Tur med vädret...

Tvätten hann hänga 2 minuter innan det började ösa ner från himlen.



Efter regnet så kom solen och vi har haft en ljuvlig eftermiddag.
Ville och Alices kusin var där och alla tre barnen har lekt så fint.

Vi hann även städa ur vår bil så den är fin till resan. Ville och Melizza roade
sig med att leka i bilen och helt plötsligt så hör jag honom säga: "issa".
Bad honom upprepa det och efter det var det ett evigt ropade efter sin kusin.

Nu ska vi smaka på en nyhet från olw, cheez twisterz, hoppas att de
smakar gott. Råkade bli ett pringels rör med... Inte bra, inte bra!

Snälla, snälla, snälla...

Gratis barn finns att hämta. Enda defekten är att de har tappat öronen och de kan inte sluta bubbla. Som sagt, gratis!

Och dagen har ens inte börjat...

Så fort tvättmaskinen har gått klart så kör jag fram bilen och packar in två tvättsäckar med blöt tvätt, 2 påsar med färdiglagad saft, 1 bakmaskin och två barn. Hoppas att barnen sköter sig...


Så små de var för 1 år sedan..

Tävlingar



Jag tävlar om ett presentkort värt 400 kr från e-leksaker hos Britta Bloggar

Tävla du också, tom 1/8




Jag tävlar hos Carolina1979 om ett presentkort hos
Sovtex med ett värde på 500kr.
Tävlingen avslutas den 20/8




”Jag tävlar hos Carolina om en necessär med lyxigt innehåll
från Oliva Eco By CCS

Listmani

Har så många tankar och måsten i skallen som ska göras innan vi åker på semester. Jag kan inget annat än att älska listor!!

Idag ska jag åka hem till min mormor och morfar och låna deras torkvinda då jag ska tvätta upp de kläder vi ska ha med oss på semestern. Även där så ska jag städa ur bilen, för det är så roligare att åka i en nystädad bil.

Packningslista har jag redan satt Jonis på och skriva. Sa jag att jag älskar listor?

Nu ska jag gå och göra välling till Ville som precis kom upp.

Hoppas att ni får en skön söndag!

Vart tog dagen vägen?

Tjopp så har lördagen gått...

På H&M hittade vi snygga kallingar och strumpor och jag hittade ett 2 pack linnen till mig. Ville var både nöjd och stolt över inköpen. Väl hemma så plockade jag med mig Alice och stoppade in henne i bilen för en tur till pappa och körsbärsträdet. Ville fick stanna hemma för han såg väldigt trött ut. Alice sov sig igenom hela körsbärsplockningen men vaknade lagom till fikat.

11 liter körsbär vart det denna gång och jag har stått och saftat ikväll igen. 8.1 liter saft finns det nu. Tror ni att vi klarar oss över vintern, finns 20-30 liter till kvar på körsbärsträdet...



Så nu ska jag pallra mig i säng och ikväll gör jag som Sockenvägens Söta och tar med mig Kallentoft till sängs... Undrar hur lång natten blir?

Lördagen so far

Nu har jag semester eller rättare sagt så börjar den inte förräns på måndag. Men det är härligare att säga att jag redan har semester.

Jag har gjort mindre roliga saker på förmiddagen, betala räkningar. Men nu är det gjort.

I eftermiddag så ska jag ta barnen till min pappa och plocka mer körsbär. Jag och Ville ska åka en sväng till H&M och köpa kalsonger för på måndag så blir det blöjfritt som gäller. Jag är lite orolig då han totalvägrar allt som heter potta och toalett. Tror Ville har blivit för bekväm med blöjan.

Nu ska jag ställa mig och göra våfflor till lunch. Mums!

Maj gad!

Det snurrar på här hemma som vanligt. Min pappa kom pch hämtade barnen vid lunch så Jonis kunde få kurera sig i lugn och ro. Men när jag kom hem så var Jonis fortfarande väldigt dålig. Så jag ringde och ordnade så barnen kunde få sova hos mina svärföräldrar, då slipper Jonis barnen helt och kan koncentrera sig på att bli bättre.

