Söndag

Jonis tog Ville och åkte och fixade med Johannas bil idag så det vart bara jag och Alice kvar hemma. Det märktes verkligen att Alice tyckte det var skönt. Så jag bestämde mig för att ta en promenad, när vi kom ut så sken det upp och vädret vart ljuvligt. Var ute och gick i 1½ timme, Alice sov under hela tiden.

När Jonis och Ville kom hem igen så var det dags för ge oss av allihopa till min syster för att fira att Melizza fyller 7 år imorgon. Väl där så lekte alla barn så fint ihop, det var lugn lek. Angelina var så duktig och satt och räkna och skrev tillsammans med Jonis. Angelina räknade till 12 alldelles själv!

Alice släpper taget mer och mer och tar steg mellan saker. Hon är även vår lilla papegoja, det kommer nya ord varje dag. Idag sa hon häst, annat som kommer ur hennes mun är Hej, hejdå, mamma, pappa och upp. Så kul att höra.

Nu ska vi snart äta här hemma, sen middag idag och sedan blir det film. Lugn söndag!

Hur har eran helg varit? Lugn och skön eller mer fart och fläkt?

Tävlar hos Sockenvägens Söta


"Jag deltar i en tävling hos Sockenvägens Söta med
chans att vinna ett presentkort värt 300 kr hos SUMOpix"

Tävlingen avslutas ikväll kl.24.00

Vintertid

Jag är glad att Alice tog sovmorgon i morse, hade hon vaknat den vanliga tiden så hade klcokan varit 05. Ville kom efter ett litet tag. Så vi har haft en mysmorgon. Nu sover Alice sin förmiddags vila och Ville äter frukost. Jag ska passa på och lägga mig en stund och sova så jag orkar med dagen.

I eftermiddag så ska vi åka och fira min äldsta systerdotter. Hon fyller 7 år i morgon. Inte klokt egentligen!

 

Just ja, vår dammsugare "råkade" dö igår när Jonis dammsög. Så nu måste vi skaffa en ny, jag gillar inte köpa dammsugare. Det är en djungle ju. Någon som har några bra tips på en bra dammsugare?


Maj gåd!

Klädbytaredagen var värre än att åka till Ullared! Förstår ni om jag säger att jag stod i kö i TRE timmar. Helt galet men jag hittade en del kläder. Mest till Alice, pyjamasar, klänning, tröjor och bodies. En bok att ge till henne i födelsedagspresent. Till Ville vart det ett par byxor och sedan en ny potta, en babybjörn. Hittade även en åkpåse, precis en sådan som jag hade när jag var liten fast i röd manscheter. Allt i hopa betalade jag 325 kr för. Åkpåsen och pottan kostade 30 respektive 50 kr.

Jag är nöjd och Jonis tyckte att jag hade handlat bra.

Nu ikväll ska vi äta rotfrukter, fläskfile och beasås. Mumsigt!

Fredag kväll

Jisses vad denna dag har varit upp och ner. Inte en enda rutin på sin plats! Men så är det väl ibland och det är tur att det inte händer så ofta.

Alice hade förkylningsvirus men vi fick med oss hostmedicin hem. Hon sa varken ett knyst när läkaren undersökte henne eller när hon fick ett stick i fingret. Min lilla flicka! Hon slockade i bilen hem, fortsatte sova när jag la henne i hennes säng. Två timmar sov hon, tur att sömnen får bort bacillerna.

Båda barnen slocknade efter att ha plaskat och stänkt ner både mig och Jonis. Så nu sitter jag framför datorn och Idol är på tvn.

I morgon så ska jag gå på klädbytardagar, får se om jag hittar något till barnen.

Godmorgon Fredag!

Välkommen helg!

Alice hosta vill inte släppa så har precis pratat med vc och fick en tid till henne till kl. 13. Känns bättre att gå idag än att vänta till måndag. Får se vad de säger. Alice vaknade redan 05.40 och jag fick lägga henne kvart över sju och hon sover fortfarande. Så riktigt kry är hon inte. Stackars liten!

