag på för mat? 
Dag 05 – Vad är kärlek?
Dag 06 – Om det här vore min sista dag
Dag 07 – Vänner
Dag 08 – Favoritsaker
Dag 09 – Min tro eller livsfilosofi
Dag 10 – Bloggfavoriter
Dag 11 – Mina syskon
Dag 12 – 10 saker du inte vet om mig
Dag 13 – En vanlig dag hemma hos mig
Dag 14 – Dåliga vanor och laster
Dag 15 – Mina drömmar
Dag 16 – Första kyssen
Dag 17 – Barndomsminne
Dag 18 – Ett pinsamt ögonblick
Dag 19 – Detta ångrar jag
Dag 20 – Mina förebilder
Dag 21 – Mina dåliga sidor
Dag 22 – Det här upprör mig
Dag 23 – Mitt hem
Dag 24 – Det här får mig att gråta
Dag 25 – Det här är jag bra på 
Dag 26 – Mina rädslor
Dag 27 – Min favoritplats
Dag 28 – Saker jag saknar
Dag 29 – Det här ska jag bli när jag blir stor
Dag 30 – Ett sista ögonblick

Jag har satt ihop lite olika punkter från olika listor och tänkte mig på och skriva om detta, så får ni lära känna mig lite bättre. Intressant, bra!


Bildregn Alice 1 års dag

Prövar nya mössan

 

Tårtan

Älskar böcker

 

Pappa och storebror hjälper till

Vad kan det vara?

Det är en bil, lillasyster!

Första provsittningen

Nu har vi varsin och driva mamma och pappa
till vansinne med...

TUT TUT!


Dag 2 - Min första kärlek

Förälskelse och kärlek är inte samma sak. Så jag tänker direkt på den första killen jag var tillsammans med. Det var en kille i min klass när vi gick på mellanstadiet. Joakim var väldigt romantiskt och generös. Överöste mig med gulliga lappar, småpresenter och blommor.

Min mormor har ett tydligt minne att han kommer på cykeln med blommor i en påse. Han var på väg hem till mig med dem.

Tror vi var tillsammans till och från i 1 års tid.

Frisör och ny Villekille

Förstummad kille

Sysselsättningen och Katt kikar på.

Halvvägs igenom klippningen

Färdig!


Bildregn Pepparkaksbak

Baka, baka liten kaka

Oj, huvudet ramlade av

Farbror ger Alice en hjälpande hand


Blandad kompott

Flyttandet gick bra igår, Ville var dock väldigt gnällig och vart ledsen när vi åkte. När vi skulle bära upp allt i den nya lägenheten (varför flyttar man alltid så högt upp för?) så ringde svärföräldrarna och talade om att Ville hade fått feber. Så vi fick in allt fort och sedan åkte vi till svärföräldrarna. Ville var väldigt varm så han fick en alvedon. Att barn orkar hålla igång trots att de är sjuka, jag beundrar dem för det! Efter vi fått lite mat i magen så däckade Jonis på sina föräldrars säng och sov 1½ timme. Även han hade fått feber. Alice mår inte heller helt hundra och *ta i trä* så mår jag fortfarande bra.

Så idag har jag varit och mellanhandlat, på väg till affären så ringde min kompis Johanna och frågade om jag skulle göra de andra sällskap in. Jag hade lovat att komma på en tjejkväll som hon anordnar med sitt företag. Sagt och gjort så stressade jag mig igenom och affären och kom ihåg allt som stod på listan, hem slängde i mig maten innan jag for vidare. Det var riktigt mysigt på tjejkvällen, Johanna visade upp bra produkter till hud och make up. Hon gjorde även en vardags make up på mig. Det var en lätt make up men inte som jag själv skulle ha sminkat mig. Men det är ju så olika.

Drack även en kopp kaffe när jag var där och jag brukar aldrig dricka kaffe på kvällen och det resulterade i att jag är superpigg just nu.. Så kan det gå och jag kommer aldrig göra om misstaget igen!