Så direkt när jag kom hem så packade jag väska och sedan åka över och se till att barnen kom hem till svärföräldrarna. Det gör ont att jag inte sett dem så mycket idag. Men jag vet att de har det bra där de är. Mina älskade små troll! <3

Tröttheten som ligger över mig är hemsk så jag ska gå på dejt redan nu. Men när jag jobbat klart mina 10 timmar imorgon så går jag på semester. Så efterlängtad!!

Mysonsdag

Vilken avslutning på dagen det har varit. Sambon ligger däckad i något som verkar vara mina gamla baciller. Jag hoppas att det är slut efter han blir frisk! Så barnen har fått vara inne hela dagen med en pappa som inte mått bra.

När vi hade ätit mat så tog jag barnen och åkte till min pappa. Där fick de vara ute och springa och leka lite i lekstugan. Efter en stund så packade vi ihop oss och åkte till badstranden och barnen fick bada. Det uppskattades verkligen och de var två trötta skruttar som somnade på en gång när vi kom hem.

Jag har hunnit plockat undan i köket och det känns skönt, det känns alltid skönare och komma ut i köket på morgonen och man ser att det är undan diskat.

Nu ska jag ta Johan Theorin med mig i sängen, Anna Jansson lämnade jag i eftermiddag. Hoppas att JB kommer fort på besök.

Ville pratar om någonting, troligtvis gråsparvarna...


sol!

Körsbärssaften vart väldigt uppskattad av mina älskade där hemma. Alice sa yamyam när hon smakade. Är på jobbet just nu och nedräkningen till semestern har börjat! Jag behöver vara ledig och samla massa bra energi nu. Ett revben (muskel?) bråkar med mig och gör hiskelet ont. Biter ihop och äter smärtstillande. Har inte lust att ringa och sjukanmäla mig igen... Något annat som lockar idag är en räkafton, ska nog slänga ut ett par krokar och se vem som nappar. Ha en underbar onsdag! <3

Klart!

Nu är saften äntligen klar och den klarade provsmakningen med. MVG till mig..!



7½ liter körsbärssaft vart det av 10 liter körsbär.


Nu ska jag borsta gaddarna och krypa till sängs.

Dröm sött raringar!

Kokt Saft

Detta recept är till alla sorters bär, det är bara att variera vatten och sockermängden :)

Grundrecept Kokt Saft

ca 1 liter färdig saft

2 liter (ca 1kg) bär
3-4 dl vatten
5-6 dl socker per liter avrunnen saft
1 rågat kryddmått bensoat (jag använder atamon och gör efter deras beskrivning. Sköljer även flaskorna med atamon)

Rensa och skölj bären.
Koka upp vattnet i en stor gryta. Ta minsta vattenmängden till saftrika bär.
Lägg i bären och koka dem under lock ca 10 min. Kläm bären då och då mot grytans kant, (jag använde potatisstampen) så att de krossas.
Häll upp massan i silduk. Låt saften självrinna i 30 min.
Mät saften och låt den koka upp. Tillsätt sockret och låt saften koka upp på nytt. Skumma väl!
Ta grytan från värmen. Rör ut bensoatet i lite av den varma saften. Blanda den med den övriga saften.
Häll upp på väl rengjorde varma flaskor. Fyll dem ända upp och tillslut dem genast.



Jag använde tomma pet-flaskor men då gäller det att vara snabb då de drar ihop sig när den varma saften kommer i.

Söndagslunk

Nu är jag tillbaka till jobbet och det har varit en minst sagt lugn start. Har haft en handfull kunder på hela helgen, bara säteskunder med. Men jag känner tyvärr att jag har gått tillbaka lite för tidigt för nu känner jag värk i mina leder och känner mig lite slagen. Hoppas att det stannar där och inte blir värre.

