Pinsam mamma?

Efter vi hade ätit middag så tog jag med mig Ville på ett äventyr. Vi cyklade upp till min mamma, hon kom hem från båten igår och det var längesedan jag träffade henne. Väl där så sprang Ville omkring i trädgården och plockade smultron, jag visade även honom hur man trädde upp smultronen på ett strå. Han vart överlycklig och i den situationen önskade jag att jag hade en kamera till hands. Det var ett "kodakmoment"!

På vägen hem så började jag plinga med ringklockan, första plingen så säger Ville -"Mammaaa!". Andra gången likaså. Tredje gången kläcker han ur sig ett tyst! Haha, min söta skrutt!

Och på vägen upp till mamma så peta Ville mig på rumpan och sa "stor", frågade honom om han tyckte att jag hade stor rumpa och fick ett ja som svar. Tack för den! Det är tur att Ville är så söt.

Vi bestämde att det blir en cykeltur imorgon med, det är bra och skönt att få röra mig och Ville älskar att cykla <3

Nu är det en dusch som gäller så jag inte luktar skunk på jobbet imorgon...

puss på er!

Note to you!

Ni vet väl att ni kan följa mig via bloglovin'?

bloglovin

 

Tryck på knappen och vips så följer ni mig..

En dagens till...

Det får bli några "dagens" till det händer något roligt..

Vår dag så här långt så har vi gått en vända på stan, där fick vi tag på en frisör som klippte till Ville och sedan blev vi äntligen en ståbräda rikare. Träffade även på en god vän som jag bytte några ord med.

När vi kom upp på stan så var Alice brännhet, hon hade fått feber men hon fick ligga och mysa i vagnen medans ärenden gjordes. Efter alla ärenden så åkte vi och fikade med min pappa medans barnen fick lite varm korv i sig. Nu har Alice skuttat ner i säng och jag ska snart börja röja lite i köket. Förstår inte vad disk det kan bli!

Min bror kommer hit och äter mat, han står för potatisgratängen medans vi står för köttet. En lyxmiddag på en måndag. Mysigt!

Tack för alla stöttande ord i min svacka, det värmer skönt!

Ni som har missat dagens sommarpratare borde skutta in på sr.se och lyssna på Underbara Clara, kloka ord och härlig röst!

Boring!

Tycker att mina inlägg har blivit så tråkiga, det är nästan synd om er att behöva läsa inläggen...

Jag ska försöka hitta inspirationen igen och leverera härliga inlägg igen.

Nu ska jag ut på vägarna igen och jobba.
Snart är denna låååånga jobbhelg över!

Plaska vattenpölar

Jag har jobbat även idag så det har inte hänt så mycket. När jag kom hem från jobbet så hade vi pannkakskalas med färska jordgubbar, grädde och glass. Det var mumsigt!

Det har regnat till och från hela dagen, så efter maten så gick vi ut och hoppade i vattenpölar. Det var mycket uppskattat av barnen. Jag måste köpa stövlar så jag med kan hoppa i vattenpölar. Det ser så befriande ut.

Just nu sitter vi och kollar på "bio" (projektor) och barnen har fått chips och saft. Så mysigt att se att barnen uppskattar det. Filmen som visas är kogänget.


Min älskade son <3



 




Midsommarafton

Jag kikar in för att önska er en trevlig midsommar afton!

Buss och bil

Det kommer något nytt ord varje dag, nyaste i hans samling är bajsbos (bajsbuss) och branbiin (brandbil).

Heja Ville!

Hemmamys

Godmorgon!
Jag har varit vaken sedan innan klockan fem, vaknade av att det mullrade ute. Och det var inga nådiga muller som rullade på himlen. Tror att åskan slog ner här i närheten, vilken smäll det vart!

Det blir lugnt idag, en mysdag hemma och vi hoppas på att få besök. Jag ska bara springa ner till dagis och hämta lite saker som Jonis glömde igår, bland annat Alice keps. Sedan har Villes regnjacka kommit bort på dagis, roligt värre! Dagis får ersätta den om den inte kommer fram igen. Jag är alltid noga med att märka kläderna...

Nu ska ungarna få i sig lite frukost och sedan ska jag stoppa Alice i säng. Förhoppningen är att hon ska somna så jag och Ville kan bädda ner oss i soffan och sova lite vi med.

Baka är jag sugen på att göra med... Gärna en kladdig kladdkaka eller en god sockerkaka.