I morgon så ska jag hjälpa till att flytta det sista ifrån lägenheten och sedan plocka med mig ett akvarium hem. Så nu ska våra fiskar få flytta till något större. Det kommer de bli glada för.


Hemliga paketet

I veckan så fick jag hem min vinst som jag vann hos Carolina.

I det hemliga paketet från Wilma & Morris låg detta.

 

Jättefina kläder och de kommer väl till pass.

Tack!


Gäller att kunna läsa...

Sist vi var och handlade så kom vi på att vi behövde ny tvål till barnen

så vi köpte flaskan till vänster. Men efter några dagar så stod jag i duschen och

läste på flaskorna. Upptäckte jag att vi har använt flaskan till höger när vi har

tvättat barnen när de har badat. Jag fick mig ett gott skratt!

Tyckte att den inte löddrade något bra och att den var så tjockflytande. Att det

var vit istället för genomskinnlig (som tvålen är) var inget

vi tänkte på just då.

Detta misstag kommer vi inte göra om igen!

 

Flaskorna är för lika om man har bråttom i affären och inte läser!


Lista

1. Hur gammal är du om fem år? Jag blir 33 år
2. Vem var den sista du träffade? Min syster, när jag hämtade upp systerdottern
3. Hur lång är du? 164 cm
4. Vilken var den senaste film du sett? Devil
5. Vem ringde du senast? Min morfar
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? "Nu är vi klara" och det var till en kompis
7. Vad är dagens planer? Julbord hos min mamma
8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Helst ringa, då får man fram budskapet snabbare. Sms blir det ibland.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? De är skilda sedan ett x antal år
10. När såg du senast din mamma? Här i veckan, då var min mamma över på en lunch

11. Vilken ögonfärg har du? Gröna
12. När vaknade du idag? Jonis väckte mig strax innan 9.
13. Har du någon gång hittat en katt? Mja, nej det har jag inte riktigt.
14. Vilken är din favoritplats? Oj, kommer inte på något men bara jag är tillsammans med min familj och vänner så är jag nöjd.
15. Vilken plats föredrar du minst? Skulle inte gilla att bli instängd med massa ormar.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Då bor vi i hus, har 3 barn. Tror Jonis har eget företag och jag har ett jobb jag trivs med. Om vi ens bor kvar i denna stad låter jag vara osagt.
17. Vad skrämde dig som barn? Min gamla dagmamma.. Haha! Hon tvingade i mig kall gröt och sedan dess klarar jag inte av gröt i någon form!
18. Vem fick dig att skratta senast? Mina barn
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ung och ung, men en skiva äger jag. En liten skiva med Orup på.
20. Har du stationär eller bärbar dator? Den stationära har fått flyttat ut i förrådet och sedan tre år har vi en bärbar.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Trosor och nattlinne
22. Hur många kuddar har du i sängen? 1 till mig, 1 till Jonis och 1 till Ville
23. Hur många landskap har du bott i? 1
24. Har du någon gång spytt på fyllan? Oja!
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota på sommaren, strumpor och raggsockor på vintern
26. Är du social? Lite avvaktande i början med sedan social
27. Vilken är din favoritglass? Tophat
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Skulle betala av vårat billån, sedan skulle vi ut och resa. Spara det som blir över till handpenningen för ett hus lån
29. Tycker du om kinamat? Det är gott
30. Tycker du om kaffe? Kaffe går att dricka. Gärna med mjölk och socker

31. Vad dricker du till frukost? Frukost? 
32. Sover du på någon särskild sida? Jag sover på den högra sidan av sängen och somnar med ansiktet mot fönstret.
33. Kan du spela poker? Ja
34. Tycker du om att mysa? Ja, det tycker jag om
35. Är du en beroendemänniska? Ja det är jag nog
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Mja, inte vad jag kan komma på nu.
37. Vill du ha barn? Jag skulle vilja ha ett till barn, så barnaskaran blir 3
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska och pyttepyttepyttelite franska
39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja, men inte som patient.
40. Föredrar du havet eller en pool? Havet!

