Tummen ur

Rövva vill jag få, blir inget gjort här hemma. Har ju massor med måsten men har jag vaknat och haft gnälliga ungar så tappar man lusten ganska fort. Och sedan att jag är trött på att plocka och dona själv här hemma gör inte saken bättre.

Och inte heller har han frågat om massagen jag var på var skön eller sett att jag fått ögonbrynen fixade. Han har heller inte frågat hur det gick hos tandläkaren. Jag har inte berättat heller för jag känner att han kan fråga, precis som jag frågar hur han dag har varit och jag intresserar mig om vad han gör om dagarna.

förlåt för tråk och gnäll, men jag behövde ösa ur mig.

Välkommen sköna helg

Jag har sett fram emot denna helg så mycket. I morgon så styr jag pussy wagon mot Sundsvall. Så i dag är det en hel del som ska fixas.

Städning ska ske på förmiddagen, slangpelle ska ut och rastas. Lista på packning ska skrivas. Lunch ska intagas och sedan ev. så ska barnen sova. När Jonis slutat så ska vi mötas upp på stan för att gå en vända på yran som är här just nu. Vid 16.40 så ska jag hämta upp nattbesök på station. Sen i kväll så ska vi sitta och bränna musik och bre mackor inför färden i morgon.

Var på SATC i går, hade verkligen sänkt mina förväntningar efter att ha hört vad alla sa om filmen. Men filmen var helt okej, lite skratt här och där, naken karlrumpa x2 och en massa tjejsnack!


Laddad

Usch och fy och gå till tandläkaren, men tyvärr måste jag dit igen. Hade ett hål i en tand. Sedan sa han att mina visdomständer växer snett och vint och därför, någongång i framtiden, måste dras ut. Hua, ser pengarna fladdra i väg! Men men, vad gör man inte för att få behålla tänderna fina.

Är laddad med energi i dag känner jag, så jag ska ta itu med lite tvätt och sedan försöka få ordning på det jag ska ha med mig upp till Sundsvall. Listorna åker fram!

Fick en rejäl bibba med reklam och jag fastnade för experts reklam och erbjudande om en Canon EOS 1000D 18/55 med sandisk 8 GB minneskort extreme III och Canons bok "bättre bilder". Låter lockande med tanke på att jag har funderat på en systemkamera och sedan att man får tillbaka på skatten. Bu och bä någon?

Ska gå in och se vad Alice knusslar med och se om jag får henne och sova så jag får min lilla stund för mig själv innan jag sätter fart.

Update - Kameran kostar 3999kr

Alicekvitter

Alice började kvittra redan 03.30, fick henne och somna om i omgångar till kl05. Då fick vi masa oss upp och göra välling. Stoppade henne i säng och försöka trösta och förklara för Ville att det inte var morgon. Härlig start!

Nu är barnen klara, ska lämna stor på dagis och lillan hos mormor för att sedan styra näsan mot tandläkaren. Stress och fläng!

Hoppas att ni har haft en bättre start på dagen!


Och dagen kan ju bara bli bättre...

Golfbollar

Såg precis Grey's och dr Sloan och Derek stod och slog golfbollar ut i från taket, men vart tog dem vägen? Träffade bollarna någon i huvudet? Rutan på en bil som i sin tur orsakar en olycka?

Bara en tanke

Lilllördag

Idag fick barnen äta lunch hos min mamma, för jag skulle i väg och få massage och brynen tillfixade. Massagen var helt underbar, var och är väldigt stel i svanken samt i nacke/axlar men det är inte så konstigt när jag bär på barnen varje dag. Men nu är jag väldigt mör i hela ryggen. Brynen vaxades och det är så mycket skönare än att noppa hårstrå för hårstrå. Kan verkligen rekomendera det!


Två kassa bilder


Före                           Efter

Ville har varit en drulle i dag, han ramlade på lekplatsen när mamma var ute med honom, sedan när vi skulle åka hem så snubblade han på asfalten och stod på huvudet. Väl här hemma så snubblade han på Alice leksak. Sedan var han så söt, när jag kom tillbaka efter massagen så hade han somnat på mammas soffa. Gullungen!


Ikväll ska jag virka lite och sedan kolla på grey's. I morgon så ska jag besöka tandläkaren, ska nog ta en snabb vända inne på en klädbutik för att se om jag hittar något nytt till dopet.

Önskar er alla en trevlig kväll!

