Buzz: Natusan First touch

Nu har vi använt tvål och olja i ett par veckor. Jag är både nöjd och missnöjd.

Barntvålen: Att tvålen är parfumefritt och svanenmärkt är väldigt bra. Alice har känslig hud hon har tålt tvålen väldigt bra. Tvålen var skön att använda på barnen och jag gillar att tvålen löddrar bra. Efter att barnen är torkade så luktar de sig själva, fast rent och inga syntetisk parfumedoft! Tvålens förpackning är snygg och locket på tvålen är barnsäker (trög att öppna, det gillar jag).

Oljan: Då jag har fått order från bvc att inte använda olja i varken badvattnet eller direkt på barnen så har jag testat den på mina ben när jag rakat dem. Har smörjt in benen efter rakningen då de fortfarande är fuktiga. Oljan gick in  skönt i huden och lämnade inget kladd. Men däremot så var den sköna känslan av len hud borta redan dagen efter. Förpackningen är stilren men jag är inte förtjust i korken på flaskan. Min son har tidigare råkat fått tag på flaskan och tömt en halv i badvattnet, så jag hade önskat en mer barnsäker kork.

 

 

Det var roligt att buzza om denna produkt då det var väldigt
uppskattat att få de här små, söta flaskor.
Alla vart väldigt nyfikna på vad
Buzzador är

Hem ljuva hem

Nu är vi hemma igen efter en underbar helg.

Helgen har innehållit besök på Alv, Kolmården och regn.

Har besök av min underbara Lina och nu ska jag vara social.

Resdax

Alla väskor är packade, mat ligger i våra magar. Återstår att packa bilen full och sedan bege oss söderut. Det kommer bli så roligt och mysigt att få spendera ett par dagar med Lina och hennes pojkvän och barn.

Ha en underbar helg sötnötter!

Osynlighetsmantel

Jag höll på och skratta ihjäl mig av den rubriken och främst av den fina bilden av manteln!

Så klart att Aftonbladet har sådan bra nyhet...

Stora fixardagen

Listorna är skrivna, första tvättmaskinen går och de första kläderna är framlagda, känns som om jag har allt under kontroll. Jonis är och inhandlar lite vin och leksaker till barnen.

Idag är det en lugn hemmadag som gäller, Alice sover en tupplur och jag och Ville skrotar fortfarande runt i pyjamas. Det är skönt med sådana dagar, speciellt innan en resa.

Resfeber är något jag kommer att få, jag får det alltid innan en resa. Det är något jag inte växt ifrån. Ganska roligt!

Jag funderar på att resa ensam med barnen, men klarar jag av det? Kommer jag orka? Det är något som tåls att klura på och ganska snart bestämma sig för. I såntfall blir vi borta i ca 5 dagar.

Nu ska jag plocka upp en skrutta som vaknar och dags att sätta fart att få ordning på vad barnen ska ha med sig.

Onsdag

Idag så hade vi bestämt baddejt med en tjejkompis och hennes lilla familj. Barnen plaskade och hade roligt, även lite bråk hanns det med. Vi åt även lunch på stranden och när vi hade badat klart så packade vi in oss och när vi svängde in på vår gata såg vi att Ville sov. Så då ringde vi upp min svärfar för att höra om han ville ha fika besök, så det blev att vi styrde kosan till dem. Där fikade vi, lekte och hade jätteroligt. Mat fick vi med, svärmor är duktig på att laga mat, Ville äter så det står ut ur öronen på honom.

Kom hem efter läggdags och vid nio sov äntligen båda barnen, Jonis begav sig till grannstaden för att serva bilen. Än så länge har han inte dykt upp, så jag undrar hur det går.

Jag har skrivit listor inför vår lilla semester som vi åker på. Det är mycket att tänka på när man ska packa när man ska bo borta. Jisses!
Men det ska bli så mysigt att få komma iväg och slippa vardagen. Vi ska besöka ALV och kolmården och måtte vädergudarna vara på vår sida!

Imorgon är stora fixardagen här hemma, det ska tvättas, städas och packas. Det är skönt att bilen inte går förräns på eftermiddagen på fredag.

