Alice dopdag <3

Ville vaknade och var pigg vid 7-7.30 så nu sitter jag här och laddar inför att dagen ska sätta fart ordentligt.

Har alla planer i huvudet vad som ska ordnas och vad som ska ner till lokalen innan vi åker till kyrkan. Därimellan så ska jag hinna duscha och se respektabel ut.

Gårdagen var riktigt mysigt. Jag njöt i stora drag! Fick mysa med en liten söt Elias, 4 veckor gammal.
Det var kul med att träffa Linas kille, vi satt och snacka en bra stund och bröt inte upp förräns 23 snåret.

Nä, full fart framåt och Alice ska ha mat.





Ha en underbar lördag!


Jag gillar tävlingar

Denna gång är jag med och tävlar om en SATC box hos Lily



Jag hoppas verkligen att denna landar hos mig då jag har önskar mig den länge.
Hoppas att önskar slår in nu!

Fredags mys

Vilken underbar helg det kommer att bli, mycket som kommer att hände och tyvärr kommer bloggen att bli lidande.

Kan berätta lite kort om mina planer för helgen.

Idag kommer bästaste Lina med sambo, de ska bo hos oss över helgen. Tillsammans ska vi förbereda dopet som är imorgon. Ikväll kommer min andra underbara Lina med pojkvän och Linda med sötaste sonen och så ska vi alla ha fredags mys på högsta nivå. Tacos, skratt och massa kackel!

Dagen började bra med sovmorgon. Jag och Alice gick upp vid 8 och Ville sov ända till kl 9.30. Natten har varit lite stökig med dotter som vaknade och ville ha mat, Ville vaknar och har växtvärk. Han somnade om gott när han fått alvedon. Prövade med att massera men det hjälpte inte. Stackars liten, inte kul att ha växtvärk!

Nu väntar jag på att min mamma ska komma och hjälpa mig med barnen idag så jag kan få pyssla lite innan besöket kommer. Skönt att slappa lite innan allt drar igång.

Full fart redan

Har varit vaken i en timme med storskrutten redan och nu hör jag att lillskruttan har vaknat till. Ville vaknade i natt och var kokhet, efter en temeraturkoll så hade han 38.5 i feber och han fick en alvedon. Jag undrar vad som gjorde att han har feber. Men han är pigg just nu, får se hur han mår när alvedonen går ur kroppen.

Idag kommer mamma medans jag kan städa, har redan börjat samla kraft inför det.

Nu ska jag och Ville intaga lite frukost och jag ska även ge amningstet en sista chans för att se om de kan utöka de sinande brösten. En sak som är säkert är att jag kommer att sakna att amma!

Tävlingstips

Jag är med och tävlar i hopp om att vinna en canvastavla hos Snusans inredningsblogg.


Mått piss

Har jag gjort idag, vaknade imorse och kände -"hur i helvete kommer jag orka med barnen idag..?" Men det gjorde jag, knappt!

Ville fick vara hemma från dagis för jag orkade inte gå dit och lämna honom. Min mormor kom hit runt lunch så jag fick åka och handla till dopet. Dock glömde jag en del så det blir till att komplitera imorgon eller på fredag.

Det var ljuvligt när sambon kom hem från skolan, då kunde jag lägga mig på soffan och glo på tv. Nu sover storknatten och jag ska gå in och lägga mig i badet och försöka kurera mig.

Ringde och frågade min mor om hon kunde hjälpa mig och passa barnen medans jag städar av lite här hemma. Först fick jag ett tveksamt svar och det känns inge roligt för att jag klarar mig bra själv och ber inte om hjälp/stöd i första taget... Men men, nu ska hon ta barnen medans jag går en vända med dammsugaren.

Tävling

 

Jag är med och tävlar om ett par hängselvelourbrallor.

Tävlingen är hos Benglan och avslutas den 28:e februari.


Shopping

Har varit till min syster och "shoppat" i hennes garderob. Jag var på jakt efter något snyggt att sätta på mig på dopet. Hittade lite, men vi får se om jag använder något av det. Ett par skor ska jag ha iaf!

Hade hunnit vara hemma i 10 minuter innan min syster ringer och talar om att strax efter jag hade åkt hade äldsta systerdottern lagt två kaskadspyor. Jahapp, bara att deinficera allt jag hade tagit i när jag kom hem och sedan svälja vitpepparkorn.