Tröttmössa på

En ganska så trött Camilla efter en lång arbetsdag. 32 mil bakom ratten vart det och det känns i kroppen. Mycket olika saker har hänt på jobbet, men även en hel del skratt har det blivit. Jag är så tacksam över att jag har det jobbet jag har! Så nu säger jag godnatt och jag hoppas att ni har haft en fin onsdag. Kram på er!

Min älskade dotter <3








Avprickat

Vilken dag, har hunnit med att köpa fotoalbum i rätt storlek och sedan gjort ärendet på bank och djuraffär. Nu bor fem nya guppysar hemma hos oss. Dock var inte barnen klippta, var inte ens in till en frisör då jag kom på att det är ju midsommarveckan. Barnen kan gott gå långhåriga ett par dagar till. Ville ser ut som Emil, sötråttan!

Förresten så har jag bokat en kryssning på mammas båt. Ska bli roligt att åka så barnen får se hur deras mormor jobbar. Roligare är ju att mamma kommer åka med samma buss hem som oss. Mys!

Nu ska jag skutta in i duschen och mjuka upp nacken lite innan massagen med tigerbalsam. Sedan så blir det lite pyssel med kort. Skojsigt!!


Pysselmåndag och lite ärenden på agendan

Har sovit ganska gott inatt men har haft ont/problem med min nacke axlar. Idag känns det lite ohållbart men det är väl bar att bita ihop. Varm vetekudde och tigelbalsam får kurera mig..

Jag har funderat lite på vad vi ska göra idag och en sväng upp på stan blir det. Hållplatserna blir djuraffären, en frisör och banken. På djuraffären så ska vi köpa fem nya guppysar, hos frisören hoppas jag på att de har en dropin tid så trollungarna kan få nya frisyrer och banken blir ett bankärende.

Jag köpte fem fotoalbum när jag var upp till Gävle och jag var rejält taggad att äntligen kunna sätta in alla fotografier i album. Bara för att upptäcka att korten var större än albumen. Fy vad surt det var. Så nu måste jag leta rätt på andra album. Någon som har tips på album där kort som är 11x får plats? (har inte hunnit googla än..)

Trollungarna på besök på mitt arbete


Lära en gammal hund att sitta

Vi har haft en bra dag här hemma. Vi har städat och plockat. Jag har äntligen fått tummen ur och rivit ur Alice lådor. Mycket kläder som rensades bort. Imorgon så alla kläder vikas in fint i lådan igen. Så skönt att äntligen ha det gjort.

Min pappa och hans sambo kom hit på en fika och det gjorde barnen lyckliga.

Borde skaffa en kategori med Villes nya ord, nyaste är bajspo (bajspåse) och schika (skicka). Ordet skicka kom när han kollade på Pippi och tror det är Annika eller Tommy som ber om att få en macka skickad. Det är verkligen roligt att höra utvecklingen.

Och sedan har jag för första gången budat på tradera men tyvärr lyckades jag inte få hem några varor. Men nu är den oskulden tagen.
Något annat som jag har lärt mig är att föra över bilder från min mobil till datorn, bara sådär ett halvår senare... Mobilen har jag alltid med mig så nu blir det nyare bilder lättare.

Tänkte bjuda på lite härliga bilder ett par dagar framöver.



Min lilla tokfia hade satt på sig tröjan helt själv..

Pausar

Här hemma så håller vi på och städar. Så skönt att få lite ordning. Hoppas ju även på att kameran ska titta fram. Eller så har jag lagt den hos någon...

Men dagen började med en mysfrukost med både kokta ägg, nygräddat bröd, fil och jordgubbar. Massa annat gott fanns med på bordet. Vi har tänkt att vi ska försöka ta oss till vårat hotell och äta frukost där någon helg. 

Ville och Alice ska snart äta lite lunch. Det får bli något simpelt, ravioli kanske?

Nu ska jag fortsätta att plocka ordning och plocka in all tvätt som har blivit liggandes.

Hoppas att söndagen har varit till belåtenhet så här långt.


Fredagsmys

Efter en lång vecka med jobb så är det skönt att helgen äntligen är här. Helgen firas in genom att äta chokladdoppade svenska jordgubbar, som jag snart ska ställa mig och göra.

Här har det regnat hela dagen och det gör att jag känner mig frusen. Ska hoppa ner i mina mysbyxor som får råda bot på det idag.