Chokladboll/Negerboll

Jag gjorde två negerbollar härom kvällen och började på en tredje. Är nu klar med dom och har nu sytt på "pärlsocker"

Virkmönstret är mitt eget:

2 lm
v.1 6 fm i andra lm från nålen
v.2 2 fm i varje m
v.3-4 1 fm, 2 fm i nästa m
v.5-8 1 fm i varje m
fäst tråden
v.9-10 1 fm, virka ihop (minska) nästa två m
Fyll
v.11 virka ihop (minska) två fm maskor tills det är 7-8m kvar

Klipp då av tråden, fyll det sista och sedan sy ihop och fäst tråden.
Sy sedan på pärlsockret, antingen med pärlor eller garn/tråd

Ni får gärna låna mönstret, men länka om ni lånar det.

Chokladboll, virka, pärlsocker Chokladboll, virka, pärlsocker

Bloggtips

Har hittat ännu en blogg som hamnar bland mina favoriter, BeckaHBitcH.
Hon skriver brutalt ärligt och förskönar ingenting.
Ska ägna de närmsta dagarna åt att läsa hennes blogg.

Dagliga sysslor

Än så länge har det inte hänt så mycket här hemma. Jag har lekt med barnen, lagat mat och sedan tvättat en maskin. Sitter just nu och samlar kraft till att förbehandla överdragen till soffan så de med kan bli vita. Har gått igenom kläder i storlek 74 för att se om Alice kan använda något av det. Tyvärr är många bodys förstörda av matrester som har fastnat och inte gått bort i tvätt. Undrar om jag ska ge dom en omgång med vanish medans jag ändå håller på. Eller kanske inte. Bättre att koncentrera mig på det som måste vara gjort innan helgen.

Det regnar fortfarande ute och det har det gjort hela dagen. Ska plocka fram kritor till Ville så han kan rita medans jag håller på och förbehandlar överdragen och sedan är det dags att ställa mig vid spisen för andra gången idag. Jag gör inget annat än att står vid spisen..

I löööv listor

Ska ju åka bort i helgen, då är det bra med listor. Listor på vad som ska tvättas, vad som ska packas och vad som ska handlas. Ska sätta mig med en kopp kaffe och skriva ett antal listor nu.

Stanna innedag

Ute öser det ner regn, tanken att bara stanna inne idag är väldigt lockande. Vet att Ville skulle klättra på väggarna så vi ska snart börja göra oss klara för dagis. Han ska få gå dit och leka med sina kompisar.

Alice är jätteduktig med att ligga på mage numera samt att hon är som en virvelvind när hon sitter i gåstolen.

Nä, kläder var det...

När...

..barnen är borta dansar katten på bordet!



Vi gick till lekparken när vi var hos svärföräldrarna. När vi kom tillbaka så
stannade Ville ute och lekte medans Alice sov i vagnen.
Jag gick in för att packa ihop våra saker och fick syn på Kisen.
Bilden får tala för sig själv...


Satc

Biljetter bokade till premiären på torsdag!
Mycket trevligt!


Tyda tecken i naturen

Jag tycker det är intressant att tyda tecken i naturen för att se vad det bär med sig.

Hittade denna sida om att tyda tecken i naturen.

Nu är det sommar

Jag såg årets första svala i torsdags, och från jag har sett en svala så är det sommar för mig. Tjohoooo!


Just nu!

Borde borsta tänder, gå till biblioteket, gå in på loppis,
ta fram lunch. Mao sätta fart på dagen.

Men jag sitter och kollar igenom bloggar medans Ville kollar
på nickjr och Alice sover.


Paranormal Activity

Har precis kollat klart på den, fy säger jag! Nu vill inte jag gå och lägga mig. Ska dra ur sladden till klockradion, vill inte vakna och kolla till tiden....

Helst av allt vill jag somna i soffan framför tv'n omhållen av Jonis...

Nu ska jag surfa mig på andra tankar....

Skrubbsår tillhör sommaren

När vi var hos min mormor och morfar så sprang Ville barfota på tomten. Han hade jätteroligt. Och för att kunna springa runt huset så måste man springa över garageinfarten. Så klart så ramlar Ville, han landade på alla fyra. Han börjar gråta och Jonis plockar upp honom och jag inspekterar knän och händer, men det var inga sår. Får syn på hans ena tå och ser att han har skrapat upp den.