Jonis och barnen har varit på hundutställning idag och Alice var eld och lågor. Men roligast var nog när Jonis berättade om att Alice sa "miau" till en liten vit, fluffig hund och ägaren fnös till och vart förnärmad... Favoriterna var pudlarna men när en stor pudel gick förbi vagnen så kläckte Alice ur sig "bäää". Hahaha!

Vi har börjat använda en hel del tecken här hemma och Ville har anammat de direkt. Så fort han lärde sig "äta-tecknet" så sa han äta. Det är roligt att se att han verkligen har användning för tecken. Som tidigare i veckan så satt vi hemma hos svärföräldrarna så pratade Ville i tungor och ingen förstod vad han menade. Då frågade vi om han kunde visa i tecken och då gjorde han "sova-tecknet" och sa Britta. Han ville alltså sova över hos farmor och farfar, vilket han även fick. På Enkla TeckLex så är det ett lexikon med olika ord och väldigt bra beskrivning hur man gör orden.

Tecken som vi har lärt Ville är titta, buss, båt, äta, sova, leka. Mer tecken ska vi plocka in men ska se först vilka som är användbara för oss.


Imorgon så ska vi åka till min pappa och plocka av körsbärsträdet, självplocken för jordgubbar har stängt för säsongen. Men hemlagad saft blir det iaf. MUMS!

Avundsjuka

Jag fick ingen artikel i aftonbladet när jag vart sjuk...

Sommaronsdag

Det börjar gå åt rätt håll och hostan är nästan borta men jag blir fortfarande snabbt slut. Jag vet inte senast jag sov tolv timmar men det gjorde jag igår. Jag var utvilad när jag vaknade och det var en skön känsla. Gårdagen spenderades hos svärföräldrarna. Jag behövde inte göra många knop men vart ändå slut, så det vart en tidig kväll i säng för mig igår.

Husmordern i mig börjar vakna lite smått. Jag skulle vilja åka iväg och plocka jordgubbar och blåbär, det skulle vara mysigt. Men det får bli när krafterna är helt återställda.

Annars så har det inte hänt så mycket här hemma.

Barnen mår bra och är inne i en period då de bråkar väldigt mycket. Alice har en förkärlek till att ta till nävarna när hon blir förbannad. Det är mindre roligt.

Hoppas att ni njuter av era sommardagar. <3

Dottermys

Nu sitter jag här och myser med Alice. Hon vaknade som ett ljus imorse innan klockan var sex. Men efter att fått slumrat en stund till så kunde jag inte hålla henne kvar i sängen längre så vi gick upp. Alice har redan ätit välling och jag hunnit med och kokat ett gäng med nappar. Våra pojkar sover ännu och lär nog göra det ett tag.

Kraften har kommit åter, iaf till en del. Så igår orkade jag hänga lite tvätt och småpyssla lite. Men så fort jag tagit antibiotikan blir jag grymt trött igen. Men det är väl smällar man får ta om man vill bli frisk.

Nu ska jag fiska upp dottern och bädda ner oss i soffan för lite mys. Återstår och se om hon har tålamod att ligga lite hos mig.

Torsdag

Matlusten har helt försvunnit och imorse fick jag tvinga i mig kräm och smörgås så jag kunde ta antibiotikan. (skulle fortsätta ta dem sa läkaren..) Och behålla dem fick jag göra men tröttheten har gjort att jag gått som i ett töcken. Sovit har jag gjort i 4 timmar, känner att jag kunde ha sovit mer.

Snart kommer mina älskade barn hem, saknar dem så när de är på dagis. Igår fick jag en teckning och pizza av Ville när han kom hem. <3

Nu hör jag dem i trappen!!

Jahapp

Har nyss kommit hem från läkaren med en diagnos. Akut luftrörskatarr, pencilin, hostmedicin och en sjukskrivning. Inte konstigt att jag mår som jag mår då....

