Sista söndagen

Ligger i sängen och lyssnar på barnen som spelar snigelspelet, hur de kommer överrens vissa stunder för i andra stunder bli skitsura på varandra. Sötnosarna!

Barnen har varit vakna i någon timme och det är väl snart dags att gå upp och duka frukostbordet så vi kan få fart på denna dag.

Jag borde försöka få tag på en massör för hela min vänstra sida bråkar med mig. Från nacken, ut i axeln och ner bakom skulderbladet så är det som en stenhård pistbacke.. Att det strålar ut i vänsterarmen ska vi inte prata om. Till dess en massör har ledig så är det vetekudde och heatlotion som gäller.

Ha en bra dag idag!


Tung dag

Idag har vi uträttat en del jobbiga bitar, att ordna klädsel och blommor till begravningen.

Att beställa blommor var det jobbigaste, att hitta en bukett som var fin och att sedan blev det så slutgiltigt/påtagligt på ett sätt när vi skulle bestämma vad som skulle stå på banden.

Vi bestämde en sak i butiken men när jag kom hem så kände jag att det inte var rätt, så det blev istället Så saknad, Så älskad. Och sedan våra namn. Det kändes mer rätt, mer oss.

Jonis kläder är färdiga och jag hoppas att min beställning från H&M kommer fram fort. För att hitta snygga gravkläder inför en begravning i affärerna är en omöjlighet.

Annars så har vi inte gjort så mycket mer utan bara varit här hemma. Jag har vilat på soffan medan barnen och Jonis har lekt här hemma. Imorgon så blir det städ och fix här hemma. Måste handla till nyårsdesserten med. Men det är imorgon det.

Nu ska jag ta mig in och borsta gaddarna och sedan krypa ner i sängen.


Tårar


Tystnad

Barnen och Jonis är och åker pulka, jag njuter av tystnaden och den andra delen av Mr Grey håller mig sällskap.


Julfirande gånger tre

Nu är julen över och vi har firat i dagarna tre.
 
Julafton - Vi började med att öppna julklapparna som tomten hade lagt under granen under natten. Barnen vart väldigt nöjda och sedan åt vi frukost och gjorde oss i ordning för mer julfirande. Fika hemma hos min pappa på förmiddagen tillsammans med svärföräldrarna. Barnen fick öppna sina julklappar som de fått utav morfar och Eva, när alla var nöjda så åkte vi hem till svärföräldrarna där vi lagade mat och åt gott. Tomten hittade även hem till dem och Ville luskade ut ganska fort vem som var tomte så nästa år måste vi ha någon utomstående, det kommer sätta lite snurr på han hjärna. kvällen så åkte vi hem och barnen lekte fint med julklappar.
 
Juldagen - Dagen gick både i sorgen och kärlekens tecken. Bernt somnade in efter att kämpat mot cancern i bukspottskörteln. Vi samlades hos min mormor och morfar där vi firade jul tillsammans. Det är tur att barn lättar upp stämmningen och skönt att se deras glädje. Saknaden fanns där hela tiden.. När firandet där var över så förflyttade vi oss till min syster och åt rester av deras julmat. Det var väldigt skönt att umgås med alla en dag som denna.
 
Annandag jul - Idag har vi varit hem till svärföräldrarna och firat en tredje jul. Denna gång tillsammans med Jonis syskon med familjer. Mysigt att umgås allesammans och god mat medan snön föll vackert utomhus. Tack och lov så var det ingen julmat utan en god kycklinggryta med ris. Efter maten så spelade vi julklappsspelet och jag vann julsängkläder och en ask choklad. När alla var nöjda så promenerade vi ner till Jonis bror för att inspektera han nya lya. Nu sover barnen så nöjda efter att fått så fina julklappar.
 
Mitt i all sorg finns ett ljus, idag fick vi veta att barnen kommer få en kusin i juli. Så roligt! <3
 

Imorgon så ska vi ge oss ut i reavärlden
och leta rätt på en present åt pappa som
fyller år här i mellandagarna.

Vila i frid!

Så älskad och så saknad! <3

 

Kampen är över

Himlen har fått en ny ängel. Så älskad, så saknad. <3


Dan före dopparedan

Idag så åkte vi till Leos lekland på förmiddagen, barnen busade en hel del. Två nöjda barn som åkte därifrån.

Vi stannade till på hospicet och lämnade en julklapp till mamma och hennes man.

