Njutning

I lördags steg vi ombord på kryssningsbussen, jag och en väninna. Det började med strul då föraren sa att vi inte stod med på listan och jag hävdade att vi skulle åka med. Bussresan gick fint och vi kom upp till terminalen. I vattnet utanför kajen så låg en rad med militärbåtar, det såg riktigt häftigt ut. Vi bestämde att checka in på en gång så vi ade det gjort. Gick fram till luckan, sa bokningsnumret och då sa han att vi inte fanns med på listan. Stod där som ett frågetecken. Så han gjorde en sökning på mitt namn och fick fram att jag hade bokat till fel helg. Då bröt jag nästan samman och tårarna var verkligen inte långt borta. Incheckaren sa då att han skulle kolla vad han kunde göra och kom tillbaka och sa att han hade makulerat bokningen jag hade gjort och bokat in oss på kvällens kryssning. Vart så glad! Han är värd sin vikt i guld!

I väntan på att få stiga ombord


Väl ombord så lämnade vi väskorna i hytten och styrde kosan mot spat. Där bokade vi in oss på behandlingar, styrde därefter stegen till restaurangerna ombord och vi bestämde oss för att boka bord i Food Garden. Ner snabbt som ögat till hytten, hämtade badkläder och sedan till spat igen. Där gjorde jag en kroppsbehandling. Scrub, intvålning med scrubhandske, shamponering och sedan på med lermask i ansiktet och inpackning i håret. Sedan satt jag 3-5 minuter i bastun. Kände mig som en ny människa när jag sköljt av mig allt. Vi satte på oss badrockarna och gick ut till relaxen, där beställde vi varsin smothie, nötter och fruktspett. Sedan satt vi och njöt till det var dags för våra behandlingar. Anna hade bokat en massage och jag hand- och fotpeeling. Vi gick som nya människor i från spat!


Utsikten i från hyttfönstret innan vi la ut

Väl tillbaka i hytten satte vi på oss ett ansikte innan vi åkte upp till taxfree en snabbis på vägen till Food Garden. Jag bestämde mig för halstrad gösfile med sparrisrisotto, kräftstjärtspopcorn och Pernodspetsad beurre blanc sås, maten smälte verkligen i munnen och som utsikt hade vi solnedgång över Stockholms skärgård. Efter att ha ätit så gick vi till puben ombord och satte oss och tog varsin alkoholfri fruktdrink. Efter att ha fått sett kronprinsessan sagt ja till sin efterlängtade prins (nyheterna) så gick vi och la oss. Klockan var då runt midnatt.


Vi sov förväntansvärt bra och vaknade vid 7-7.30, vi gjorde oss i ordning och sedan gick vi upp till frukostbuffén. Där satt vi i 1½ timme och njöt av frukosten och av att se alla andra föräldrar springa efter sina barn. När vi njutit klart frukosten så gick vi ner till hytten, låg och läste, pratade och småslumrade till klockan var runt 12. Då gick vi upp på soldäck och njöt av den friska luften och där vart det fler alkoholfria drinkar i solen.


När vi suttit där en stund så gick vi ner till texfree och shoppade loss, tillbaka till hytten och packade i ordning och sedan upp för att dela en räksmörgås a la pensionär. Svägerskan min messade och sedan fick vi sällskap av henne. Gick en tur till till taxfree då Anna var sugen på en klocka. När min svägerska var tvungen att gå och jobba så åkte vi ner till hytten och hämtade våra väskor, satte oss i fören och där beställde vi ytterligare varsin alkoholfri drink medans vi la till vid kajen.


En njutningsresa!

Kommentarer
Postat av: Linda

Tur det slutade så bra ändå med er början av resan ;-) Skulle vara snopet att få åka hem igen! Ha ha ha! Lät jättemysigt iallafall!

2010-06-23 @ 19:55:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0