Hade tänkt gå på sångstund men det får bli en hemmadag så vi kan gå till läkaren i stället och när Jonis kommer hem så blir det en promenad med hela familjen. Skönt start på helgen.

Fläng fläng

Idag har jag flängt runt som en vante tillsammans med Ville.

Hos bvc läkaren blev diagnosen trånga hörselgångar, skorv och vax och det råder vi bot med att droppa örondroppar. Ville var jätteduktig och sköterskan vart så överraskad över att Ville satt så stilla medans läkaren kollade i öronen. När allt var klart så fick han välja ett klistermärke samt en självlysande måne.

Hos ortopeden så kollade läkaren på hans knän och ben, kollade när Ville gick i korridoren och sedan vred på fötter och lederna. Diagnosen där var växtvärk, visst att jag hade anat det men det känns skönt att utesluta att det inte var något annat. Eftersom han har fått så ont att han har spytt samt att han har haltat emellanåt. Känner mig som en hönsmamma... När det var klart fick han inget utav läkaren utan jag gick till receptionen och sa att Ville inte hade fått något, det var ändå hon som hade lovat Ville att han skulle få välja något. Läkaren på ortopeden gillade jag inte, stress in, stress ut! Kändes verkligen som om han tyckte att man bara tog upp hans dyrbara tid.

Vi åkte sedan till Jonis och hälsade på honom i skolan, Ville hade roligt och "skrämde" Jonis klasskamrater. Ville livade verkligen upp alla på skolan. När Jonis sagt till att han åkte så stannade vi till på skokanonen och hittade vinterskor till Ville. Villeskiten hittade en "tron" i skoaffären där man sätter barn medans man mäter fötterna. Han vägrade gå därifrån, så jag fick bära ut honom skrikandes men slutade när han fick en reflex av kassörskan. Så nu är allt klart inför vintern för barnens skull.

Nu ska jag borsta tänderna och sedan hoppa ner i sängen. Imorgon är det äntligen helg!

Torsdag

Igår var Ville på dagis då han är bättre, Alice hostar och snorar vilket jag hoppas snart går över. Det är inte roligt att se de små sjuka.

Efter att lunchen hade intagits så satte vi oss i bilen för att åka och köpa Emmas bok, fick den singerad med av henne. Träffade Jannice en sväng, vi gick och snackade skit och hade roligt. Kändes som om vi inte varit ifrån varandra ett bra tag. Hem, laga mat och sedan satte vi oss i bilen och åkte till min mormor, deras kran i köket läcker och Jonis skulle fixa den. Men tyvärr så hade han inte det verktyg som behövdes så det fortsätter att läcka. Typsikt. Vi kom hem rätt så sent och vi tänkte båda två att det blir en jobbig läggning av barn. Men tji fick vi! Alice somnade efter vällingen och Ville somnade sött efter sagoläsningen. Jaha sa vi när båda barnen sov..

Idag blir det läkarbesök för hela slanten, svärmor kommer in och passar Alice under dagen. Ville ska först till bvc läkaren och sedan ortopeden. Mycket flängande, men så kan det vara ibland. Jag är tacksam för att jag har så fina svärföräldrar som hjälper till!

Har en Alice som är jättetrött men inte vill sova, får väl ta och plocka upp henne ur sängen snart. Ska bara se om hon kanske somnar ändå. Annars får vi sätta oss i fotöljen och mysa. Sedan är det dags att börja göra sig i ordning inför dagen.

Hoppas att ni får en bra dag!

Ni har väl inte glömt bort

Att Emma släpper sin bok idag?

Varför gråter inte Emma?

Misdag*

Två fortfarande förkylda barn har jag i dag. Vi ringde och sjukanmälde Ville till dagis igår, kände att han kan vara hemma och krya på sig samt se om han tar sig något mer för örat. Ville måste vara frisk till på torsdag då han ska till både bvc-läkaren och ortopeden.