41. Vad spenderar du helst pengar på?
Kläder och inredning.
42. Äger du dyra smycken? Nej
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Ett tuggummi som jag fortfarande tuggar på. 1 timme sedan jag stoppade in det.
45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj, svårt att välja. Men Lina och Jonis
46. Välj ett ärr på din kropp? Mina 4 ärr efter att ha opererat bort gallblåsan.
47. Vad har du för ringsignal? Standard, men skulle vilja lägga in en orupmix men har inte lyckats än.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Japp, och Ville har användt dem med.
49. Flirtar du mycket? Jag är nog ganska flirtig men inte medveten om det alla gånger.
50. Vart togs din profilbild för din blogg? I Malmö hos Lina

51. Kan du byta olja på bilen? Ja, det skulle jag nog kunna men jag överlåter det på sambon.
52. Har du fått fortkörningsböter? Nej men parkeringsböter..
53. Vilken var den senaste bok du läste? Hembiträdet tror jag att den hette.
54. Läser du dagstidningen? Japp, får hem vår lokalblaska i brevlådan varje vardag.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Nej
56. Dansar du i bilen? Ibland, och när jag är själv sjunger jag högt och falskt!
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? P3 på musikhjälpen
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Säkert något som vi behövde ha hemhandlat
59. När var du i kyrkan senast? På Alice dop i Februari.

Lördag

Idag är vi har vi fått tre barn här hemma, vi är barnvakt till min äldsta systerdotter. I eftermiddag ska vi hem till min mamma för att fira lilla julafton. Det blir julmat, lite julklappar och bara umgås.

Har tänkt att vi ska julpyssla lite, sätta nejlikor i apelsiner.

Nu ska jag ta och virka lite då jag har fått en till beställning på lite olika saker. Roligt!

I morgon så ska vi hjälpa min moster att flytta, det är hennes 14:e flytt. Helt galet.

Skrivet 10.40

Tyst

Det har varit tyst här ett par dagar, har inte haft lusten att sätta mig ner och skriva men ska kortfattat uppdatera er var som har hänt de senaste dagarna.

Onsdag:
- Möte med min chef på morgonen, vilket gick bra. Jag hade massor av frågor och vi kom fram till en lösning på alla. Det känns skönt! Sedan var han så gullig med Alice, hur många har chefer som efbjuder sig till att passa båda barnen?
- Hade lunchbesök och det blev att äta rester och laga mat utav en spik. Brukar ha bättre fantasi när de gäller mat men fantasin fanns inte då.
- Jonis klarade skolan och har nu två jobb att välja mellan, ena på hans praktikplats och de andra har han blivit headhuntad till. Mitt hjärta är så duktig! Vilket jobb de blir talar jag om när alla papper är påskrivna.
- Min pappa om in och passade barnen medans jag och Jonis åkte och shoppade julklappar och en säng till Ville. Så nu är vi klara med alla julklappar. Riktigt skönt!

Torsdag:
- Vi pysslade med något på förmiddagen men just nu kommer jag inte ihåg vad det var. Men på eftermiddagen var vi  till bvc med Alice, hon har lagt på sig lite sedan sista kollen. Längden var den samma.
- På kvällen så började jag skruva ner möbler på barnens rum och satte upp hans säng. Nu ska det bara borras och skruvas upp en massa men  det får bli i början av nästa vecka.

Fredag:
- Lugn förmiddag och eftermiddagen spenderades hos min mormor och morfar där barnen fick vara med och klä deras julgran. Blev bjudna på pizza. Lugn och skön fredag!


Rullar på...

Så var även denna dag slut och julen närmar sig, enbart 10 dagar kvar till julafton.

Själv är jag precis hemkommen ifrån mitt jobb, har varit och ätit julbord. Mycket trevligt att träffa alla jobbarkompisar. Det är alltid glada miner när vi träffas. Hann med att pröva byxor då jag inte kommer i mina som ligger i garderoben. Blir till att åka till reklambyrån och pröva ut ett par där. Hoppas att de kan lägga upp byxor, är ganska kort i rocken..