Helgen blir lugn då jag är ledig, ett besök hos Alice och Villes favoriter Britta (farmor) och Jens (farbror) blir det. Alice tjatar om Jens. Det första Alice gör när vi kommer hem till farmor, farfar och Jens är att ropa på Jens. Sedan får Jens gå omkring och bära på henne. Emellanåt så stannar de upp och leker. Så söta ihop! Det som är ännu mysigare är att Jens är Alice fadder.

Remissen till logopeden kom igår, så i början av juli åker vi dit. Men Alice är en ganska bra lärare, Ville snappar upp de ord Alice har lärt sig. Alice är en riktig ordspruta. Varje dag är det ett nytt ord. Nu ska det bara släppa för Ville med.

Doppa gubbar var det ja!

Ha en mysfredag nu!

Rolig post

Idag har det kommit två roliga paket på posten men jag är för nyfiken för att ha tålamod att fotografera paketen...
I ett av dem låg två linnen som jag har bett och fått uppsytt. Visar bild när barnen har dem på sig.
I det andra låg ett buzzuppdrag av fina Linda. Här hemma ska vi då laga "bag of taste bbq", ska bli spännande och se hur det smakar då kycklingen ska tillagas i en stekpåse tillsammans med kryddorna.

Annars så har jobbdagen flytit på fint, haft jobb hela tiden och haft många trevliga kunder.

nu ska jag gå ut och äta lite choklad och sedan hoppa ner i ett skönt bad. Det känns som en bra avslutning på denna lilllördag.

Appropå kamera, så har jag förlagt vår lilla kamera. Undra vart den har hamnat...

Lista i brist på annat

Lovar du att vara ärlig? Ja
Du heter: Camilla
Smeknamn: Milla, Millan, Millis
Låt som när du är ledsen sörjer till? Admin Jensen - jeg ville önske jeg ku' sig (länk till youtube)
Beroende av: Skratt, min familj, kärlek och mina vänne
Vad tror folk om dig? Att jag inte är stark som orkar skjuta upp en rullstol uppför rampen
Stämmer det? Nej
Vad får du oftast komplimanger för? Att jag kör bra
Brukar du skratta för dig själv? Ja, speciellt när jag sitter på jobbet och hör något på radion eller ser något roligt ut efter vägarna
Vad står det i ditt senast inkomna meddelande? Kom ner och öppna
Var bor du? Västra mälardalen
Trivs du där: Ja, fast funderingarna finns att flytta till en annan ort i Västra mälardalen
Nästa mål i ditt liv: Köpa hus
Vem ringde du senast? Jonis
När mår du bra: När jag är tillsamamans med de jag älskar
När blev du fotad senast: I fredags, när jag höll i söta M
Hur känner du dig nu: Glad och harmonisk
Vanligaste färg på dina kläder: Svart
Är du smart: Jag anser mig inte att vara smart eller osmart. Jag är normal
Vad saknar du: Mina älskade vänner som bor allt för långt borta - Mina 3 L <3 Att jag inte får vara med i deras vardag när deras barn växer upp.
Favoritdryck på morgonen: Apelsinjuice
Är du blyg? Kan framstå som blyg, men jag kan vara avvaktande i nya sällskap
Tror du på kärlek vid första ögonkastet: Jag vill tro på det
Är du bortskämd: Nej, men jag kan vara bekväm i vissa situationer
Vad är det värsta du vet? Övergrepp mot barn, våld, banan och ärtsoppa
Vad behöver du just nu? I det materiella, pengar till ett hus och nya linnen
Vilken kändis tycker du är en bra förebild? Oj, vad svårt. Jag vet faktiskt inte
Har du bra vänner och äkta vänskap? Ja!
Vad är det finaste du fått? Mina barn
Om fem månader: Är det Alice 2 års dag, tiden går så fort!
Du samlar på: Lärdom och minnen
Vem ringer du när du är arg/ledsen: Jonis
Är det okej att gråta: Självklart
När grät du senast: Det kommer jag tyvärr inte ihåg
Bär du glasögon eller linser: Inget avdera
Senaste låt du hörde: Den jag la in här ovan
Är du morgon- eller kvällsmänniska: En kvällsmänniska
Vilken ögonfärg har du: Gröna

Listan har jag ärligt snott hos Britta

feberfritt

Idag har sambon fått äran att vaba åt barnen idag. Febern har hållt sig borta men gnället och syskonbråket hade inte hållt sig borta. Kan jag säga att jag var glad över att det var jag som jobbade? Ville mår bättre och fyllt ett par blöjor och druckigt mycket bättre. Det känns skönt. Imorgon är det vardag igen med jobb och dagis.