Vi åkte till ett köpcentrum igår för att båda barnen behövde mössor och jag är så stolt över mina barn, de varken bråkade eller gnällde. De fanns alltid vid min sida. Min mormor vart nästan lite chockad för att hon tyckte de skötte sig så bra. Nu är man en ännu stoltare mamma!

Mössor kom vi hem med. Dessa två hittade vi på H&M



Visit hm.com

 


Visit hm.com

 

Ska försöka att hinna med att fixa lite här hemma, tvätt som behöver vikas, sorteras och sedan sätta igång en maskin. Dammsugaren behöver rastas med. Jag brukar ha förmågan att hitta annat som behövs göras mer än att ta itu med dagliga sysslorna. Haha...

 

Måndag + tisdag ihopsatt


Kvalitetstid

Jag njuter av varje minut av att ha hela familjen samlad, därför är det väldigt lite bloggande på helgerna. Det gäller att ta vara på varje minut för man vet aldrig vad som händer i morgon.

Alice är duktig och går fler och fler steg mellan mig och Jonis. Är uppe i 5-6 steg nu. Efter möbler går hon som om hon aldrig gjort något annat.

Båda barnen snorar och hostar, märks att dagisbacillerna har hittat hem hit. Men mycket sömn och näsdroppar så besegrar vi bacillerna.

I dag ska jag se om det blir någon mössjakt till barnen. Men en håv måste jag köpa. Vi har blivit med djur, två fiskar eller "hajar" som Ville säger. Två golfbollar kommer det bli, haha! Det är mysigt att ha djur igen, det är något vi har saknat.

Ni har väl inte glömt att Emma ger ut sin bok på onsdag? På Varför gråter inte Emma kan ni bland annat se bokvideon.

Fredag, men det känns som lördag

Jonis är ledig i från skolan idag, så idag känns det som om det är lördag. Riktigt skönt att denna helg blev längre.

Det enda som står på schemat är att fira barnens farbror och byta till vinterdäck, vågar inte chansa att åka med sommardäck längre. Säkerheten före allt!

Ville somnade i sin egen säng i går och när jag skulle lägga mig var det väldigt tomt i sängen. Låg och vred mig fram och tillbaka men sen hörde jag att Ville vaknade. När han låg på sin plats mellan oss så somnade jag fort. Så mysigt att ha honom mellan oss.

Jag har virkat lite kakor och gett till dagis och igår frågade en av fröknarna där om jag kunde virka på beställning. Klart jag kunde så nu har jag fått min första beställning, riktigt roligt! Så nu ska jag sätta mig och virka lite.

Ha en mysig fredag!

Tisdag eftermiddag

Natten var lugn och Ville vaknade på rätt sida och var på kanonhumör i morse. Vi tar lugna dagar här hemma så vi och barnen hinner vila upp sig.

Ville har varit på dagis i dag medans jag åt en mysfrukost med min syster. Nu sover båda barnen, Ville i soffan och Alice i sin säng. När de vaknar ska vi försöka röja av lite här hemma, förstår inte att barnen har så mycket leksaker. Det ser nog mer ut när allt ligger utspridda. Hur gör ni? Plockar ni undan leksakerna undan för undan på dagen eller tar ni och plockar upp alla leksaker vid läggdags? Vi plockar undan på kvällen, det är lättast så. Tycker att barn ska få vara barn och leka ordentligt.

Ville åt goda morotsplättar till lunch, det sa bara slurp och så var det slut. Så roligt att se att han tycker maten jag lagar är god!

Update; Snacka om att jag är virrig! Det är ju onsdag idag ju....

Ojojoj

Ville var så trött att han somnade sittandes i soffan redan halv sex, utan mat i magen. Så Jonis lyfte in Ville i vår säng, där Ville fick ny blöja men vägrade vällningen. Han vaknar och gråter ett par gånger, klagar på att det gör ont lite var som. Alice vaknade sista gången och då tog vi ut Ville i soffan. Här fick han sitta med oss till han lugnade ner sig, försökte få i honom både välling och macka men vägrade. Frågade om han mådde illa och han svarade ja på det. Men jag visste att det var för att han var så hungrig. Tillslut landade det en tugga av mackan, 1½ pepparkaka och saft i hans mage. Mycket nyttig kvällsmat men en en gång företelse..