I morgon blir det full rulle, dagis för Ville, möte med chefen och sedan ska jag följa med ner till ett företag som vi eventuellt ska börja ett samarbete med. Sedan blir det hämtning av Ville, laga lunch och träffa en kompis som jag inte träffat på länge. Det får bli en restlunch med blandat innehåll. På eftermiddagen så ska min pappa komma in och passa småttingarna medans jag och Jonis åker och shoppar julklappar.

Nu ska jag sätta mig och virka till det inspelade DH.

Hoppas att ni har haft en trevlig dag!

Myspyshelg

Helgen har varit fantastisk! Barnen har varit så snälla mot varandra, tror de vet om att tomten kommer snart.

I lördags så hade vi ett minijulbord här hemma med nästan allt som hör julmat till. Det var gott och trevligt. Vi hann med att få lekbesök innan vi skulle äta. Så slut barnen var efter det. Maten passade inte Alice, men hon har ätit dåligt ett par dagar nu, men tror det är fler tänder på G. Barnen slocknade som små ljus på kvällen.

Igår så åkte till grannstaden och gick på julmarknad. Skönt att få känna lite julkänsla. Vi träffade även på patrullerande poliser. Ville fick syn på dem och pekade, då kom polisen fram och skulle hälsa. Snabbare helomvändning på Ville har jag aldrig sett! Vi stämde träff med min mamma och hennes sambo. Ville valde att åka häst och vagn i stället för ponnyridning så vi åkte ett varv.


Det var mysigt. Sedan skulle vi gå och fika men det var fullt överallt så då köpte vi med oss hem fikabröd och avslutade dagen hos min mamma. Barnen fick hjälpa till att klä mammas julgran, det hamnade nog 15 kulor på ett område mindre än en 1 meter.



Idag så ska vi gå och klippa Ville och i eftermiddag så är det luciafirande på Villes dagis. Ska plocka fram ett gäng lussebullar ur frysen som vi kan fika med efter firandet.


Tack mamma för bilderna!

Godmiddag

Har haft en lugn start på morgonen. Jonis tog tvätten i morse, så skönt att få allt upptvättat. När Alice somnade så gick jag in i badrummet och gjorde en helkropssrenovering på mig. Scrubbade hela kroppen, ansiktmask och sedan tvättade håret. Känner mig som en ny människa.

Nu ska jag snart börja laga maten till vårt minijulbord och lägga upp maten snyggt. Ska även plocka undan all tvätt och Jonis ska gå en vända med dammsugaren. Ville somnade, som vanligt, på golvet. Denna gång inne på sitt rum. Alice skruttar omkring och leker.

Ha en skön lördag!

HELG!

Så var äntligen helgen här. Så skönt!

Har hunnit med att förbereda en del till i morgon, skalat potatis och sorterat tvätt. Allt har gått som en dans med julmusik i bakgrunden. Barnen har varit som små änglar idag, de har lekt som aldrig förr på deras rum och sams har de hållit. Vid lunchen satte sig Ville bredvid Alice och började mata henne. Mitt hjärta har svämmat över idag av kärlek.

Som fredagsmat så blir det pizza, bra början på helgen.

Jonis kom hem med bra nyheter med, han ska provjobba under jul/nyår hos företaget han har gjort praktik på. Vilka underbara nyheter. Så nu ska han göra de sista i skolan denna vecka och nästa måndag så gör han slutprovet. Han har varit så duktig och klarat av studierna på kortare tid än som var utsatt.

Ha en mysig fredag!


Alla dessa val

Satt och tänkte häromdagen på alla dessa val man har gjort i livet. Undra vart man hade hamnat om det hade gått som man hade planerat. Hade jag då träffat Jonis, hade jag då fått Ville och Alice?

När jag skulle välja gymnasium hade jag sökt till en skola i Leksand, undra hur livet hade sett ut då? Hade jag blivit kvar där uppe? Vad hade jag i sånt fall jobbat med idag?