Planer på ett nytt kök går snabbare fram en vad det är tänkt. Två försäljare från Elega kök var här igår och ritade upp och gav prisförslag på ett kök. Så imorgon har jag ordnat barnvakt så jag och Jonis kan åka till ikea och få ett kök planerat där. Vi måste jämföra priser. Så spännande att göra om köket tillsammans, med bådas idéer.

Annars så har det varit en kanondag. Nu ska jag leta rätt på nålen så jag kan fästa trådarna på glassarna så jag kan slutföra dem.

Tävlar hos Happy Days


Jag tävlar hos Happy Days om valfri sjal från Nuknuk.se. Tävla här du också."

Tävlingen avslutas den 15:e juni

Långsam måndag

Idag har jag varit ledig men hade jag jobbat så hade det blivit vab för Ville. När Alice vaknade ifrån sin sovstund så var hon väldigt varm och varit så under eftermiddagen. Imorgon så ska Jonis vaba med barnen.

Barnen har stundtals varit gnälliga och slagsmål men de har haft sina mysiga stunder med bus och lek tillsammans.

Jag ska lära upp en ny tjej imorgon på jobbet. Det ska bli spännande, alltid roligt att få någon med sig och ansvaret att lära upp en ny personal. Gäller bara att jag ska komma ihåg och sätta i en stol i bussen imorgon.

Nu ska jag ta itu med tvättberget som behövs vikas. Eller om jag ska orka att sortera urvuxna kläder men vid närmare eftertanke så spar jag det till en annan dag.

Hoppas att ni har haft en bra dag och får en härlig avslutning på måndagen.

Busungarna i februari



Parken Zoo del 2



Jonis och barnen kollar in flamingosarna








Surikaterna är mina favoriter.
Kan stå och kolla på dem i evigheter.



Små stugor som barnen kunde kika in i.







Marsvinen vart Alice favorit,
hon var på väg in till dem flera gånger.





Killingen var så söt, vi stannande hos dem ett bra tag.



I hängbron busades det i.



Dagen avslutades med att Ville åkte bil.


Ville plutt <3

En blöja har han fyllt på 12 timmar, det är inte mycket. Fortsätter han med det imorgon så är det tvångsvätskning som gäller. Idag har han fått druckigt ganska fritt, fast vi har sagt till honom och dricka. Han är nästan feberfri. Det är iaf två rejält trötta föräldrar som ska lägga sig tidigt ikväll, det saknas en del sovtimmar för oss båda.

 

Nu ska jag sätta mig och virka klart mina projekt jag håller på med, bil och glasstrutar.


Hemma igen

Vi kom hem 5 imorse och alla prover är bra. Troligtvis så har han fått en "förkylning" i urinröret, den kommer läka ut av sig själv. Nu ska jag gå och väcka sambon så jag får tillbaka några timmars sömn.

barnakuten

Vi sitter just nu på barnakuten med Ville. Han har fått hög feber idag samt att han har klagat över att det gör ont när han kissar. Vi får se vad diagnosen blir och när vi kommer härifrån. Blodproverna är tagna det enda vi väntar på är ett urinprov, jag hoppas för gudarna att VIlle bestämmer sig för att kissa snart.

Vällingmys

Barnen vaknade för en liten stund och eftersom vi inte har sovit hemma denna natt så har vi vällingmyst i sängen framför tv'n. Vi är och hälsar på fina Linda med familj. Igår var vi till järnvägsmuseet utanför Gävle och det var uppskattat av de små. Idag blir det lite shopping på köpis innan vi börjar resan hem. Jag är mäkta stolt över hur snälla och duktiga mina barn är!

Ord

Jag är helt slutkörd efter en dags arbetande, värmen tar hårt på en. Önskar att ac'n skulle fungera men tyvärr gör den ju inte det. Det kommer att bli en varm sommar.

Annars så har jag haft en trevlig dag på jobbet. Många glada människor och roligast var nog sista körningen då jag tillsammans med 6 andra bussar hämtade hem en gäng pensionärer som hade varit på utflykt.

Jag hann med virka ett par varv på en egen design glasstrut, ska bli spännande och se hur den ser ut när den är helt klar. Har bara glasskulan kvar att virka.

Så snart ska jag stänga av datorn och sedan dra ut en del sladdar. Hoppas ju på att åskan bryter ut i natt, luften behöver rensas här!

Och till dig Linda, hoppas att du fick bra läsning i natt dock inget intressant men iaf något.