In och tvätta rent och för att sedan plåstra om. Men när han fått plåstret på tån så började han storgråta och halta. Stackars liten! Så fort vi drog bort plåstret så försvann "smärtan" och gråten.

Ville är allt för rolig... Ibland!


Marddrömmar

Jag avskyr verkligen marddrömmar, speciellt sådana som fortsätter när man somnar om.

Drömmen handlade om att ett nätverk i Sverige behövde fly landet. Bl a så var min bästa vän med sambo med i drömmen, även en vän på ett forum. Vi var tvugna att packa ihop det viktigaste och sedan fly på natten. Det viktigaste att ta med var fotografierna och sedan kläder och prylar till barnen.

Flykten skedde på natten, vi packade in barnen i bilen och for och hämtade upp min bästa vän med sambo i en grannstad. Och sedan åkte vi ner mot Malmö. Väl i Malmö skulle vi byta bil, vi kunde inte ta med bil eller bilstolar för om de som jagade oss kände igen det. Vagn hade vi inte heller med för den tog upp för stor plats. Vi behövde fly igenom 5 länder innan vi var säkra.

Men jag avbröt drömmen 2-3 ggr, hjärtat rusade och jag kände stressen krypa i kroppen. Ingen rolig känla!

Måtte jag inte få drömma den här drömmen igen!

Mata ankorna - Bilder

 


Lördag

Ännu en rolig rubrik men den säger sååå mycket!

Dagen började med en sovmorgon, vaknade av att Alice låg och babblade i sin säng. Det är så härligt att vakna till. Man ligger där och funderar på vad hon pratar om. Kom upp, pratade lite om vad vi skulle göra idag på dagen. Jag behövde storhandla, så nu är barnbidraget slut. Det ekade nämligen i våran kyl och skafferi. Jonis gick ut till lekparken med barnen. Ville hade sprungit omkring, lekt i sanden och haft riktigt roligt. Alice hade fått gungat tillsammans med Jonis och sedan hade Alice fått njutit av att gräva ner fötterna i sanden. Hon hade bara viftat förnöjt på tårna.

Barnen sover sedan en timme tillbaka och Jonis har nu slockat på soffan. Vi har gjort sommarfint i skafferi och kyl, lika bra det när det ändå inte var så mycket att plocka ordning på.

Ikväll ska vi åka till min pappa och Eva och grilla. Det ska bli väldigt trevligt. Ville ska få leka i lekstugan och idag får han vara uppe lite längre.

Nu ska jag hämta en kopp kaffe och sedan en bok för att sedan sätta mig och njuta på balkongen.

Ha en underbar lördag!

Äntligen Fredag

Så skönt att det är fredag idag, dock har barnen vaknat på fel sida och är inte i fas med varandra. Ville var vaken när Alice sov, Alice vaken när Ville sover. Men de har iaf ätit lunch ihop.

Lördag och söndag är tomma i vår almanacka, vilket känns jätteskönt. Har väl ett par förslag men inte mer än så. Det enda jag har inplanerat är en sovmorgon. Jag längtar då jag är jättetrött idag. Vädret är inte toppen idag, mulet men varmt. Jag vill ha sol!

Vika tvätt kanske?

Gräv ner dig!

Så fort det lugnar ner sig så händer det något nytt. Kan inte denna hemska människa bara ta sitt liv?!?

Och sedan att hon har kommit till hinsan redan för 5 veckor sedan!

Och Emma fick målsägarinformationen häromdagen... Enligt Emmas blogg...

Dagen idag

Har innehållt:
¤ Dagislämning
¤ Frukost ute på gården i sällskap av en sovandes Alice och tidningen Mama och musik i öronen.
¤ Dagishämtning
¤ Två matglada barn vid lunch och sedan somnade snällt
¤ Bakat rabarber/hallonpaj
¤ Lekbesök med fikastund på pajen
¤ Hockeykollande, hade dock väldigt svårt att veta vilket lag som skulle vinna
¤ Kvällsstädning och diskning
¤ Läggning av barnen
* Lugnet infann sig

Tips

Har lagt till en ny blogg bland mina favoriter. Läser hennes blogg dagligen.

Miss MissChiefs krypin

Grillkväll/jobbfest

Om ett par timmar så ska jag vara på jobbet för den årliga grillfesten. I år är första gången jag kan dricka en cider eller ett glas vin. Det ska bli väldigt trevligt.

Ska inventera min garderob i jakt på något att sätta på mig.