Men nu sover han så gott bredvid mig här på soffan, ser så fridfullt ut. Ska kolla klart på DH innan det blir sängen för mig och Ville.

Hoppas att ni har haft en trevlig dag!


Fullspäckad helg

Äntligen lugn vardag igen, det bästa med vardagen är att man har sina rutiner att falla tillbaka på även fast helgerna är underbara.

I lördags så följde jag med min pappa och hans sambo till närkeområdet för att göra gravarna höst- och vinterfina. Det blev ett stopp i Vingåker på väg hem, där fikade vi på ett litet mysigt konditori med välfyllda diskar med massor av gott i. Ett besök på Strumpboden gav några nya strumpor med sig hem, det behövdes då jag nyligen rensade ut en massa ur strumplådan.

På eftermiddagen så åkte jag och Jonis och lämnade barnen hos svärföräldrarna. Barnen skulle sova över där så vi kunde åka upp till Stockholm och gå på inspelningen av Dansfeber. Det var mingel innan sändningen skulle börja och väl på plats på läktaren så stod där goodiebags. Det var roligt att se hur det går till bakom kamerorna och att se hur liten scenen verkligen är. Det ser mycket större ur i tv. Vi var hemma igen vid kvart över 12 halv 1, och vi somnade väldigt fort.

Vaknade kvart i tio och kände mig väldigt bakfull trots att jag inte intog en enda droppe alkohol, tröttheten var inte att leka med! Jonis åkte i väg och tränade medans jag njöt av att vara själv hemma. Vid lunchtid hämtade vi barnen och for sedan till grannstaden där räddningstjänsten hade öppet hus. Alla brankårens fordon stod ute, så barnen kunde få provsitta. Ville uppskattade båten och terrängbilen mest. Efter vi kikat runt klart så åkte vi upp till till mitt ex där vi fikade, gosade med katterna.

Full rulle!

Tidigt, tidigt tidigt!

Alice är för morgonpigg, hon vaknade innan klockan sex och jag ville inte gå upp ur den varma sängen. Men nu sitter vi här i vardagsrummet och jag ska snart bädda ner mig under ett täcke på golvet. 

Pappa kommer och hämtar mig vid åttatiden och då ska vi åka på en utflykt. Det ska bli roligt och skönt att komma iväg själv, utan sambo och barn. När jag väl är hemma igen så blir det att packa övernattningsväskan för barnen då de ska sova hos farmor och farfar. Ikväll så ska jag och sambon njuta!

Bädda ner mig var det...

Sabina och draken

I torsdags, efter sagostunden, fick jag syn på Sabinas bok i stället för nyheter. Jag gick fram och lånade den på en gång och nu har jag läst den utan stopp. Tårar rann ner för mina kinder, precis som om det hade gjort när jag följde hennes blogg, Sabinas kamp. Hennes anhöriga fortsätter att uppdatera bloggen.

Boken var skriven på ett mycket bra sätt, man fick se hur hennes kamp var utanför bloggen. Hur hon tappert kämpade mot draken. Tack till författaren Sara Natt Och Dag som fullgjorde Sabinas bok. Mina tankar går till Sabinas barn, familj och alla vänner.

Läs boken ni med, köp den, låna den men läs den!!
Sabina och draken

* ~ * ~ * ~ *

Satt nyss på balkongen och fick se ett stjärnfall,
tankarna gick till Sabina!




I slutet av Sabinas bok står det så här;
"Den här boken är delvis producerad med ekonomiskt bistånd
från Radiumhemmets Forskningsfonder.
Du kan stödja dem i deras arbete med att lösa cancerns gåta,
genom att sätta in valfritt belopp på
pg 90 06 90-9 eller 90 08 80-6"

* ~ * ~ * ~ *

Eftermiddag

Helgen närmar sig, snart är hela familjen samlad igen. Det ska bli en rolig helg!