Magsjuka vill vi inte ha! Och inte speciellt till helgen...

Nu ska jag ta och krypa ner i sängen och läsa ett par sidor ur en bok jag har lånat av mamma.

Varför!?

Snoret har attackerat mina bihåler och jag känner mig inte pigg för fem öre. Jag har inte tid att bli sjuk just nu. Har alldeles för mycket att göra inför dopet och självklart så får jag fixa allt själv.

Jag har svårt att delegera saker till min sambo och blir mer irriterad över att han inte erbjuder sig att hjälpa.

Idag har jag iaf fått håret klippt, och det känns skönt att ha blivit av med lite och nu ser man ut som en människa igen. Min svärfar var här och passade Alice medans jag satt i frisörstolen. Njöt verkligen att få sitta i lugn och ro och bara lyssna på tystnaden. Efter klippningen gick jag och beställde blommorna till dopet.

Har hunnit tvätta en maskin tvätt och börjat bearbeta tanken med att städa i badrummet. Imorgon ska min mormor komma in och passa barnen medans jag åker och köper grönsakerna till pastasalladen.

Tycker ni att lättöl hör hemma på ett barndop?
Jag tycker då inte det. Barn och alkohol hör inte ihop, oavsett om det ens är lättöl! På sonens dop hade vi enbart alkoholfri cider och smörgåstårta, och då var det ens ingen som sa något om öl, men denna gång... Nä, öl blir det inte. Läsk ska inhandlas!

Tävlingstips



Jag är med och tävlar hos Annah - blivande tvåbarnsmamma om ett Polkadot spjälsängsset eller set till vagga/vagn i valfri färg från Barntyger.se. Klicka här för att vara med och tävla du med!

 

 


Kväll

Och jag har så trött att ögonen går i kors. Uppdaterar om dagens bravader i morgon.

I Promise!




Brödbak & kyckling

Kycklingen står i ugnen och brödet ska sättas på jäsning.

Min mormor är här och passar barnen så jag kan ängna mig åt kökspyssel. Skönt!

Sedan ska jag åka in och hämta sambon vid hans skola. Knasdag har det varit...

Fåglar

Tycker det är väldigt intressant med att identifiera olika fåglar.

Det är inte riktig vinter förräns jag har sett domherrar och det gjorde jag förra veckan när jag lämnade Ville på dagis. Såg både honar och hanar. Det är finfina fåglar det.


Hos svärföräldrarna såg jag även en fågel jag aldig sett förut, bara i fågelböckerna. Såg en steglits, de såg ut som burfåglar och var väldigt fina att se på. De var sammanlagt 5 st som satt och åt.


(foto Mårten Müller)

Bilderna har jag hittat på googles bildsök.

Rubriker

Tycker jag är svårt att sätta därav blir det tråkrubriker, men jag hoppas att innehållet i inläggen är dessto roligare.

Nu har ovädret dragit förbi och lämnat kvar en massa vacker snö. Solen lyser, 13 minusgrader och det gör att vi har en vacker vinterdag framför oss.

Planerna för idag är att åka och kolla på en pendlarbil åt sambon och sedan tvätta ett par maskiner tvätt. Mat för dagen struntar jag i, det får sambon planera och laga. Sedan skulle vi behöva skotta fram vår bil.


natten till idag                            Just nu

foto: Jag


Lördagen snart till enda

Dagen började med en sovmorgon, vilket var jätteskönt då jag sovit på soffan pga hostattacker från min sida. Ville inte väcka hela familjen.

Sedan när vi vaknat till och vi kände oss redo för att ge oss ut i snöstormen så styrde vi kosan till svärföräldrarna. Där fick vi lunch, fika och sedan mycket prat och mys. Spelade även lite super mario bros på wii't. Mycket roligt spel, något som jag vill att vi med införskaffar oss.

Förkylningen har slagit klorna i oss vuxna, förstår inte hur mycket snor det får plats i sambons näsa, samt att min röst låter som om jag vore i målbrottet. Har en massa rethosta som är irriterande, mer irriterande är att jag inte kan ta någon hostmedicin, för all medicin går över i bröstmjölken. Lite surt, får ta och leta reda på en del husmoderliga tips att ta till i stället.

Kvällen har varit lugn, ätit godis, kollat på melodifestivalen och läst mina favoritbloggar.