Sista stoppet vart på en djuraffär där tre nya fiskar fick följa med oss hem.

Något som är pissigt är att jag börjar bli förkyld igen.

Nu välkomnar vi julen


Dan före dan före dopparedan

Knäck och julskinka fixat


Fuck cancer!!

Idag är det tungt, mammas man har cancer och nu är det på upphällningen.
Tanken var att han skulle fått somna in hemma men flyttas till hospice idag. Kroppen lägger sakta, sakta av. Det gör så ont att se honom tyna bort på det här sättet.

FUCK CANCER!!!!


Loppat

Idag gick jag en liten loppisrunda då jag tänkte hitta något att ha julgottet i.

2 brickor á 5kr/st
3 glasskålar á 10kr/st
En gammal twistburk för 5kr.

Så roligt att fynda lite.


100

Idag är det hundra dagar kvar till bf, imorgon är det äntligen nere på tvåsiffrigt. Tiden går fort!


Hälften gjort

Hälften kvar... Men är ute i tid för en gångs skull.


Potatisgris

Sitter och väntar på att potatisen ska koka tillräckligt mycket så jag kan börja steka fläsket. Idag blir det stekt fläsk, potatis och god löksås.


Sista julklapparna

Sitter i ett köpcentrum och väntar på att affärerna ska öppna så jag kan inhandla de sista julklapparna. Dock känner jag att jag valt lite fel dag då jag är lite vinglig på benen. Tur jag vet vad jag ska köpa så det går fort.

Första stoppet blir pressbyrån så jag får köpa en flaska vatten.

Julgranen i köpcentrat


Vår gran

Nu har vi även klätt julgranen här på hemmaplan.

Men vilket väder det är ute, snöar för fullt.


Julgranen klar

Stolta barn


Helgens planer

Från en lugn och oplanerad helg så har det blivit en helg med lite fart i.

När barnen var på dagis så passade jag på att äta lunch med en jobbarkompis, skönt att få komma hemifrån och snacka lite skit.

Sedan när jag hämtat hem barnen så satte vi igång och garnerade pepparkakshuset. Det var en mysig stund med barnen.

Nu när Jonis kommer hem så åker vi hem till mina morföräldrar där barnen ska klä julgranen och vi börjar fredagsmyset där.

Imorgon så har jag tänkt att vi ska ordna de sista julklapparna och sedan klä julgranen, brukar klä julgranen 1-2 dagar före julafton men i år känner jag för att göra det ännu tidigare. Kanske även försöka göra smällkarameller med barnen.

På söndag så ska vi fira min svägerska som har blivit 25 år, problemet är vad som ska hamna i hennes present. Det får vi lösa imorgon.

Hoppas att ni får en mysig helg!

Äventyr

En vända på Willy's + bära varukorg + vinterkläder + förkyld + gravid + lågt blodtryck = ett rejält blodtrycksfall i kassakön, kassörskan undrade hur jag mådde och talade lite försynt om att jag var likblek i ansiktet. Jo tack det var något jag redan visste/kände. Efter tio minuter på en stol så kunde jag ta mina påsar som kassörskan packade åt mig och vagga ut till bilen. Efter fem minuters vila i bilen kunde jag köra hem. Vilka äventyr man är ute på!
 

Snö

Snön ligger i drivor men vitt är det. Perfekt för min julkänsla.


Mvc

Som alla vet så är det måndag idag och det märktes verkligen. Upp, stressade på barn och Jonis då vi hade en tid att passa på mvc. Väl påklädda och nere vid bilen så skulle jag starta den, den morrade lite svagt mot mig... Jonis fick springa upp och hämta nyckeln till extrabilen.

10 minuter sen så kom jag inrusande (så gott det går när man har ond foglossning).

Allt såg bra ut med bebis men den ville inte vara med när vi lyssna på hjärtat, hon fick leta lite och när hon väl hittat så flyttade bebis på sig. Magen ligger längst översta kurvan, hoppas inte det fortsätter i den takten.

Trots stressig start så var blodtrycket kanon, bra med lågt blodtryck.

Det vart en sväng till bvc för det var dags för Alice tre års kontroll. Hon passerade den med en stor ok stämpel i rumpan.

Ville har varit hemma med Jonis idag, öronen värker på honom men ingen feber märks. Skrutten! Vi kör med alvis och näsdroppar, inne på 3 dygnet och är det inte bättre på onsdag så bör det läkaren. För då har vi gett det tid precis som vc vill.


RSS 2.0