Tack för kaffet och den trevliga pratstunden, Anna. Det var en mysig start på fredagen.

Snart ska Linda komma hit med sin son, Alice sover för tillfället och Ville kommer snart somna på soffan. Han är riktigt trött.

Annars så händer det inte så mycket här hemma, känns som om det är lugnet före stormen men hoppas verkligen jag har fel.

En trött Ville och fina Diego


Godmorgon Fredag!

Här sitter vi fortfarande i pyjamas och vi ska snart hoppa ur dem. Ville ska till dagis i dag och jag och Alice ska i väg på egna äventyr. Det är kallt ute idag, har inte vågat kollat på termometern men det är frost på taken och bilägarna fick skrapa rutorna innan de åkte i väg.

Efter jag har hämtat Ville så kommer vi få besök av fina Linda, och en lång fika står på schemat. Sedan är det helg. En mycket rolig sådan!

Ha en bra dag!

Jag vann!

Jag deltog i en tävling hos acarolina och vart överraskad över att jag vann.

2 biljetter till finalen i Dansfeber, det ska bli så roligt.

Tack Carolina!

Torsdagen

Tack till Johanna som ställde upp och passade Alice medans jag och Ville åkte till biblioteket för sagostund. Denna gång var det en polis som kom och läste saga. Ville satt som ett ljus, hans gosekatt satt i knät hela tiden. När sagostunden var över så fick vi gå ut och kolla på en piketbuss. Ville var jättepeppad när vi gick ut men när vi väl kom ut vägrade han hoppa in och titta. Så jag fick hålla honom i famnen medan vi tittade in i bilen. Det är roligt att vårt bibliotek anordnar sådant här.

Annars så har dagen varit lugn, vi har varit hemma och lekt och myst. I morgon är det dagis som gäller för Ville och sedan ska jag och Alice gå upp till Anna och hennes två små flickor för en fika och lite skitsnack.

Helgen är redan fullbokad och jag förstår inte riktigt hur det går till..?

Vad som händer på lördag kväll kommer i ett särskilt inlägg.

Tokråttan!


Tut Tut!

I morgon så blir det ett besök på biblioteket då en polis kommer och läser Halvan kör polisbil. Ville uppskattade sist när vi var på biblioteket och vi har pratat om att vi ska dit i morgon. Tut tut säger Ville. Alice ska få vara hemma med en av mina kompisar.

Eftermiddagen har flytit på fint, inte mycket bråk mellan barnen. Vilket har varit skönt!
Ville reagerade på maten idag, fick lite utslag runt munnen men ska fortsätta med mjölk så vi får lite mer att gå på och säga till läkaren.

När Jonis har duschat klart så ska vi mysa ner oss i soffan och kolla på Grey's, vi har en dvd med hårddisk och den är kanon att ha i sådana här lägen.

Har ni haft en bra dag?

Halvvägs till helgen

Veckorna går fort! Har sagt det förut och säger det igen..

Ville har varit på dagis och när han var där så åkte jag och Alice till min farmor. Hon har alltid hållt på och handarbetat genom alla år men nu sviker hennes syn henne. Så jag fick en massa garner till både virkning och brodering.

Nu har vi alla tre ätit lunch, Ville har precis somnat bredvid mig och jag ska lägga Alice snart. Skulle vara skönt att få vila en stund.

Vi har börjat att provocera Villes mjölkproteinsallergi. Hittills har han inte reagerat när han har druckit ren mjölk. Idag ska jag laga mat som både innehåller mjölk och ost. Gäller att passa på och laga mat som vi lagar väldigt sällan eller aldrig pga allergin. Vi skulle ge det en veckas tid.

I eftermiddag ska jag byta i sängarna, att krypa ner nybäddade sängar är underbart!