H&M paketet


Örhängen, ögonskugga och sminkpenslar



Villes tröjor är den gröna och blåa.
Alice's är den med barbafiguren.


Vart även en bikiniöverdel, men den glömde jag fota

Rubrik saknas

Igår spenderades dagen i min mammas sommarstuga. Jonis hade fått uppdraget att skruva dit en ny blandare i duschen och sedan laga en koppling som hade fryst sönder i vintras. Vi hade tänkt att vi skulle badat efteråt men det blåste allt för mycket så vi åkte hem när allt satt fast och fungerade.

Vi har funderar lite till om varför Ville har så ont i knäna. Vi har även googlat (även fast man inte ska göra det), ska ringa sjukvårdsrådgivningen med mina funderingar innan vi vänder oss till vc. Kan vara skönt att få vädra tankarna med sjukvårdskunniga. Igår var Ville väldigt aktiv och klagade redan på ont i knät mitt på dagen. Igår kväll fick han en attack med jätteont och var nära på att spy igen. Han somnade på soffan efter 2 timmar.

Dagens planer är att göra så lite som möjligt, kanske blir en sväng till biblioteket för att låna lite böcker inför semestern och ett fika besök. Ska slänga lite tidningar (4 pappers påsar) till återvinningen.

Nu kallar lillsnurpan på uppmärksamhet, killarna ligger fortfarande och sover.


Buzzador

Jag älskar att öppna paket, oavsett om jag redan

vet om vad som gömmer sig där.

 

Denna gång innehöll paketet en kampanj genom Buzzador.

Alice och hennes kompisar ska testa en ny Drikkismak.

 

Vete-Persika smoothie,

8 stycken 2-packsförpackningar har jag att buzza om.


Mjölkfria Muffins

Till mammagruppsträffen så slängde jag ihop dessa:

3 ägg
2 dl strösocker
1 dl solhavre
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
50 g mjölkfritt smör

50g hackad mjölkfri choklad
3 tsk vaniljsocker

~ Vispa ägg och socker poröst, antingen för hand eller med maskin.
~ Häll i solhavren och smöret, rör om
~ Rör ner mjölet, bakpulvret och vaniljsockret.
~ Tillsätt den hackade chokladen
~ Fyll formarna till hälften och grädda av

Ugn 225 grader och grädda i ca 12-15 minuter

Eller som jag gör, glöm bort att ta tid... Men de vart kanonfina och goda.

Går att göra med mjölk och vanligt smör.



Gokart

Körde som sagt gokart igår mot bröderna. Jag var ensam tjej så jag inte lyckades övertala min svägerska, men jag gav bröderna en match, i mitt huvud! På banan var det jag som kom sist, i både försöket och i finalen. Men jag förbättrade min tid med 9 sekunder.

Men jag sladdade inte av och mot slutet vågade jag gasa på mer.

Nästa gång vill jag ha någon att tävla mot, tror det kommer bli lite mer roligt än att se brödernas ryggar ett halvt var fram. Eller bli varvar som jag vart både i försök och i finalheatet. Någon Schumacher blir jag då inte!

Men nu tjatar Jonis att Ville och Alice ska börja köra gokart...

Äntligen fredag och långledigt

Idag gick sambon sin sista dag i skolan, nu ska han vara ledig i 2 veckor och sedan börjar praktiken.

Barnen började med att sova middag och jag satt framför datorn, Jonis slocknade i soffan. När alla vaknat till så åkte vi hem till min pappa för att fika och sedan väntade svärföräldrarna på oss med middag. Riktig trevlig början på ledigheten.

Nu hoppas jag att vi snart ska dra igång en film och äta lite chips.

Imorgon är det jag som klår de 4 bröderna i gokart!


Skruttgubbe

Ville har haft ont i knäna och benen i ett halvårs tid, det har kommit på kvällar/nätter och har pågått i perioder. Hans ena knä "klickar" även när man böjer på det. Ville är en kille som springer mer än han går.

