Torsdag

Jag längtar efter att jobba, trots att jag älskar min barn över allt annat. Ska se hur statusen är på Ville idag, annars så blir det till att någon är hemma med honom imorgon med. Men det blir inte jag som vabbar, jag vill iväg till jobbet!
Har lite funderingar som jag får ta med Jonis under dagen.

Om nu båda barnen ska gå till dagis så blir det en lång dag då Jonis ska ända upp till Avesta och jobba. Jag slutar inte förräns klockan 17 om dagarna.

Natten har varit relativt lugn, Ville har hostat en del men vid 2 tiden så vaknade Alice och somnade om gjorde hon mellan mig och Ville. Vaknade till vid 3 och lyfte tillbaka henne. Alice vaknade pigg som en mört när Jonis klocka ringde. Det är skönt att hon alltid vaknar med ett glatt humör, på den biten skiljer sig barnen åt.

Nu ska jag ta en brottningsmatch och försöka få i Ville hostmedicin. Önska mig lycka till!


Ville skrutt

Det har varit vab som har gällt här hemma, Ville är den som inte är kry. Han har inte varit sig själv idag heller, dock har febern hållt sig borta men stundtals har han suttit i soffan och stirrat tomt ut i luften. Det har varit jobbigt att se. Jag hoppas att han är lite piggare imorgon.

Alice ska till dagis imorgon igen så Ville får mer tid för sig själv, svärmor är snäll och kommer in och hämtar Alice tidigare från dagis.

Jag gjorde plättar till middag här hemma, tror hon fick i sig 10-12 plättar med glass. Det tog aldrig stopp i den lilla madame. Ville fick i sig 3 plättar, jag blir verkligen glad för det lilla han stoppar i sig.

Vi har idag skruvat upp en ny bokhylla till barnens rum, känns skönt att slippa ha alla böcker i backar. Ser mycket snyggare ut nu.

Glädjen att shoppa


Linne och kjol i ett
199 kr



Topp med söta detaljer på ärmarna
99 kr



Topp i klarblå färg.
Söta volanger
99 kr

 


Enkel grå topp med puffärmar
99 kr

 

 


Klänning
299 kr

 


Randig topp med snygga knappar
99 kr



Tre snygga sjalar
Vit 79,50 kr, Blå 129 kr, Grön 59,50 kr




Rosetthårspännen 29,50 kr/st & ögonbrynspenna 29,50 kr

 


Nytt nagellack, färgen Blue my mind, 39,50 kr


2 förpackningar med trosor följde med hem men det är inget jag har tänkt
visa här. Men trosorna var på rea och kostade 30 kr/förpackning.

 

Kjoldressen är i small, resten av kläderna i medium.
Small har jag inte haft på ett x antal år, så jag var så glad!

 

En mycket bra shoppingtur som kostade mig hela 14 kronor!
Både jag och min garderob är mycket nöjda.

 

Tack till min syster som följde med som smakråd!

Alltsammans är shoppat på H&M


Måndag morgon

Kalaset igår var trevligt och jag hoppas att gästerna gick härifrån nöjda och glada. Magarna var fyllda med snoddas, negerbollar och muffins. Istället för tårta så serverade vi marängswiss.


I present fick vi pengar, nya lakan och presentkort. En fin bok med 500 olika chokladrecept att baka, mumsigt värre!


Jonis somnade med Alice i famnen när han skulle natta henne, så jag lyfte in Alice och Jonis sov vidare. Ville satt jättetrött brevid Jonis och kollade på Pettson och Findus så då passade jag på och lägga mig i ett varmt bad. När jag kom ut från badet så hade Ville somnat så då var det bara att välta omkull honom. Jonis vaknade till vid halv tio och han gjorde sig klar för sängen och gick och la sig. När BB var slut så skulle jag lyfta in Ville i sängen och upptäckte då att han var stekhet, efter en koll på termometern visade det sig att han hade 39 graders feber. Fick lite alvedon och det fick ner febern så natten vart lugn.

Nu på morgonen så stannade samma termometer på 38 grader, så det blir till att vabba imorgon. Egentligen är det Jonis tur och vabba men han måste lägga golvvärme då betongbilen kommer på torsdag och de ska gjuta på bygget. Ska försöka ordna så Alice kan gå till dagis imorgon så Ville får det lugnt här hemma.