Det måste vara varje kvinnas ångest, att man inte har något som passar i garderoben!


JUST NU:


Liten blir stor

Har precis satt Alice i dagiskö nu..
Vill inte att hon ska bli större..
Ska njuta massor nu de sista 6 månaderna av föräldraledigheten!

Min älskade skrutta!


Just nu!

Kaffe, skitsnack och facebook


Uppe med tuppen

Här blec det morgon redan 6.10, Ville vaknade och ropade efter Jonis. Men eftersom han hade gått i väg och tränat så var han inte hemma. Så jag fick gå upp med en ledsen Ville. Alice vaknade utav det, men fick ligga kvar en stund för jag vet att hon blir grinig om hon inte får sova tillräckligt.

Nu är det projekt ta på sig kläder som gäller här hemma. Ville ska till dagis och sedan väntar jag hit min syster på kaffe. Barnen är klara, bara jag kvar. Ska ladda perkulatorn med.  Just nu ligger Ville brevid Alice på golvet och leker. Så underbart att se syskonkärleken mellan dom!

Dagisfotografen

På Villes dagis hade de idag fotografering. Så jag lämnade honom nykammad och i fina kläder. Han var så fin - inte alls partiskt alls, som mamma! Men när jag hämtade honom berättade en av fröknarna att han inte hade velat vara med på ensam bilden. Han hade bara gråtit, så vi får beställa hem gruppbilden i stället. Visst är jag lite besviken hade gärna velat haft bilderna i från hans första dagis fotografering. Men det kommer fler gånger.

Dagen i övrigt så har den varit lugn, efter jag lämnade Ville på dagis så gick jag och Alice upp till en vän. Där vankades det kaffe - Tack förresten! När vi suttit och snackat skit ett tag så begav vi oss ner på stan, jag gjorde henne sällskap medans hon shoppade. Jag fönstershoppade ett par snygga caprileggings på kappahl.

Har diskat, lagat mat och sett till att barnen har varit glada. Nu ska jag mysa ner i soffan och kolla DH.

Mark & Spencer

Barnen har fått fina kläder av sin morfar & Eva. De kom hem i från London natten till söndagen. Vi var dit i söndags em och fikade och de berättade hur deras resa hade varit. Väldigt roligt att lyssna på, det gjorde oss inte mindre sugna på att resa. Vi har tänkt att vi ska ut och resa om ett par år då Jonis har jobb och barnen är lite större. Jag längtar!

Alice fina sommaroutfit

 

Ville kommer bli strandsnygg



Gulligull

Detta hittade jag på köksbordet i morse när jag kom upp.
Det värmer mitt hjärta!


Bildinlägg Tema vår

Fotograf: Jag



Svart på vitt

Skator är riktigt elaka djur! Vi såg från vårt köksfönster en stackars vit katt som satt i ett träd och skatorna hoppade runt katten och när katten hade svansen åt så bet skatorna den i svansen. Till slut flög skatorna och katten klättrade ner...

Katten är det vita och snett ner till höger sitter skatan..


Brödbak nr V

Småfranska med vita vallmofrön

Rosenbröd, vallmofrön, deg, jäsa, kavel

Under bakning

Macka, vallmofrö, vitt, deg, jäsa, grädda, baka, bakning

I väntan på ugnen

Brun, Vallmofrön, rosenbröd

Färdiggräddat


Blev kanongoda!

Efter regn kommer solsken

Kaffet står och brygger. Vattenmelon, kakor och majskrokar är nerpackade. Väntar in svärfar, vi ska ge oss upp till änderna och mata dom. Ska ta och borsta hår och tänder och sedan se till att det finns blöjor till de små.

Hoppas att ni får en trevlig måndag!

Kameran är med.

Läs om, läs rätt!

Jag läste mördad...


Leksand ToR

Saab 900, Pussy wagon


Färdkost

Leksands kyrka

Vattenbrunn

Stig ner mot Siljan

 

Färden upp gick bra, regnade hela tiden. Men som alltid har vi tur med vädret när vi ska göra vår på gravarna. Det blev uppehåll i regnet och när vi väl var klara så började det regna igen. Vi åkte upp på Noret för att köpa tult och äta. Styrde nosen mot Romma och kollade om mormors kusin Ingrid var där och det var hon. Så där fick vi kaffe och träffa resten av gänget, Ingrids barn och barnbarn och exmake. Det är alltid roligt att träffa nya delar av släkt. Hem kom vi vid sjutaget. Det var verkligen en heldag!