Men igår kväll när vi kom hem vid 7 taget så satt han och lekte med sin traktor på golvet. Helt plötsligt börjar han gråta och kommer ut till oss i köket och sätter sig på golvet och kanar fram på rumpan och klagar på ont i knäna.
Det blir bara värre och värre, tillslut säger jag åt Jonis att gå och ge Ville alvedon. Jonis ropar från badrummet att jag skulle komma, då hade Ville spytt rakt över Jonis axel. Ville hade så ont så han spydde, och det gjorde ont i mitt mammahjärta.

Han fick bada ett ljummet bad med Jonis medans jag ringde 1177. Fick rådet att ge honom extra omtanke och smärtlindring. Även värme ifrån vetekudde. Ville fick ipren och sedan fick han sitta med oss i soffan med välling. Han somnade gott för natten men vaknade och kom över till oss mitt i natten.

Nu på morgonen har han klagat lite på ont i knäna så jag ringde läkaren. Fick tid redan på fm. Får se vad läkaren säger, hoppas på ett sätt att läkaren kommer fram till att det "bara" är växtvärk.

Mammahjärtat gör ont!



Update: Läkaren klämde och kände och hon hittade inget konstigt och Ville sa ingenting när hon klämde. Men hon skickade en remiss på röntgen för att få igång karusellen med utredning med hans knä. Läkaren trodde inte att det var något fel på skelettet utan att det kan vara mjukdelarna. Så det blir en fortsättning på det hela. Allt för min skrutt ska bli bra!

Lekbesök och kalas

På schemat idag så står det lekbesök och kalas.

Filippa med familj kommer hit till lunch och ska äta med oss. Sedan blir det massa bus, har på förslag att gå ut till en lekpark och leka. Får se vad det blir av de planerna.

Efter lekbesöket så ska vi åka och fira barnens kusin som fyller år. Där skulle det bli glass och maränger, mumsigt!
Tiggde till mig mat där, så slipper jag skynda mig hem efter kalaset och utfodra skitungarna.

När Jonis kom hem igår så åkte vi till stranden, det var skönt i vattnet och barnen plaskade på. Och när vi väl kom hem så var det bara att ploppa ner dem i sängarna. Ville vaknade innan jag hann somna så han har legat mellan oss i natt. Men jag har sovit riktigt bra ändå.

Nu sover lillskrutt och jag hoppas att storskrutt somnar till snart, för han vaknade alldelles för tidigt och om han ska orka med hela dagen så är det bra om han somnar.

Någon av er som vet vart de spelar in sommarlovsmorgon? Haha, precis när jag hade skrivit frågan så sa hon svaret, Malmö. Kommer ni ihåg några speciella sommarlovsmorgnar? Den som jag kommer ihåg mest är Tippen, var lite småkär i Morgon.

Just nu

 

Som vanligt ringer alltid telefonen precis innan man ska iväg.

Men nu är vi klara för avfärd, bikinin på, barnen insmorda.

Stranden hägrar!


Svammel

Jag måste få tummen ur och skriva om lite roligare saker, men det är så himla svårt att göra det när man helst av allt vill vara ute i solen.

Jag måste tömma kameran med, där har jag massa bilder till inlägg som väntas på att skrivas. Just ja, tummen sitter där den sitter.

Nu ska jag gå och ta mig en knäckemacka med färskpotatis och kaviar.

Vet att det är sent att äta, men jag är hungrig.
Finns inget värre än en gnällig Camilla vid läggdags!

Vattendjur

Gårdagen spenderades på stranden, Alice och Ville njöt av svalkan som vattnet gav. Idag ska vi åka till stranden med. Det är galet varmt i vår lägenhet och fläkten som står på blåser bara omkring varmluften.

Än så länge sover knattarna bra om nätterna, i morse skuttade Ville ur sängen halv nio. Helt okej tid.

Nu ska jag ta och packa i ordning lite matsäck och badkläder att ta med.

Hoppas att ni mår bra i värmen!

Söndagens sköna lunk

Söndagen försvann i ett nafs med. Inte klokt vad helgerna går fort!