I stället hamnade jag på mitt andra hands val som var livsmedel, tanken var att jag skulle bli konditor såsom min mamma och morfar är. Men efter en månad av skoltrötthet och att min farfar gick bort så valde jag att hoppa av. Tänk om jag inte hade valt att hoppa av, undra om jag hade då jobbat i min uppväxtstad och kanske varit egen företagare? Började iallafall gymnasieskolan i min uppväxtstad, i samma veva så träffade jag min första pojkvän. Han kom ifrån grannstaden, jag är glad idag att jag hade modet att göra slut för han var verkligen inte snäll mot mig. Vad hade hänt om jag inte hade samlat ihop mig och gjort slut? Hur manipulerad skulle jag ha blivit?

Efter ett ca halvår så träffade jag mitt ex, han som jag köpte hus med och planerade att skaffa barn med. Vi försökte i 2 år men lyckades inte. Idag är jag glad över att vi inte lyckades i "verkstan". Om vi hade fått barn, hade vi varit separerade idag? Mina känslor tog slut och jag vart kär i en annan kille.

Den nya killen kom ifrån Vänersborg men jag fick rejält kalla fötter och drog mig ur. Jag är alldelles för familjekär för att våga flytta så långt bort. Men vad hade hänt om jag hade blivit kvar, hade jag blivit florist så som mina tankar var just då?

Efter ett år som singel så träffade jag Jonis på en nyårsfest. I år, på nyårsafton, är det 4 år sedan och jag är lika lycklig som när jag träffade honom. Det är ett val jag aldrig kommer att ångra!

Vilka vändningar ens val kan ta oss här i livet.

Visst ska man inte tänkt massa om, men ibland är det ganske kul att ägna en tanke åt det.

Julkort, julklappsregn & planer

Det har inte blivit många knop gjorda här hemma, men imorgon blir det full fart då det ska förberedas för vårat årliga mini julbord. Skinkan ska griljeras, potatis skalas och köttbullar ska rullas. Sedan ska vi plocka rätt på all tvätt så slipper man göra det på lördag morgon.

Ikväll så måste jag sätta mig och skriva julkorten så de blir postade, ska virka lite så julklapparna blir klara.

 



”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om 2 stycken ursnygga klockor från
EC Design.
Var med och tävla du också!”


Tävlar hos Britta





Jag tävlar om ett silverhalsband från Hedbergs Guld och Silver

hos Britta Bloggar. Tävla här du med!

Torsdag och snart helg.... Igen!

Ville kvittrade glatt när han kom upp, fick ta på honom utan protester. Men när det väl kom till att gå ut genom dörren och nerför trappen vart det ramaskri. Där kom trotsen... För vilken gång i ordningen vet jag inte.. Men det var att jag fick släpa Ville ner för trappen medans jag bar Alice. Muskler har jag iaf!

Tog syskonvagnen för att slippa mer utbrott på den korta vägen till dagis. Väl på dagis så gick allt bra. Skruttunge!

Nu sover Alice och jag sitter här med en ostmacka och ett glas oboy. Ikväll ska vi på kalas och fira Martina som fyller på lördag.


Jag lägger upp gårdagen i punktform, det var nämligen full fart från morgon till kväll.
¤ Dagis för Ville
¤ Lämnade in objektivet för rengöring, spanade på julklappar och köpte vinterskor
¤ Hämtning av Ville och sedan lunch.
¤ Fika och lek hos syskonbarn och sysslingar
¤ Lagade mat och sedan åt.
¤ Klippte klorna på brorsans katt
¤ Tittade på tv
¤ Diskade undan innan jag la mig



Turen på min sida

Häromdagen så fick jag ett mail utav Bambi och hon kom med den goda nyheten att jag hade vunnit ett kit från Nivea. En härlig julklapp till mig själv! Tack Nivea och Bambi!