Kalasredo

Nu har vi gjort allt som stog på listan och nu är det bara att lura på Ville kläder och utfodra barnen med kokt korv och bröd.

En ytterligare sats med muffins vart det för första omgången var oätliga. Hur lyckades få dem så oätliga är ett mysterium men ett som är säkert är att jag inte kommer göra det receptet igen!

Den här dagen kommer gå i ett, kommer vara helt slut när väl kvällen kommer. Tur att man är ledig imorgon.

Vad har ni för planer för idag?

Doktor Snuggles

Här vaknade Alice tidigt (05.30), om man nu ska gå efter den gamla tiden men tack vare den nya tiden så var klockan inte så farligt att gå upp. Då tror jag att det löser sig bra med tidsomställningen, bara att inte låta barnen sova allt för mycket idag. Tror dock inte att det är någon risk då vi ska ha kalas.

På förmiddagen så ska det hinnas med en hel del, chokladbollar (negerbollar, eller vad ni kallar det) ska göras, grädde ska vispas till marängswissen, dammsugas och torkas golv. Både skitungarna ska få ta sig ett förmiddagsbad idag.

Någon som är roligt är att Doktor Snuggles är en stor favorit här hemma, jag minns barndommen.



Paus

Här hemma håller vi på och röjer, förstår inte hur mycket pinaler det blir under en vecka...

Vi kom iväg och spelade lite bowling på förmiddagen med min mamma. Barnen tyckte det var roligt och spännande men nästa gång måste vi se till att barnen har fått i sig lite mat innan.

Alice var nog den av barnen som tyckte det var roligast, intrycken tog hårt på barnen för de sover båda två sedan ett tag tillbaka. Men det är bara skönt att få städa i lugn och ro.

Dock går man här inne och längtar ut då solen strålar för fullt.

Ni glömmer väl inte bort att ställa om klockan inatt?
1 timme framåt ska den!

Soliga fredag!

Det är fredag igen och jag är långledig, hela 4 dagar. Det ska bli så skönt!

Arbetsdagarna har gått så fort och jag har haft körningar konstant. Men ett par riktigt roliga arbetsdagar har det varit. Jag har kört en reservbuss sedan i tisdags, då renaulten vägrade komma upp i mer än 40-50 km/h. Reservbussen var grymt skön att köra men tyvärr väldigt trång. Om man kunde blanda renaulten och Vw så vore det kanon. Rymligheten i renaulten och den tysta och sköna körningen i Vw.

På dagis säger de att Alice har ett humör som heter duga, de får passa upp på henne när hon blir tvärförbannad för hon har fått för sig att slänga sig bakåt. Tokskrutten! Nu vet jag varför det var så mycket gnäll på Alice förra veckan, två kindtänder har tittat upp. Inte konstigt, det måste ha gjort jätteont.

På dagens agenda så står det bakning då det är kalas här i helgen. Jag åker och lämnar barnen hos min mamma i eftermiddag så jag kan få baka ifred och få lite egentid. Jag längtar redan! Har nedräkning till jag lämnar barnen.


busskrångel

Sitter och väntar på att ersättningsbuss ska komma, min lilla buss svarar inte på de komandon jag ger.. Är lite stressande då jag snart har en hämtning. Bra början på denna tisdag! Dessutom var vår verkstadskille på kurs..

Ett par dagars upphåll

Har jobbat ännu en helg och det är en helg mindre att jobba. I lördags så fick jag en körning, ett par som skulle till förlossningen. Jag kände med henne medans hon fick värkar och satt och klockade dem. Jag led med henne eftersom jag tyckte det var jobbigt att åka bil till förlossningen då vart enda litet gupp kändes och känslan av att sitta i en buss med värkar verkade inte roligt alls.

Annars har helgen varit bra men nätterna ska vi inte prata om, speciellt inte natten till söndagen då vi hoppade mellan sängarna här hemma. Båda barnen höll på och strula, även inatt gjorde de samma sak. Måste vara månen som gör det hela.