Jag fick en hel del uträttat, följde med min pappa och hans sambo och plockade röda gubbar. Det var väldigt lättplockat så jag fick med mig hem hela 10 liter. Jag och Jonis rensade dem igår kväll, fryste in dem i påsar så det blir enkelt att göra sylt på dem sen.

Jonis tog barnen och åkte i väg i går förmiddag, Alice lämnade han hos mina svärföräldrar. Ville och Jonis styrde nosen till Parken Zoo. De hade det roligt där, Ville såg apor och fåglar. Lamorna och flamingosarna var roligast. Det var en trött kille som somnade på stört i går kväll.

Jag hann med att storhandla medans jag var själv, så nu är skåpen fulla igen. Så skönt!

Åkte in till svärföräldrarna och mötte upp resten av familjen. Åt mat, fikade och njöt av skuggan och den lilla vind som fläktade igår. Hade med mig badkläderna men tyvärr vart det inget dopp, det hade nog vart skönt.

Bestämde med Jonis bröder att vi ska åka gokart i helgen, ska bli spännande då jag aldrig har åkt det.


Måndagsträning

3x30s planka
2x15 raka situps
4x10 sneda situps
3x10 armhävningar

Cykling i 20 minuter

Beach 2011, här kommer jag!

Just nu

Bör nog skapa en kategori som heter så...

Jag håller på och packar inför en stund på stranden, men får ingen ordning i skallen på vad som ska med.

Barnen bråkar om samma kloss, livet är underbart! De båda grinar och tittar på mig, oj oj oj!

Nä, hoppa i bikinin och sedan packa matsäcken.

Ha en skön dag i denna underbara sommarvärme!

Träningstorsdag

3x1 minut planka
3x15 raka situps
2x10 sneda situps på varje sida
3x12 armhävningar

Yey, vad jag är duktig!

Utedag

Dagen började med att vi åkte och badade med vora goda vänner. Barnen plaskade och stojade. Strax efter lunchtid så bröt vi upp, vi åkte då till min mamma som var i sommarstugan. Vi hade lämnat av Alice där innan vi började bada. Där hjälpte vi till och sätta ihop en paviljong, Ville sprang omkring och lekte, Alice satt nöjt i vagnen. Vi grillade till middag, kebebspett och potatissallad. Allitd gott att grilla lite.

Vi kom hem efter klockan åtta på kvällen och vid nio tiden så sov äntligen båda kottarna. En lång dag med mycket frisk luft.

I morgon åker Jonis och Ville till parken zoo, Alice får vara hos svärföräldrarna. Jag ska åka och plocka jordgubbar med min far och hans sambo. Det ska bli skönt att få en liten paus i från barnen. Jag umgås med dem dygnet runt och jag behöver att få andas lite själv.

Tanken med jordgubbarna är att det ska bli sylt. Mumsigt om jag lyckas.

Nu ska jag krypa ner i sängen och läsa lite ur boken jag håller på med. Jag läser "Star" av Pamela Anderson, det är en bra bok och har inte många sidor kvar i den.

Natter

Tänkte slänga in ett inlägg innan jag kryper ner i sängen.

Dagen i dag har varit bra, trots en väldigt seg start. I väg på kalas, mysigt som vanligt att umgås med Kari och Anna och deras dotter Minéa. Träffade även deras vänner och deras grannar. Ville och Minéa lekte fint ihop i dag med. Anna fyllde upp en badbassäng så barnen roade sig själva. Alice vandrade från famn till famn. Jag är så glad över att ha fått så fina barn!

När barnen var nattade så åt vi tacos och sedan satte vi på en film. Jag hann virka klart två dammsugare. Nu ligger Ville och Jonis och väntar på mig i sängen, vad morgondagen har åt oss vet vi inte riktigt.

En sak som är säkert är att vi hoppas på fint väder så det blir bad. På söndag är det inplanerat jordgubbsplock igen, denna gång ska jag göra sylt.

Hämtade ut ett paket idag, vad det är i det får ni se sen.

Just nu

Jag sitter och samlar ork, ork till att packa skötväskan och se till att vi är klara till Jonis kommer hem så vi kan åka på kalas.