I morgon ska jag nog försöka tvätta två maskiner tvätt, för det börjar sina i våra garderober.


Fredag hela dagen

Jag har inte gjort annat än att ha varit på språng hela dagen, därav inga uppdateringar i bloggen.

Jag har lämnat på dagis, hämtat gammelmormor, städat, utfodrade dottern, hämtat på dagis, lagat mat till son, städat, lämnat gammelmormor hos frisörn, träffat prästen, hämtat gammelmormor, lagat mat, handlat, kört hem gammelmormor och sedan hem och landa i soffan.


Så nu är jag nyduschad och ska landa i sängen med en bra bok. Imorgon ska vi åka och besöka svärföräldrarna. Ska bli mysigt!

Hoppas, hoppas, hoppas!

Nästa helg ska vi som sagt ha dop för lilltösa och då kommer min älskade vän ifrån skåne. Hon ska sjunga ett par låtar.

Men hon ringde nyss och frågade om jag hade hört något om att vår andra vän ska komma ner ifrån norröver med sin bebis och karl. Så då tyckte hon att vi ska träffas alla med respektive. Jag hoppas ifrån djupet av mitt hjärta att det går.  För det har aldrig blivit så att vi träffas alla med respektive och det vore verkligen på tiden!!


Sin wagon



Den här låten går varm, då han älskar höra Frida Öhrn sjunga.

Tösen sover sedan 1 timme tillbaka och jag och Ville har vår mysstund. Medans vi myser passar jag på och fundera ut dagens mat. Någon som har något tips?

Annars blir det tråkmat såsom lax och potatis.

Snabbt inlägg

Ville ska vara på dagis om en halvtimme och vi sitter i pyjamas. När ska orken komma så han kommer iväg...?

Testade med att Ville fick sova kortare middagsvila igår för att ev få bort att han vaknar vid 5 på morgonen. Men inte hjälpte det, han vaknade tom tidigare. Om han vaknar så i natt igen då ska det kämpas om att han får somna om i sin säng. Det får inte fortsätta!! Han har varit vår sjusovare vanligtvis, så detta är vi inte vana vid..

Nä, kläder och sedan dagis.

Jo, systeryster ringde och ville komma förbi på frukost, hon skulle ha med sig nybakt frukostbröd och varma kanelbullar! -mums-

Presentation

Tänkte skriva ett inlägg och presentera min familj.
Jag heter Camilla och är 28 år, sambo med Jonis som är jämngammal med mig. Vi har varit tillsammans i tre år. Har två barn, son Ville född april 08 och dotter Alice född november 09. Vi bor i en bostadsrätt i en mindre stad i Västmanland. Jonis har precis börjat en utbildning efter att ha gått arbetslös sedan juli 09. Jag är för tillfället mammaledig ifrån mitt jobb som sjuktransportör åt ett taxibolag.


Husdjur har vi, fast inga som bor hos oss. Vi har en iller vid namn Gunnar som bor i Stockholm. Har även två katter som vi har "delad vårdnad" av som bor hos Jonis ex. De är två balines flickor, Illyria och Vittra.

Längtan efter hus är stor men just nu får man leva på drömmar.

Dopplanering

Precis innan vi skulle iväg till bvc så ringde prästen som ska döpa lilltjejen. Hon ville bestämma en tid då vi kunde ses och prata lite om dop och vilka psalmer vi önskar och hur cermonin ska se ut.

Vi kom fram till att vi skulle ses på fredag. Ringde även svärfar för att höra om han har fått tag på någon som kunde spela på dopet, då den kyrkomusiker som jobbar då inte vill spela något annat än de låter han kan. (Han spelade på sonens dop och vägrade spela de låter vi hade valt.) Men svärfar talade om att han hade pratat med musikern och han ska spela på dopet. Skönt då är det löst!

Lina ska sjunga och jag har börjat skriva shoppinglista till vad som ska inhandlas. Måste baka limpor, kakor och sedan göra kycklingen.

Mycket som snurrar...

Lugn och ro

Nu sover båda barnen. Så lugnt och skönt, både för öronen och huvudet.

Det gick bara bra på bvc, sonen fick 1 spruta och dottern två. Lite gnäll men det gick fort över. Sonen vägde 10805g och 90 cm lång. Dottern vägde 5400g och 61,5cm lång. Skönt att se att de växer, dock kunde storskrutt lägga på sig lite mer men det är inte så lätt då han är mjölkproteinallergiker.