Idag tittade jag in hos Carolina och fick mig en överraskning till, där hade jag vunnit ett hemligt paket från Wilma & Morris.

Har inte hunnit smälta vinsterna än, jag går på små moln.

Grattis till vinsten

Vinnaren är Jozzan.

Grattis till vinsten!

Jag kontaktar dig.


Tisdag

Jag och Alice fick en lugn stund på morgonen när Ville hade gått till dagis. Jag fick till och med ligga en halvtimme på soffan. Det gör mycket, den korta tiden.

Har ringt in min morfar, nu på eftermiddagen så ska vi baka lussekatter. Det ska bli roligt och gott! Annars så blir det en lugn tisdagseftermidag.

Har även bokat klipptid till trollet, så nu på måndag ska jag och barnen göra ett besök hos frisören. Får se hur det går med två barn. Ska ta med en film så Ville sitter still.

Vinnaren i tävlingen är dragen och presenteras kl.17. Ville fick uppdraget att dra en av er.

Kväller

Det ska till en kvinna att få till rutiner.. Ville sover i sin säng och Alice i sin. Båda barnen har sovit sedan strax innan åtta. Får skicka bort Jonis lite mer denna vecka så jag får ordning på allt.. Men det är skönt att få hjälp på kvällarna då jag oftast är helt slut efter dagar med Villes trots.
Men jag älskar min barn av hela mitt hjärta, mina gulltroll!

Idag åkte jag och barnen hem till mina svärföräldrar, fick lunch och sedan gick vi upp på till kyrkans församlingshem och lekte lite. Ville hittade ett hus och leka i och Alice struttade omkring. Efter fikan så började Alice att känna sig som hemma och gick till de andra mammorna som satt där. Tror inte att inskolningen kommer vara något problem alls.

Tävlingen är avslutad och jag presenterar en vinnare imorgon. Ville ska få äran att dra en av er. Vill ni se fler tävlingar? Men virkade saker i pris?

Nu ska jag tända lite ljus här hemma innan det är dags att avsluta denna måndag. Imorgon är det dagis!

 

* ~ * ~ * ~ *

”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om en hemlig julklapp värd 500-750 kronor från Spöket Laban!  Var med och tävla du också!”


Mångdag morgon

Nu på morgonen har jag bott i telefonen, har ringt samtal åt mamma, pratat med min mormor och även min syster. Sista samtalen var till vårdcentralen, Ville har en hemsk falsk krupp hosta som inte är rolig alls. Han hostar och hostar. Så nu har jag bett dem om att skriva ut lepheton mot kruppen. Om det skulle bli värre så skulle vi ringa och det är klart att vi gör. Vill inte att han ska må dåligt.

Funderade på igår om jag skulle åka till biblioteket idag men orken vill inte infinna sig. Så jag tar mig en sväng med draken och sedan försöker få ordning på lite tvätt.

jag har sovit dåligt i natt och det tror jag även Jonis har gjort, Ville har varit som en virvelvind. Har fått lagt honom till rätta ett antal gånger efter att ha fått hans ben på min rygg. När jag precis somnat så har Alice vaknat.

Ni glömmer väl inte bort att tävla? Idag är sista chansen till att vinna. Tävlar gör ni här


Andra advent

Och idag så ska vi tända andra ljuset i ljusstaken. Det blir över en mysig fika innan vi åker till min pappa för mat.

Igår var vi bara hemma och tog det lugnt, det behövs några sådana dagar med. Efter vi hade ätit middag så åkte vi hela familjen och storhandlade, förberede inför vårt årliga, lilla julbord vi brukar ha strax innan jul. Så nu slipper vi åka och handla i panik. Vad ska finnas på ert julbord? Här är mina favoriter Janssons frestelse, ägghalvor, sill och lax. Även prinskorvar, köttbullar, julskinka och rödbetssallad måste finnas. Julmusten att inte glömma! Lutfisken låter jag gärna bli såsom dopp i grytan.