Alice sitter på golvet bredvid mig och pratar, Gagagagag, mamma & jajajaja kommer från hennes mun medans hon suger på en leksak.

Ville sover fortfarande middag, borde gå in och peta på honom så han vaknar.

Tar mig i kragen..

Muffins & namnsdag

Det är verkligen sköna, lugna sommardagar här hos oss. Ville och Alice sover till halv åtta varje morgon. Det är en bra start på dagen.

Gårdagen spenderades hemma, vi gjorde ingenting alls. Barnen fick njuta av sina rutiner och det har gett mer ork. Lunchsovningen brukar bli si så där för Villes del när det är fint väder och Alice kan/brukar sova i vagnen när vi är på vift. Så i dag har jag två pigga och glada barn. Jag passade på och röja i vår hall, helt fantastiskt att det kan samlas så mycket skit på ett ställe, strandväskor, Villes ryggsäck och skötväska som väntar på att få åka i väg. Men nu är det rent och snyggt, känns väldigt skönt.

I dag så ska jag träffa min mammagrupp, något som inte blivit av på alldeles för lång tid! Ska bli roligt att se Theo, Joel och Emma, även deras föräldrar. Så jag har i något svagt ögonblick lovat att jag ska baka, men jag har inte kommit på vad än. Tankarna går åt muffins, lätt och enkelt. Sedan att det är lätt för barnen att äta när de är på språng. Får se vad som kommer ut ur ugnen.

Nu ska jag ta och ringa min far och gratta honom på sin namnsdag och sedan slå en signal till mor och se om hon bjuder på kaffe.

Ha en skönt torsdag sötnosar!


Jordgubbssaft



2 liter jordgubbar
4 dl vatten


Koka upp vatten, häll i jordgubbarna.



Koka i 15 minuter, mosa bären med jämna mellanrum.
Jag använde en mosstampare, men det går bra
att mosa bären mot kanten med.



Låt bärmoset stå och rinna av i 40 minuter.



Mät den avrunna saften, låt den koka upp för att sedan hälla i sockret.

6 dl strösocker/Liter avrunnen saft



Låt koka i 5-10 minuter

Skumma väl.

1/4 tsk atamon/Liter avrunnen saft

Blanda i atamon i en liten del av saften och sedan blanda med
resten av saften.





Häll upp saften på varma flaskor och fyll ända upp till kanten.
Pet-flaskor krymper om de är för kalla, så då höjs nivån.
Skruva på korken så fort flaskan är full.
Förvara svalt.

Jag hittade receptet här

Blödiga jag

Jag bölar för ingenting, kolla in denna killens frieri.



Husmoderlig

Just nu står jordgubbssaften på avrinning och kycklingen står färdiggrillad på köksbordet och luktar förföreliskt.

Tog mina knattar och begav mig ut på äventyr idag, vi åkte till jordgubbssjälvplock. Ville var jätteduktig och plockade några som hamnade i hans mun. Annars så traskade han runt mig och lät mig även fylla hans lilla hink. Alice satt så snällt i vagnen och lekte med leksaker. Jag har underbart snälla barn!

Efter plocken så styrde vi saaben mot mataffären, där fick Ville åka i en bilkundvagn. Han var så nöjd så. Var tvungen att köpa hem blöjer och jag hoppades att även saftsil skulle finnas där. Men det gjorde det tyvärr inte, de skulle få in dem imorgon. Typiskt! Fick lite problem när jag skulle gå ut i från affären, en påse, två blöjförpackningar och sedan Alice på armen och Ville fick äran att bära picknickfilten och gå framför mig. Tog till knepet att "först till bilen vinner".

Som sen lunch tog jag driven på McD, kände att orka stå och laga mat efter utflykten. Men Ville åt glatt och han åt enligt tallriksmodellen.

När Jonis kom hem så tog vi cyklarna på en sväng, hamnade hos Kari, Anna och Minéa. Där fick vi lite fika, men precis när vi kom dit så ringede min far och sa att de åkte från grannstaden. Så det blev en väldigt snabb fika för mig och Alice, men sommaren är lång och det kommer bli en hel del fler fikastunder. Har saknat Anna medans de har varit på semester. Jonis berättade att Ville och Minéa lekte jättefint tillsammans. De hade även pussats bakom en stol. Villes första puss! Den hade kommit helt spontant med.