Bildarkivet juni

Ville 2008

Ville 2009



Alice 2009



Jag och Ville 2010



Alice och min morfar 2010

Intresseklubben antecknar

Jag har fått hicka, samtidigt så tittar jag på alla som är på väg till nationalfirandet. Christer i p3 är i högtalarna, gillar! Idag ska jag äntligen få snusa bebis...

Sveriges nationaldag

Godmorgon! Sitter i bussen och lyssnar på morgonpasset, helst av allt så skulle jag vilja vara hemma med min familj. Idag är det nationaldagen, om det är någon som har missat det? Jonis och barnen ska bara ta det lugnt idag och ska bara ut och leka i lekparkerna. Hoppas att ni får en bra dag!

Blandad kompott

Tyvärr så fick vi ingen fisk igår, det nappade ens inte. Men jag såg två fiskar i bra storlek simma förbi, en gädda och en öring. Hade önskat att man hade fått upp en i stället.

Idag har vi målat Alice säng med grundfärg och snart kan vi ta med den hem. Vi behöver måla ett lager med färg sen. Snart så delar skruttarna rum, ska bli spännande och se hur det kommer att gå.

Efter vi målat sängen så åkte vi hem till svärföräldrarna där fikades det, tvättade bil och klappade grannens hundar.

Nu blir det lite kvällsmys till finalavsnittet till BB.

Vem bör vinna? Simon, Martin eller Peter?
Peter har ju varit roligt och gjort mycket hyss och därmed bra tv. Men han kan ju bli lite för mycket. Martin är en toffel och hade han inte suttit ihop med Sara så hade han gjort lite mer tv. Simon har varit sig själv, en kramgo nallebjörn men de enda gångerna han har varit utmärkande är när han har fått i sig för mycket godricka och när han sover...

Men vad jag tror så kommer det väldigt tufft och jämt ikväll.

Men Simon står som segrare

Finns i sjön

Sitter just nu i en brassestol och väntar på att det ska nappa. Lyssnar på fågelkvitter och vindens vinande. En härlig avslutning på en lördags kväll!

Köksplanering

Blogg.se har strulat ett tag och det har jag inte märkt av förräns nu. Igår ramlade det in kommentarer för 4 dagar och statistiken visades helt plötsligt igen.

Har tankar på att byta portal till något annat, tankarna far till wordpress. Har ni några bra ord om det?

Gårdagen började med en promenad upp på stan, där köpte vi lite sommarkläder åt barnen. Efter promanaden och lunch så satte vi oss i bilen och åkte till min pappa. När vi kom dit så stod poolen redan framme. Vi njöt utav att sitta på en gräsmatta och se barnen leka. Ett besök i en lekpark gjordes med. Lite mat hade vi bjudit in oss på och när den var uppäten och barnen hade sprungigt av sig den sista energin så satte vi oss i bilen och åkte hemmåt. Alice somnade som en stock i bilen och vaknade inte när vi hade kommit innanför dörren så hon fick ploppa i säng utan välling och tandborstning.

Ville upptäckte när vi var hemma att katt fortfarande kvar hos min far så det var bara att sätta sig i bilen och åka och hämta.

När barnen sov så satt vi och lekte i ikeas kökplanerarprogram. Vi är ganska sugna på att tapetsera och göra om här hemma. Många planer, skojsigt!!

Sist jag var ut i köket så slängde jag ett öga på termometern och det är redan 28 grader i solen. Så vi blir inte hemma idag heller, får se vem vi ska våldsgästa idag.


Klämdagen

Efter en mini shopping tur på stan så packar vi in oss i bilen och beger oss till min pappa för lek och bus i trädgården. Det var barnen som fick lite nytt såsom shorts. Jag tittade lite snabbt på en bikini men gav upp då jag hörde Alice tjura högt utanför provrummet. Note to my self: handla aldrig kläder till mig själv när barnen är med!!

20 grader varmt

och vi ger oss nu ut i detta underbara väder. Hoppas att ni får en härlig fredag! <3



Ett glas rosé

Nu har den underbara ledigheten börjat. Den började med att grilla hos svärföräldrarna och när vi kom hem så tog vi oss varsitt glas rosé. Nu har vi kollat på kvällens avsnitt av bb, som jag skrattade. Skadegläje är den sanna glädjen? Eller? Men mycket roligt var det med dräkterna. Dröm sött sötnosar!

Gratis Torky on the go!

Hittade ett fint erbjudande hos Carolina

Gör som så att kika in på den här sidan.

Ange koden: TOG2011

Jag valde denna, vilken väljer ni?


RSS 2.0