Wow



Kolla in tjejernas ansikten när han börjar sjunga.

Fredagsmys

Ska snart gå över till svägerskan och på schemat står två chickflicks filmer, gott att äta och dricka. Det ska bli väldans trevligt.

 

Skriver ett inlägg om resan en annan dag


Ta om morgonen

Ingen bra start på denna dag. Började med ett missförstånd och har gett mig huvudbry och dum magkänsla.

BLÄ!

Update: Missförståndet är uppklarat och den dumma magkänslan borta

T o R

Kommer tillbringa dagen i pussywagon, jag och mormor ska åka T o R till Leksand.

Brum Brum!

Bvc rapport

Vi kom i tid imorse till bvc, vilket är helt otroligt. Brukar komma in med andan i halsen numera. Var alltid i tid innan jag fick barn, minst 10 minuter innan. När Ville föddes så var jag på plats 5 minuter innan. Ojojoj, hur kommer det bli när 3:e barnen kommer till världen? I och för sig så dröjer det väl 5 år innan nästa barn föds och då är väl Ville och Alice självgående.

Nu till saken kanske, Ville går upp bra nu. Vägde hela 11.9kg med kläder på. Alice, lillsorken vägde prick 7kg och var 66,5 lång. Nu börjar hon bli stora tjejen! Hon vart även undersökt och fick en OK stämpel i rumpan. Två sprutor fick hon med, visst grät hon när hon vart stungen men det gick fort över.

Efter bvc så for vi ut till min mamma och hämtade min mobil som jag glömde där ute. Ville frågade efter en kaka, men det hade mamma inte där ute och jag hade inte heller med någon. Så han ställde sig i ett hörn i trädgården och grina. Till slut kom han på bättre tankar i hela 15 minuter. Men när han väl satte igång igen packade jag in barnen och åkte hem. Han grinade en bra stund i bilen med. Underbara trots!

Men nu sover båda barnen och jag borde inte sitta här utan jag borde diska upp disken och ta itu med tvätten. Ska samla lite mera kraft och sedan gå ut i köket...

Stackars Ville!

Han har en elak mamma som

skrattar och tar kort när han grinar!


Kläckning

Har följt en livesändning ifrån en holk, i den holken har en talgoxe byggt bo och lagt sex ägg. Fick alldelles nyss vara med om att se när ett ägg kläcktes. Häftigt, jag blev tårögd. Vilka små pippisar!

Holken

Sol, sol och sol

På eftermiddagen så tog jag barnen och åkte ett ärende åt min sambo. Skulle åka ner på saabverkstan och höra om de hade fått ett fax med en kod till Jonis bilstereo. Men faxet hade tyvärr inte kommit. Styrde sedan kosan till min syster som bjöd på kaffe och jag fick med mig en påse med kläder till Alice. De åker ut i förrådet till hon har växt i dem. Har en ikeapåse som jag borde gå igenom som innehåller kläder till Ville. Kläder kommer barnen inte gå utan.

När kaffet var urdrucket och kläderna i en påse så var det bara att styra bilen hemmåt, hämta upp sambon för att sedan åka och hämta mammas sambo. När alla var i bilen så släppte jag av dem på Willys och Bürgers.

Med allt handlat och inpackat så åkte vi alla ut till mammas sommarstuga. Där grillade vi, Ville åkte trehjuling och körde skottkärra, Alice åt gröt i det fria och Jonis hjälpte till och flyttade båten. När vi kom hem så vart det massdusch av hela familjen. Och nu sover båda barnen så gott. (och när jag skrev det så vaknade Ville till...)

Imorgon är det bvc som gäller och 5 månaders sprutan för Alice.


Nu ska jag kolla på DH och öppna en twistpåse.

Tävlar om ett amigurumipaket!

Jag är med och tävlar hos

en kreativ liten blogg

Tävlingen avslutas kl.24.00 den 16/5


Ikea shopping i bilder


Barnslig Natten


Duktig Köksredskap


Ikea 365+ Kastrull


Vessla back


Vänlig glas

Köpte även en orkideé och en annan blomma med krukor. Även två påsar twist råkade slinka ner.

Anledningen till att inlägget ser konstigt ut är att blogg.se inte vill samarbeta med mig idag...