Strax innan barnen hoppade i säng så cyklade jag snabbt till okq8 för att hämta ut mitt paket som hade kommit. Det var fina saker ifrån H&M. Ni ska få se en bild senare.

Nu måste jag tillbaka till min saft ute i köket. Ska bli spännande och se hur den smakar.

Hoppas att ni har med haft en lika skön tisdag som oss!

Humor

Denna är klockren

Ösa ur mig

Skrutt och blä! Det är den barnvänliga versionen.

Så, nu ska lunch ordnas till barnen

Gå in och rösta


Gå in och rösta på denna sötnos.
Rösta en gång om dagen!

Midsommarafton i bilder


Fint garnerad och god matjetårta


Pappas egna gravade lax




Tårtan jag gjorde


Mor och dotter


Far och son


Vackra blomsterkorgar



Brevens Bruk
Snart uppe


Hörselskydden på

En mycket mysig och trevlig midsommarafton, med god mat i famjens närvaro.
Firandet och stångresningen var i Brevens Bruk. Där skjuter de kanon när de
går över de båda broarna med kransarna. Och sedan 4 gånger till. Sista
gången när stången är uppe. Hörselskydden var mycket bra att ha!

Beach 201?

Jag och sambon har börjat med lite träning här hemma i vardagsrummet.

Igår så cyklade vi i en ganska bra fart i 20 minuter och sedan 3 set med plankan (ca30-40s), 3 set med plankan sida(30s/sida), 3 set med 10 armhävningar, 10 sneda situps på "varje" sida, 10 vanliga.

Idag så har vi gjort 3 set plankan (30-40s), 2 set (15s/sida)(får ont i knäna), och 3 set med 10 dips.

Tjoho!


uppdaterat..

Dagen än så länge

Den var min tur att gå upp med barnen när de vaknade, Jonis fick sova vidare. Så nu har lillskit hunnit äta mellis och snart är det dags för hennes förmiddagslur. Disk- och tvättmaskin är redan igång och arbetar. Gäller att passa på medans det är svalt, mitt på dagen vill man inte göra annat än att vara ute.

Cykelturen gick jättebra igår. Alice fullkomligt älskade det, hon tittade från sida till sida och höll i sig. Stundtals så pillade hon på min tröja. Ville fick vi muta upp i sadeln med hjälp av en liten påse bilar, tur det var lördag igår. Men han tyckte det var roligt med.

På eftermiddagen tar vi nog vår lilla familj och åker och våldsgästar någon av våra släktingar. Jag hoppas även på ett besök på en badplats, skönast att svalka sig i vattnet. Men innan det så måste jag ner till klädaffären och hitta ett par nya bikinitrosor, de jag hade var visst lite genomskinliga.

Ha en underbar söndag!

31 grader

Hej härliga sommar!

Förmiddagen och en del av eftermiddagen har spenderats på stranden. Bad, bus och pannkakor. Barnen älskade att bada, båda åt som hästar så även vi vuxna.

Nu är vi hemma en sväng och monterar ihop den sista cykeln. Sedan står en cykeltur på schemat. Har bjudit in oss hos mammas sambo på fika. Måste provköra cyklarna.

Appropå ingenting alls, så sa Alice mamma igår, inte bara en gång utan flera gånger. Jag är stolt som en tupp!!

Sagoläsning



Ville älskar att läsa för Alice



Alice ska ligga i Villes säng medan han sitter
på puffen och läser sin böcker för henne.
Precis som vi gör för honom.

Syskonkärlek

Projekt utan sängsida

Ville är jätteduktig på att sova i sängen och han har inte trillat ur allt för många gånger. Det går väldigt bra att lägga honom där, han slänger som vanligt ut sina odjur men låter oss hämta dem. Första lunchsovningen gick bra med. Nu ska han bara komma på att han kan gå in till oss själv om natten. Än så länge har han inte kommit på det.

Min stora kille!


RSS 2.0