Jag fick äntligen det efterlängtade samtalet i fredags. Min kompis Linda och hennes man fick en son, 5 veckor förtidigt. Jag är så glad för deras fina guldklimp!
Grattis till er, mamma & pappa! <3

 

* ~ * ~ * ~ *

Ni glömmer väl inte bort att tävla?

Det gör ni här


HELG!

Fredag eftermiddag och Jonis har kommit hem nu, snart blir mat till de små. Vi vuxna ska äta köpmat. Jonis ska hjälpa Johanna att titta på en bil. Har skickat med en shoppinglista till Jonis att han ska köpa sladdar till stjärnorna i fönstret och näsdroppar till Alice. Lite städ har det blivit idag så det är rent till helgen.

Min pappa ringde tidigare idag och bjöd in oss till söndagsmiddag. Det ska bli trevligt, gratis och god mat är aldrig fel!

 

* ~ * ~ * ~ *

 


”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om en valfri almanacka från PersonligAlmanacka!  Var med och tävla du också!”


Julklappsregn

”Jag är med och tävlar i Carolinas Julkalender om ett hemligt paket värt 500 kronor från Wilma&Morris!  Var med och tävla du också!”

 

Tävlingen avslutas den 8/12 20.00


Fredag

Godmorgon!

Fick lite sovmorgon idag då Jonis skulle till läkaren, det var en bra start på dagen.
Det snöar idag med, jag tycker om när det snöar. Snön bäddar in världen i mjuk bomull.

Igår eftermiddag/kväll var jag med min syster till ett shoppingcentrum. Hon hade fått pengar av sina barns gammelfarmor att handla julklappar för. Vi kom snabbt på vad vi skulle köpa och resten av tiden så gick vi omkring och tittade. Det vart även ett besök på Max och sedan coop. På coop hittade jag en julklapp till Alice. Skönt att listan på tänkta julklappar börjar bli avbockade.

Alice har börjat med och mer att stå på alla fyra för att kolla in världen uppochner. Det är så grymt sött!

Jag går bara och väntar och väntar på ett samtal här hemma. Det är som om jag går på nålar och varje gång telefonen ljuder så hoppar jag till.. Spännande!


Julkalender

Ni har väl inte missat denna klockrena julkalender? www.oioioi.se


Torsdag

Något dagis för Ville vart det inte i morse, barnen vaknade till liv vid kvart i åtta. Och den lille herrn vaknade på helt fel sida idag. Så för att slippa bråka och sedan slippa klä på barnen kläderna så tog vi oss en mysdag. Barnen leker och myser så fint här hemma. De kan vara inne på deras rum och leka lugnt i 10 minuter. Det är så roligt att sitta och lyssna på dem när de leker.

Jag vill ha ut så mycket som möjligt av barnen innan jag börjar jobba. Jag kommer sakna att gå hemma!

Det är -20 ute idag med och nu faller snön stilla. Jag älskar vintern men måste det vara så kallt?


Ni glömmer väl inte bort att vara med i min tävling?

-20grader

Så stod det på min termometer i morse och jag höll på och få en chock. Men när man kom ut så kändes det inte så kallt. Tycker det är lite svårt att ställa om sig och veta hur man ska klä barnen. Det är skit samma om jag fryser men viktigast är att barnen är varma.

Gårdagen låg jag i soffan hela dagen med min bästa vän vetekudden. Fick mensvärk deluxe! Upptäckte även igår att någon idiot hade under natten snott vår ena cykel. Den var låst med två olika lås och på pakethållaren så satt det en barnsadel. Varför!? Jag blir så förbannad över att folk inte kan skilja på mitt och ditt!

Alice har blivit så duktig, hon knallar omkring här hemma och igår fick hon syn på ett får i en bok och sa bäää. Hon gjorde det inte bara en gång utan två gånger. Jonis hörde Alice säga bää till en pusselbit med ett får på. Min stora duktiga tjej!

Ville är på dagis och Alice njuter av att vara själv hemma. Nu är det dags för hennes förmiddagslur och jag ska passa på och sova med.

RSS 2.0