Tävlar om dansfeberbiljetter

Jag tävlar hos tiobarnsmamma om 2st finalbiljetter till Dansfeber!

Buzzar - Pampers Active Fit

Alice har prövat Pampers Active Fit både natt och dagtid, på dagtid är den helt underbar. Tunn och bra så Alice rörde sig fritt. Men på natten när hon vaknade för välling så byter vi alltid blöja, då var hon fuktig med små droppar på rumpan, det hände aldrig med Pampers Baby dry, hon var inte nykissad.

Förutom att Active Fit inte passar Alice på nätterna (använder Pampers baby dry då) så är Pampers Active Fit den bästa blöjan vi har använt på dagen. Så Active Fit använder vi på dagen numera.

 

Det är roligt att blöjorna är en färgklick även fast man undrar hur nyttigt det är att de är lila på underlaget som ska ligga närmast barnens hud? Figurerna från Sesam street pryder blöjorna på framsidan.

* ~ * ~ * ~ *

Om ni vill bli buzzadorer så klicka på här; Bli Buzzador.
Vill ni läsa mer om Buzzador kan ni göra det här

Boktips

Ni har väl inte missat att Emma, Arbogamamman, kommer ut med en bok om händelserna i Arboga?

Här och här kan ni köpa boken


Blogginlägg om Emmas bok hittar ni här.

Jag kommer läsa den även fast jag känner Emma, det kommer bli tufft!

Status

Ont i huvudet, barn som bråkar och trötthet.

Men vi har varit och vägt och mätt Ville, hela 13.2kg och 92 lång. Efter bvc så åkte vi en snabbis till bibblan och lämnade tillbaka lite böcker samt lånade nytt. Det är underbart att se att Ville tycker om att läsa, självklart uppmuntras det. Alice har börjat att visa läsintresse med. De brås på mig!

Vad som ska göras nu är att ta en tablett och sedan lägga mig på golvet och vila lite medans barnen leker snällt. Håll tummarna är ni snälla!

Mormors svåger

Vi var och firade min morfar förra veckan och där var min mormors svåger. Han är en gammal tysk stöt på 80 år, bryter på tyska.

Men han och min bror satt och samtalade om min brors yrke (taxiförare) om vad min bror skulle göra om han skulle få besvärliga kunder. Då kläcker svågern ur sig att min bror kan installera ett system i bilen som pumpar ut sovgas i baksätet (Läs allt med tysk brytning...).

Både min bror och Jonis fick verkligen bita sig i läppen för att inte brista ut i ett gapflabb!! Jag trodde inte mina öron när Jonis berättade vad svågern hade sagt, men jag tror inte svågern hade en tanke på vad han verkligen menade.. Hoppas jag!

Ännu en helg som passerat

Jonis åkte precis i väg och hämtar lite kinamat, kände för att lyxa till det på söndagskvällen. Båda barnen sover i sina sängar.

Idag har vi varit och hälsat på Jonis äldsta bror med familj. Roligt att träffa dem igen, det var längesedan. Ville och Alice lekte med Indra. Vart fika, Alicemys och gåträning. Alice har nu på kvällen tagit tre steg! Mammas stora tjej!

Igår var vi hemma, städade och storhandlade. För en gångs skull åkte vi hela familjen och handlade. Lite smått kaos men det gick bra. Så nu är frys och skafferi påfyllda igen.

I morgon är det bvc för Ville och sedan är ett besök på biblioteket på schemat medans min mormor passar Alice. Annars så får vi knalla på i vardagens lunk. Det är ganska skönt det även fast helgerna är bäst!

Vad har ni gjort denna helg?


Galenskap


 

Det är väldigt lätt att fastna på youtube!

Men roligt!!


Minnenas allé

Trasdockorna


Björnes magasin

Joelbitar

 

Vilka var era favoriter? Vilka andra kommer ni ihåg?


Godmorgon!

Här har dagen börjat lugnt och vi sitter och myser i pyjamasarna, det är en skön början på helgen. Vad dagen ska innehålla vet jag inte riktigt än.