Vilken myshelg det har varit! I fredags så hade jag köpt färska räkor som vi festade på och i lördags kväll så hade jag ordnat barnvakt så jag och Jonis kunde komma ut och ladda batterierna. Vi började i bowlinghallen med varsin alkoholhaltig dryck och sedan fick vi tillträde till vår bana. Dock vann jag inte men det spelar ingen roll. Det var bara roligt att spela. Vi hade även bokat bord på vår ena lokala kinaresaurang. Där åt vi gott och satt och pratade lite smått. En härlig avslutning på kvällen. När vi kom hem så sov båda barnen och det var överraskande, vi hade ställt in oss på att Ville var vaken.
En god ostbricka fick avsluta söndagskvällen. En mycket mysig helg!

Nu ska vi äta lite frukost (barnen har redan druckigt välling) och sedan hoppa i kläderna för att ge oss ut på stöveljakt och sedan ska vi hem till en kompis och fika. Mys!


Åh vad gott med mat!

Jag är med och tävlar hos söta Britta, i vinstpotten så ligger 4 kit från Bambino.

Tävlingen avslutas den 23/3


Ingen vanlig dag!

Vaknar upp till en snöbeklädd stad, idag är dagen då man blir ett år äldre. Men det blir inget kalas förräns nästa vecka.

Igår åkte jag in till Arboga och mindes Max och Saga under minnesstunden. Dagen var tung men solen och vårförnimmelsen gjorde dagen lättare. Tror himlens vackraste änglar hade ordnat så solen lyste.

Denna vackra bild har Kristina Eriksson från Magazin24 tagit.

Både i år och förra året så har jag mått dåligt dagarna innan den 17/3, det var inte förräns igår jag såg ett samband till varför jag har mått som jag har gjort. Men efter att få varit på minnesstunden så känns det lite lättare.

Idag är det städning på schemat, det ser ut som om en bomb har slagit ner här hemma. Något jag borde göra är att åka och köpa present till Jonis. Han önskar sig proteinpulver och träningsbyxor. Får se vad det blir.

Jag läste i dagens tidning att Dollarstore ska etablera sig i mälardalen och det är jag glad över, efter att ha läst så mycket om den affären hos Sockenvägens Söta.

<3

 

Det börjar närma sig 3 år av saknad...
Jag är upp och ner i humöret, tur att
barnen lyser upp vardagen!


väntan på jobb

Sitter i bussen och väntar på att få åka vidare. Dagen är/har varit lugn men trevlig! Jag längtar till ikväll då jag ska fika med en kompis. Behöver ladda batterierna och vila öronen från barnen. Lyssnar ni på radio på dagen? Vilken är er favoritkanal? P3 går varm i bussen, favoritprogramen är morgonprogrammet och christer.

Kalas, tapetjakt & Ikea

Som rubriken lyder så är det de som helgen har innehållit. Lägg på ett skopa rejält gnälliga barn. Sådant där gnäll som tar enormt på skallen... Så barnen är gratis mot avhämtning till deras gnällande period är över, sedan vill jag ha tillbaka dem.

Svärmor har blivit pensionär och vi firade henne i lördags. Blev bjudna på kallskuret och goda kakor, barnen lekte fint med sina kusiner.

Söndagen så bestämde vi att åka och kika på tapeter till sovrummet men hade inte tid att kika ordentligt men det lilla vi tittade så var det ingen tapet som föll mig  i smaken. Jag har tapeten redan bestämd i skallen och då är det svårt att hitta någon som stämmer överens med min bild.

En vända vart det på ikea, Alice hittade en mysig hund som hon vägrade släppa. Hon kramade och pussade på den så mycket, söta Alice!

Denna vecka blir en tuff jobbvecka och en tuff torsdag. På torsdag är det tre år sedan Max och Saga fick sina änglavingar alldelles för tidigt. Saknade är så stor efter dom. Tänker på dem ofta. Har beställt hem risballonger som jag ska skicka upp på minnesstunden på torsdag.

Personlig almanacka

Nu hoppas jag att jag har så stor tur att jag vinner en sådan här. Märker vilket stort behov jag har utav att äga en almanacka.


“Jag är med och tävlar om en personlig almanacka hos Josefine, tävla du med!”