Måndag igen och kort vecka

Grått och trist väder ute, det gjorde att jag bestämde mig för att åka till Ikea. Ringde min mormor och hörde om hon vill med och det ville hon. Så nu sitter vi här, startklara, och väntar på att hon ska komma. Tänkte handla lite smått på Ikea samt solhavre och sedan gå och klämma lite på en ny mobil. Det är verkligen dags att uppdatera på mobilfronten nu.

Mobil, rosa, samsung, telenor, vodafone

Dags att gå i pension,

trogen i 3½år and

still going strong!

 

Dags att efterlysa min mormor!


Motion v.18

3/5 4.2km
4/5 5.1km +1km
6/5 3.5km
8/5 Flytthjälp hela dagen



Lite bakis

Det var jättetrevligt igår. Vi satt och kollade på hockey och sitta där med två finnar medans man själv hejjar på Danmark är inte så roligt, men det gick bra. Damnark var ju det bättre laget och jag tror att finnarna gick inte med "att det här vinnar vi lätt!"

Jag drack nog upp det mesta i flaskan själv, Jonis tog ett glas. Det snurrade endel när jag la mig ner. Så idag är jag bakistrött och lite ont i huvudet. Sov på soffan då jag inte kunde ligga ordentligt i sängen, Ville sov inne i vår säng.

Men nu är det är ny dag och nu är dotterna hungrig så vi ska ta oss ut i köket. På eftermiddagen så ska sambon mecka bil och barnen ska väl få springa och leka.

Ha en skön söndag!

6 månader

Blir vår älskade tös idag. Kan inte förstå att för sex månader sedan så kom hon till världen och idag har hon blivit så stor. Är så lycklig att jag har så underbart fina barn!

Bustjejen


Svidat om

Sitter nu nyduschad, barnvakten är här. Vinet ligger på kylning och sällskapet väntar.

Vi ska upp till vännerna som flyttade till huset idag. Vi ska äta pizza och dricka vin och vara sociala. Det ska bli skönt att få komma ut och vara utan barn fastän vi har varit utan barn hela dagen.

Nu ska jag hänga tvätten, sätta på mig strumpor och sedan sätta på mig ansiktet.

Återstår att se hur man mår imorgon bitti.

Vitt, flaska, alkohol, sällskap

flytten gick smidigt och snabbt


Lördag morgon

Det vart allt för sent i säng och upp för tidigt. Jag gick upp med barnen och kom överrens med Jonis att vi skulle sova 1 timme var innan det är dags att sätta fart på dagen.

Hörde på radio igår att en pastor har uppmanat folk att bränna Jonas Gardells böcker på torget. Har hittat artikel till det hela med. Jag vart bara så full i skratt, Jonas gör inte en fluga för när. Jo, han lockat till skratt och att man får tänka till. Hejja Jonas!!

Nu är klockan 7, min tur att sova!

Buzz - Sensodyne tandkräm

Nu har jag använt Sensodyne tandkräm, floursmaken, i över två veckor.

Tankrämen är god, jag längtar efter att få borsta tänderna, efter att få känna den goda "tuggummi-smaken". Den löddrar bra, vilket är en av de egenskaper jag gillar hos en tandkräm. Ilningar har jag inte haft under tiden jag har användt tandkrämen, men mina ilningar bruka komma ett par gånger per år, så på ett sätt är det svårt att säga om tandkrämen har hjälpt.

Min mamma berättade att hennes ilningar har minskat men hon ska gå till tandläkaren och se om det är något hål som gör att ilningarna fortsätter trots tandkrämen.

Det enda negativa jag har hittat med tandkrämen är när tuben var ny och full så hade jag svårt att klämma tandkrämen på tandborsten. Tänkte lite stilla att om jag tycker det är svårt, vad är det då inte för de människor som har problem med styrkan i händerna.

Men över det hela är det en tandkräm som jag vill rekomendera!


Fredags kväll

Och jag sitter här ensam och spelar spel på datorn. Har fastnat för escape spel. Ju sämre det går ju mer frustrerad blir jag.

Dagen har varit bra, har varit iväg och fixat till min morfars bredband, sagt hejdå till pappa och hans sambo, städat, lagat mat. Har säkert hunnit med mer saker än det. Men inget jag kommer ihåg.

Fick lite kläder till Alice av min syster. Hon hade shoppat lite av det danska märket pippi. Jag tycker att de gör bra kläder och snygga är det med!