Mörbultad

Imorse så vaknade sonen allt för tidigt. Redan klockan 5 höll han på och böka omkring mellan oss. Sonen sover vanligtvis i sin egen säng i sitt rum, men när han vaknar på natten så får han komma över.
Att ha honom mellan oss har resulterat i att jag inte har sovit något gott.

Känns som om jag håller på och bli sjuk, har ont i kroppen och huvudet känns tungt.

Idag ska vi till bvc och sedna ska jag gå till affären och handla lite. Det är dagen fm's planer.






Längtar till våren..

Nu då

Nu jag suttit och knåpat ihop en header, bytt bakgrundsfärg och trixat med lite annat. Så nu är jag helt snurrig i huvudet.

Vad tycker ni? Kom med synpunkter, de är välkomna!

Annars så har dagen bestått av matlagning och underhållning av barnen.

Imorgon så ska båda barnen till bvc. Sonen ska få sin 1½år spruta, lite för sent. Och dottern ska få sin 3 månaders spruta. Det ska bli intressant hur jag ska klara av det. Har tänkt att sätta sonen i sin vagn och ta stumpan i antingen sjal eller sele. Eller om jag bär henne på armen.. Orkar inte tänka så långt just nu.

Saknar min Gunnar..


Frukostdaxs

Hämtade täcket ifrån sovrummet och har fått slumrat lite medans sonen har lekt så fint för sig själv. Nu är lillstrumpan vaken med så nu ska frukostbordet dukas och sedan ska lillstrumpa ammas.

En sak till att göra är att fundera ut vad lunchen ska bestå av, kanske frukostkorv med makaroner?! Väldigt smidigt. Maten till ikväll är redan färdigfunderad. Det blir kassler i ugn. Känns som om dagarna bara går åt till att fundera ut vad man ska laga och sedan laga maten.

Nä, duka fram frukost var det!

(ska försöka att stajla bloggen idag, om mina barn tillåter det...)

Ny dag har grytt

Det vart att stiga upp tidigt idag då sonen vaknade när sambon skulle åka till utbildningen. Så det vart till att stiga upp. Så nu sitter jag här och funderar på om jag ska hämta täcket och bädda ner mig och sonen i soffan och kolla på barnprogram.

När jag läste tidningen imorse så såg jag en dödsannons för ett litet barn, som bara kom hit och vände. Sådana annonsen är jobbiga att läsa. Och när jag väl kopplade annonsen till en blogg jag följer så började tårarna rinna. Läste om hur de har behövt bädda ner sin lilla ängel, välja sten och sedan planera begravning istället för dop.
Fortsatte gråta när jag läste på familjeliv. Där en liten tjej, nästan lika gammal som min dotter, har gått bort i cancer.  Mamman hade skrivit om lilla tjejens begravning. Så nu sitter jag här nygråten.. Ingen ska behöva begrava sina egna barn!

Men jag vet att ni springer omkring där uppe i himlen och leker på de mjuka molnen. Massa skratt och bus, tårta och ballonger. Ni är där det inte finns någon smärta eller något ont alls.

Vila i frid små änglar!

Alla <3 dag

Vilken mysig dag det har varit idag.

Morgonen började när barnen vaknade till liv vid halv 8. Upp göra välling och sedan placera sonen framför fåret shaun. När vi föräldrar började bli hungrig så upptäckte vi att vi inte hade något bröd så sambon tog sonen och åkte till affären. Med sig hem så hade de köpt en present i form av en blomma samt Ben&Jerrys glass.

Sambon fick med en present som sonen, jag och dottern har målat. Den sitter nu uppsatt ovanför våran säng.

Lunch fick vi hos min far och sedan blev det lite fika efter. Riktigt mysigt och lugn dag. Nu står prinsarna i duschen och lillsnurpan ligger och vädrar rumpan.

Vällingen är gjord, pyjamasen framtagen och snart kan jag ta fram glassen och frossa till en annan del av Köping.

Kan inte riktigt förstå att helgen är redan slut, kan bara konstantera att den har gått för fort!


Snart så...!

Ska snart börja skriva i denna blogg, ska bara fixa till designen innan jag börjar skriva ordentligt.

RSS 2.0