Utveckling

Jisses vad utveklingen har gått framåt för båda barnen, tror vi stannar här nu va? Vill inte att mina barn ska bli större...

Ville har börjat klä på sig kläderna själv, ibland kan han behöva en hjälpande hand. Han är väldigt bestämd på vad han ska ha på sig, en kamp varje gång vi har bråttom iväg. Han har dock utvecklat sitt teckenspråk mer så under en vecka så ska vi försöka att vara oförstående när han vill ha något och inte säger det i språk. Hans ordförråd är ganska stort. Orden han kan har blivit mycket tydligare och det är roligt att höra.

Ville har börjat göra huvudfotingar och ritar av mig och Jonis, igår ritade han av ett får. Mina lilla kille är en stor kille, han blir ju för sjutton tre år i april.

Alice är ju som sagt en liten härmapa. Hon lär sig mycket fortare än vad Ville har gjort. Hon kan tala om vad hästen, kossa, hunden, fåret och ankan säger. Hon säger klappa när hon klappa händer, tack när hon har ätit klart, titta och mamma och pappa. Hon säger säkert fler ord men nu står det still i huvudet. Alice kan med klä på sig själv, sätter mössor på huvudet.

Rita gillar båda barnen om att göra och även att laga mat i deras kök. Stundtals så leker de bra tillsammans men i bland slår det över och blir kiv. Men det är syskonkärlek det.

I somras då de busade på golvet


Kommentarer
Postat av: Linda

GODBITAR!!Jadu.. dem växer för fort! To way!!Hoppas det går framåt med "ignoreringen" - svårt det där när man är van o läsa av dem när de inte pratar så mycket.

2011-02-03 @ 12:02:09
URL: http://underbargava.blogg.se/
Postat av: Linda

Visst är det härligt?! Dottern fyller 3 år i mars och det händer allt oftare att jag får en glimt av en tjurig tonåring. :-D

2011-02-03 @ 15:37:18
URL: http://miss-misschief.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0