Imorgon så ska barnen få vara hos mamma medans vi hjälper ett par kompisar att flytta. På ett galet sett så ser jag fram emot det, för jag ser det som gratis träning. Att se dem flytta till hus gör verkligen inte min längtan efter ett eget mindre. Men jag glädjs med dem! Men jag kommer vara en stående gäst i sommar. För jag hoppas att jag är välkommen, Anna.

Nä, ska spela ett par omgångar till sen ska jag lägga mig i ett varmt bad. Har längtat efter det hela veckan.

Gunnar och alla hans favoriter <3

Ormen, hästen och zebran


Samhällsinsats!

Detta är på allvar.
Gör en insats och titta på filmen och skicka den vidare. Det ger klirr i kassan till bröstcancerforskningen.........

Sjukhuspersonalen dansar för att bekämpa bröstcancer!

Om filmen visas 1 000 000 gånger på You Tube donerar företaget som tillverkat handskarna pengar till bröstcancerbehandling.




Spännande dag

Idag ska jag träffa en ny tjej, mötte henna på babysimmet och vi bytte nummer. Är lite pirrig. Ska snart ställa mig och baka något att ta med, känns bättre det eftersom Ville är allergisk.

Ikväll ska jag hjälpa till att packa upp ur flyttkartonger, det vart ju som sagt inget igår eftersom städfirman inte hade resurser till att städa igår. Hoppas de gör sitt jobb idag.



















Ska exprimentera med Villes lunch idag, har potatismos över och tänkte riva ner lite morötter, blanda i ett ägg och vetemjöl och sedan steka. Undra vad han tycker om det.

Nä, dags för kökstjänst innan min syster kommer.

Vårtecken

GMLT.se ville att vi skulle visa hur långt våren har kommit, så jag har med legat i rabatten hos min svärmor och fotat vårtecken. Med glädje!

Vit, pärlor, blommor, vår

Sång, vår, vitt, blommor

Träden och gräsmattorna börjar bli gröna här.

Vill ha sommar, NU!


Just nu

Hockey, Sverige möter Danmark, i väntan på Greys. Ska mumsa på Marabou polkagris,
ska bli spännande och se hur den smakar.


Polkagris, choklad, hockey

Dagen har varit kanonbra, men mycket besök. Flytthjälpen vart inställt.
Åkte och handlade mat i stället. Nödvändigt ont!

Förmiddagen

Idag har man inte gjort många knop men ändå hunnit med en del. Tur att tvättmaskinen jobbar av sig själv.

Lämnade Ville på dagis imorse och sedan stoppade jag tösen i säng. Jag tog en kopp kaffe och njöt av lugnet och hann läsa alla mina favoritbloggar. Bestämde med en kompis att vi skulle ses, innan hade jag pratat med min mamma och sagt att vi skulle åka hem till henne och äta lunch. Hon kom hem igår efter 15 dagars pass på båten.

Så snabbt hämta Ville, laga lunch till honom och matade Alice. Sedan hem och möta Linda för att snacka lite skit och titta mig mätt på hennes lilla prins. Och nu sitter jag här och båda skruttungarna sover. Ska väl passa på och fixa lite, förbereda kvällsmaten och sedan hänga tvätt.

Ikväll ska jag hjälpa en kompis att plocka upp ur flyttkartonger. Får se det som dagens motion.

Grattis prinsessan

Idag är det kalas i himlen igen, denna gången för underbara lilla prinsessan.

Alla på ditt kalas bär prinsesskrona, och runt omkring
bordet sitter alla dina vänner. Närmast dig sitter din
älskade bror, han har ordnat den finaste presenten till dig.
Ni äter på de godaste prinsessbakelsena med söta maränger,
rosa fina ballonger svävar runt bordet.

Grattis älskade lilla prinsessa på din 4 års dag!!
Du är saknad!

Tisdag lunch

Och allt är lugnt! Båda barnen sover och då kan jag njuta av en kopp kaffe och sedan få lite tid till att surfa runt lite.

Dagen har börjat väldigt bra. Promenad i solen, snälla barn och god lunch bestående av en tonfisksallad.

 

Sambon slutar tidigt idag och då ska vi åka till grannstaden och leka i en lekpark. Sedan har vi bjudit hem oss till svärföräldrarna på mat. Måste åka förbi min pappa och hämta deras husnyckel då jag har lovat att vi ska vattna blommorna medans de åker bort.