Nu ska jag vila då resan till läkaren tog musten ur mig...

update: De förbannande antibiotikan ville inte stanna i min mage... Blir till att ringa läkaren imorgon och få en ny sort.. Det är synd om mig!

Skrotkorn

Jag mår fortfarande skrutt, gårdagen spenderandes liggandes i soffan eller sängen. Inte många minuter jag orkade vara uppe. Jag svettas och fryser om vartannat, en rethosta som tar livet av mig. Lederna ska vi ens inte prata om...

Hoppas att ni har haft en trevligare helg än vad jag har haft!

Ville, för ett år sedan


fryslig

Värk i alla leder och feber gör att jag ligger nerbäddad i sängen under 2 tecken och min varma vetekudde.. Jag fryser..!

Tävlar om snygga nagellack

Imorgon är jag ledig från jobbet och jag hoppas att sömnen inatt ger mig mer ork. Det har blivit många mil bakom ratten dessa jobbdagar, 40 mil i går och 28 idag...

Men jag hoppas på turen att vinna några snygga nagellack.

Jag tävlar hos Carolina om tre valfria nagellack av märket Misa från Nagelgiganten


Snipp snapp slut

Ännu en underbar helg har passerat med min fina familj. Gårdagen spenderades med min pappa och hans sambo. Vi åkte till hjälmare docka där de hade kanalens dag. Traktoråkning, ponnyridning, slussning och en massa gamla båtar stod för underhållningen. Vann även ett pris på inträdeslotten. Foton har tagits en del men ork att lägga in dem kommer en annan dag.

Dagen idag börjades med goda nyheter, lilla Lykke kom till världen. <3 Sedan blev det lite välbehövlig städning här hemma innan svärfar ringde och undrade om vi ville med till Jonis faster. Sagt och gjort så plockade vi i ordning och for ut i urskogen. Väl hemma igen så blev det lite mat och sedan bums i säng för barnen.

Imorgon är det arbetsdag igen, jag har lite nerräkning till semestern. Vill vara ledig med min underbara familj.

Har även suttit och kollat på semesterresor till nästa år, vill gärna slippa vara hemma och fira 30års dagen (i mars). Men det är ett myller med resor... Tips från er vore toppen!

Det ska snart bli bums i säng för mig med, på tv'n har det varit det big 4. Min bror är där just nu och jag har försökt att få syn på dem.

Hoppas att eran helg har varit lika givande och underbar som min.

Välkommen till jorden!

I natt blev jorden en prinsessa rikare, jag vart fostermoster till en söt liten tös.

Grattis Lina och Marcus till er Lykke!

Fredags utflykt.

Idag har vi spenderat på Parken Zoo, på vägen till Eskilstuna så hämtade vi upp svärmor. Vi har haft en trevlig dag med många djur. Barnen har varit jättesnälla och rara, men vi vart sluta av värmen. Även djuren var det. Så fort solen gick i moln så kom alla djuren fram. Vi åkte tåget runt och halvvägs igenom så tröttnade Alice. Så det var ju bara att lämna tåget och gå tillbaka till vagnen och söva henne. Alice somnade innan Ville och svärmor kom tillbaka.

Bjuder på ett bildregn




Fiskarkatt


Dessa djur skrämde skiten ur Ville
när vi hade fikapaus...


Stor sköldpadda fick mat, morot stod på menyn


Syskonmatchning och samarbete mellan sötnosarna


Amurleopard


Geparden


Drill






Katt fick gå en vända i de afrikanska hyddorna..


Medans Alllan-Brallan sov sött


Afrikansk vildhund


Sand katt, denna har jag bestämt mig för att ta hem!


Söta Ville med kissarna bakom sig.

Tack för idag, slut för idag!

Höll på och glömma och
visa min vinst...


Leksandsdräkt

Prövning av Leksands dräkten dagen innan midsommarafton.







Tillslut tröttnade Alice....

Midsommarafton



Full ös, medvetslös...






RSS 2.0