Johanna skulle komma över och låna en sticksåg till borren så hon kan få ut sina sladdar till tv bänken. Ska fråga henne då om hon kan passa barnen så jag kan åka och handla lite. Jag har ingen större lust att dra med mig barnen ut.

Men i eftermiddag så ska jag och pappa ut och plocka svamp, det ska bli skönt. Det har blivit mycket egentid den senaste veckan men så blir det ibland. Det kommer komma veckor då det inte blir något alls.

Planer i helgen har vi inga förutom att vi är bjudna till Johanna på mingel. Det blir nyktert för min del för att jag har inte så stor lust att gå ut efter minglet. Skönt med oplanerade helger!
Vad händer hos er i helgen?

Ha en skön fredag!

Xperience och kakbuffé

Jag är så slut, slut i skallen, slut i kroppen. Nu gör sig sömnbristen påmind, adrenalinet man hade i början när Alice var född har ersatts med trötthet.

Ju mer det är runt mig desto tröttare blir jag, kanske har jag brist på något men det finns inte tid till att gå och kolla upp det. Tyvärr!

Men igår så var jag och mina tjejer till Örebro där Max Factor och Olay's roadshow gjorde ett stopp. Det var intressant att sitta och lyssna på fd. Fröken Sverige Johanna Lind och hennes brinnande intresse för hudvård. Jag lärde mig en hel del av hennes fördrag, speciellt hur man ska sköta om huden på bästa sätt. Sedan var det dags för Max Factor att lansera deras nya make-up serie Xperience, en foundation, läppbalm och mascara. Tomas Lenneryd gav oss en massa bra tips där med. Lina har gjort ett fantastiskt jobb med att sätta ihop roadshowen, jag är så stolt över henne!



Idag har jag och barnen varit och träffat Lina och vi åt en lunch och sedan förflyttade vi oss till fiket. Väl där så kom Linda och hennes son. Så roligt att träffas, om inte för en kort stund.

Nu på kvällskvisten har vi varit och firat min morfar som fyllt år. Ett barn sover och jag hoppas snart att den stora skitungen somnar snart. Det blir en tidig kväll för mig med, få lite extra sömntimmar.

Något som hade varit roligt är att åka på underBARA BARN mässan i Stockholm, fick förfrågan om det idag. Gah! Men det blir fler år och bättre planering, eller hur Anna?

Uppsättning

Min syster var på bröllop här i augusti och hon undrade om jag kunde göra en uppsättning och klart att jag ville.
Så här kommer lite bilder på uppsättningen.


Kompott

Redan onsdag och veckorna rullar på. Lillsorken blir 11 månader den 8:e och jag förstår inte vart tiden tar vägen?

Igår eftermiddag åkte jag och svärmor ut i skogen för att plocka lite svamp och så att jag fick en paus i från barnen. Vi hittade en del svamp, både blek taggsvamp, trattkantareller och några gula kantareller. Svärmor fick all svamp med sig hem, min plan är att plocka mer svamp åt mig på fredag då jag och pappa ska ge oss ut i skogen. Blir näst sista gången för detta år. Lite tråkigt att känna att svamperioden redan är över, jag njuter av att vara ute i skogen och plocka svamp!

Ikväll blir det tjejkväll, då ska vi ge oss i väg och besöka roadshowen. Det ska bli så roligt!! Mat, champange och skitsnack, det kan inte bli bättre än så! Jonis kommer hem runt halv 4, så kan jag fixa i ordning mig i lugn och ro.

Det är snart dags för att hämta Ville från dagis, jag ogillar verkligen tre timmars-dagarna, man hinner inte göra något samt att Alice inte får så mycket tid för sig själv. Hon sover oftast när Ville är på dagis. Idag höll hon sig vaken lite längre och det var så roligt att se att hon njöt av att vara själv och hon kunde leka med alla leksaker utan att storebror kommer och puttar bort henne eller säger "Ajaj!" eller "Nej!".