 

Igår var jag hem till min mormor och morfar och hjälpte dem att installera deras bredband. Mamma hade höjt deras uppkoppling till 2M/bit. Det går verkligen undan hemma hos dem nu! De hade bara 0.5Mbit innan, det var så segt att surfa där men inte längre. Ska försöka hitta tid till att visa mormor hur man mailar. Har visat henne en gång, men hon vill ha fler lektioner. Morfar klarar av surfningen ganska bra, så roligt att se morfar på 82 år läsa min mammas blogg!


Billig shopping

Bytte en pyjamas idag som vi redan hade till 3 tröjor till Ville



Från Kappahl, stlk 98/104



Närbild på trycket



3 bodys i från Lindex, stlk 74, 68 o 68

Bytte även duplot han fick i dublett till en som han inte hade. Fick även tag på billigt garn på hemköp.
Perfekt shoppingrunda!

Babysimsavslutning

Igår var sista gången vi var på babysimmet. Alice har tyckt det har varit jätteroligt och varit jätteduktig. Eftersom det var sista gången så fick även Ville följa med. Först så vägrade han gå i vattnet, men sen fick han syn på rutchkanan som stod placerad så att åkte man i den så landade man i vattnet. Sagt och gjort så åkte han den om och om igen. T om så åkte han så han kom under vattenytan men var så duktig att han bara skakade av sig vattnet och ville åka igen.

Fick även bilderna från babysimmet. De vart kanon!

 

 


Solig måndag

Kan inte förstå att det redan är maj månad, sommaren är ju snart här.

Idag ska jag uträtta en hel del ärenden, ska byta två presenter Ville fick i fredags och sedan ska vi lämna tillbaka böckerna vi lånat på biblioteket. Har tappat lappen om när de skulle lämnas tillbaka så jag hoppas att vi lämnar tillbaka dem i tid.

Sedan måste jag gå förbi garnbutiken och köpa mer brunt garn och hitta någon affär som säljer pärlor som jag kan sy på negerbollarna jag håller på och virka.

Något annat jag måste ta mig i kragen för är att ta itu med promenaderna och sedan fylla i dag för dag på viktklubb. Har verkligen tappat mig där. Ska åka till mamma och sno hennes våg med. Nu jävlar!

Grattis

Grattis till himlens vackraste prins på din 6 års dag!

Jag vet att du har fått paket på sängen idag av din
söta lillasyster och att ett stort kalas
med många paket väntar under dagen.




Men du ska veta att du är så saknad här på jorden,
det är så många som skulle vilja fira din födelsedag.

Vad för skatter man kan hitta i bilar?

Man kan fastna timmar och läsa på Flashbackforumet. Detta fastnade jag för idag, vad folk har hittat i bilar som de har köpt begagnat.

Det jag har hittat i bilar är några mynt, isskrapa och gamla kvitton. Vad har ni har ni hittat i bilarna?

Krafterna tog slut!

Efter kalaset igår hade vi tänkt att vi skulle gå bort till brasan och kika på den, men varken jag eller Jonis orkade så vi la barnen som vanligt. Vid kvart i 8 borstade jag tänderna och sedan gick jag och lade mig. Vaknade till vid 22 då det smällde av 17, de smällde av fyrverkerierna och vilka smällar!

Vaknade till vid 3 då Ville vaknade, så jag gick och hämtade honom. Så mysigt att sova brevid min son!

Idag har jag hunnit med att tvätta, diska, lagat mat. Borde snart ta itu med kvällsmaten och sedan läggningen av barnen.

Jonis har blivit däckad av något virus, han spydde igår kväll och ligger nu i feber. Blä för sjukdomar och hoppas inte att någon att barnen blir sjuka!

Imorgon är det sista babysimmet och jag hoppas att vi kommer iväg på det. Vill ha bilderna ifrån när Alice dykte.

Toy

Kommer ni ihåg tuggummit Toy? Jag kommer ihåg det, den lilla rektangulära asken med tuggummina i. Och smaken!

Kom precis hem ifrån affären just nu och där såg jag att Läkerol hade kommit ut med ett tuggummi som smakar precis som Toy. Och jisses vilka underbara minnen som kom tillbaka! Smaken av pepparmint.. Mums! Så glad att jag köpte tuggummit.

De slutade tillverkas 1998, enligt wikipedia.

Läkerol, pepparmint, tuggummi

Ta't lugnt, ta en Toy


RSS 2.0