Tävlingen avslutas den 31/3 kl.18

Live från sängen

Idag är det min sovmorgon och jag kan tala om att barnen inte visar sig från sin bästa sida. Bara tjur och gnäll. Det är jobbigt att vakna till och somna om till. Därför får ni ett inlägg direkt ifrån sängen. Jag höll på och skämmas ihjäl igår, kände mig som värsta hyptiokondrikern... Proverna visade ingenting och det är bara en vanlig förkylning. Jag kände mig så dum! Men då vart jag kollad innan helgen. Kalas står på menyn idag, kommer bli roligt men jobbigt då jag inte känner helt hundra. Detta var all rapportering jag hade ifrån sängen, hoppas att solen lyser på er där ni är <3

Fredag

Äntligen helg! Som jag har längtat! Ledig i tre härliga dagar.

Imorgon är det kalas för svärmor som fyller 65 år, det ska bli trevligt att träffa alla.

Dagens planer är att gå och småplocka här hemma så man slipper det i helgen. Jag och Ville ska åka upp till läkaren, mina halsmandlar är groteskt stora och Ville har blåsor på tungan. Sedan blir det ett stopp på banken för att sätta in lite pengar.
Vad eftermiddagen har ett erbjuda vet vi inte riktigt än, hoppas på något spännande.

Jag har börjat fundera lite på Villes kalas, vilket tema han vill ha. Vart ska man beställa teman ifrån, vilken sida är bäst? Kan man blanda teman? Ville har iaf pekat ut spindelmannen och rorri. Hittade fina piratvimplar som vore tufft. Inbjudningar måste skickas. Så roligt att planera! Men det stora dilemmat är vad han ska få i present, det står still i mitt huvud, förslag även på det mottages gärna.


Önskar lite mer sömn!

Jag måste sluta titta på big brother nu, jag är tröttare än tröttast! Min första tanke när klockan ringde imorse var; inte redan!! Just nu är det lungt på jobbet och jag tror jag ska låsa dörrarna och sedan luta bak sätet lite och blunda en stund. Denna dag kan gärna få gå liiite fortare. Efter denna dag så är jag ledig fre, lör och söndag. Gissa vem som kommer ta en sovmorgon?

1:a inlägg från mobil

Prövar att blogga från mobilen och jag hoppas att det fungerar som det ska. Dagen har varit full med körningar, har gått i ett. Som vanligt många trevliga kunder. Vem f*n borrar i väggarna så här dags? Det borde förbjudas!! Tur att barnen inte vaknar så lätt..

Fiskarnas hem

Våra roliga sötnosar!


Solsidan

Solsidan är ett måste på söndagskvällarna. Brukar ni se det?

34 mil på två körningar idag, två olika livsöden och det är alltid intressant med att lyssna och träffa människor.

Jag hann med att se både start och målgången, någon gång i mitt liv ska jag träna upp mig för att sedan åka Vasaloppet. Jag älskar att åka skidor men har inte gjort det på många år. Kommer fortfarande ihåg skidturerna i Lindvallen och apelsinpauserna i spåret.

Alice dreglar som en tok här hemma, tänk att det kan skilja sig från gång till gång när de ska få tänder. Riktigt gnällig har hon var med. Hoppas tanden bryter igenom snart så hon slipper ha så ont. Mammas skrutt!


Jobb och skidor

Ska snabbt slänga på mig kläder och cykla och hämta bussen, jag vill se vasaloppets start. Hupp hupp!

Lördag morgon

Sitter här och ska snart göra mig klar inför jobbet, Alice var min väckarklocka imorse då hon vaknade vid kvart i sex. Ville har vaknat på fel sida och jag tycker synd om Jonis då han vill sova vidare en stund men Ville vägrar gå ut från sovrummet.

Idag vankas det jobb och Jonis planer för idag är att åka och bada med Ville. Det tror jag Ville kommer att uppskatta mycket.

Gårdagen så jobbade jag och det vart inte många mil alls, bara 10. Men fick vara bärhjälp två gånger, första bärhjälpen så skulle vi ta upp en rulle för en utetrappa. Glashal sådan! Efter lite sand och nära ett missöde så fick vi upp rullen. Men jäklar i min låda vad jag hade adrenalinpåslag när jag åkte därifrån. Ben och armar skakade och på kvällen kände jag av lite träningsvärk.