Frusen är jag med, ändå in i ryggmärgen. Känns idag att det är höst, både mulet och kulet. Om barnen tillåter så ska jag ta mig en dusch eller bad.

Nyast i barnens garderob

Kläder i från Kappahl



3 stycken pyjamasar till Ville


2 bodysar till Alice

Den vänstra har jag gått och suktat
efter länge, tillslut hittade jag den
på rea!


Ljuvlig musik

Sitter i fotöljen och lyssnar på ingenting, det är ljuvligt! Jag har precis lämnat storsork på dagis och lillskruttan var så trött att hon ens inte orkade hålla ögonen öppna så hon fick trilla i säng. Så jag hamnade här.

Ska ta och få i mig lite frukost och sedan vet inte jag vad jag ska göra. Passa på och få lite egentid eller någon annan som har något bra förslag?

Imorgon ska bli en rolig kväll, då ska jag åka på Max Factor och Olay's roadshow. Där ska jag och mina vänner vimla, äta gott och bara njuta! Det har jag sett fram emot ett bra tag, det är skönt att ha små ljusglimtar att hämta andan och få ladda lite energi.

Nu tog orden slut, så det blir frukost i stället.

Ha en bra tisdag!

Tigerjakt

Bilder från barnens dag här på stan, då Ville orkade stå 1½ timme i kön till ansiktsmålning.

Min söta tiger







Riktigt läskig vart Ville, morrade och hoppade på oss.
Nöjd kille!


Kommer ni ihåg?

Farbror Frej?





Vilken är er favoritskertch?

Kakburk

Jag har länge önskat mig en kakburk till kakorna. Satt och pratade med min mormor om mina tankar och då kläcker hon ur sig att hon har en del burkar. Jag valde denna och jag är förälskad i den!


 

 


Kanelbullen dag idag

Och en bulldeg står på jäsning.

Barnen och barnens gammelmorfar hjälper till. Det är mysigt!

Glasstjuven

Kom på min son att servera sig själv glass. Busunge!!




Godmorgon söndag!

Här har vi varit vakna sedan sextaget och nu börjar jag känna mig lite mör. Om en liten stund ska det ske skiftbyte i sängen, ska väcka sambon och jag ska äntligen få sova ikapp en timme.

Vad dagen bjuder på idag är lekbesök och bara hemmamys. Innan vi får lekbesök har jag tänkt att baka något gott till fikat samt om orken finns baka kanelbullar då det är kanelbullens dag imorgon.

Vädret verkar visa sig från sin bästa sida idag, sol! Kan det bli bättre?

Godmorgon!
Hoppas att ni har sovit gott!




Glömde nämna igår att jag fick blommor av
sambon och barnen. Jag vart så glad och
överraskad! Jag är så lycklig!!

Humor mitt i natten

Någon av er som kommer ihåg denna?


Testpatrull Pampers Active fit

Här hemma har vi fått förtroendet att testa Pampers Active fit via Buzzador.
Det är lika roligt som vanligt att testa olika produkter



Kartongen

Innehållet


Om ni vill bli buzzadorer så klicka på här; Bli Buzzador.
Vill ni läsa mer om Buzzador kan ni göra det här

Lördag

Idag ska vi åka till min pappa så Jonis kan låna garaget och skruva på vår bil. Ville ska få leka i lekstugan eller vara inne, beroende på vad han vill. Sen ska vi åka hem och laga fläskfile, det ska bli gott. Kanske ska lägga den i marinad innan vi åker. Har hittat början på mina förlossningsberättelser bland mina papper , borde ta och avsluta dem.

Gårdagen gjordes inte så mycket, jag och barnen var hemma och mös. Det är en skön avslutning av vardagen och bra början på helgen. När Jonis kom hem från skolan så satte vi igång och städa, vi hann att avverka storstädning av både kök och badrum. Nu är det tygnsta gjort.

Denna helg blir en lugn helg, inga speciella utflykter. Skönt!


RSS 2.0