Vad ska ni göra idag?


Den farliga leken

Jag har precis avslutat Mari jungsteds bok Den farliga leken.

Hennes böcker brukar alltid vara bra, fastnar lätt i dem och man vill veta hur det slutar. Men denna bok är lite lam, hon har haft samma upplägg i varje bok. Visst fungerar det men det kanske är dags att överraska?

Jag gilllar att följa poliskommisarien Knutas och de andras liv på polisstationen i Visby. Denna bok handlar om modellen Jenny och hur hennes fotograf blir utsatt för mordförsök. Maris språk är fängslande och jag har svårt att släppa även denna bok.


Bilder från bokrean

* Mari Jungstedt - Den farliga leken
* Lars Kepler - Paganinikontraktet
* Marian Keys - En förtjusande man
* Mia Skäringer - Dyngkåt och hur helig som helst
* Mia Bengtsson - Virka amigurumi
* Sören Olsson, Anders Jacobsson & Per José Karlen - Giraffen Staffan
* Från Raben & Sjögren- Åter runt på piratskeppet


Buzz - Save Smart

I denna buzz kampanj så fick jag testa på sidan Save Smart. Det är en sida med en del erbjudanden som t ex brandskyddsprodukter, italienska delikatesser eller hotellövernattning. På Save Smart så strävar de efter att ha unika erbjudande och strävar efter att få ett så förmånligt pris som möjligt att erbjuda medlemmarna på Save Smart.

När jag hittar en sida som denna så ska det vara lätt att navigera sig på den och har flera bra erbjudanden. De uppdaterar sina erbjudanden med jämna mellanrum. Att vara medlem hos Save Smart kostar ingenting, det är bara när man köper en tjänst/produkt som man får betala för den.

Save Smart är en lättnavigerad sida och lätt att läsa de olika erbjudanden. Men tyvärr fanns det inga erbjudanden som passade mig. Men för de som söker ett specifict erbjudande är det bra. Jag gillar sidor där de erbjuder olika rabatterade produkter/tjänster.

* ~ * ~ *

Om ni vill bli buzzadorer och få hem massa olika produkter att testa.
Så klicka på länken; Bli Buzzador

Känslomässigt

Hade en hämtning på akuten idag, hämtade en man i sina bästa år.

Vi började prata och han berättade då att han precis hade fått besked om att han inte skulle vara i livet så länge till. Han påminde mig gång på gång att ta vara på varje stund, att pussa en extra gång på barnen och tala om för nära och kära hur mycket de betyder.

Han berättade också att hans fru var sjuk i cancer och att han skulle gå in och berätta för frun, jag såg hans tårar när han klev ur taxin.

Det gjorde så ont i mig när jag åkte därifrån, när jag äntligen var själv rann det stora tårar nerför mina kinder.

Denna resa berörde mig extremt mycket och ger än en tankeställare och påminnelse om att livet är skört.

Så ta hand om varandra, ta vara på varje minut och varje stund av kärlek!

Tunga ögon

Körningarna har kommit med en jämn ström idag, avverkat 26 mil bakom ratten. Men det har blivit mycket skratt och glada diskussioner. Jag älskar mitt jobb!

Det är otroligt vad dagarna går fort nu förtiden. Tyckte nyss man gick upp och snart ska jag gå in och borsta tänderna för att krypa ner med en bok.

Jag hoppas att jag vaknar lika bra som jag gjorde imorse, Alice vaknade på natten och var ledsen så vi gick och la oss i Villes säng i stället. Efter min väckarklocka ringt så vaknade Alice, hon överöste mig med pussar. Kan man få en bättre start på dagen än så? Jag tror inte det!


Minnen från barndomen

Dessa böcker valde pappa ut till mig.

 

Ludde Lump och Greta Garn

Det är den boken jag mindes mest när jag fick syn på.

Den handlar om två garntussar.

 

Flodbåten, den boken fick mig att tänka lite.

Den handlar om en gammal sjöman som heter Ville.

Jag är tacksam att mamma och pappa var med i en bokklubb när jag var liten och ännu roligare är det att mina barn kan läsa samma sagor som jag läste när jag var liten.


RSS 2.0